בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  דיג סרגוסים
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: דיג סרגוסים  (נקרא 2424 פעמים) הדפסה
אבו הישאם
חבר פורום
**

מנותק מנותק

דיג סרגוסים
« ב- : אוקטובר 13, 2011, 17:55:40 PM »
תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
13/10/2011שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) מים מלוחיםגועש0 - 10 מטרדיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים)

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
פילוטה - פארידה (ספרוס מצוי, שינן החוט)

הדו"ח:
חיכינו הרבה ליום הזה-אתמול יום רביעי בבוקר -ים גבוה ,הרבה קצף, עננות בשמיים ותנאים שאמורים להיות מצויינים לדיג סרגוסים בין הסלעים של חוף אולגה.הציוד-מקל בוס קרבון 5 מטר . חוט ראשי 28 . חכות  מספר 7 קשורות בזוגות על חוט 18.5 של טרבוקו וגם חכות מספר 5  בודדות קשורות על חוט 20 .סטיק לייט אדום קטנטן  על החוט הראשי לסימון עומק ואכילה.פתיון פילוטה בהכנה עצמית לפי הדרכתו של המייסטרו מאמון הנצרתי מספר אחד!
הגעה כבר בשש וחצי בבוקר עם עוד שני חברים וכבר על ההתחלה אני אומר לג'מאל-המורה מאכסאל  שהיום נצטרך כנראה ללמוד מחדש לדוג סרגוסים היות ומעולם לא דגנו בים כזה גבוה.
ניסינו תחילה בברכיות ובבורות שהיינו רגילים לדוג בהם אך הדג לא נגע והגלים החזקים כל הזמן זרקו את הפתיון החוצה לסלעים . לכן פנינו החוצה יותר לכיוון בריכות שמוגנות יותר מהגלים עם עכירות בינונים , עומק חצי מטר עד מטר וקרקעית חולית מעורבת עם סלעים . היו אכילות לסירוגין .חלק מהדגים השתחררו מהחכה , אצלי שני דגים נכנסו לסלעים , ג'מאל סיפר לי על עוד אכילה חזקה מאוד וכניסה מיידית לסלע .טלפון למאמון למטרת ייעוץ יבש הוליד המלצה להצפין באותו חוף ולנסות שם בים הסלעים ובמחילות.שם תפסנו אכן את הדגים הגדולים יותר .אך בסופו של יום  אני תפסתי רק 7 סרגוסים ושני החברים תפסו כל אחד 6 סרגוסים בלבד!!

בסוף היום-"ישיבת צוות" שבה הרבה שאלות ומעט תשובות- למה הדג לא אכל טוב כמו שציפינו ?הרי בים יותר נמוך היינו מגרדים יותר מ 15 סרגוסים כל אחד.האם אנחנו זורקים בבורות/בריכות הלא נכונים?האם משהו לא טוב עם הפתיון?או שזה סתם עוד יום שהדג מסרב לאכול?או שמה "גמרנו" עם החוף הזה כי חזרנו אליו הרבה ?
ההחלטה בסכום הישיבה-בפעם הבאה ננסה חוף אחר.
 IP: [ מחובר ]
aviv1
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: דיג סרגוסים
« הגיב #1 ב- : אוקטובר 13, 2011, 18:06:02 PM »
המסקנה שלי- תתקשרו למאמון מייד שמגיעים לים גיחוך
אחלה דו"ח ואחלה שלל(דייג של שלוש שעות היום בנהריה השיג תוצאה של אפס סרגוסים ו 12 אבו-נפחות מזו**ות שקיבלו דקירה בראש וחזרו להיות אוכל לסרטנים(למרות שנראה לי שגם לסרטנים יש גבול שהם לא עוברים אותו)
-------------------------------
גם אני חבר בצוות חפף!!!
טל.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?

« הגיב #2 ב- : אוקטובר 13, 2011, 18:11:12 PM »
ברוך הבא קודם כל.

יופי של שלל ודוח מצוין.

הדרכה של מאמון כמוה כניווט ב-GPS יבשתי... מתבייש

כל הכבוד. אתה בסדר
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : אוקטובר 13, 2011, 18:25:39 PM »
אהלן אבו הישאם, ברוך הבא!

היה לי מקרה דומה בים דומה לפני כמה שבועות, אבל הסתיים יותר עצוב, עם אפס סרגוסים.

גם אני נתקלתי בבעיה דומה שבמקומות מסויימים פשוט אי אפשר לדוג כי הפילוטה כל הזמן עולה לפני המים בגלל הזרם. במקומות השקטים פשוט לא היו אכילות.

אני חושב שהצלחה בתנאי ים כאלה ובסוג דיג זה בפרט טמונה בהכרה כמעט אבסולוטית של איזור הדיג. יש דוחו"ת של מאמון מים גבוה יותר משהיה אתמול, לכן הדג ככל הנראה קיים, אבל צריך לדעת בדיוק איפה למצוא אותו, ממש ברמת הבור והנקיק. אם לא קלעת לו לתוך הפה, הוא לא יאכל.

בהצלחה בהמשך!
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/

« הגיב #4 ב- : אוקטובר 13, 2011, 20:37:36 PM »
דר"  דר" ..סחתין על הדוח והיציאה בכלל בים הכי מתאים לאותו אזור ..ים גלי - גבה גלי  בירה

דווקא זה הכי טוב לנקודות האלה

מה שרשם adamfished  נכון ביותר ..פשוט צריך למצוא את הבוא או הנקיק הנכון שם  תמצא מצבור

גדול של סרגוסים תופסים מחסה בים שכזה

בד"כ מספיק בור אחד או שניים ויש לך כמות של כמה עשרות סרגוסים  בסל

האזור הזה עובד חזק דווקא ואל דאגה אין מחסור בדגים בכלל

כנראה חובה שנצא עוד כמה יציאות במצבי ים שכזה ונדוג ביחד

דר" בנתיים כל יציאה כזו בתקופה הזו היא מין צבירת נסיון ..בעוד חודשים בודדים תתחיל העונה האמיתית

אז תהיו מוכנים נטו לסגנון דייג שכזה

בהצלחה בבאות  בירה
יורדי הים לא מפחדים  מטביעה !!

http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
 IP: [ מחובר ] WWW
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #5 ב- : אוקטובר 13, 2011, 22:37:20 PM »
19 סרגוסים לשלושה אנשים זה יותר ממה שאני ושני חברים הוצאנו ב...בערך 19 סרגוסים...

את התשובות הנכונות קיבלתם כבר אז שיהיה בהצלחה בפעמים הבאות  אתה בסדר
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
Mabjeesh
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : אוקטובר 14, 2011, 07:11:52 AM »
שלום לכולם. זו פעם ראשונה שאני מגיב מאז שנרשמתי לפורום.
רק רציתי להוסיף כמה הערות לד"ר שאני ממש הרגשתי את החוויה שלו דרך הכתיבה. הרי אני גם יוצא בית ספרו של מאמון וחאתם (בן דודו) בעניין הפילוטה. זה קרה לפני אולי 15 שנים שראיתי את שני המאסטרים דגים על פילוטה  ודווקא באיזור שלי ולא במרכז. ואז הבנתי שבשביל לחזור הביתה עם דגים צריך גם לדעת וגם הרבה ניסיון ופשוט לעבוד.
אתמול הייתי בים, ים גבוה אבל הגלים נשברים טיפה רחוק מקוו הסלעים מה שהפך את החוייה למהנה. וכמו שאמר מאמון צריך פשוט לחפש את הבור ולמצוא את הסרגוסים. אני רק יכול להגיד שלאחר עבודה של שעתיים מצאתי את שני הבורות שהגדים לא הפסיקו לצאת. חזרתי הביתה עם תיק מלא סרגוסים.
וזה כמו במצקוע של הרפואה, קודם כל מתשאלים את החולה, סימנים קליניים, רשימת אבחנות מבדלות, ולאחר מכן עובדים בשיטת IN ו-OUT ......... ואין ספק שבכל פעם לאחר החוויה נוסף ניסיון וידע שצריך לשמור אותו לפעם הבא......

הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/

« הגיב #7 ב- : אוקטובר 14, 2011, 08:00:06 AM »
רק רציתי להוסיף כמה הערות לד"ר שאני ממש הרגשתי את החוויה שלו דרך הכתיבה. הרי אני גם יוצא בית ספרו של מאמון וחאתם (בן דודו) בעניין הפילוטה. זה קרה לפני אולי 15 שנים שראיתי את שני המאסטרים דגים על פילוטה  ודווקא באיזור שלי ולא במרכז. ואז הבנתי שבשביל לחזור הביתה עם דגים צריך גם לדעת וגם הרבה ניסיון ופשוט לעבוד.
אתמול הייתי בים, ים גבוה אבל הגלים נשברים טיפה רחוק מקוו הסלעים מה שהפך את החוייה למהנה. וכמו שאמר מאמון צריך פשוט לחפש את הבור ולמצוא את הסרגוסים. אני רק יכול להגיד שלאחר עבודה של שעתיים מצאתי את שני הבורות שהגדים לא הפסיקו לצאת. חזרתי הביתה עם תיק מלא סרגוסים.
וזה כמו במצקוע של הרפואה, קודם כל מתשאלים את החולה, סימנים קליניים, רשימת אבחנות מבדלות, ולאחר מכן עובדים בשיטת IN ו-OUT ......... ואין ספק שבכל פעם לאחר החוויה נוסף ניסיון וידע שצריך לשמור אותו לפעם הבא......

ד"ר מבגיש ..שני דברים ...בעצם 3

1: ברוך הבא   ל האתר מספר 1 ..פשוט תרגיש בבית 

2: דיברנו שבתקופת החג תגיע לצפון ונעשה כמה יציאות של אח"צ ...וכהרגלך אתה שוב מבריז  עצבן  paddle

3: למה חשבת לרגע שאסתפק במה שרשמת ואוותר על דוח מסודר  עם התפיסות שהיו לך  חמסה חמסה

לכלל החברים..ואולי חלקכם מכיר את ד"ר מבגיש מרצה באונבירסיטה ..ודייג חוף מהטובים שיש 

למד את תורת הבוס עם פילוטה אבל לא למד לכתוב דוחות 

נראה לי שאצטך להפעיל את  paddle  מתפקע

ברוך הבא ד"ר אני שמח שאתה איתנו  בירה בירה ו.....תהיה בקשר 
יורדי הים לא מפחדים  מטביעה !!

http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
 IP: [ מחובר ] WWW
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #8 ב- : אוקטובר 14, 2011, 18:17:41 PM »

אהלן סמיר   
להוציא ממך דוח זה כמו להוציא לוקוס מסלע... דופק את הראש
מקווה שמאזן ההודעות שלך ישתנה בהקדם  אתה בסדר
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
אבו הישאם
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : אוקטובר 14, 2011, 19:14:53 PM »
תודה לכל המגיבים בענין דיג סרגוסים.
אנחנו "חרשנו" את החוף במשך הרבה שעות ובכל זאת לא מצאנו את הבור המתאים. הים היה אכן גבוה -גלים של כשני מטר אך אולי לא מספיק גבוה?!
בימים שני ו שלישי הקרובים הים עולה שוב הפעם גלים של 3 מטרים . אולי אז נמצא יותר סרגוסים בבורות.
נצטרך לנסות שוב. מקווה שהפעם נצליח.
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : אוקטובר 15, 2011, 12:05:25 PM »

ד"ר מבגיש ..שני דברים ...בעצם 3

1: ברוך הבא   ל האתר מספר 1 ..פשוט תרגיש בבית 

2: דיברנו שבתקופת החג תגיע לצפון ונעשה כמה יציאות של אח"צ ...וכהרגלך אתה שוב מבריז  עצבן  paddle

3: למה חשבת לרגע שאסתפק במה שרשמת ואוותר על דוח מסודר  עם התפיסות שהיו לך  חמסה חמסה

לכלל החברים..ואולי חלקכם מכיר את ד"ר מבגיש מרצה באונבירסיטה ..ודייג חוף מהטובים שיש 

למד את תורת הבוס עם פילוטה אבל לא למד לכתוב דוחות 

נראה לי שאצטך להפעיל את  paddle  מתפקע

ברוך הבא ד"ר אני שמח שאתה איתנו  בירה בירה ו.....תהיה בקשר 

ראשית ברוך בואך אל ביתנו- שמאז נכנסת הוא גם הבית שלך

מדברייך מסתבר עד כמה מאמון הנחיל מהידע שלו בכל רחבי הארץ ולעוד ועוד שוחרי דיג...
וכן מסתבר כי מי שהפנים היטב- מיישם בהצלחה

מאמון וגיא,
אם חברנו המרצה לא למד לכתוב דו"חות-
נצטרך ללמד את תלמידיו להפסיק לכתוב בהרצאות קריצה
היי דוקטור-
שתי תגובותייך עד כה עשו לנו בהחלט טעם של עוד,
אז אם יישאר בך עוד קצת כוח אחרי ההרצאות לסטודנטים-
נשמח לשמוע ממך עוד קצת ודווקא בעניני ים ודגים
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : אוקטובר 15, 2011, 12:29:20 PM »
ראשית אבו הישאם מברוק על הדו"ח הראשון בפורום-
דו"ח עם הרבה ענין והרבה שיתוף ברוח דו"חות הגיד כאן בפורום אתה בסדר
יפה לראות שטרחת לשתף בריג ואהבתי את ציון התובנות של הקשר בין סיכויי התפיסה
לבין מזג האוויר ומצב הים, במיוחד היה מענין לראות שאכן יושבים בסוף היום ומנתחים את הגורמים לתוצאה.

עובדתית,
אחרי הטיפ ממאמון כבר היה שיפור, אולי פספסתם כבר את השעה המתאימה?
אין ספק כי לדוג בים "שונה" מהים בו אתה רגיל לדוג, מצריך הרבה שינויים-
גם בבחירת המקומות וגם בשיטת הדיג, וזה בא או תוך כדי התנסות או תוך קבלת מידע מחברים-
הכי טוב משניהם
יכול לומר לך שבצעירותי הייתי מטרגט סרגוסים על שובר גלים מסוים, תפסתי לא רע- תמיד בים "סביר",
עד שהגעתי לשם פעם בים גבה גלי. רצינו ללכת הביתה כי חשבנו "ים חרה"- בסוף התחלנו לדוג,
נתפסו מעט אך 3-4 גדולים שמעולם לא תפסנו קודם- ולא נפל האסימון,
חזרנו אחרי יומיים- ים פלטה ורק קטנים, התחלנו להבין...
עם הזמן התחלנו לצאת בעיקר בים גלי ומעלה תוך שפיתחנו את בחירת המקומות ושיטת הדיג-
על אותו שובר גלים אך הכל שונה ביחס לדיג בים רגוע!!! מאחר שהשובר די נכנס לעומק הים-
במעט תמיד וגם בים גלי ומעלה ניתן היה לבחור לאורכו מקומות "רועשים" וגם יותר שקטים...

ולסיום,
זכור כי בים "אין יום דומה למשנהו",
יתכן כי בים "אופטימלי לסרגוסים"- לא תהיה פעילות ביום ספציפי,
ובים יחסית צלול ושקט יהיה פתאום יום תפיסות משוגע (נדיר אך אפשרי: באותו שובר הגעתי
איזה לילה עם ים די שקט ולא עכור וירח מלא, התכוונתי להשתעשע שעתיים  ולתפוס כמה קטנים-
מצאתי נקודה עם טיפה קצף והתחילו לצאת חתיכות של 400-500גרם שזה גודל נדיר, גם קטנים יותר
יצאו- נשארתי כמובן עד הבוקר...).

בהצלחה בהמשך
איל הלפרין

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : אוקטובר 16, 2011, 20:20:59 PM »
ברוך הבא ל ISF,

ותודה על השיתוף  אתה בסדר