פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   מוקדש לאלו שאינם שומרי כשרות (המז'רז'רים בע"מ) |
עמודים: 1 [2] 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: מוקדש לאלו שאינם שומרי כשרות (המז'רז'רים בע"מ) (נקרא 5691 פעמים) |
הדפסה |
|
|
סחתיין חברים  שלל יפה מאוד
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
סלחו לי שאני מצנן את אוירת הימשיטה  הרבה פעמים יושבים ילדים או כאלו שעדיין לא התנסו בדייג קלאמרי והולכים לקנות ציוד עבור הדייג הזה שבבסיסו הוא נורא נורא פשוט וקל. מעריך מאוד את דעתו של ירון ואת המז'רז'רים בע"מ ככאלו שיודעים לעבוד ואני יודע שהדמוי הוא דמוי טוב עם קבלות ! חלילה לא מזלזל במי שעובד עם דמוי זה או אחרים  אני רק בדעה שקלאמרי קל מאוד לתפוס ולא חייב דמויים יקרים כגון ימשיטה  דמוי קלאמרי פשוט (4 ב 20 ש"ח ) יעשה אחלה עבודה ויוציא גם לכם קילוגרמים ועשרות קלאמרים ביציאה אחת  פשוט צריך להיות במקום הנכון , בזמן הנכון  יש מקומות טובים יותר ויש פחות , אבל מי שמכיר ויודע איפה לחפש ימצא אותם לא משנה על איזה דמוי , אפילו הפשוט ביותר. הימשיטה הזה הגיע לארץ ברעש וצלצולים וכנראה שזה השפיע מאוד על דעת הקהל בקרב המזרזרים.. שוב , לדעתי אין לזה חשיבות במקרה הנ"ל , קלאמרי הוא "דג" טיפש מאוד ויתקוף כל דמוי שיעבור לו ליד הפרצוף. לא פעם תקפו לנו דמויים רגילים לגמרי  אבל טוב לשמוע שבשני גזרות חם  חם מאוד  אבל אם מישהו אוהב דמוי מסויים , מי אני שיחליט עבורו  לי יש אותה סריטה עם ה SALTIGA 60G כמו כן , ברכות לגיא _פ לרגל הצטרפותו לפורום , איתך  דעתי כדעתך 
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
זה נכון גם עם הרגילים תופסים אף אחד לא אמר שלא אבל בו נגיד כמו שיש חברה שהיא טובה יותר בדמוים רגילים אז גם ימשיטה יש לה דמוי טוב שהוא לקלאמרי , שאר הדמוים שלהם אני לא אוהב לדוגמה !!!!! אנשים לא משתמשים בהם הרבה ,גם בגלל המחיר שהוא יקר יותר מדמוי רגיל ,אבל קלאמרי תופסים לא משנה עם מה זה נכון מאוד 
|
-------------------------------
|
|
|
סער זאבי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
46
הבן שלי התחיל לדוג בגיל שנתיים וחודשיים
|
|
חברים יקרים שניה בבקשה עם הויכוחים מה זה משנה ימשיטה או שווארמה בפיתה ילד בן 8 וילד סליחה גבר בן 13 עוד מעט עושים לנו הזקנים והמנוסים בית ספר בים זה מה שמשנה . כל אחד שיקנה את הדמוי שלו העיקר חברים תהנו מהים שלנו כמה שאפשר
|
אם תקשיבו למנוסים מכם רק תרויחו וחשוב לא להרים ידיים הבומבה כבר תבוא על המקל...
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
חברים יקרים שניה בבקשה עם הויכוחים מה זה משנה ימשיטה או שווארמה בפיתה ילד בן 8 וילד סליחה גבר בן 13 עוד מעט עושים לנו הזקנים והמנוסים בית ספר בים זה מה שמשנה . כל אחד שיקנה את הדמוי שלו העיקר חברים תהנו מהים שלנו כמה שאפשר

|
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
Itamar
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
50
|
|
איזה שלל  ועוד בשלב הזה של העונה  כל הכבוד 
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אחשלו. לא הבנת המטרה לא לפגוע באיש המטרה לא להעליב אף אחד המטרה לא להגיד שלי תופס יותר משלך או שלי יקר/ זול אבל תופס יותר. יש כמה שיטות וטכניקות שבהן אנשים שונים עובדים. אני מאמין שזה לא הדמוי אלא השיטה (שהדמוי הוא רק חלק אחד ממנה). ואני מקווה שהדיון הזה יתחיל ללכת לכיוון הזה סוף סוף. אז סער,  מתחילים להרים את הדיון לדיון מקצועי?
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני מתחיל
מה לדעתכם משפיע יותר בדמוי הקלמרי, הגודל או הצבע?
כולנו יודעים שיש יום שהאדום יעבוד יותר מהצהוב ויום אחר שהכחול יפגיז.... כלומר הצבע משפיע.
מה לגבי הגודל של הדמוי? אני עובד עם 3.5 - 4 (זה האורך באינצ') אלה בובות גדולות כי זה פותר לי בעיות של פלונטרים בחוטי הבד. החוט מסודר יפה בשפולה מה שלא קורה כשהדמוי קל מידי, ואז הסידור ההדוק מונע יציאת חוט לא מבוקרת בהטלה וחוסך פלונטרים. אני גם עובד עם שוק לידר ארוך (5-6 מ' כי מצאתי שזה מצמצם פלונטרים משמעותית.
אני יודע מניסיון שדמויים קטנים תופסים יותר - לטעמי מכיוון שלקלמרי נוח יותר לתקוף טרף קטן מאשר גדול, אבל הפלונטרים אוי הפלונטרים.
אליך חנוך
|
|
|
|
ירון פ
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
57
|
|
 |
|
|
כל הכבוד ירון אכן פתיחה מפוצצת לעונה. ציפינו ל 2 - 3 חתיכות ויצאנו גם אנו עם שקיות מלאות. מה לטעמך ההבדל בין הימשיטה לאחרות? בגלגול איטי אין תנועה מיוחדת לג'יג, אז מה עושה את ההבדל - הצבע, הנצנוץ של הציפוי? אני לא פוסל שההבדל בגודל - אתה עם הדמויים הקטנים והם עם גדולים יותר - גרר יותר תקיפות מהקלמרי בייבי. הרבה פעמים ראיתי שלמרות הנוחות שבדמוי גדול (מרחק זריקה ופחות פלונטרים בחוטי בד) דמוי קטן אטרקטיבי ליותר קלמרים - הקטנים תוקפים לפעמים גם דמויים בגודל שלהם עצמם או אף גדול יותר אבל דמוי קטן יגרור יותר תקיפות. מברוק, והתמונה בסוף? שווה מתכון  שלום, למי שלא מכיר אני גיא הבן של ירון. הדמוי ימשיטה הוא דמוי מצוין, כנראה שילוב של צורה, צבע וגודל. אנו מכירים אותו כמוצלח כבר משנה שעברה, כמו בדמויים, יש דמויים שיותר מושכים ויש שפחות. גם בימשיטה יש גדלים קטנים יותר וגדולים יותר. גיא פלורנטל היי גיא וברוך הבא  לא מכיר, אך ממה ששמעתי יש לך בידיים מגנטים לדגים... אבי, לא כל כך מסכים איתך. שים לב מה כתב ירון ואני מצטט: "גל ואני עובדים עם YAMASHITA 2.5 (משקל 7 גרם) וחברה' – הדמוי הזה רוצח. 4 דמויים במים והקלמארי "עפים" לכיוון הימשיטה ולא סופרים בכלל את הדמויים הפשוטים." מנסיון- יש ימים שהכל עובד, כל הדמויים או כל הפתיונות, אך יש מה שככלל עובד יותר טוב. אפילו בפתיון בבולוס: בדוק גמברי קרסטל עובד טוב יותר מהרגיל, יש ימים בהם שניהם עובדים אותו דבר אך יש ימים בהם הקריסטל עובד הרבה יותר טוב, להיפך לעולם לא. גם בג'יג-לייט: כמה וכמה פעמים ובאופן עקבי עבדתי עם דמיקי 80גרם שתפסו מצוין- לידי קיבלו חברים תקיפות גם על דמויים אחרים אך פחות. אם תחשוב על זה, יש להניח שגם אתה מעדיף לעיתים דמויים מסוימים, לעיתים יקרים- מהסיבה שאתה חושב שהם מקבלים יותר תקיפות לפי נסיונך... נוסיף לזה שירון מדבר על מצב בו עבדו בו זמנית מס' אנשים עם הדמוי הספציפי ועם אחרים- אך הימשיטה קיבלו הרבה יותר תקיפות. זה אומר משהו: על פניו זה לא הדמוי היחיד שתפס אך תפס יותר טוב מאחרים. *גילוי נאות: לא מבין בבובות קלמרי. יד לי כאלה שאינני יודע את שמם ולא יודע מה זה ימשיטה  חברה', אני מסכים עם כל הערותיכם!! גם דמויים פשוטים של 4 ב-10 ש"ח עושים יופי את העבודה כשהקלמארי באזור ואכן - לא צריך לרוץ ולקנות את היקרים יותר. עדיין, כמו עם דמויים, חוטי בד איכותיים, רולרים מהשורה הראשונה ומקלות עם טבעות טיטניום - ל"משוגעים/מכורים/בזבזנים/נהנתנים שבינינו (ואני אחד מאלה. מוצהר!!) - שווה להמליץ על דמוי שנראה לנו השנה כלהיט. זה קורה אותו-דבר עם ה"כלבים" בקיץ - כשכולנו (כולל אני בעוונותיי...) רצנו לקנות את הSUGAPEN שהתברר כלהיט. לסיכום - אפשר בהחלט לדוג קלמארי עם דמויים פשוטים ואין צורך לרוץ ל"ביוקר"!!! צודקים מנהלי הפורום. ירון
|
ירון.
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
חג שמח  תודה סקוויד שהצלחת לשחרר את הפלונטר. הכוונה שלי לא היית חלילה לפגוע או להעליב במותג ימשיטה או במשתמשיו.. אני תענתי שלדעתי כל דמוי יעשה את העבודה.. יכול מאוד להיות שהימשיטה יעשה עבודה טובה יותר אבל אישית מסתפק בדמויים הזולים בדייג קלאמרי. בהתייחסות לסקוויד , העונה החלטתי לבחון את הדמויים הקטנים של ה 1.5-2 שהבאתי מתאילנד ולראות עד כמה הם עובדים שונה מהדמויים הגדולים.. בנתיים יצאו כמה אבל לא כמו בצפון הרחוק.. עוד חודש נעשה הערכה ונודיע..
|
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
כל הכבוד ירון אכן פתיחה מפוצצת לעונה. ציפינו ל 2 - 3 חתיכות ויצאנו גם אנו עם שקיות מלאות. מה לטעמך ההבדל בין הימשיטה לאחרות? בגלגול איטי אין תנועה מיוחדת לג'יג, אז מה עושה את ההבדל - הצבע, הנצנוץ של הציפוי? אני לא פוסל שההבדל בגודל - אתה עם הדמויים הקטנים והם עם גדולים יותר - גרר יותר תקיפות מהקלמרי בייבי. הרבה פעמים ראיתי שלמרות הנוחות שבדמוי גדול (מרחק זריקה ופחות פלונטרים בחוטי בד) דמוי קטן אטרקטיבי ליותר קלמרים - הקטנים תוקפים לפעמים גם דמויים בגודל שלהם עצמם או אף גדול יותר אבל דמוי קטן יגרור יותר תקיפות. מברוק, והתמונה בסוף? שווה מתכון  שלום, למי שלא מכיר אני גיא הבן של ירון. הדמוי ימשיטה הוא דמוי מצוין, כנראה שילוב של צורה, צבע וגודל. אנו מכירים אותו כמוצלח כבר משנה שעברה, כמו בדמויים, יש דמויים שיותר מושכים ויש שפחות. גם בימשיטה יש גדלים קטנים יותר וגדולים יותר. גיא פלורנטל היי גיא וברוך הבא  לא מכיר, אך ממה ששמעתי יש לך בידיים מגנטים לדגים... אבי, לא כל כך מסכים איתך. שים לב מה כתב ירון ואני מצטט: "גל ואני עובדים עם YAMASHITA 2.5 (משקל 7 גרם) וחברה' – הדמוי הזה רוצח. 4 דמויים במים והקלמארי "עפים" לכיוון הימשיטה ולא סופרים בכלל את הדמויים הפשוטים." מנסיון- יש ימים שהכל עובד, כל הדמויים או כל הפתיונות, אך יש מה שככלל עובד יותר טוב. אפילו בפתיון בבולוס: בדוק גמברי קרסטל עובד טוב יותר מהרגיל, יש ימים בהם שניהם עובדים אותו דבר אך יש ימים בהם הקריסטל עובד הרבה יותר טוב, להיפך לעולם לא. גם בג'יג-לייט: כמה וכמה פעמים ובאופן עקבי עבדתי עם דמיקי 80גרם שתפסו מצוין- לידי קיבלו חברים תקיפות גם על דמויים אחרים אך פחות. אם תחשוב על זה, יש להניח שגם אתה מעדיף לעיתים דמויים מסוימים, לעיתים יקרים- מהסיבה שאתה חושב שהם מקבלים יותר תקיפות לפי נסיונך... נוסיף לזה שירון מדבר על מצב בו עבדו בו זמנית מס' אנשים עם הדמוי הספציפי ועם אחרים- אך הימשיטה קיבלו הרבה יותר תקיפות. זה אומר משהו: על פניו זה לא הדמוי היחיד שתפס אך תפס יותר טוב מאחרים. *גילוי נאות: לא מבין בבובות קלמרי. יד לי כאלה שאינני יודע את שמם ולא יודע מה זה ימשיטה  חברה', אני מסכים עם כל הערותיכם!! גם דמויים פשוטים של 4 ב-10 ש"ח עושים יופי את העבודה כשהקלמארי באזור ואכן - לא צריך לרוץ ולקנות את היקרים יותר. עדיין, כמו עם דמויים, חוטי בד איכותיים, רולרים מהשורה הראשונה ומקלות עם טבעות טיטניום - ל"משוגעים/מכורים/בזבזנים/נהנתנים שבינינו (ואני אחד מאלה. מוצהר!!) - שווה להמליץ על דמוי שנראה לנו השנה כלהיט. זה קורה אותו-דבר עם ה"כלבים" בקיץ - כשכולנו (כולל אני בעוונותיי...) רצנו לקנות את הSUGAPEN שהתברר כלהיט. לסיכום - אפשר בהחלט לדוג קלמארי עם דמויים פשוטים ואין צורך לרוץ ל"ביוקר"!!! צודקים מנהלי הפורום. ירון ירון?  לא הבנתי את הסיומת?! מה פירוש "צודקים מנהלי הפורום"?!! מלבד העובדה שככלל הם אף פעם לא צודקים  - לפחות אחד ממנהלי הפורום סבר שהדמוי לעיתים כן קובע וכתב תגובה ברוח זו...  מבחינת ההמלצה על מה שנראה לך כלהיט- טוב עשית והשיתוף חשוב: מי שירצה יאמץ- מי שלא אז לא.... לתכל'ס: העמדה שהבעתי קודם היתה שגם אם כל דמוי תופס - יש דמוי שתופס יותר. מהדו"ח הבנתי שלצד הימשיטה עבדו עם דמויים נוספים וקיבלו יותר תקיפות. מסוקרן לדעתך שלך: האם כל הדמויים יתנו לדעתך אותה תוצאה בזמן נתון, או שמא ראית הבדל ממשי במידת התקיפות באותו זמן- עם העדפה ברורה של הקלמרי בימשיטה ביחס לדמויים ה"רגילים"...
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
שימו מלח... למה לא...  סחבק נשאר בבית ולא יכל לצאת לים וכולם חוגגים בלי הכרה...  יפה... חכו נבוא בבית...  וברוך הבא למז'רז'ר בע"מ החדש 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?
|
|
תודה רבה על העדכון והפירוט. יופי של כמות הצלחתה להוציא ועכשיו אנחנו בטוחים שהתפיסות האקראיות של הזמן האחרון בישרו בדיעבד על תחילת עונה ברוכה בקלמארי. כל הכבוד. 
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
יש עוד דבר שאנחנו לא שמים לב שדמוים לקלמארי בגודל של 1.5 ו 2.5 לא בכל החנויות יש בסופו של יום אנחנו קונים מה שיש בחנות וזה מתחיל מגודל 3 מעלה לפי דעתי צריך לפתוח דיון על קלמארי וכל אחד יגיד מה הוא חושב לנכון ונלמד אחד מהשני 
|
|
|
|
noam
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|