פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   מוקדש לאלו שאינם שומרי כשרות (המז'רז'רים בע"מ) |
עמודים: [1] 2 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: מוקדש לאלו שאינם שומרי כשרות (המז'רז'רים בע"מ) (נקרא 5686 פעמים) |
הדפסה |
|
ירון פ
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
57
|
|
 |
|
|
תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | 10/10/2011 | צפון רחב : חיפה - חדרה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים |
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
20:00 | דמוי דג בינוני - דמוי לקלמארי-yamashita | קלמארי (דיונון) | | כמה קילוגרמים |
הדו"ח:טוב, אחרי שהתברר לנו שעונת השרצים החלה, חיכיתי לאיזה ערב עם ים רגוע, רוח צפון מזרחית טובה, ופנאי מהלימודים שלי, ויללה- טלפון לסער (שהתחדש בסט חדש – חכת MAJOR-CRAFT ורולר שימאנו סימטרי החליט שאין טוב מללכלך אותו עם יוד שרצים...), מיכאל – "אכל את הלב..." כי רצה לבוא אך איזה אירוע מנע זאת ממנו. בקיצור – סער, אני ושני המז'רז'רים הצעירים שלי – גיא וגל, יוצאים לנקודה מוכרת לנו היטב בשעה 2000. לא עוברות עשר דקות והחגיגה מתחילה. ים – צלול, רגוע לגמרי, גיא וסער עובדים עם דמויים פשוטים של קלמארי – 15 גרם, גל ואני עובדים עם YAMASHITA 2.5 (משקל 7 גרם) וחברה' – הדמוי הזה רוצח. 4 דמויים במים והקלמארי "עפים" לכיוון הימשיטה ולא סופרים בכלל את הדמויים הפשוטים. העבודה עם הדמויים- "מדליקים" אותם עם פנס. אלו דמויים זוהרים (דרך אגב – לא חיוני!!!! החברה' תוקפים גם בלי זה). גלגול סופר איטי של הדמוי במים, מדי פעם טויטש קטן מאד (לא להבהיל את הקלמארי, אבל לגרות אותו) והחברה' תוקפים בדרך. אלו שלא תוקפים, מלווים את הדמוי ואז משחים עם הדמוי לידם כמו ג'יג, רק בעדינות ואז הם תוקפים. ביצענו גם סריקות בנקודה וכל חצי שעה נכנסה איזה להקה של כמה חתיכות ומיד התנפלנו עליה עם כמה דמויים ושחטנו אותה. גל (לולי) הקנצ'יק (שוחט הפייקים בהולנד והמושטים בכנרת..) – שחט לנו את הצורה גם עם הקלמארי, לראשונה בחייו – לולי, מזל טוב!!!!!!!!!!!!!!!!!!! סער דאג להפנות אלי איזה קלאמארי עצבן ו"פיצץ" אותי בדיו מלמעלה עד למטה. גל – לא חס על אח שלו וגיא חזר מלא כולו בצבעי מלחמה כמו איזה אינדיאני אחרי קרב. בקיצור – ערב כייפי לאללה. עבדנו משמונה בערב עד 23:30, כשבשק שלנו כמה קילוגרמים טובים. בינתיים הצטרפו איציק ומאיר שקיבלו דיווח טלפוני על השלל. איציק חגג עם כמות נוספת לא קטנה בכלל. מצורפות תמונות של השלל, שעבר לחמותי..כמובן... שביחד עם גל הכינו אותם לארוחת הצהרים (יש עוד הרבה בהקפאה...). התוצאות לפניכם. חג שמח לכולם. ירון
|
-------------------------------
ירון.
|
|
|
Gal Levy
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
כשאתה דג אתה מרגיש כמו כריש
|
|
|
|
|
|
amirsource
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
י
|
|
דמט, כל הדוחות האלה עושים לי חשק לקפוץ לים ולתפוס אחד... כל הכבוד על התפיסה מכובד מאוד!!! 
|
י
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
איזה מזל שאני לא מאמין לך ירון...  כי בתור שומר כשרות כמעט האמנתי לכותרת הדו"ח.... אז נכנסתי- ואיזה יופי שלא האמנתי ולא פספסתי...  תענוג של דו"ח ירון- בהחלט דו"ח מובחר... אישית כבר נסחפתי למקום העלילה, יכלתי לראות את צבעי המלחמה החדשים של גיא... ים של חוויות כייפיות - מוגש הכייפ מהדו"ח... בילוי מהנה עם הילדים והחברים- מה צריך הבנאדם יותר מזה  אהבתי מאוד גם את ההדרכה המפורטת שכלולה בדו"ח- הכל מכל על איך לתפוס את הקלמארי... בקיצור- תענוג...
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
אחלה קלמארי אבל לפתיון 
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כל הכבוד ירון אכן פתיחה מפוצצת לעונה. ציפינו ל 2 - 3 חתיכות ויצאנו גם אנו עם שקיות מלאות. מה לטעמך ההבדל בין הימשיטה לאחרות? בגלגול איטי אין תנועה מיוחדת לג'יג, אז מה עושה את ההבדל - הצבע, הנצנוץ של הציפוי? אני לא פוסל שההבדל בגודל - אתה עם הדמויים הקטנים והם עם גדולים יותר - גרר יותר תקיפות מהקלמרי בייבי. הרבה פעמים ראיתי שלמרות הנוחות שבדמוי גדול (מרחק זריקה ופחות פלונטרים בחוטי בד) דמוי קטן אטרקטיבי ליותר קלמרים - הקטנים תוקפים לפעמים גם דמויים בגודל שלהם עצמם או אף גדול יותר אבל דמוי קטן יגרור יותר תקיפות. מברוק, והתמונה בסוף? שווה מתכון 
|
|
|
|
סער זאבי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
46
הבן שלי התחיל לדוג בגיל שנתיים וחודשיים
|
|
כרגיל עוד יום כיפי בחברת משפחתי השניה ממש מצטער על השפריץ לא התכוונתי ולגבי ארוחה מה אני עז? לא מגיע לי נשנוש ממה שהבאתי?
|
אם תקשיבו למנוסים מכם רק תרויחו וחשוב לא להרים ידיים הבומבה כבר תבוא על המקל...
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
אחלה דוח  נכון מאוד הדמוים של ימשיטה עושים את העבודה כל הכבוד 
|
|
|
|
גיא_פ
|
מתעניין
מנותקגיל:
26
|
|
כל הכבוד ירון אכן פתיחה מפוצצת לעונה. ציפינו ל 2 - 3 חתיכות ויצאנו גם אנו עם שקיות מלאות. מה לטעמך ההבדל בין הימשיטה לאחרות? בגלגול איטי אין תנועה מיוחדת לג'יג, אז מה עושה את ההבדל - הצבע, הנצנוץ של הציפוי? אני לא פוסל שההבדל בגודל - אתה עם הדמויים הקטנים והם עם גדולים יותר - גרר יותר תקיפות מהקלמרי בייבי. הרבה פעמים ראיתי שלמרות הנוחות שבדמוי גדול (מרחק זריקה ופחות פלונטרים בחוטי בד) דמוי קטן אטרקטיבי ליותר קלמרים - הקטנים תוקפים לפעמים גם דמויים בגודל שלהם עצמם או אף גדול יותר אבל דמוי קטן יגרור יותר תקיפות. מברוק, והתמונה בסוף? שווה מתכון  שלום, למי שלא מכיר אני גיא הבן של ירון. הדמוי ימשיטה הוא דמוי מצוין, כנראה שילוב של צורה, צבע וגודל. אנו מכירים אותו כמוצלח כבר משנה שעברה, כמו בדמויים, יש דמויים שיותר מושכים ויש שפחות. גם בימשיטה יש גדלים קטנים יותר וגדולים יותר. גיא פלורנטל
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
 |
|
|
סלחו לי שאני מצנן את אוירת הימשיטה  הרבה פעמים יושבים ילדים או כאלו שעדיין לא התנסו בדייג קלאמרי והולכים לקנות ציוד עבור הדייג הזה שבבסיסו הוא נורא נורא פשוט וקל. מעריך מאוד את דעתו של ירון ואת המז'רז'רים בע"מ ככאלו שיודעים לעבוד ואני יודע שהדמוי הוא דמוי טוב עם קבלות ! חלילה לא מזלזל במי שעובד עם דמוי זה או אחרים  אני רק בדעה שקלאמרי קל מאוד לתפוס ולא חייב דמויים יקרים כגון ימשיטה  דמוי קלאמרי פשוט (4 ב 20 ש"ח ) יעשה אחלה עבודה ויוציא גם לכם קילוגרמים ועשרות קלאמרים ביציאה אחת  פשוט צריך להיות במקום הנכון , בזמן הנכון  יש מקומות טובים יותר ויש פחות , אבל מי שמכיר ויודע איפה לחפש ימצא אותם לא משנה על איזה דמוי , אפילו הפשוט ביותר. הימשיטה הזה הגיע לארץ ברעש וצלצולים וכנראה שזה השפיע מאוד על דעת הקהל בקרב המזרזרים.. שוב , לדעתי אין לזה חשיבות במקרה הנ"ל , קלאמרי הוא "דג" טיפש מאוד ויתקוף כל דמוי שיעבור לו ליד הפרצוף. לא פעם תקפו לנו דמויים רגילים לגמרי  אבל טוב לשמוע שבשני גזרות חם  חם מאוד  אבל אם מישהו אוהב דמוי מסויים , מי אני שיחליט עבורו  לי יש אותה סריטה עם ה SALTIGA 60G כמו כן , ברכות לגיא _פ לרגל הצטרפותו לפורום , איתך 
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 12, 2011, 12:42:14 PM על ידי אבי חכם
|
|
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
|
ירון וגיא ברוכים הבאים לאתר מספר 1 בארץ כרגיל האבא והבן שתיים מתוך עשרת המופלאים שבצוות המז'רז'רים בע"מ החליפו פזה ונימצאים איתנו באתר שההנהלה נותנת מרחב לחופש הביטוי ובתנאי של תרבות הלשון ובשפה נקיה. חברים למי שלא יודע הצתרפותם של התותחים האלה יוסיפו נופח מעניין ומרתק לדיונים באתר. מכל מקום תפיסות קלמרי בכמות מסחרית כיאה לאלופים ועוד היד נטויה. ירון יקירי אסוף את הכמות המרבית ותגיע לחנות שלנו ותקבל תמורה כספית לקלמרי. ברגע זה חסר לנו קלמרי ללקוחותנו הדייגים. המשך דייג פורה ומהנה הדייג והים מהצפון ק מוצקין acigar;יוסי סרגוס 
|
|
|
|
|
כרגיל עוד יום כיפי בחברת משפחתי השניה ממש מצטער על השפריץ לא התכוונתי ולגבי ארוחה מה אני עז? לא מגיע לי נשנוש ממה שהבאתי?
סער אני מקווה מאוד שהסט החדש שרכשתה אצלנו נותן תוצאות ושוב תודה . הדייג והים מהצפון ק מוצקין יוסי סרגוס 
|
|
|
|
סבלי
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
63
''בתמונה ניר הבן מנקה את הדגים''
|
|
על איזה מקומות אתם ממליצים בשביל קלמרי?
|
''אפילו אם אתה יודע אלף דברים, אל תתבייש לשאול את זה שיודע דבר אחד''
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
כל הכבוד ירון אכן פתיחה מפוצצת לעונה. ציפינו ל 2 - 3 חתיכות ויצאנו גם אנו עם שקיות מלאות. מה לטעמך ההבדל בין הימשיטה לאחרות? בגלגול איטי אין תנועה מיוחדת לג'יג, אז מה עושה את ההבדל - הצבע, הנצנוץ של הציפוי? אני לא פוסל שההבדל בגודל - אתה עם הדמויים הקטנים והם עם גדולים יותר - גרר יותר תקיפות מהקלמרי בייבי. הרבה פעמים ראיתי שלמרות הנוחות שבדמוי גדול (מרחק זריקה ופחות פלונטרים בחוטי בד) דמוי קטן אטרקטיבי ליותר קלמרים - הקטנים תוקפים לפעמים גם דמויים בגודל שלהם עצמם או אף גדול יותר אבל דמוי קטן יגרור יותר תקיפות. מברוק, והתמונה בסוף? שווה מתכון  שלום, למי שלא מכיר אני גיא הבן של ירון. הדמוי ימשיטה הוא דמוי מצוין, כנראה שילוב של צורה, צבע וגודל. אנו מכירים אותו כמוצלח כבר משנה שעברה, כמו בדמויים, יש דמויים שיותר מושכים ויש שפחות. גם בימשיטה יש גדלים קטנים יותר וגדולים יותר. גיא פלורנטל היי גיא וברוך הבא  לא מכיר, אך ממה ששמעתי יש לך בידיים מגנטים לדגים... אבי, לא כל כך מסכים איתך. שים לב מה כתב ירון ואני מצטט: "גל ואני עובדים עם YAMASHITA 2.5 (משקל 7 גרם) וחברה' – הדמוי הזה רוצח. 4 דמויים במים והקלמארי "עפים" לכיוון הימשיטה ולא סופרים בכלל את הדמויים הפשוטים." מנסיון- יש ימים שהכל עובד, כל הדמויים או כל הפתיונות, אך יש מה שככלל עובד יותר טוב. אפילו בפתיון בבולוס: בדוק גמברי קרסטל עובד טוב יותר מהרגיל, יש ימים בהם שניהם עובדים אותו דבר אך יש ימים בהם הקריסטל עובד הרבה יותר טוב, להיפך לעולם לא. גם בג'יג-לייט: כמה וכמה פעמים ובאופן עקבי עבדתי עם דמיקי 80גרם שתפסו מצוין- לידי קיבלו חברים תקיפות גם על דמויים אחרים אך פחות. אם תחשוב על זה, יש להניח שגם אתה מעדיף לעיתים דמויים מסוימים, לעיתים יקרים- מהסיבה שאתה חושב שהם מקבלים יותר תקיפות לפי נסיונך... נוסיף לזה שירון מדבר על מצב בו עבדו בו זמנית מס' אנשים עם הדמוי הספציפי ועם אחרים- אך הימשיטה קיבלו הרבה יותר תקיפות. זה אומר משהו: על פניו זה לא הדמוי היחיד שתפס אך תפס יותר טוב מאחרים. *גילוי נאות: לא מבין בבובות קלמרי. יד לי כאלה שאינני יודע את שמם ולא יודע מה זה ימשיטה 
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
זה מה שנקרא מעדן כשיש אותם עוזב הכל ומתרכז רק בהם..לפתיון עצמי תודה על העדכון חברה וסחתין על התפיסות שאלה..מה עושים עם הראשים שלהם אחרי שתולשים? סחתין בהצלחה בבאות
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|