קודם כל ברוך הבא ל-

כמה שאלות:
1. לחכה יש גם רולר אני מניח נכון? מה הדגם והגודל שלו? (תסתכל אולי רשום עליו)
2. אם אפשר עוד פרטים על החכה (אורך,משקלי זריקה,חומר שממנו עשויה,מס' טבעות וכד')
בכללי עדיף שתעלה גם תמונה
דגים שאתה יכול לתפוס בכינרת יהיו בעיקר
מושטים יש גם ביניות,חפפים,קרפיונים,שפמנונים
למושטים לך על תירס\תולעים,בצק (עם תוספת ריח שימשוך)
לביניות עכשיו נכנסים לעונות הקרות ובעונות הקרות הם נתפסות על תולעים הרבה (בגדלים מכובדים)
שפמנונים כל פיתיון שאתה יכול לחשוב עליו (שמעתי שגם על נקניק ופתיונות הזויים אחרים תפסו

)
קרפיונים לך על קפיץ עם גוש בצק בתוספת ריח למרות שעכשיו הסיכוי לתפוס מהחוף נמוכים
יש דייג קרפיונים מקצועי עם ציוד מתאים והכל אבל כאן אני לא יכתוב על זה (זה פשוט ארוך מדי

)
קרסים יש לך מידות בעיקרון ככל שמס' הקרס קטן יותר המידה גדולה יותר (למשל 9 יהיה ממש קטן בעוד ש-2 יהיה גדול) בעיקרון יש חוק שהולך ככה קרס קטנה= דגים קטנים קרס גדולה=דגים גדולים
אתה בוודאי מניח שגם על קרסים קטנות נתפסים גדולים אבל זה פשוט יותר קשה הסיכוי שייתפס להם בפה יותר נמוך כנ"ל לגבי הקרסים הגדולות.
חוט לכינרת יספיק לך עובי של 0.30 או 0.40 חוט ניילון כמובן.
אתה לא כל-כך צריך שוק לידר לכינרת אבל אתה יכול להשתמש זה בעיקרון לקשור חוט עבה יותר בתור חוט ריג ראשי לחוט הרגיל (שאר החוט ברולר)
אל תשכח משקולות ופלייר לשחרור הקרס מהפה של הדג
קלאץ אתה פותח וכל פעם בודק שהחוט יכול לצאת מספיק "חלק" כדי שהחכה לא תיפול למים אבל לא יותר מדי חלק שהחוט יסתבך או שכל החוט יגמר שפולה כי הדג לקח אותו
אחרי שתפסת דג מומלץ לתת הוקסט קטן (משיכה למעלה של החכה לנעיצה יותר טובה של הקרס בפה)
ולסגור במידה שצריך את הקלאץ שלא יוכל לקחת יותר מדי חוט ולהסתבך בשיחים או אבנים אבל לא לסגור יותר מדי שהחוט לא יקרע (זה כמובן כשיש דג גדול אני מניח שלא תתפוס על ההתחלה דגים שיקחו לך יותר מדי חוט אם בכלל יקחו
ובהצלחה