בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
| | |-+  המלצות איך לדוג בחוף צמח ?
עמודים: [1] 2 3 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: המלצות איך לדוג בחוף צמח ?  (נקרא 7187 פעמים) הדפסה
aadd32
חבר פורום
**

מנותק מנותק

המלצות איך לדוג בחוף צמח ?
« ב- : ספטמבר 11, 2013, 18:54:44 PM »
היי אני מתחיל בדייג ויש לי חכת רולר שהייתה של סבא שלי ויש לי כמה שאלות
א. איך אני יכול לדעת כמה היא עמידה וכמה אני יכול לסמוך עליה שהיא לא תישבר לי באמצע הדייג כי היא שכווה לה בבית שלי איזה שנה
ב. איזה דגים אני יכול לתפוס עם רולר
ג. איזה פיתיונות מתאימים לכל סוג דג
ד. איך תופסים כל דג נגיד הבנתי שקרפיונים פשוט זורקים את החכה הפיתיון נימצא בקרקעית ומחקים שהקרפיון ישאב אותו
ה. המלצות על סוגי קרסים, חוטים
ו. אם אני צריך שוק לידר אם כן איך אני משתמש בו
ז. אם אני צריך עוד ציוד
ח. מקום מומלץ לדוג בחוף צמח ואם אפשר לא במזח כי לפי מה שאני זוכר הכל מלה שם בגזעים ופעם אחרונה שהייתי שם הקרס כל הזמן נתקע לי בהם
ט. איך אני יודע כמה קלצ' אני צריך לשחרר
י. אם צריך עוד מידע על החכה אני ינסה למצוא אותו ואם יש לכם עוד המלצות הם יתקבלו בברכה
ותודה מאש לכל העונים!!!
 IP: [ מחובר ]
שני יצחקי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: המלצות איך לדוג בחוף צמח ?
« הגיב #1 ב- : ספטמבר 11, 2013, 19:22:33 PM »
קודם כל ברוך הבא ל- האתר מספר 1  אנחנו מספר 1
כמה שאלות:
1. לחכה יש גם רולר אני מניח נכון? מה הדגם והגודל שלו? (תסתכל אולי רשום עליו)
2. אם אפשר עוד פרטים על החכה (אורך,משקלי זריקה,חומר שממנו עשויה,מס' טבעות וכד')
בכללי עדיף שתעלה גם תמונה

דגים שאתה יכול לתפוס בכינרת יהיו בעיקר
מושטים יש גם ביניות,חפפים,קרפיונים,שפמנונים
למושטים לך על תירס\תולעים,בצק (עם תוספת ריח שימשוך)
לביניות עכשיו נכנסים לעונות הקרות ובעונות הקרות הם נתפסות על תולעים הרבה (בגדלים מכובדים)
שפמנונים כל פיתיון שאתה יכול לחשוב עליו (שמעתי שגם על נקניק ופתיונות הזויים אחרים תפסו  גיחוך)
קרפיונים לך על קפיץ עם גוש בצק בתוספת ריח למרות שעכשיו הסיכוי לתפוס מהחוף נמוכים
יש דייג קרפיונים מקצועי עם ציוד מתאים והכל אבל כאן אני לא יכתוב על זה (זה פשוט ארוך מדי  גיחוך)
קרסים יש לך מידות בעיקרון ככל שמס' הקרס קטן יותר המידה גדולה יותר (למשל 9 יהיה ממש קטן בעוד ש-2 יהיה גדול) בעיקרון יש חוק שהולך ככה קרס קטנה= דגים קטנים קרס גדולה=דגים גדולים
אתה בוודאי מניח שגם על קרסים קטנות נתפסים גדולים אבל זה פשוט יותר קשה הסיכוי שייתפס להם בפה יותר נמוך כנ"ל לגבי הקרסים הגדולות.
חוט לכינרת יספיק לך עובי של 0.30 או 0.40 חוט ניילון כמובן.
אתה לא כל-כך צריך שוק לידר לכינרת אבל אתה יכול להשתמש זה בעיקרון לקשור חוט עבה יותר בתור חוט ריג ראשי לחוט הרגיל (שאר החוט ברולר)
אל תשכח משקולות ופלייר לשחרור הקרס מהפה של הדג
קלאץ אתה פותח וכל פעם בודק שהחוט יכול לצאת מספיק "חלק" כדי שהחכה לא תיפול למים אבל לא יותר מדי חלק שהחוט יסתבך או שכל החוט יגמר שפולה כי הדג לקח אותו
אחרי שתפסת דג מומלץ לתת הוקסט קטן (משיכה למעלה של החכה לנעיצה יותר טובה של הקרס בפה)
ולסגור במידה שצריך את הקלאץ שלא יוכל לקחת יותר מדי חוט ולהסתבך בשיחים או אבנים אבל לא לסגור יותר מדי שהחוט לא יקרע (זה כמובן כשיש דג גדול אני מניח שלא תתפוס על ההתחלה דגים שיקחו לך יותר מדי חוט אם בכלל יקחו
ובהצלחה 
-------------------------------
aadd32
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : ספטמבר 11, 2013, 21:57:12 PM »
קודם כל ברוך הבא ל- האתר מספר 1  אנחנו מספר 1
כמה שאלות:
1. לחכה יש גם רולר אני מניח נכון? מה הדגם והגודל שלו? (תסתכל אולי רשום עליו)
2. אם אפשר עוד פרטים על החכה (אורך,משקלי זריקה,חומר שממנו עשויה,מס' טבעות וכד')
בכללי עדיף שתעלה גם תמונה

דגים שאתה יכול לתפוס בכינרת יהיו בעיקר
מושטים יש גם ביניות,חפפים,קרפיונים,שפמנונים
למושטים לך על תירס\תולעים,בצק (עם תוספת ריח שימשוך)
לביניות עכשיו נכנסים לעונות הקרות ובעונות הקרות הם נתפסות על תולעים הרבה (בגדלים מכובדים)
שפמנונים כל פיתיון שאתה יכול לחשוב עליו (שמעתי שגם על נקניק ופתיונות הזויים אחרים תפסו  גיחוך)
קרפיונים לך על קפיץ עם גוש בצק בתוספת ריח למרות שעכשיו הסיכוי לתפוס מהחוף נמוכים
יש דייג קרפיונים מקצועי עם ציוד מתאים והכל אבל כאן אני לא יכתוב על זה (זה פשוט ארוך מדי  גיחוך)
קרסים יש לך מידות בעיקרון ככל שמס' הקרס קטן יותר המידה גדולה יותר (למשל 9 יהיה ממש קטן בעוד ש-2 יהיה גדול) בעיקרון יש חוק שהולך ככה קרס קטנה= דגים קטנים קרס גדולה=דגים גדולים
אתה בוודאי מניח שגם על קרסים קטנות נתפסים גדולים אבל זה פשוט יותר קשה הסיכוי שייתפס להם בפה יותר נמוך כנ"ל לגבי הקרסים הגדולות.
חוט לכינרת יספיק לך עובי של 0.30 או 0.40 חוט ניילון כמובן.
אתה לא כל-כך צריך שוק לידר לכינרת אבל אתה יכול להשתמש זה בעיקרון לקשור חוט עבה יותר בתור חוט ריג ראשי לחוט הרגיל (שאר החוט ברולר)
אל תשכח משקולות ופלייר לשחרור הקרס מהפה של הדג
קלאץ אתה פותח וכל פעם בודק שהחוט יכול לצאת מספיק "חלק" כדי שהחכה לא תיפול למים אבל לא יותר מדי חלק שהחוט יסתבך או שכל החוט יגמר שפולה כי הדג לקח אותו
אחרי שתפסת דג מומלץ לתת הוקסט קטן (משיכה למעלה של החכה לנעיצה יותר טובה של הקרס בפה)
ולסגור במידה שצריך את הקלאץ שלא יוכל לקחת יותר מדי חוט ולהסתבך בשיחים או אבנים אבל לא לסגור יותר מדי שהחוט לא יקרע (זה כמובן כשיש דג גדול אני מניח שלא תתפוס על ההתחלה דגים שיקחו לך יותר מדי חוט אם בכלל יקחו
ובהצלחה  

קודם כל תודה רבה על העזרה המהירה ובאמת שאתם הכי טובים
***נערך:
אם לכותב יש טענות על התנהלות בפורום אחר - המקום להעלאת טענותיו הוא שם ולא כאן***

דבר שני אני מעלה את התמונות של החכה יש לה 6 טבעות ואני לא יודע מה המשקלי זריקה שלה ומה החומר שלה כי היא הייתה של סבא שלי ומבחינת הדגים אני כבר ניסיתי לדוג אבל הייתי חסר סבלנות ואחרי חמש דקות שהפיתיון במים כבר הוצתי אותו ולפי ערכה שלי של הזריקה האחרונה הגעתי לאיזה 50-60 מטר ואם אני ישקיע קצת יותר אז אני יגיע ל100 מטר +-  
 בנוסף יש לי סט שגם אותו צילמתי ועל החכה קרס משולשת שכנראה היא הבעיה העיקרית אחרי החוסר סבלנות שלי שאני לא יודע מה המספר שלה הבל צילמתי אותה והיא אצלי אחרי שנלחמתי להוציא אותה
מחבל עבה כי לפני שלוש שנים חשבתי שזה יקר קרס משולשת חחחח
ודרך הגב מישהו יודע מה היעילות של של הפיתיונות הכתומים שיש למעלה בתמונה
עריכה אחרונה: ספטמבר 15, 2013, 14:32:07 PM על ידי rafi
aadd32
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : ספטמבר 11, 2013, 21:58:49 PM »
ויש לי בעיה עם לעלות את התמונות הם גדולות מידי... אם יש מנהל שקורה את זה תחשבו על להגדיל את גודל שליחת התמונות למגה לפחות
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

« הגיב #4 ב- : ספטמבר 11, 2013, 22:04:51 PM »
ויש לי בעיה עם לעלות את התמונות הם גדולות מידי... אם יש מנהל שקורה את זה תחשבו על להגדיל את גודל שליחת התמונות למגה לפחות
קבל מדריך להקטנת תמונות
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=11334.0
aadd32
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : ספטמבר 11, 2013, 22:12:39 PM »
קבל מדריך להקטנת תמונות
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=11334.0

תודה רבה אבל חשבתי על דרך קצת יותר יצירתית וגם תעבוד וגם תשמור על על איכות התמונה

החכה פרוסה:

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/753_10200528758490695_40099671_n.jpg

החכה סגורה:

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1175013_10200528757090660_1478025801_n.jpg

חלק ראשון של הרולר:

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1238297_10200528759170712_1814482983_n.jpg

חלק שני של הרולר:

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1208815_10200528759290715_970826910_n.jpg

דגם של הרולר:

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/557511_10200528756530646_898426928_n.jpg

הקרס:

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1236252_10200528757490670_360929851_n.jpg

הציוד:

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1238198_10200528759730726_704835833_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1175554_10200528758610698_67864491_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1234981_10200528758530696_608307420_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1175032_10200528759130711_1971803476_n.jpg
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

« הגיב #6 ב- : ספטמבר 11, 2013, 22:34:46 PM »
הייתי מציע לך להקטין את התמונות ולהעלות שוב
יש חברים רבים שלא משתמשים בפייסבוק חלק מהם בעלי ידע וניסיון רב בתחום הציוד
אותם חברים לא יוכלו לראות את התמונות שהעלת
aadd32
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : ספטמבר 11, 2013, 22:45:13 PM »
הייתי מציע לך להקטין את התמונות ולהעלות שוב
יש חברים רבים שלא משתמשים בפייסבוק חלק מהם בעלי ידע וניסיון רב בתחום הציוד
אותם חברים לא יוכלו לראות את התמונות שהעלת
אף אחד לא יכול לראות את התמונות האלה דרך הפייסבוק כי הם "פרטיות" כאילו רק אני יכול לראות אותם דרך חיבור של פייס בוק אבל פתחתי את הקישור של התמונה מה שאומר שכל אחד שיכנס דרך הקישור שהוספתי לפה יוכל לראות את התמונות האלה מניסיון (הרבה תמונות עברו ככה בין החברה בסקייפ  )
אם תפתח אותם תירה גם שאתה לא נכנס לפייס בוק אלה ישר נכנס לתמונה עצמה
שני יצחקי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : ספטמבר 12, 2013, 07:08:43 AM »
הציוד נראה נחמד את אורך החכה אין לי מושג להגיד לך (תשווה אותה לגובה הבית בתמונה  מוציא לשון)
את הקרס המשולשת אפילו הייתי מחליף בקרסים רגילות (עם קרס אחת) ועושה ריג של 2 קרסים במרחק מסוים ומשקולת
קח בחשבון שאם אתה דג עם משקולת אתה לא יכול לדוג עם מצוף יש לך את המשקולות הקטנות למצוף (קוראים להם פאקמן) ואיתם תתפוס בעיקר מושטים
עם משקולת כבדה (שתיהיה על הקרקעית) יש יותר סיכוי שתתפוס חפפים וביניות
בהצלחה  כבוד הרב
aadd32
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : ספטמבר 12, 2013, 13:41:55 PM »
הציוד נראה נחמד את אורך החכה אין לי מושג להגיד לך (תשווה אותה לגובה הבית בתמונה  מוציא לשון)
את הקרס המשולשת אפילו הייתי מחליף בקרסים רגילות (עם קרס אחת) ועושה ריג של 2 קרסים במרחק מסוים ומשקולת
קח בחשבון שאם אתה דג עם משקולת אתה לא יכול לדוג עם מצוף יש לך את המשקולות הקטנות למצוף (קוראים להם פאקמן) ואיתם תתפוס בעיקר מושטים
בהצלחה  כבוד הרב

המצוף כרגע סתם שם כי לא ממש ידעתי איך לעבוד עם החכה ואני רוצה להחליף לה את החוט כי הוא מסולסל מידי ויש בוא הרבה נזקים וקשירות בקשר לחכה זה משהו כמו 4-5 מטר ובקשר לריג המטרה של השתי קרסים שיתפסו בשניהם דגים או להגדיל את הסיכוי לתפוס דג אחד ועוד דבר אחד אתה ממליץ להוסיף מצוף לקרס שלא יהיה רק לשוכני קרקעית או שיש רק שוכני קרקעית בכינרת כי אני יודע שהקרפיון ועוד סוג אוספים את האוכל שלהם מהקרקעית...
שני יצחקי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : ספטמבר 12, 2013, 16:13:44 PM »
בהצלחה  כבוד הרב

המצוף כרגע סתם שם כי לא ממש ידעתי איך לעבוד עם החכה ואני רוצה להחליף לה את החוט כי הוא מסולסל מידי ויש בוא הרבה נזקים וקשירות בקשר לחכה זה משהו כמו 4-5 מטר ובקשר לריג המטרה של השתי קרסים שיתפסו בשניהם דגים או להגדיל את הסיכוי לתפוס דג אחד ועוד דבר אחד אתה ממליץ להוסיף מצוף לקרס שלא יהיה רק לשוכני קרקעית או שיש רק שוכני קרקעית בכינרת כי אני יודע שהקרפיון ועוד סוג אוספים את האוכל שלהם מהקרקעית...
שמע קרפיון אתה יכול לתפוס גם בגוף המים אבל הסיכויים נמוכים בהרבה
אני אישית מעדיף לדוג עם משקולת על הקרקע ואני בטוח שככה גם הרוב
בבוס סיכויים נמוכים יותר לתפוס דגים גדולים כי אתה זורק קרוב
ה-2 קרסים נועדו גם כדי להגדיל סיכויי תפיסה וגם ריבוי פיתיון (אם נגמר הפיתיון בקרס אחת יש סיכוי שבשנייה עדיין יש פיתיון)
חוטים זה לא ממש משנה זה לא שאתה דג קרפיונים (ה"דייג יוקרה" של המתוקים)
לך לחנות דיג הקרובה לביתך ובקש חוט דייג מניילון עובי 0.30 או 0.40
aadd32
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : ספטמבר 13, 2013, 06:50:16 AM »
חברים וחברות אני השתדרגתי לי בחוט 0.50 של הווה שימה ב50 שח 300 מטר זה מחיר טוב ? ובמשקולת 100 גרם זוהרת בקפיץ בקרסים משולות בסתנד פעמון וברשת נקווה שהפעם נביא הרבה דגים והרבה ------ !!!!!!!!!!!!!!!
עריכה אחרונה: ספטמבר 15, 2013, 14:43:35 PM על ידי rafi
aadd32
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : ספטמבר 13, 2013, 06:51:19 AM »
חברים וחברות אני השתדרגתי לי בחוט 0.50 של הווה שימה ב50 שח 300 מטר זה מחיר טוב ? ובמשקולת 100 גרם זוהרת בקפיץ בקרסים משולות בסתנד פעמון וברשת נקווה שהפעם נביא הרבה דגים והרבה ---- !!!!!!!!!!!!!!!
ושאלה כללית רק אותי הסמיילי הזה   מטריד אותו או שגם אותכם ?
עריכה אחרונה: ספטמבר 15, 2013, 14:42:31 PM על ידי rafi
aadd32
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : ספטמבר 13, 2013, 08:07:06 AM »
ועוד דבר אחד תהיה לי בעיה לתפוס מושטים אם אני עובד עם משקולות גדולות כי מושטים לפי מה שהבנתי לא כמו הקרפיון ששואב את האוכל שלו מהקרקעית
andreypa

אנדרי פרלוב
חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

תמיד זמין 053-6064261

« הגיב #14 ב- : ספטמבר 13, 2013, 08:32:33 AM »
ועוד דבר אחד תהיה לי בעיה לתפוס מושטים אם אני עובד עם משקולות גדולות כי מושטים לפי מה שהבנתי לא כמו הקרפיון ששואב את האוכל שלו מהקרקעית

מושטים יוכלו גם מהקרקעית במיוחש אם זה קפיץ אם תירס   
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 3 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!