תודה על המחמאה רפי, בהחלט הכי כייף לנהוג בלמבורגיני
המקלות שברוב הסרטונים הם 450 גר' ובהגדרה מיועדים לעבודה מול טונות גדולות, אבל לא רק.
הדגמים שמיובאים ארצה הם הדגמים שמיועדים למשקלים קלים יותר - אך כמובן מצויידים בבלנקים החזקים, הקשוחים, והטובים ביותר. כולנו מכירים את הסיפורים (שגם הופיעו פה באתר) על מקלות שנשברו, וטבעות שנתלשו בזמן פייט עם טונה גדולה. אז נכון שזה לא מקל שמתאים לכל אחד, אבל מי שיוצא לצוד חזירי בר לא לוקח אקדח קפצונים ומי שמחפש כחולות כדאי שיצטייד בציוד מתאים. ואגב, אם כבר הזכרת את נושא המחיר - כל זאת מתחת ל 2000 ש"ח!!!
מקומם של אימפריאל ומייג'ור קרפט שמור ואיני מזלזל בהם חלילה ואני משוכנע שמי שמשתמש בהם מאוד מרוצה. אפילו לי יש במחסן את שני המותגים הללו ובתחילת דרכי בקיאקים השתמשתי בהם רבות. ותופתע, אני בהחלט יכול להמליץ עליהם בפה מלא! , אבל כמו שאמרת... מקלות BLACK HOLE הם למבורגיני, ולמבורגיני כפי שמשתמע מדבריך, כנראה לא מתאים לכל אחד.
על לא דבר אייל,
אמנם לא אמרתי ולא חשבתי שמקלות הבלק-הול הם הלמבורגיני - אבל תרגיש בנוח לפרש לפי ראות עיניך...
רק אנא אל תכניס לי מילים לפה ואל תייחס לדברים שלי משמעות ופרשנות שאיננה קיימת...
כפי שיוסבר בהמשך, כנראה שאיש איננו חושב שאלו "למבורגיני של המקלות...
אם חשוב לך לדעת - רוב רובם של האנשים יגידו לך כי הבלק-הול אינם הלמבורגיני של מקלות הדיג,
וגם לדעתי זה לא הלמבורגיני- אחרת כנראה היו מביאים אותם לארץ לפני הבאת הג'יגינגמאסטר...
הלמבורגיני לדעתי זה ג'יגינג-מאסטר, האיכותיים של שימנו ושל עוד כמה חברות נחשבות....
את המקלות הללו לא מכיר ספציפית ולא התעמקתי,
אך כפי שציינתי כאן בשרשור המקלות הללו עושים רושם טוב -
כפי שיש עוד כמה וכמה סוגי מקלות אחרים שהתמודדו לא פחות יפה מול טונות גדולות...
בגישה הרווחת בעולם, יש כמה וכמה מקלות שנחשבים ללמבורגיני - ולא דווקא הבלק-הול...
אגב ולמען הסדר הטוב, רצוי ואף מתחייב גילוי נאות -
יש לך אינטרס כלכלי בקידום מכירות של המוצר ולכן מן הסתם אינך יכול להיות אוביקטיבי -
אני מניח כי מכאן תגובתך שמנסה להעלות על נס את המוצר...
לשיטתנו הערך המוסף של דיון מקצועי גובר על הבעיתיות שבחוסר האוביקטיביות -
לכן גם ובניגוד למקומות אחרים לא הסרנו את השרשור...
יחד עם זאת הייתי מצפה שכתיבתך בדיון כזה תבוא ממקום של מקצועיות אוביקטיבית-
ולא ממקום של אינטרסנט סוביקטיבי.
אם אני נשמע כעת ביקורתי - זאת משום שזו הציפייה מבעל אינטרס כלכלי שכותב על מוצר:
לכתוב באוביקטיביות.
לכן עליך להבין,
לא כל אמירה שמשמעה הצורך לשקול רכישת מוצר מסוים משמעה ביקורת,
הזדעקותך להלל מוצר שיש לך אינטרס לקדמו נוכח שאלת עלות/תועלת שמעלה חבר/מנהל פורום -
היא מיותרת ואינה במקומה.
לבוא ולכתוב על מרכולתך כפי שכתבת "מצויידים בבלנקים החזקים, הקשוחים, והטובים ביותר" -
זה נשמע כמו הכרזה של כל מי שמוכר מרכולתו: "הכי טוב, הכי חזק וכו'...",
הא-הידיעה החליפה את המילה "הכי"...
ובכל מקרה אין זה ראוי ואין מקום לכך בעתיד: לא נראה שיהיה זה נכון לאפשר לכל יבואן לכתוב
על מוצר שיש לו עניין מסחרי לקדם "הכי טוב והכי חזק", אנא הקפד לעתיד...
בכל אופן ולצורך הדיון הזה,
אשמח לראות איזו כתבה או מאמר השוואתיים ואוביקטיביים מאיזה פורום מקצועי או אתר בחו"ל -
בהם נכתב כי המקלות האלו "מצויידים בבלנקים החזקים, הקשוחים, והטובים ביותר" -
בין בכלל ובין למשל בהשוואה לג'יגינגמאסטר או למקלות האיכות של שימנו ושאר מוצרי חברות מהטופ.
אגב, אם למשל בארה"ב הם נמכרים במחיר נמוך ממקלות היוקרה של שימנו וג'יגינגמאסטר -
ובכל זאת נמכרים בהיקפים הרבה יותר קטנים מהמתחרים, אז לא בטוח שהמקלות הללו הם בהא-הידיעה...
טבעות שנתלשו ומקלות שנשברו בזמן פייט מול טונה גדולה אין "הרבה" אלא חריגים.
חבל שאתה כותב דברים שיתכן ואינם מדויקים:
אתה מוזמן להפנות אותי אל "סיפורים כאלו שעלו כאן באתר וכולנו מכירים" (סיפורים בלשון רבים -
חוששני שלא תמצא יותר מ:1-2....
כמי שמאוד מצוי בתחום הדיג מסירה ובקשר עם דייגי סירות - וכנראה קצת יותר ממך,
אני משוחח עם האנשים ומעודכן ישירות או מצדדים שלישיים...
רוב רובן של בריחות הטונות הכחולות אירעו כתוצאה מקריעת חוטים/קשרים וככלל מאוד עבים וחזקים -
בזמן שמקלות ממוצעים החזיקו מצוין כולל הטבעות.
מקרה ספציפי כזה שאני מכיר- מקל בן 4 שנים שהטבעות והמקל לא נשטפו ותוחזקו היטב,
וטרם נכנסנו לשאלה של עבודה נכונה או לא....
אגב, כמה מהחבר'ה שיצאו גם יצאו טונות כחולות - סבורים בדיוק כמוני:
להשקיע ברולר ובחוטים איכותיים במיוחד, כל מקל טוב יספיק ולא צריך מקל "וואו".
לעניין חזירי הבר וקפצונים, לצערי שוב לא הבנת מה שכתבתי אז אנא תעיין שוב -
והפעם ללא סלט וערבוב בין מה שכתבתי על מקלות טרולינג לבין מה שכתבתי על מקלות לג'יגלייט:
הרעיון שלי הוא שאינך הולך לצוד חזירי בר עם תותח וולקן ודי ברובה ציד שמתאים לזה -
לכן הבעתי דעתי שמבחינת צורך אמיתי בשים לב לדגי המטרה והחוטים, אין צורך לעשות ג'יגלייט עם
מקל שתפס דגים של 50ק"ג, גם כי אין כאן כאלו ואם יהיו אז החוטים ייקרעו לפני שיישברו מקלות טובים
ופחות יקרים. כפי שציינת, אימפריאל ומייג'ור קרפט מצוינים לג'יגלייט...
לשיטתי זה לקחת או מה שצריך ולא יותר מזה - ואם להתפנק על צעצוע יקרר ואיכותי אז...
אם להחזיק למבורגיני - שתהיה למבורגיני ולא מכונית שהמשווק שלה החליט שהיא למבורגיני...
הלמבורגיני שלי מבחינת מקל לג'יגינג כבד היא ג'יגינגמאסטר טרמינטור 300 גרם -
קצת יותר יקר מהבלק-הול וקצת הרבה יותר נחשב ונמכר מה"בלק-הול",
אמנם יש לי גם שימנו טרוולה איכותי ולדעתי די בו לכל דג עד 40ק"ג (יש לשימנו איכותיים עוד יותר)-
אך מודה שיש לעיתים חשק ללמבורגיני ואם כבר אז כבר וללא פשרה על "משהו באמצע".
ובזה סיימתי "כמה שורות על מקלות"....