בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
| | |-+  התיעצות לגבי מקל shimano trevala
עמודים: 1 [2] 3 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: התיעצות לגבי מקל shimano trevala  (נקרא 5663 פעמים) הדפסה
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: התיעצות לגבי מקל shimano trevala
« הגיב #15 ב- : יוני 22, 2013, 20:47:26 PM »
שלום חברים
מישהו יכול להסביר לי מה זה מבנה בלנק מהיר?
אני מתעניין כרגע לגבי השוכב ויש המלצות די רציניות מאנשים שחזק בתחום. יבואן שימנו בארץ לא כל כך מתפקד ומחירי המוצרים מרקיעים שחקים. גם השירות רע בצורה שבלתי תאומן. כל טיפול או חלק לוקח מאה שנה ותשלום של הון עתק. גם היחס בזוי. אין מצב שמישהו בחול יתייחס ללקוחות שלו בצורה כזו. אני ממליץ בחום לקנות מוצרי שימנו בחו״ל, אם יש בעיה במקל או ברולר כולל חשמלי יש מספיק מומחים בארץ שבמחירים הוגנים יטפלו בכם.
לא ברור מה הקשר לשאלה ששאלתי בהתחלה אבל היה לי המון על הלב על היבואן הזה.
אולי בכל זאת מישהו יענה ובאותה הזדמנות מה ההבדל בין בלנק לשוכב ובין בלנק לספינינג שנלמד? האם קיים הבדל בטבעות?
תודה

ידידי, בתור אחד שרק נכנס וכותב בפורום פה את ההודעה הראשונה שלו, לא כדאי לך לשפוך את הלב בצורה כזאת ביקורתית ומופנית כלפי מישהו. אותו מישהו אני חושב שאני מכיר וזה בכלל אנשים טובים. מחירי שימנו בעולם בכלל הם גבוהים יחסית, אין מה לעשות. 
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
 IP: [ מחובר ]
it
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #16 ב- : יוני 23, 2013, 19:54:27 PM »
זרום סאמח מה יכול להיות חח

מניסיון שלי שמקבלים שירות חרא (מניסיון אני מדבר) יש צורך לדבר עליו אפילו אם ה רק כמה מילים ולא באמת חשוב אם הוא הלקוח הלא מרוצה היחיד או לא....הכל טוב סמיילי

נ.ב סאמח ירדתי מהאקיורייט עקב היחס הסריח!!
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #17 ב- : יוני 25, 2013, 19:44:08 PM »
זרום סאמח מה יכול להיות חח

מניסיון שלי שמקבלים שירות חרא (מניסיון אני מדבר) יש צורך לדבר עליו אפילו אם ה רק כמה מילים ולא באמת חשוב אם הוא הלקוח הלא מרוצה היחיד או לא....הכל טוב סמיילי

נ.ב סאמח ירדתי מהאקיורייט עקב היחס הסריח!!

תודה על העדכון לגבי האקיורייט.
לגבי השאר, לא יודע אם קלטת את כונתי שהרבה מאלו שתוקפים בתור הודעה ראשונה שלהם בסוף מתברר שכונותיהם לא טהורות אלא לפגוע בפורום. לא מכליל כמובן אבל יש מגמה כזו. רפי בטוח יכול להעיד על זה רבות סמיילי אבל בסוף כל אחד והגישה שלו והדעה שלו, אישית לא מרבה לתקוף למרות שיש מקרים שמגרים תקיפה אבל בסוף מרגיע את עצמי קריצה
searasta

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #18 ב- : יוני 26, 2013, 08:01:25 AM »
חבר יקר שלום
אתה צודק לגמרי, אני לא פעיל יותר מידי בתחומי הפורומים אבל בהחלט פעיל בים ובשוק ציוד הדייג בישראל ובעולם. כוונתי היתה ללמוד על בלנקים ומקלות שוכבים ועובדה שאף אחד פה לא מגיב על הנושא כולל אתה. באותה הזדמנות שיתפתי לגבי חווית קניה/ שירות/ יחס/ מחיר - רעה מאוד ויותר מפעם אחת. אני אוהב ומפרגן לכל היבואנים, וזכותי לתקוף בצורה חד פעמית והכי בוטה שיש בשביל שאתה ואני וכל חברי הפורומים למיניהם יהיו מרוצים יותר בעתיד. יכול להיות שאלו אנשים מקסימים שתורמים בבית כנסת כל שבת. אני לא אמרתי מילה על אופיים אלא על הדרך שבה הם בוחרים למכור לנו ציוד דייג. אני איני עומד מאחורי אף יבואן , ולא מעניינות אותי כל המלחמות הטפשיות האלה. כל מה שאני רוצה זה לצאת לדוג בכייף עם ציוד טוב במחיר הוגן , ויחס נחמד שירות תיקונים מהיר טוב ולא יקר. ואם אתה דייג בלב כמוני אתה יודע על מה אני מדבר ואתה גם יודע שאתה הוא בעל האינטרס  פה. אני לא פוחד לומר את דעתי מדי פעם ואת הזמן המועט שיש לי אני מעדיף לבלות בים ולא בפורום- אגב יחד עם 99% מחובבי הדייג בארץ. אני מכבד ומעריך את הפורום ואנשיו וכבר נזרקתי מפורום כי אמרתי מה אני חושב. ( רמז דק: IFF ודוגית)
אני מאחל לך ולחברים המשך יום טוב, וסליחה אם פגעתי ואני עדיין ישמח ללמוד מהו בלאנק מהיר או מה ההבדל בין בלנק ספינינג לבלנק לשוכב? תודה
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #19 ב- : יוני 26, 2013, 11:36:39 AM »
חבר יקר שלום
אתה צודק לגמרי, אני לא פעיל יותר מידי בתחומי הפורומים אבל בהחלט פעיל בים ובשוק ציוד הדייג בישראל ובעולם. כוונתי היתה ללמוד על בלנקים ומקלות שוכבים ועובדה שאף אחד פה לא מגיב על הנושא כולל אתה. באותה הזדמנות שיתפתי לגבי חווית קניה/ שירות/ יחס/ מחיר - רעה מאוד ויותר מפעם אחת. אני אוהב ומפרגן לכל היבואנים, וזכותי לתקוף בצורה חד פעמית והכי בוטה שיש בשביל שאתה ואני וכל חברי הפורומים למיניהם יהיו מרוצים יותר בעתיד. יכול להיות שאלו אנשים מקסימים שתורמים בבית כנסת כל שבת. אני לא אמרתי מילה על אופיים אלא על הדרך שבה הם בוחרים למכור לנו ציוד דייג. אני איני עומד מאחורי אף יבואן , ולא מעניינות אותי כל המלחמות הטפשיות האלה. כל מה שאני רוצה זה לצאת לדוג בכייף עם ציוד טוב במחיר הוגן , ויחס נחמד שירות תיקונים מהיר טוב ולא יקר. ואם אתה דייג בלב כמוני אתה יודע על מה אני מדבר ואתה גם יודע שאתה הוא בעל האינטרס  פה. אני לא פוחד לומר את דעתי מדי פעם ואת הזמן המועט שיש לי אני מעדיף לבלות בים ולא בפורום- אגב יחד עם 99% מחובבי הדייג בארץ. אני מכבד ומעריך את הפורום ואנשיו וכבר נזרקתי מפורום כי אמרתי מה אני חושב. ( רמז דק: IFF ודוגית)
אני מאחל לך ולחברים המשך יום טוב, וסליחה אם פגעתי ואני עדיין ישמח ללמוד מהו בלאנק מהיר או מה ההבדל בין בלנק ספינינג לבלנק לשוכב? תודה

שלום ידידי

אכן הוכחת בגובה הזו שאתה לא אחד שבא לעשות משחקים אלא בן אדם ישר ובעל רמה, השלמת את התמונה אצלי ואני מוריד לך כובע אתה בסדר
מקבל את מה שאתה אומר בגדול ומכבד את דעותיך והבעתי גם את דעותיי לגבי הסתייגות שלי מלתקוף אנשים בצורה פומבית, פשוט לא נוח לי כך. 

לגבי בלאנק מהיר לא יודע מה זה אומר  מה? יודע שיש מקלות fast ויש slow, הfast זה מתאים לג'יגינג למשל כמו לאנטיאסים ומתבטא בתגובה מהירה של המקל-דבר טוב לג'יגינג מהיר והקפצות מהירות (או כך אני מבין את זה לפחות). בטוח יש כמה אנשים שיודעים את ההבדל אבל לא מעט דיונים לא מקבלים ריבוי תגובות, כולל אלו שאני פותח, שרפי פותח או כל אחד אחר גילגול עיניים מה לעשות..כך זה אבל כשיש תגובות אז מרוויחים המון סמיילי

בטוח אחד בשם אייל squiduid... יכול להגדיר את עניין הבלאנק בצורה מושלמת...
אשלח לו מסר אולי יתן פה הסבר ואם תרצה תחפש אותו פה בפורום ותשאל אותו...

לגבי הסטוריה שלך בפורומים אחרים ועם חנויות אחרות, פחות רלוונטי לפה בעיניי ואתה מוזמן להיכנס עם דף לבן. זה אני אומר בתור חבר פורום אבל בטוח שגם מנהלי הפורום יסכימו איתי פה.

אתה מוזמן לכתוב פה יותר ולשתף ולשאול פה יותר ולדווח...גם אם לא כל הכוס מלאה, נכניס את הקשית עמוק למטה ונשאב את הנוזל...

בהצלחה גם לך סמיילי
עדי

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #20 ב- : יוני 26, 2013, 16:16:17 PM »
Searasta
שלום וברוך הבא

הסיבה שלא קיבלת תשובה לשאלתך היא העובדה שהיא מופיעה כאן, בדיון שייתכן ואינו חשוף/מעניין לחברים שיכולים לתרום תשובה מקצועית ותורמת.

פתיחת דיון חדש שנושאו היחידי היא שאלתך
(שלדעתי חשובה ומעניינת)
תהיה הדרך הטובה לקבל תשובות שיועילו לכולנו ולאלו בעתיד שיחפשו מידע בנושא.

אם לא תפתח דיון, אני פותח ;-)) .

ושוב,
ברוך הבא .

Sent from my iPhone using Tapatalk
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
yigal
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #21 ב- : יוני 26, 2013, 19:29:16 PM »
  הגדרות בסיסיות.
1 fast    קצה עליון במקל מתכופף יותר . שליש עליון יותר גמיש משאר המקל .וידית קשיחה .
2 moderate  קצה גמיש  יותר ממרכז וגמישות מורגשת קצת גם בידית.
3 slow  כל המקל מתכופף תחת עומס .כולל הידית ותושבת הרולר.
אלא הגדרות לבלנקים  ומקלות  תחת עומס זהה.
כמובן שישנם יצרנים שהבלנקים שלהם נמצאים בעמצע בין הקטגוריות.
ex fast
moderate fast
moderate slow  ועוד אין סוף הגדרות.

searasta

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #22 ב- : יוני 27, 2013, 05:15:52 AM »
תודה רבה לך יגאל וגם לך עדי
יגאל שאלה נוספת ברשותך,
מה מונע ממני לעבוד עם מקל ספינינג רגיל - בצורה הפוכה עם רולר שוכב?
האם יש שוני בטבעות? שמתי לב כמובן שהטבעות קטנות יותר ומרובות יותר.
לגביך איש הציפורים - סתם - פשוט עצבנת אותי בהתחלה , לשאלתך:
לגבי השימנו טרוולה - אני מבין שישנם שני דגמים שמסתובבים בשוק, אחד שנראה ולא סתם עם טבעות בצבע ניקל -פשוטות ודקות ומומלץ לא לגעת.
השני עם טבעות יותר מסיביות בצבע טיטניום , עלות הראשון בסביבות חמש מאות ש״ח והשני כאלף וכמובן שהוא המומלץ מבין השניים.
המקל מתאים  הן לשוכב  חשמלי, אורכו 180 ס״מ ומגיע עם חמש סוגי ידיות (כמובן האורך משתנה - כל אחד ואיך שהוא רגיל לעבוד עם המקל).
משקלים בין 160-270 - מתאים לג׳יג ולחי. אני באופן אישי עובד עם מקלות ספינינג של JM.
 שיהיה לכולכם יום טוב
ויאללה אינטיאסים תיכנסו כבר... מה לעשות משעמם בלעדיהם לא?
yigal
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #23 ב- : יוני 27, 2013, 07:25:44 AM »
יש שוני בבניה בין מקלות ספינינג לשוכב. זהו מיקום הנקודה החלשה.
במקל  ספינינג הטבעות מורכבות מהצד החלש של הבלנק.
ובמקל שוכב  הטבעות בצד החזק של הבלנק , לכן מקל שוכב  יותר חזק ממקל ספינינג על אותו הבלנק.
מטרת הטבעות הקטנות במקל שוכב למנוע מחוט לגעת בבלנק לכן יש צורך ביותר טבעות  מספינינג.
לא מומלץ לעבוד עם מקל ספינינג הפוך (עם רולר שוכב). למראת שישנם מקלות ,שלא  נגרם להם נזק לאורך
שנים בעבודה הפוכה: לדוגמא המקל שציינת ,שאתה עובד איתו   "ג.מ. " מסוגל לספוג התעללויות כאלה.
ראיתי הרבה מקלות  ספינינג ,שנשברו כתוצאה מעבודה עם רולר שוכב.(מכל מיני חברות אחרות).

לגבי הדגמים של טרוולה :לא יצא לי לראות את הדגם היקר.

לא הגבתי כי המחשב שלי כבר חודש בתיקון! (אם זה עיצבן מישהו)

שחר נ

חבר פורום
*

מנותק מנותק

ההוק4 נו זה היה פעם :)

« הגיב #24 ב- : יוני 27, 2013, 08:53:17 AM »
היי יגאל
תודה על הפירוט הרחב
קצת חידוד לגבי fast /slow
ההגדרה מתייחסת בעצם לכמה זמן לוקח למקל לחזור מהכיפוף למצבו הטיבעי ובכך מגדירה גם את סוג העבודה מן הסתם מקל שמתכופף לכול אורכו יקח יותר זמן ותנועה(ניענוע קטן מעלה מטה ) לחזור אל מול מקל שרובו קשיח ויתאושש מהר יותר וכמעט ללא משחק
לא מסכים שבמקל ספינינג הטבעות בצד ה"חלש " של המקל
לכל מקל יש את התכן הסטטי שלו שנקבע מסוג החומרים שממנו בנוי ויותר חשוב הצורה שהם מסודרים ביחד
תפקיד הטבעות הוא לפזר את הכוח החיצוני הפועל על המקל בצורה שמצא היצרן לנכון (או באופן שווה או יותר על החלקים החזקים שלו ופחות על החלשים )
יכול להיות ודי הגיוני שהמקלות שראית נשברים היו מקלות שתוכננו לפיזור הכוח מבצד התחתון של הבלנק (נקודות חיזוק ספציפיות בבלנק או קשירה שבמצב הפוך יוצרת לחץ נקודתי חזק מן הרצוי ועוד ) ולכן נשברו ...
אם כבר דווקה בספינינג מופעל יותר לחץ על הטבעת עצמה מאשר בשוכב שם הלחץ עובר למקל בוצרה יותר ישירה ולראייה מספר הטבעות המוגדל הוא גם לטובת פיזור טוב יותר ולא רק בכדי שהחוט לא יגע במקל (אם זה היה רק בשביל החוט היו מוסיפים טבעות רק בחלקו העליון ששם בעצם הכיפוף החזק יכול ליצור נגיעה)
כל מה שכתבתי אני מתייחס דרך לימודי סטטקיה וקונסטרוקצוית ויכול להיות שפיספסתי משהו בהקבלה למרות שלדעתי כוח הוא כוח בכל מקום וכך גם  התנגדות ופיזור
אשמח אם מישהו יוכל להרחיב בנושא 

סמאח אם הקנייה הקבוצתית עדיין רלוונית קח אותי בחשבוון  אתה בסדר
"Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter, and those who matter don't mind." Theodor Seuss Geisel
yigal
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #25 ב- : יוני 27, 2013, 12:53:03 PM »
היי יגאל
תודה על הפירוט הרחב
ההגדרה מתייחסת בעצם לכמה זמן לוקח למקל לחזור מהכיפוף למצבו הטיבעי ובכך מגדירה גם את סוג העבודה מן הסתם מקל שמתכופף לכול אורכו יקח יותר זמן ותנועה(ניענוע קטן מעלה מטה ) לחזור אל מול מקל שרובו קשיח ויתאושש מהר יותר וכמעט ללא משחק
לכל מקל יש את התכן הסטטי שלו שנקבע מסוג החומרים שממנו בנוי ויותר חשוב הצורה שהם מסודרים ביחד
תפקיד הטבעות הוא לפזר את הכוח החיצוני הפועל על המקל בצורה שמצא היצרן לנכון (או באופן שווה או יותר על החלקים החזקים שלו ופחות על החלשים )
יכול להיות ודי הגיוני שהמקלות שראית נשברים היו מקלות שתוכננו לפיזור הכוח מבצד התחתון של הבלנק (נקודות חיזוק ספציפיות בבלנק או קשירה שבמצב הפוך יוצרת לחץ נקודתי חזק מן הרצוי ועוד ) ולכן נשברו ...
אם כבר דווקה בספינינג מופעל יותר לחץ על הטבעת עצמה מאשר בשוכב שם הלחץ עובר למקל בוצרה יותר ישירה ולראייה מספר הטבעות המוגדל הוא גם לטובת פיזור טוב יותר ולא רק בכדי שהחוט לא יגע במקל (אם זה היה רק בשביל החוט היו מוסיפים טבעות רק בחלקו העליון ששם בעצם הכיפוף החזק יכול ליצור נגיעה)
כל מה שכתבתי אני מתייחס דרך לימודי סטטקיה וקונסטרוקצוית ויכול להיות שפיספסתי משהו בהקבלה למרות שלדעתי כוח הוא כוח בכל מקום וכך גם  התנגדות ופיזור

אם אתה רוצה ללמוד את הנושא :תתחיל ללמוד רודבילדינג  ותראה איך התיאוריה שלך
"טיפה "לא תואמת למה שכתבת.

שחר נ

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #26 ב- : יוני 27, 2013, 13:11:38 PM »
היי יגאל
תודה על הפירוט הרחב

אם אתה רוצה ללמוד את הנושא :תתחיל ללמוד רודבילדינג  ותראה איך התיאוריה שלך
"טיפה "לא תואמת למה שכתבת.

נשמע שאתה כן עומד על "טיפת״ההבדל
כתבתי קודם כבר אשמח להבהרה אם זה לא יותר מיידי לבקש . .
בעייני כוח זה כוח מומנט זה מומנט וכך גם קורה גמישה ובעלת פרק (מקביל לחכה.  . )
לא בקי בעולם בניית המקלות ולכן שאלתי.  .
או במילים אחרות איפה בעצם ההבדל ברמת הפיזיקה. .
לא אמרתי שממולץ לעבוד עם שוכב לספין או הפוך סביר שכל אחד נבנה למטרה שלו 
אבל לא מקבל ששוכב יותר חזק מאותו מקל ספינינג עד שיוסבר לי אחרת
הבהרה לא מדובר על התחושה שמקבלים מהמקל ביד אלה חוזקו בפועל או בעצם היכולת שלו להתנגד עד לנקודת השבירה
"Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter, and those who matter don't mind." Theodor Seuss Geisel
yigal
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #27 ב- : יוני 27, 2013, 17:44:31 PM »
אם כבר גלשנו לחוזק חומרים ופיזיקה  אז תראה במקל\בלנק קורה עגולה חלולה
זכור לך גרף המאמצים?
תחת עומס: סיבים עליונים  נמתחים וסיבים תחתונים נלחצים.
שבירת הבלנק נגרמת כתוצאה  מקריסה של השיכבה התחתונה.
אם תחזק לטענתך את השכבה התחתונה המקל יהיה חזק יותר? נשמע הגיוני, אבל ,לא לשכוח
שזה פרופיל עגול ותחת עומס הוא  יחפש לבד נקודה חלשה כדי לקרוס דרכה וזה אחד הצדדים של הבלנק.
אם תחזק את הצד העליון יהי לו מומנט אנרציה יותר גדול  והתנגדות גדולה יותר לכפיפה דרך הצד הנכון.
כך תשמור שהצד החלש  לא יקרוס.
בבנית מקלות הדבר בדוק  וזה   חוק בסיסי   להתחלת בניה של כל מקל! (מציאת הספין של הבלנק)

שחר נ

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #28 ב- : יוני 27, 2013, 19:19:57 PM »
קודם כל תודה על התשובה המפורטת
דעתי הייתה שבמשחק נכון של עופי דופן וחומרים בעלי תכונות ומקדמי חוזק שונים (חלק עמידים יותר ללחיצה וחלק למתיחה ) ופיזורם לאורך הבלנק ניתן יהיה להגיע למצב מאוזן בו כל חלק מתנגד לכוחות המופעלים עליו עד מציאת האיזון (דוגמת בטון בלחיצה ברזל במתיחה ) הנחת היסוד התייחסה לפיבר וקרבון ונראה שהייתה מוטעת (אם הבנתי נכון שתי החומרים עמידים יותר למתיחה מללחיצה?)
אין וויכוח שממונט האנריצייה זו הדרך והיום ולמדתי להבין שבמקלות הוא מוגדר דרך החלק העליון
שוב תודה
ברגע שיהיה קצת זמן בהחלט מתכוון לחפור עמוק יותר בנושא
yigal
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #29 ב- : יוני 27, 2013, 19:39:32 PM »
שמח שהצלחתי להסביר פחות או יותר כי אני לא מצטיין בהסברים טובים.
לצערי הרב עדיין לא הצליחו לייצר בלנקים ברמה שכולם יהיו זהים  ואחידים כמו חוקי פיזיקה.
אפילו שאנחנו כבר במאה 21  .
מציע לך לראות סרטונים איך גוזרים ומגלגלים בלנקים בחברת סיקר האמריקאית .
מאוד קשה לייצר קונוס מושלם עם עובי דופן שווה  ו תוצאות  אחידות.

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] 3 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!