קרפיונים בוגרים או צעירים זה לא קריטי מבחינת פיתיון גודל הפה של קרפיון צעיר מספיק גדול כדי לבלוע בווילס 20MM ויותר.
זה לא כמו בני אדם שנולדים ללא שיניים ולכן אוכלים דברים רכים הקרפיונים בכל הגדלים יאכלו את אותם פיתיונות שתשים להם.
ותירס עובד מעולה, אני אישית משתמש בעיקר בטייגר נאטס אבל אין שום הוכחה ממשית שקרפיון אוהב אותר טייגר.
נתפסו קרפיונים גדולים גם אצלי ואצל השותפים על תירס אבל בשנתיים האחרונות לקח את הבמה הטייגר נאטס ואנחנו עובדים לרוב איתו.
דבר נוסף לגבי המאגרים זה לא מרגש אותי כמו להגיע לכינרת ואין מה להשוות את החוויה והסיכויים לדבר גדול באמת כמו בכינרת.
נסעתם כבר עד לגולן למה לא ללכת כבר לכינרת?
ניסוי כלים ותערובות לעשות במאגר?....אין לזה כל השלכה על הכינרת לכו ותנסו את כל מה שעולה בראשכם בכינרת תאמינו לי שהסיכוי להפתעה גדול חבל לבזבז את הזמן במאגרי מים.
הכיף במאגר זה דייג קרפיון על בוס עם מצוף משהו שלא קורה בכנרת משום מה... דרך אגב באמת למה קרפיון בכנרת לא נתפס על בוס כמו במאגרים? הרי יש המון קרפיון בכנרת
יש לזה כמה סיבות: סיבה ראשונה זה שקרפיון זה דג שבדרך כלל חי בעומק של 2-7 מטר, ועם בוס אתה מגיע למרחק הטלה של בערך 5 מטר מהחוף, ובכזה מרחק מהחוף אפילו בחופים העמוקים בכנרת, העומק לא עובר את המטר. ולעומת זאת במאגרי מים, בדרך כלל העומק הוא פחות או יותר שווה בכל שטח המאגר ובהרבה מאגרים צמוד לחוף יש כמה מטרים של עומק. וסיבה נוספת היא, שקרפיון זה דג קרקע, כלומר דג שניזון מהקרקעית, וכך באמת קורה בכנרת, אבל במאגרי מים, יש בדרך כלל פחות מזון מה שמאלץ את הקרפיונים לעלות לחפש מזון לא רק בקרקעית, וסיבה נוספת היא שזה אחרי הכל מאגר מים, כך שהדגים שם מתנהגים בשונה ממה שהם מתנהגים בטבע. דוגמא לכך היא שכסיף זה דג שכמעט בלתי אפשרי לתפוס בכנרת בפתיונות, אבל לעומת זאת יש מאגרי מים רבים שבהם נתפסים כסיפים על בצק, ואפילו אבא שלי לפני הרבה שנים תפס באגם ירוחם כסיף במשקל של 17 ק"ג על בצק פיתה.