תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
16/2/2013 | כנרת - דרום | מים מתוקים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - פתיונות |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
- | קרפיון בר (סאזאן) | |||
- | בורי (קיפון גדול-ראש) | |||
- | בינית ארוכת ראש (קרסין) | |||
- | סרדין כנרת (לבנון הכנרת) |
הדו"ח:
טוב אני אשתדל לרשום את הדוח קצר כי העייפות משפיעה אחרי שלושה ימים.
יום חמישי אוסף את דימה ומגיעים לכנרת סביב 09:00 בבוקר לחוף ברניקי מדברים אם איתמר שיכוון אותנו לנקודה ספציפית בחוף מוצאים את הנקודה אך מגלים שכבר דייג אחד יושב שמה ומבקש לשמור את כל הנקודה
לחברים שלו שעוד מעט מגיעים, כמובן שאנחנו לא רוצים להפריע לדיגים אחרים אז עשינו קצת רברס ומצאנו נקודה אחרת בחוף הזה נקודה נראת טוב אין שיחים במיים והקרקע חולית.
רוב הנקודות בחוף שהקרנו לפני בלתי ניתן לשבת בהם כי המיים עלו בטרוף.
פורסים ציוד מקמים אוהלים מדגמים את המחנה ומתיישבים לבירה בלתי ניתן להכניס חוטים אם הקייאק רוח מטורפת וגלים שמזמן לא ראיתי בכנרת (עוד רגע חשבתי שאנחנו בים

הלילה הראשון עובר בשקט כמעט כלום מוחלט לא צפצוף ולא כלום , לא אצלנו ולא אצל אף דייג אחר בחוף שינוי במזג האוויר כנראה הפריע לדגים ולא רצו לאכול.
באותו לילה משחקים קצת אם הסרדינים מוציאים אותם על מצוף בתקופה הזא הם ממש קרובים לחוף.
ביום השני בבוקר דימה מחליט לזרוק קפיץ אם תערובת נקייה לא תירס וכלום ממש קרוב לחוף אולי 10 מטר בלחץ , אולי יבוא בורי לנשנש ואכן אחרי כמה שעות יוצא לו בורי של חצי קילו אולי.
בהמשך היום יצא עוד בורי יותר קטן ולקראת הערב ריצה אצל דימה של קרפיון 2 קילו בערך אין לי מושג איך אבל לקראת החוף הקרפיון הצליח לחתוך כל כך חזק שמאלה שהצליח להסתבך לתוך 4 חכות שמונכים ברודפוד גם שלי וגם של דימה.
אחרי קצת זמן מצליחים לשחרר את כל המקלות כל הכבוד לדימה

בלילה השני גשם כל הלילה מה שגרם לנו להיות די סגורים באוהלים ולהקשיב האם יש צפצופים משל הזמזמים.
יום שלישי שקט לגמרי עד הצהריים כלום לא נשנושים ולא צפצופים אצל אף אחד בחוף.
מחליטים שהגיע הזמן להתקפל ובנתיים עד אשר מתקפלים המקלות במיים באמצע סידור הדברים אחד המקלות של דימה הסוינגר עולה קצת צפצוף ויורד ועוד פעם עולה מזכיר יותר נשנושים של מושטים דימה מחליט לתת הוק סט ולהפתעתו יש משקל יחסית גדול על החוט אני זריז מתפשט על מנת להיכנס למיים פייט יפה אצל דימה ויוצא בורי גדול לאוויר כמה תמונות ויאלה מתקפלים הבייתה.
לסיכום כל הקרפים יש להם איזה מחלה או פגיעה לא ברור על העור חלקים שלמים ללא קשקשים ורואים את הבשר של הקרפ ולחלקם עינים בחוץ בצורה לא טבעית.(דימה יעיביר לי את שאר התמונות יותר מאוחר ואני העלה את התמונה של הקשקשים).
הרבה בשר היה בשלושה ימים הללו אפילו יותר מידי כי מישה הבריז לנו בסוף ונשאר בשר מיותר