תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
15/2/2013 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 20 - 30 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
7:30-15:30 | גיג בינוני - ג'יגים במשקל 90 גרם | פלמידה | 16 | 20-30 קילו |
הדו"ח:
שלום לכולם רציתי לחלוק איתכם חויה מטורפת שהיה לי אתמול בים
כבר בתחילת השבוע שרגה אומר לי "שריין את יום חמישי יוצאים לג'יג ולקצת טרולינג" אחרי דיון קצר עם האישה יש פס עם הרבה אהבה .
ביום חמישי יוצאים מהנמל שרגה אודי ואנוכי. ביציאה מורידים מקלות לטרולינג ומנסים קצת את מזלנו אולי תיתפס איזה פלמידה, טועה, אחרי שעה וחצי של טרולינג מחליטים שדיי לבזבוז הזמן מרימים את הבובות ואני מגלה שתפסתי שקית יפה. מתחילים לחפש להקות ופה מתחיל האקשן - מוריד ג'יג של 90 גרם בצבע כסף עם פס ורוד מחובר לקבל פלדה שאמור להחזיק 13 קילו. כמה הקפצות ואני מחליט לעלות את הג'יג על פני המים, כמה מטרים לפני הספינה מגיעה טורפדו לפי דעתי 3+ ובלי לחשוב פעמים חותך את הכבל פלדה מבסוט יותר שיש דגים וקיבלתי תגובה על המקל מהבאסה לאבד את הריג , בונה ריג חדש הפעם לוקח מהסירה קבל פלדה שאלון הכין לי בפעם הקודמת שיצאנו (תודה אלון), מחבר את הקירסי אסיסטנס ומשולשת קטלנית מאחורה ומפה התפתחו כמה מהשעות הכי יפות בדיג שהיו לי ,קצת קשה להסביר את החויה. ס"כ לקחתי 16 פלמידות, ברחו לי יותר משלושים, היו רגעים שנעלתי ארבע פלמידות רצוף, פשוט יום חלומי.
התמונות המצורפות:
חלק מהדגים בכיור, הג'יג אחרי טיפול של פלמידות, הכבל שנקרע ואיזה נישנוש שעשיתי אחרי ניקוי הדגים.
כול המשפחה שמחה: כול אחד קיבל דג ולי נשארו 4 חתיכות שפולטו בשביל סביצ'ה וטיגון על מחבת כבדה.
לסיכום פעם ראשונה של תפיסה בג'יג - הגוף כולו כואב יש יבלות בידים אבל הנאה שאי אפשר להסביר במילים.
ציוד:
מקל - crostage major craft 90-120
רולר - שימנו סטרדיק 5000
חוט - 40 ליברות
שהיה לכולם שבת שלום
נדב
מתכון לסביצ'ה פלמידה אפרסמון שעשיתי בערב שישי
פילה פלמידה
מלח גס
פלפל שחור
רוטב :
3\1 כוס כוסברה קצוצה
3\1 כוס נענע קצוצה
אפרסמון מקולף חתוך לקוביות
קצת בצל ירוק קצוץ דק
קצת פלפל ירוק\אדום חריף קצוץ דק
מיץ מחצי לימון
4\1 כוס שמן זית
קצת מלח
מערבבים את כול רכיבי הרוטב נותנים לו לעמוד 20 דק שהטעמים יתחברו
מסדרים את הפילה כשהוא חתוך לקוביות על צלחת שופכים את הרוטב על הדג מוסיפים מלח גס ופלפל שחור
בתאבון