תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
9/2/2013 | צפון: מפרץ חיפה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
13-18 | קלמארי - | דניס /אגאג "מבויית"/ציפורה (ספרוס זהוב) | ||
קלמארי - | מרמיר (שישן מסורטט) |
הדו"ח:
קצת באיחור אבל יש
יום חמישי דייג מהחוף מזח הבתולה בקרית ים מגיע ב08:00 וכבר מלא דייגים אבל מוצא מקום הדניסים יוצאים בקצב סביר,לא אטרף אבל עד הצהריים יש בציידנית 8 דניסים חמודים.
יום שישי מגיע ב 07:00 שוב מלא ,ממתין 40 דקות עד שמתפנה מקום ,אין משהו מיוחד ואנשים מתייאשים והולכים.
זורק זריקה ראשונה ואחרי דקה יש סימנים נותן הוק ויש משהו בקצה השני מרגיש גדול,מגלגל ויוצא דניס נחמד אבל נראה משהו משונה הוא עולה מהזנב, הייתי בטוח שהסתבך עם החוט,אבל לא הוא נתפס בחלק התחתון ממש לפני הזנב(נחטף) לא חשוב יש דג, ככה ממשיך וגם חברים לידי מוציאים וכל החברים שהגיעו מוקדה ותפסו מקום"טוב"
יבש אצלם רק אבו קקות קטנים מוציאים,הם מתחילים להתחרפן וגונבים זריקות לכיוון שלנו .

ככה יוצאים להם דניסים בהתקפות עם הפסקות ארוכות,בצהריים אני כבר עם 10 דניסים בציידנית ,נותן 2 לחבר שבא לדוג עם בוס ולא תפס,הוא מקבל עוד דגים מכמה חברים ויצא עם מנה יפה של דניסים, אבא שלי מגיע לראות מה המצב אני נותן לו את הדגים שיקח הבייתה לנקות ולמקפיא.
אני ממשיך לשבת היה יום יפה חוץ מהמזרחית המטורפת שהייתה עם משבים חזקים שכל החול התרומם באויר ולעיניים.
נשאר עד אחה"צ ואוסף עוד 4 דניסים לאוסף, היה יום נחמד .
חוזר מהים מתקשר לחבר שואל יש מצב לצאת עם הסירה מחר לג'יג, אומר כן בטח ,קובעים בשעה 06:30 בקישון.
אני אוכל ארוחת ערב ונופל שדוד על הספה.
מתעורר 05:00 מוציא את הכלב לסיבוב,מסכן סובל שאני יוצא לדייג צריך לחרבן מוקדם בבוקר

מגיעים למעגן מארגנים ציוד ויוצאים לכמה נקודות קרובות יחסית מול ראש כרמל בעומקים שבין 30-50 מטר.
רוח מזרחית לא חלשה כל כך ים קצת רוקד,אבל לא נורא.
נקודה ראשונה ויש סימנים לדגים אני פעם ראשונה בג'יג מקווה לעשות סיפתח למקל,מחבר ג'יג 150 גרם זוהר כולו
מוריד ומתחיל להקפיץ,מה אני אגיד לכם בסרטונים זה נראה קל,זאת עבודה קשה,טוב אני עם רולר מפלצת
אבל זה מה יש בשלב זה אין תלונות ,רק מה הדגים לא משתפים פעולה , מתקנים כמה פעמים וכלום.
זזים לנקודה אחרת עומק 48 מטר מלא דגים בפישפיינדר מורידים ודני ננעל על משהו שמשתחרר השוקלידר עולה משופשף,מי יודע מה היה.
אני מקפיץ ומקפיץ מעלה ומוריד ובאחת הפעמים איך שסוגר קשת וכמה הקפצות מרגיש מכה קצת מושך ומרגיש שהתנתק מוריד מייד שוב ומקפיץ אבל כלום, הים לא נעים,מתיישבים לנוח קצת בדריפט מכינים קפה ,יש עוגיות ועוגות מנשנשים ומקשקשים,רואים שהתרחקנו קילומטר ויותר מהנקודה.מתקנים אליה כמה ניסיונות כלום.
חוזרים לנקודה הראשונה כמה נסיונות ואין שיתוף מצד הדגים.
השעה 13:00 חוזרים לקישון להוריד את אלי אח של דני,ואנחנו יוצאים שוב לכיוון החוף לחפש דניסים
מגיעים לכיוון קרית חיים זורקים חכות ויש אכילות נחמדות דני שולף 2 דניסים במכה ואני מרמור חמוד.
ככה מתקדמים צפונה לאט ורואים כמה סירות בולוס מול קרית ים.
מקבל טלפון מחבר אומר בוא מהר מול הבתולה בעומק 7 מטר יש מלא דניסים,מילאנו כבר 2 דליים גדולים.
מגיעים לכיוונו הוא כבר שחרר עוגן התעייף מהדניסים הספיק לו.
אנחנו מקשקשים קצת ומחליפים אותו בנקודה בדריפט עולים ויורדים,באמת יש דניסים,רק מה היו גד אבו קקות שלקחו לי קרסים חופשי,והקרסים של דני נפתחות מידי פעם ובורחים דניסים, נשארנו עד השקיעה היה נחמד
יצאו קרוב ל 50 דניסים ומרמורים יפים,חוזרים לקישון מורידים ציוד שותפים מנוע סירה וכל מה שצריך
מצלמים את הדגים מתחלקים והבייתה מספיק כבר 19:00
היה יום ארוך אבל מהנה,תודה לדני כמובן.