כאחד מחברי הפורום שגם מחזיק 2 קיאקים, ממליץ בחום להרשם לIKF - לא אמורה להיות כל בעיה ברישום.
כמות המידע שזרם וזורם שם - שווה זהב לנושא הקיאקים.
אני חייב לציין לך משהו, ואני מאד אבל מאד מקווה שתקרא אותו ותפנים אותו.
דיג מקיאק זה תוספת נחמדה - להיותך חותר קיאקים, ולא להפך.
השימוש בקיאק מוסיף מימד חדש לגמרי של סיכון לתחביב הדיג.
יש צורך להיות בכושר (דבר שנרכש עם הזמן), לבחור קיאק מתאים למשימה, לשלוט היטב בקיאק ובמצבי חירום (התהפכות, ים שהופך להיות סוער), לדעת לקרוא תחזיות היטב במיוחד בהיבט הרוחות (רוחות מזרחיות מהוות סכנת חיים של ממש!) ועוד דברים רבים.
ממליץ להתנסות על מס' קיאקים טרם ההחלטה של איזה קיאק לקנות.
קו המחשבה המרכזי הוא - קיאק ארוך = מהירות גבוה, קיאק רחב = יציבות גבוהה.
ישנן מס' חברות עיקריות בשוק ומס' יבואנים:
1) OCEAN KAYAK - לחברה יש מס' דגמים בולטים מאד בתחום הדיג בארץ ובעולם כולו, בינהם PROWLER 13 / 15 / ULTRA 4.7. לי אישית היה את הדגם 13 בעבר, אשר מהווה פשרה בין יציבות למהירות (בינוני באורך, בינוני ברוחב).
2) NATIVE WATERCRAFT - לחברה יש דגם MANTA RAY 14. מדובר על קיאק ארוך יחסית (4.5 מטרים לערך), רוחב מספק של כ-70 ס"מ, יציבות מעולה ונוחות שלא מהעולם הזה (הכסא הכי נוח שישבתי עליו בקיאק!).
3) WILDERNESS - לחברה יש סידרת קיאקים שנקראת TARPON. מידות 140 ו160 הן המומלצות לדיג. לטענת רבים מדובר בפלטפורמת דיג משובחת ונוחה מאד.
4) HOBIE KAYAK - קיאקים שונים הכוללים אמצעי הנעה ע"י פדלים ואפשרות בנויה לתוספת מפרש. כיום אני מחזיק את דגם הADVENTURE שלהם - מדובר על הקיאק לאדם יחיד הארוך ביותר שהם מציעים, כמעט 4.9 אורך, רוחב של 70 ס"מ, כולל הנעת פדלים. לדעת רבים, מי שמחפש בעיקר דיג, מדובר על קיאקים מומלצים במיוחד, עקב ההנעה בעזרת הרגלים (שרירי הרגלים גדולים ומיועדים לפעילות ממושכת יותר משרירי הכתפיים, הידיים והמייצבים השונים), המאפשרים תנועה במהירות השווה לחותר מנוסה בקלות יחסית (אם כי, עם כל הרצון הטוב ופידול במאמץ, בקושי עמדתי בקצב של אחד החותרים בצוות החיפאי

).
חוזר וממליץ - תרשם לIKF