בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  דייג על חיי\כמה זמן מחזיק?
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: דייג על חיי\כמה זמן מחזיק?  (נקרא 2273 פעמים) הדפסה
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

דייג על חיי\כמה זמן מחזיק?
« ב- : ספטמבר 20, 2011, 12:33:36 PM »
שלום אנשים
שוקל השנה לנסות לאנטיאסים על חי, אחרי שהתנסיתי בג'יגינג ואחרי מספר שנים שאני רוצה על חי מהחוף אבל לא הולך על זה.

ראיתי שהיה דיון על הנושא כבר:
http://israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=672.0

אבל אשמח להרחבה שתמחיש את הדברים יותר:

האם זריקות מהחוף של דג כמו סרגוס או כל דג אחר תגרום למותו? האם מרגישים על החכה שהוא מפסיק לזוז?
האם עם בלון זה אותו סיפור?

קלמארי וסבידות: עד כמה סבידה יותר מחזיקה מעמד?

האם שימוש במכשיר חמצן בשביל לשמור סבידות וקלמאר (אולי גם דגים) מביא תועלת לשמור את הדג לפני הזריקה (לא שומר עליהם אחרי הזריקה אמנם)? האם לשמור קלמארי וסבידות במתקן חמצן מאפשר הורדה על חי מסירה?

האם נראה שנטיאסים ילכו על דג חי יותר מאשר דג מת? האם כדאי אם כן לשמור את הדג לזריקה על הבוקר ולא בלילה כדי שזה ייפול למים בזמן שהאנטיאסים צפויים לתקוף?

המלצה שלי לתשובה: להעתיק את השאלות, להדביק בתשובה ולכתוב כל תשובה מתחת לשאלה שלה...

תודה לעונים...............
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
 IP: [ מחובר ]
dani77
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: דייג על חיי\כמה זמן מחזיק?
« הגיב #1 ב- : ספטמבר 21, 2011, 12:36:49 PM »
כמו שיבקשת ...

האם זריקות מהחוף של דג כמו סרגוס או כל דג אחר תגרום למותו? האם מרגישים על החכה שהוא מפסיק לזוז?
האם עם בלון זה אותו סיפור? -
צריך לזרוק בצורה העדינה ביותר- אני יכול להגיד שבורי  שנזרק חי מהמזח (של 350 גרם )נדנד לי את המקל יותר משעתיים עד שאבו נפחא גמר עליו. זה דג חזק מאוד רצוי גם לזרוק טרחון.
עם בלון ודג חי גדול זה יותר קשה כי יש לו התנגדות- תן לו לשחות הוא הולך ישר לעומק בלי בלון .

הרבה יותר, קלמארי מת ממש אחרי דקה שתיים סבידה מחזיקה יפה ולכן אותה לוקחים למיכל עם חמצן אותה תופרים חיה .

האם שימוש במכשיר חמצן בשביל לשמור סבידות וקלמאר (אולי גם דגים) מביא תועלת לשמור את הדג לפני הזריקה (לא שומר עליהם אחרי הזריקה אמנם)? האם לשמור קלמארי וסבידות במתקן חמצן מאפשר הורדה על חי מסירה?

כן וכן ככל שיש לדג סביבה נוחה יותר הוא יחזיק טוב יותר לפני ההטלה כנ"ל לגבי סבידה , ניתן להוריד חי מסירה עושים את זה הרבה בעונה של הגדולים .

האם נראה שנטיאסים ילכו על דג חי יותר מאשר דג מת? האם כדאי אם כן לשמור את הדג לזריקה על הבוקר ולא בלילה כדי שזה ייפול למים בזמן שהאנטיאסים צפויים לתקוף?

אינטיאס לרוב לא יאכל נבלות דגים הוא מחפש מרדף ולכן דג חי עדיף בהרבה. אישית לא ראיתי שתקף על דג מת . אתה יכול לזרוק גם באצע הלילה במיחד באיזור שלך מקו חדרה ועד ראש הנקרה ידוע שיש תקיפות גם במהלך הלילה.

המלצה שלי לתשובה: להעתיק את השאלות, להדביק בתשובה ולכתוב כל תשובה מתחת לשאלה שלה...

עריכה אחרונה: ספטמבר 21, 2011, 12:39:11 PM על ידי dani77
טל.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?

« הגיב #2 ב- : ספטמבר 21, 2011, 12:52:13 PM »
שלום אנשים
שוקל השנה לנסות לאנטיאסים על חי, אחרי שהתנסיתי בג'יגינג ואחרי מספר שנים שאני רוצה על חי מהחוף אבל לא הולך על זה.

ראיתי שהיה דיון על הנושא כבר:
http://israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=672.0

אבל אשמח להרחבה שתמחיש את הדברים יותר:

בעקרון טוב הרבה יותר לשלח את הדג בצורה עדינה אל מקום רצוי שבו יונח. הטלה של דג חי אל המים כמוה
כקפיצה של אדם אל בריכה במצב מאוזן...על הפנים. paddle
יש סיכוי שהדג ימות ולכן עדיפה האפשרות השנייה.

שליחת דג יכולה להיעשות :

בעזרת בלון (מלכלך את הים ופוגע בסביבה... אביל) ,
ע'י כלי שייט כמו קיאק , גלשן , חסקה , סירת מנוע (אמתית או על שלט) וכ'ד אתה בסדר ,
שחרור הדג בשחיה כאשר הקרסים נעוצות מעל קו ההידרה שלו 0 טוב למקומות מסוימים)  אתה בסדר,
ע'י שחיה של הדייג אל מקום רצוי. אתה בסדר

סבידה עובדתית מחזיקה יותר זמן מעמד לאחר התפיסה מאשר הקלאמרי.
למה ?  
היא יותר עמידה ופחות רגישה לזעזועים ושינויי הסביבה.מקבל את המצב יותר בהכנעה
ולא לוקחת קשה את המצב. מוציא לשון
בנצי גידל סבידות בבית (במחסן אולי...? ) בתוך דלי מספר שבועות אפילו עם משאבת חמצן של
אקוואריום כמדומני או בעלת בטריות. מתבייש
הקלאמרי מקבל "התקפת לב (של כל שלושת הלבבות שלו... ) כבר על הסלע בים.

כפי שרשמתי בתשובה הקודמת , כן !
סבידה יותר , קלאמרי פחות.
דגים גם הם יכולים לחיות זמן רב הרבה יותר כאשר תכניס להם לדלי חמצן באופן סדיר.
בלי החמצן הם לא יחזיקו לך כל כך הרבה זמן בתוך המים , ועד לפעולת השחרור לים.
הם כבר יהיו "מסתולים" או בר מינן....

אצל כל דג שאנחנו מטרגטים נחפש להפעיל את יצר התקיפה להפיג
כל חשש שלו מפני דבר שיחשב מבחינתו כ"לא אמיתי"....לגרות או לתקוף !
דג חי תמיד יעשה את העבודה הזו בגלל התנועה שלו במים ואותות המצוקה
בהם הוא משתמש , והדג הטורף יודע לזהות אותם ובעקבות כך להגיע...ולתקוף. כריש
אין זה אומר שלא יתפס גם אנטייאס על דג מת (נתפס לא אחת) אבל עם יש העדפה
ומאחוריה סיבה , כתבתי אותה לפניך.כך גם לגבי סבידות וקלאמרי חיים או מתים , אותה תפיסה.
זמני ההטלה לתפיסת האנטייאס הם בסביבות 4 לפנות בוקר לערך.
יש המקדימים את שליחת הפיתיונות , יש המאחרים.
אלה הם שיקולים שלך בשטח.
אם המטרה שלך היא דג האנטייאס בלבד , כוון לשם.
אם לא אכפת לך גם להוציא פרידה , לוקוס , מוסר או כל דג אחר...כוון אחרת.

על קצה המזלג.

בהצלחה. אתה בסדר
עריכה אחרונה: ספטמבר 21, 2011, 12:56:00 PM על ידי טל.
*דודו*

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : ספטמבר 21, 2011, 17:38:06 PM »
האם עם בלון זה אותו סיפור? -

כמו שציין קודמי בשירשור אכן דג הבורי והטרולוס דגים חזקים זרקנו לא פעם והדגים חזרו חיים .
לגבי בלון אין צורך בגלל ההתנגדות שלו למרות שהיא יכולה לעזור שבשילוב מזרחיות ורצון הדג ללכת לעומק תניע את הנושא לטובתך הכל עניין שלך בשטח.
רצוי איזו סירת גומי קטנה כמובן בלי סיכונים מיותרים שתי דקות הפיתיון במרחק שרצית

כן ההבדל הוא ענק כמו שציינו כאן הקלאמר מת ממש מהר אצלי סבידות החזיקו בדלי כשבוע ואם הייתי מחליף מים היו נשארים יותר כמובן שרצוי בזמן שאתה שומר על הסבידה לכסות את הדלי לנסות כמה שפחות להבהיל או להטריד אותה שלא תפלוט דיו ואז תחיה בחושך של עצמה.
אם היא בדלי בבית עם מכסה וחמצן ואף אחד לא מפריע המים יישארו נקיים והכל יהיה בסדר.

תראה העדיפות שלי היא לתפוס במהלך הלילה דגים קטנים אם אין סבידות ואז לתפור על חי שהם טריים מהים ולא היו בבית.
לגבי הסבידה אין ממש בעיה תמיד היא תהיה חזקה ותתאושש שהיא תחזור למים למרות שתקועים לה שני קרסים .
אני אישת מעדיף לא לזרוק סבידות חיות בגלל בעית ההתחפרות שלהם בחול.
ברגע שהיא מתה אז היא צפה ונצפית יותר במיוחד שהיא זוהרת.
מה שחשוב בסבידות וקלאמרי זה הזוהר שלהם .
סבידות וקלאמרי טריים מתאפיינים בבטן זוהרת מה שמושך את הדגים אליהם מספיק הקפאה אחת והזוהר כמעט ונעלם.
לפעמים שלא יהיה לך פיתיון אתה תתפשר על קפוא חשוב כמה שיותר טרי למרות שהאינטיאס הכי גדול שדפק עליי מהחוף היה על קלאמרי שהופשר 3 פעמים הוא ברח מקריעת חוט בסוף אבל זה סיפור אחר.

את הפיתיון הגוסס או טרי אני זורק בלילה לאיזה לוקוס מוסר פארידה וכ"ו את הטרי הבועט והחזק אני שומר לאינטיאסים בבוקר אם יש לך טרולוסים מה ומה איזה יופי של פיתיון מצקצק ומגדיל סיכויים .
בחי מהסירה הבאתי אינטיאס של 13 קילו עם טרכון מת יומיים ככה שאין חוקים הכל עניין של מפגש הדג עם הפיתיון

בדוח האחרון שהיה לי עם שני לוקוסים ארז חבר שלי לידי עם שני דגים חיים בועטים ואני עם מתים ודווקא אצלי אכל הכל עניין של מזל ועל מה הדג נדלק

בהצלחה סאמח מחכים לעידכונים אתה בסדר
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : ספטמבר 21, 2011, 19:04:14 PM »
עוד תוספת קטנה

ברוב האנטיאסים שפתחתי להם את הבטן מצאתי ארסים!!!
מסתבר שארס זה אחד המזונות האהובים של האנטיאס
אז אם לא מצאת סבידות או קלמרי או בורי פשוט תדוג קצת ארסים ושים אותם פתיון חי
הארס הוא דג חזק ועמיד והכי חשוב מאוד מאוד מאוד זמין במיוחד עם בוס ופתיון בצק
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #5 ב- : ספטמבר 21, 2011, 20:16:00 PM »

מניסיוני בהטלת דגים חיים,הגורם החשוב ביותר זה הקרס.
קרס גדול מדי לעומת הדג יגרום נזק בלתי הפיך. קרס קטן מדי לא יחזיק בהטלה ויקרע את בשר הדג...
בדיג עם סרגוסים קטנים (עד 15 ס"מ) לגומברים היינו תופרים דרך הזנב (בלי לגעת בעצם) עם קרס גודל 3/0 עד 5/0,עובר לצד השני ואז בגב (שוב,בלי לגעת בעצם). הסרגוסים היו נשארים חיים ומראים סימנים גם אחרי 2-3 זריקות! שיטה נוספת היתה דרך הזנב מצד לצד (בכפוף לחוקיום הקודמים של שמירת מרחק מהעצם),בעדינות דרך הזימים (בין הלוע ל"תריס" הראשון ולא בין התריסים או בין מכסה הזימים לתריס שצמוד אליו!) והחוצה דרך הפה. אם הדג מספיק גדול הוא עומד בלחץ נגד ההתקפלות בזריקה ומחזיק חי לאורך זמן רב!
סרגוסים גדולים (15-20 ס"מ ויותר) כבר מיועדים לדגים גדולים כמו אינטיאסים ולא לנשיכות של גומברים ולכן קרס בודד גודל 6/0 עד 10/0 פעם אחת מצד לצד קצת מאחורי פתח השת או מלמטה למעלה בצד אחד באותו האזור.
החזיקו ככה מצויין גם בהטלה וגם בשליחת בלון לאורך זמן. לצערי רק מים ואבונפחות...
טרולוס של עד 20 ס"מ עם קרס בודד כמו לסרגוס גדול רק שהקרס נכנס מתחת לעור בלבד ולא דרך הבשר.
העור שלהם חזק מאד וטרולוס כזה עמד ב-3 הטלות חזקות ועוד נשאר בחיים בסוף הדיג ושוחרר לשחות !!
טרולוס גדול יותר (25-30 ס"מ) עם שני קרסים,אחד בעורף (בצד אחד) והקרס הצף מצד לצד מאחורי פתח השת נשאר חי כ-10-15 דקות כשהוא מראה סימני אכילה חזקים על החכה. הטרולוס הזה גם הביא לי את האינטיאס הראשון של 16 קילו  
עם בורים אין לי כ"כ ניסיון וארסים שתפרתי בלי הרבה מאמץ לשמור בחיים דווקא שרדו יופי... וואלה לא יודע
לגבי אם רואים את הדג החי על החכה,זה תלוי בדג,באיך שתפרת אותו ועד כמה קרוב אליו הטורף... אביל
היו לי מקרים שרגע לפני הפיצוץ הספקתי לראות את הדג משתולל בניסיון לברוח וממה ששמעתי זה קורה לא מעט אצל דייגים אחרים...
שליחה עם בלון מאפשרת לך לשלוח פיתיון גדול מאד (קלאמרי ענק,בורי של קילו,טרולוסים גדולים ומה לא...) בקלות יחסית כול עוד הבלון גדול והרוח מספיק חזקה. התפירה יכולה להיות מינימאליסטית ביותר ורק חשוב שתחזיק בהוקסט לשחרור הבלון.

קלאמרים מתו לי ברגע שיצאו מהמים. גם בסל רשת הם לא שרדו... וואלה לא יודע
סבידות מחזיקות חיות לאורך זמן גם אחרי תפירה עם שני קרסים אבל ברגע שהבנתי שהן מחפרות,ירדתי מהרעיון של לשמור אותן חיות. שימותו ויצופו...

אני חושב שאנחנו סוחבים מספיק ציוד גם ככה ביציאה לאינטיאסים על הריפים בכדי לסחוב גם דלי עם משאבה וכו'.
דג שיוצא ומתאים,נתפר בזריזות ונשלח. אין ריף שחסר בו מקום להחזיק דג בחיים כמה שעות ומקסימום אפשר להביא סל עם חבל.
לגבי סירה,קטונתי...

דג חי תמיד ימשוך יותר אש מדג מת. תמיד. השאלה היא אם הטורף רואה את הדג החי לפני כן...
ממה שאספתי עם השנים מדייגים שונים ומניסיוני המועט,האינטיסים מרביצים סיבוב הופעות כשהשמים משנים צבע משחור לסגול (בערך 6 בבוקר בחורף).
ראינו גם אינטיאסים שדפקו ב-10 בבוקר וכאלו שב-3 בלילה. קרוב ורחוק...
מבחינתי השעות המומלצות הן :
בוקר (זריחה ב-6) : 4 וחצי עד 8 וחצי.
ערב (שקיעה ב-5 וחצי) : 4 עד 6 וחצי.
גמיש. מאד....

לגבי הנפילה למים,עד לפני כמה שנים העניין נחשב כמגנט לאינטיאסים ושמענו על תקיפות תוך פחות מדקה אחרי נפילת הפיתיון למים.
היום לצערנו,אם זה אחרי הזריחה,סביר להניח שהאבונפחות יגיעו ראשונים... paddle paddle paddle

אני עושה מאמצים לזרוק עוד בחושך ולפני הזריחה.
בינתיים,כול הפעמים שדפק אצלי למעט האינטיאס הראשון שהוזכר לעיל,היו באור מלא.
אולי השנה יבוא שינוי ... אתה בסדר
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
טל.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : ספטמבר 22, 2011, 12:22:48 PM »
סאמח.

קיבלת כאן תגובות שאתה יכול לעשות לנו מהם מאמר מקצועי...

תענוג של תגובות , על איכות לא מתפשרים ויש בדיון הזה בשפע !  אתה בסדר
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : ספטמבר 22, 2011, 22:47:11 PM »
טל, גיאצ'וק, בנצי, דודו, דני: מילים שוות זהב באמת

מודה לכם מאוד. תשובות מושקעות, מפורטות, מקצועיות ולא חסכוניות. מודה לכם מאוד....מקווה שזה יתן את הפירות שלו אצלי השנה בזכותכם..
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
טל.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : ספטמבר 23, 2011, 09:23:25 AM »

מודה לכם מאוד. תשובות מושקעות, מפורטות, מקצועיות ולא חסכוניות. מודה לכם מאוד....מקווה שזה יתן את הפירות שלו אצלי השנה בזכותכם..

ייתן , ייתן.  אתה בסדר

חסר לך שלא !  אביל
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : ספטמבר 26, 2011, 23:08:09 PM »

אני פשוט נדהם מהאיכות והרמה של הידע, המקצוענות והשיתוף...
פשוט כייפ לקרוא וכייפ להיות במקום כזה בירה

לתרום לדיון מקצועית? גילגול עיניים
 אחרי מה שנכתב לא נותר אלא לחזור להתחלה- ולמחוא כפיים...
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!