תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
22/1/2013 | שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) | מים מלוחים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
17:00 | פילוטה - | דניס /אגאג "מבויית"/ציפורה (ספרוס זהוב) | המון |
הדו"ח:
יום שני 21.01 מחליט לצאת לים לנסות לדוג דניסים. כולם מדברים על דיניסים אז אמרתי אנסה, למרות שאני חובב דייג סרגוסים מושבע. מגיע לים בשעה 18:30– איזור תחנת כוח, שדות ים, הים בגובה עד 60 סנטים, אין רוח כמעט: מצב אידיאלי לדניסים. שעה ראשונה אני עם 5 דיניסים, אני ממשיך לחפש לאורך רצועת החוף עד שאני מתביית על נקודה חמה – מוצא להקה שכנרה התאספה לפריימריז או פגישת מחזור:)
משעה 19:30 עד שעה 10:30 אני כבר עם יותר מ 150 דניסים בגדלים יפים – לא שקלתי אבל דומני כ 18 עד 20 קילו. מנות שלא מביישות אף מסעדה. הדיניסים יצאו בשלשות כל הזמן. בלי הרבה מאמץ צריך להודות, אני פשוט זורק לכיוון הנקודה ובאותה שנייה הדיניסים חסרי הניסיון בג'ונגל הימי מסתערים להם על הפיתיון – קלמרי כמובן.
10:30,עייף ומותש מחליט לסיים את היום בים ולחזור הביתה למשפחה היקרה.
חשבתי לתומי שנחה דעתי ושזהו זה אני אצטרך לפחות עוד יומיים שלושה לפחות עד שאני אחשוב על עוד יציאה אבל זה נשאר בגדר מחשבה. אני מעדכן את הדוקטור, חברי היקר, והוא כבר מסדר יציאה יום למחרת 22.01 .
יום שלישי, שעה 15:30 אנו כבר בחוף הים בשדות ים שוב. אני, הדוקטור, טועמה וחאתם. צוות מעניין,כייפי ומעל לכל חייכן, נדמה לי אפילו הדיניסים בשבי אהבו את הבדיחות. אחרי הכל מה הטעם ביציאה אם אין איתך צוות כזה?
בודקים את הנקודה שביקרתי בה יום לפני ואין אכילות. עוברים צפונה כ 300 מטר. זריקה ראשונה וכבר יש אכילות אצל כולם. נשארים באותה נקודה עד השעה 20:30 כמעט, אין צורך לעבור למקום אחר בכלל. האכילות לא מפסיקות – שלשות ועוד שלשות ועוד שלשות – בגדלים יפים מאוד. החברה ממש מאושרים – אין לנו זמן לשתות קפה או לאכול משהו אפילו – סיגריה היינו יכולים לגנוב פה ושם:)
אני יצאתי עם 170 דניסים. טועמה עם 149 דניסים, חאתם עם כ 100 דניסים והדוקטור היקר עם יותר מ 150 דניסים.
עכשיו אני רוצה לשתף אתכם בסוד קטן – לפני כשלושה שבועות דומני הייתי בים בחוף אולגה – החוף האהוב עלינו אני והדוקטור לפי המלצת המייסטרו מאומון, אז היה ים עם תנאים יפים לסרגוסים, הדייג האהוב עליי. דגתי עם מקל בוס קוברה 5 מטר- פיתיון פילוטה- קרסים 5 ו 6 – חוטי ראשי 30 וחוט 25 לקרסים. יצאו לי כמה סרגוסים יפים אבל מה שהיה מעניין אז זה היציאות הנפלאות של ששה דניסים בדגלים יפים ביותר. זו הייתה חוויה אחרת להוציא את הדיניסים בבוס –ממש תענוג יוצא דופן.
לאחר שחילקתי דגים למשפחה היקרה ולחברים, עדיין נשארתי עם כמות גדולה שהייתי צריך לנקות ולהכין למשפחה. הילדים מציעים משהו יותר מקורי- מבקשים שאני אטגן את הדגים על אש בחצר- וזה מה שאני עושה. אוספים את חלקי העץ הרבים מהחצר, מדליקים מדורה בין שני אבנים גדולים: הסיר עם שמן עמוק כבר על המדורה. הדגים יצאו כל כך טעימים ככה שמרגישים את ההבדל מהטיגון על הגז.
ציוד:
מקל באורך של 2 מטר
רולר שימאנו
חוט 40
קרסים: 4 ו 5
פיתיון: קלמרי