תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
19/1/2013 | שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) | מים מלוחים | גלי | 30 - 40 מטר | דיג מקיאק כללי (דוחות ישנים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
8:00 | גיג בינוני - סקוויד ג'יג | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 1 | 9 |
8:00 | גיג בינוני - סלטיגה | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 1 | 15.8 |
הדו"ח:
הכל התחיל ביום חמישי ,מתלבט אם לצאת ...לא לצאת...

התחזית לא משהו מזהיר ודי גבולי לבסוף מחליט נחכה עוד יומיים... ניתן לדחף לצבור עוד תאוצה...

עושה טלפון לאישה "תכיני ציוד חם לילד אנחנו עולים לחרמון ליום סקי" , סוליקו אני והילד...

מעיר את הילד בשישי לפנות בוקר מעמיס את ציוד הסקי ,בגדים חמים ,תרמוס עם תה וג'חנון של תימנים ישר מהתנור ויאללה לחרמון – מה לעשות יש לי עוד שיגעון פעם בשנה חוץ מדייג...

מזג אוויר פצצה קור טילים וכיף של החיים שלג לבן ושמיים כחולים מה עוד אפשר לבקש...

ב 17:51 בירידה מהחרמון מקבל הודעה בווטסאפ משגיב:
"אני יוצא מחר עם הקיאק 5:30 כולם מוזמנים להצטרף מי שמגיע שיאשר שבת שלום"
אני עונה לו :
"יש מצב נראה מה מצב העייפות"
מזל שיש דרך ארוכה הביתה להתלבט...

בכל זאת אני אחרי פעילות מאומצת ובמינוס שעות שינה אבל עייפות או לא עייפות להודעה כזו אי אפשר לסרב...

עוצר בדרך אצל ההורים להביא את המעיל מגיע הביתה ומתחיל לארגן את הציוד מכוון את השעון לרבע לחמש ושם את הראש לשעה שעתיים...
השעון מצלצל – מכין קפה ומדליק סיגריה של בוקר מעמיס עם שגיב את הקיאקים ויוצאים לדרך...

שגיב מתקדם לתחנת הדלק ואני חושב עם עצמי תוך כדי נסיעה, מרגיש ששכחתי משהו... @whistle2
עוצר בצד הדרך ומתקשר לאישתי שתוודא שהמצלמה לא נשארה על השולחן בסלון ליד המחשב והיא מאשרת שהמצלמה אצלי...

מי האמין כמה היא תהיה הכרחית דווקא השבת הזו...

מגיע לחוף, פוגש את דן , בוקר טוב קצר ומתחיל לפרוק...

מארגן את הציוד ומגלה שבכל זאת שכחתי משהו – למלא מימיה במים. דן בנדיבותו הרבה מצייד אותי בבקבוק 7UP...

עם עלות השחר מתחילים בגרירה מהחוף לכיוון העמוקים. מזהה צפצופים ב FF וממשיך במעגלים מעל הריף...
דן ושגיב מתקדמים לכיוון הנקודה ואני מתעכב בנקודה נמוכה וממשיך גרירה במעגלים וכלום פשוט לא נוגעים...

ממשיך בגרירה בכיוון שגיב ודן סיבוב סביב האוניה ואוסף חוטים ריקים שוב ללא תוצאות...
מתחיל לעבוד בג'יג מוריד את הדמוי של סקוויד מתחיל לעבוד . היום אין סיכוי שאני יוצא בלי כלום !

דן ושגיב מחליטים לעלות לנקודה עמוקה יותר ואני משום מה הרגשתי שזה המקום שצריך להתמיד בו...

אחרי גרירה ועצירה גיליתי שאני אוסף אחרי איזהשהו חוט – בדיקה מהירה מאחור מגלה שחוט 100LB שאנשי האוניה הורידו פיתיון למים הסתבך לי בפרופלור של המנוע...
אוסף חלק מהחוט ומגלה משקולת מאולתרת מבורג וריג קרסים מחומש בקלמארי...
מבקש מיעקב את עזרתו בשחרור החוט מהמנוע מרים את הראש ושואל את יושבי הסירה אם זה שלהם , והם מאשרים ,מתנצל שלא ראיתי את החוט ונפרד מהם לשלום...

שתיים שלוש הורדות ונעילה!!!! מרגיש נגיחות ומבין שזה אינטיאס מנחש שזו חתיכה די גדולה...
מלחמה של מספר דקות מתחיל לראות צללית כסופה...

רואה בפיש פיינדר שהוא בגובה 2 מטר והינה הוא בא...
אינטיאס לתפארת במשקל של 9 קילו...
אני לא מאמין שהעלתי כזו מפלצת ויותר טוב מזה לא יכולתי לבקש .... אז זהו שכן !
חושב עם עצמי – עשיתי את שלי להיום נתקפל ונצא או שאשאר לארח לחבר'ה חברה...

אז צוות זה צוות ואני נשאר במחשבה שיאללה אם אני כבר פה נוריד עוד פעם , נמשיך לעבוד בקטנה...

מחמש את החכה בגיג נוסף הפעם בסלטיגה, כי הסקוויד ג'יג נפל בקרב... וממשיך הלאה בעבודה, ברגוע... בקטנה...
יושב ליד שגיב מעביר איתו שיחה על הא ודה , על הילדה... שתיים שלוש הורדות ונעילה עצבנית !

זה לא קורה ! לא שוב אני לא מאמין...

אבל מיד מתעשת ומבין שמשהו גדול הולך לקרות כאן והאדרנלין זורם אצלי בגוף בקצב מטורף!!!

יציאת חוט הסטרית אומר לשגיב הפעם זה משהו גדול...

שוב נגיחות אופייניות לאינטיאס...

ממשיך להילחם בדג ראש בראש מאפשר לו לקחת חוט שיתעייף קצת המקל שלי מקופף כמו ספגטי פשוט לא יאמן...
בינתיים שגיב צועק לי להתרחק מהאוניה כי לשם החוט הולך אני על המפלצת הזו לא מוותר!!!

בעודי מתרחק המפלצת מחליטה לשנות כיוון ומסתבכת לי בחוט של החכה השנייה...

דן מייד מגיע לעזרתי ובינתיים אני ממשיך להלחם שומר על מתח קבוע עם החוט...
דן לוקח את החכה ומשחרר לי את החוט ואני בשלי לא מוותר לא מאמין שזה קורה לי שוב!!!
הדג מצדו מחליט שהכיוון שלו זה כנראה קפריסין והוא גורר אותי 700 מטר וממשיך להוציא חוט...

דן צמוד אלי רואה את הדג בגובה 17 מ' והוא מדלג מקיאק לקיאק מדלג בכל פעם מ FF ל FF פעם אצלי ופעם אצל דן...
הוא לא מוותר ולא מאפשר לי להרים אותו...
מחזיק את המקל ושומר על מתח קבוע כדי שייתעייף עובד איתו על גובה 17 -15 הוא מושך שני מטר ומייד מושך אותו חזרה אלי ממש פינג פונג רצחני...

רואה שהמקל מתחיל להתיישר ומבין שבקרב הזה האדם ניצח את המפלצת והוא מתעייף...
מתחיל להעלות בכל הכוח נותן לו ראש בראש מזהה אותו בגובה 5 מ' ב FF ומתחיל לראות צללית...
אומר לדן כריש? אינטיאס? מה זה לעזאזל???

כשנגלית לעיננו הצללית הכסופה הכל ברור ולא יאמן – חתיכת בהמה ענקית בגודל שמבחינתי מהווה שבירה של עוד שיא אישי ובכלל דו"ס עצבני שלא תיארתי שאוציא בג'יג לייט!

תופס את הרשת ומנסה להכניס את הדג מזהה שהדג פתח במאבק את הסיכה העיף לי את הג'יג והאסיסט הוק תפוס על הנעילה של הסיכה...

אני יודע שאני חייב לפעול עכשיו בזהירות או שאני עלול לאבד את המתח של החוט ולהפרד מהמפלץ הזה לעולמים...

מנסה שנית עם הרשת- מכוון את הדג לכיוון הפתח . מכניס את הראש לרשת ודן תופס אותו בזנב ומאבטח אותו כדי שלא יברח...
ידיים לזימים ואני אומר לדן – "זהו הוא ביידים שלנו !!! "

מרגיש בשמיים וכבר על הקיאק מצטלם עם דן ועם השלל...
על הצילומים אחראי שגיב במקצועיות רבה שיהיה מה לשלוח לחברה שבחוף...

מרגיש שהרוח מתחילה להתחזק ואני ודן מחליטים להתקפל החוצה לפגוש את הילדים והחברים...
מרים טלפון לאישתי שתארוז את הילדים ותגיע לחוף לראות את הרכש החדש אחרי הכל לא כל יום יש שתי שולות כאלה...
אבי מתקשר לראות איפה אנחנו והוא מחכה לי בחוף לקבל את פני הנסיכות – מצלם עוד כמה תמונות מקצועיות וההתלהבות של כולנו בשיאה כי צוות זה צוות וכולם מפרגנים...

בחוץ ההתקהלות מתחילה תוך כמה דקות - לאחר שקילה בחוף הדייגים מגלה גודל התפיסה – שיא אישי של 15.8קילו!!!
לא יאומן !!!
שאלות , תמונות ואני בעננים כזו יציאה לא הייתה לי עוד – אחת הנדירות אם לא ה...!!!

תודה לכל מי שלקח חלק בתפיסה בחילוצים בצילומים... לא לדאוג הכל גם מתועד ב GOPRO
הסרט בעריכה וישוחרר בקרוב....
כמה תמונות למחשה בלבד...
מיותר להגיד פול ווליום פול HD