בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  אחה"צ בקטנה
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: אחה"צ בקטנה  (נקרא 3934 פעמים) הדפסה
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אחה"צ בקטנה
« ב- : יולי 17, 2011, 22:26:10 PM »
תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
17/7/2011מרכז - תל אביב מים מלוחיםגלי0 - 10 מטרדיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים)

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
1836דמוי דג בינוני - לברק-חלק1 800

הדו"ח:
יציאה ספונטנית של אחה"צ חם ומהביל, בלי הרבה ציפיות ובתקווה שהרוח כבר כמעט לגמרי ירדה.

מגיע לחוף ומוצא ים גלי עם סוואלים של עד מטר, המון אצות במים ומעט נקודות שאפשר לדוג מהן כמו שצריך וללא סכנה. נקודה ראשונה מניבה רק אצות וזריקות קצרות יחסית שבקושי עוברות את השבירה (הדיג התבצע מחוף ולא ממזח). זז הצידה כמה מטרים ומוצא סלע מוגבה מעט שמאפשר תצפית טובה וזריקה רחוקה יותר. כמה זריקות ועולה לו הלברק שבתמונה. נתן פייט די סמרטוטי, כאילו ממש רצה לצאת מהמים. צילום קטן ולתיק, חבל לבזבז זמן יקר. ממשיך לעבוד ולהדרים תוך כדי, אבל בלי תגובה מצד הדגים. הדמוי שתפס את הלברק הלך לעולמו בשלב מסויים ומאותו רגע נוסו כל מיני דמויים כגון פלאפלים בחיפוש אחר סרגוסים, פופר בתקווה לגומברים שנתפסו באיזור בעבר (בעיקר בשלביה האחרונים של השקיעה) ועוד כל מיני סטנדרטיים למיניהם.

הלברק הזה הגיע אחרי פגרה ארוכה מהדיג, בעיקר בגלל לימודים, מעבר דירה ועבודה.  מקווה לחזור לעניינים ולהגיע לתוצאות מעניינות יותר.

הדמוי שתפס את הדג הוא יו-זורי פינס מינו מגנט סיסטם (או משהו כזה), בן חמש שנים לפחות. בטן כתומה, צד צהוב, גב חום עד שחור. 7 ס"מ.
 IP: [ מחובר ]
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: אחה"צ בקטנה
« הגיב #1 ב- : יולי 17, 2011, 22:53:19 PM »

מקווה לחזור לעניינים ולהגיע לתוצאות מעניינות יותר.

והופ  מסתבר שלא איבדת את זה ושאתה בעניינים  אתה בסדר
ניסים
חבר פורום

מנותק מנותק

0546208825

« הגיב #2 ב- : יולי 18, 2011, 05:04:26 AM »
איזה כיף לך

לחזור למים אחרי הפסקה ארוכה ולחזור עם דג הבייתה 

תודה על שיתוף בחוייה ובדמוי  בירה
LiatH
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : יולי 18, 2011, 05:10:15 AM »
ומעט נקודות שאפשר לדוג מהן כמו שצריך וללא סכנה.

ראשית, ברכות על דוח ראשון באתר  בראוו
שנית, שאלה:
לאיזה דברים צריך דייג חוף לשים לב, כשהוא בוחר נקודת דייג?
איל הלפרין

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : יולי 18, 2011, 06:30:57 AM »
ברכות על הדו"ח הראשון באתר  בירה

תודה על השיתוף... אתה בסדר

ובתאבון  בירה
-------------------------------

IP: [ מחובר ] WWW
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : יולי 18, 2011, 09:12:02 AM »

שנית, שאלה:

ליאת, השאלה שלך היא בעצם הבסיס לדיג חוף על כל סוגיו. היות ודייג החוף לא יכול להיעזר במכשירים אלקטרוניים הוא נאלץ להסיק מסקנות בנוגע למתרחש בתוך המים, על ידי קריאה של פני המים. סוגי הקרקעית השונים משפיעים על תנועת המים\גלים עד עומק מסויים, נניח 0-3 מטרים - מה שמצוי בקרבת החוף. אי אפשר להגיע לקריאת 100% מהטופוגרפיה הנתונה, כיוון שאין באפשרותנו באמת לראות את הקרקעית (במיוחד אחה"צ, כשהשמש פונה כלפינו).

באותו יום מצב הים היה כמעט על גבול הבלתי אפשרי (לאותו איזור כמובן), ולכן חיפשתי קודם כל מקום שיאפשר לי לעבור את שבירת הגלים בזריקה. בעדיפות שניה, וכפועל יוצא למעשה, חיפשתי בור\תעלה שידללו את עצמת הגל ולמעשה "ירימו" אותו שוב, עם מעט מאוד קצף. בערך משהו כזה: ממערב מגיע הגל, נתקל בעליה של הקרקעית כתוצאה מסלע, נשבר, ואז נתקל שוב בעומק וכוחו נחלש. אני חיפשתי לדוג בדיוק במקום בו הגל נחלש ומאפשר לי עבודה סבירה עם הדמוי. יש שיטענו שלברק מחפש כמה שיותר באלגן במים, אך תמיד העדפתי ים עובד ונקודות רגועות יותר. תיאורטית, יותר הגיוני שהלברק יתבצר במארב שלו בתנאים שיאפשרו תקיפה (על אף היותו דג, גם הוא לא יכול לעשות יותר מדי בתוך מכונת כביסה של קצף גלים ואצות).

לעומת זאת, נקודה נוספת שדגתי בה וגרמה לציפיות רבות, התבררה כמלכודת מוות לדמויים, בעיקר בגלל סלעים וחבלים שתקועים בקרקעית. הנקודה מתאפיינות בתעלה של כ-10 מטרים שמתחילה מהחוף ונכנסת באלכסון (לכיוון צפון) לתוך הים. התעלה נוצרה הודות לריף בולט (טבלת גידוד) שמגן עליה עד אחרי הנקודה בה הגל נשבר. נראה מקום מבטיח מאוד גם ללברק וגם ללוקוס כיוון שהוא מדמה מקום מסתור לדגי טרף קטנים. עם זאת, רק קברתי שם דמוי אהוב ולא זכיתי לתקיפה. המסקנה היא שבדיג חוף, לפי דעתי לפחות, צריך כל הזמן לנדוד ולא להתקע בנקודה אחת.

כל מה שכתבתי תקף לגבי אותו יום. אי אפשר לענות על השאלה בצורה מדוייקת בלי להתחשב בגורמים כמו מצב הים, עונה בשנה, דג מטרה וציוד (לא מותג זה או אחר, אלא ייעוד הציוד לסוג הדיג).

מצרף תמונה משנה שעברה של נקודה בחוף תל אביבי טיפוסי, בלי תעלות, בלי סלעים ובלי זרמים חוזרים, בים שקט למדי. באותה נקודה נתפסו טרולוסים על פתיון (קלמרי), מה שמחזק את הטענה שכל מקרה לגופו: לפעמים מחפשים ים עובד, תעלות, בורות וסלעים, ולפעמים דווקא רוצים ים שקט, חוף פתוח, בלי שום דבר מיוחד.
LiatH
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : יולי 18, 2011, 11:40:03 AM »
תודה על תשובה מושקעת. השכלתי. 
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : יולי 18, 2011, 13:33:47 PM »
מרתק

ממתין לדוחות הבאים שלך אתה בסדר
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/

« הגיב #8 ב- : יולי 18, 2011, 14:49:45 PM »
יציאה ספונטנית של אחה"צ חם ומהביל, בלי הרבה ציפיות ובתקווה שהרוח כבר כמעט לגמרי ירדה.

מגיע לחוף ומוצא ים גלי עם סוואלים של עד מטר, המון אצות במים ומעט נקודות שאפשר לדוג מהן כמו שצריך וללא סכנה. נקודה ראשונה מניבה רק אצות וזריקות קצרות יחסית שבקושי עוברות את השבירה (הדיג התבצע מחוף ולא ממזח). זז הצידה כמה מטרים ומוצא סלע מוגבה מעט שמאפשר תצפית טובה וזריקה רחוקה יותר. כמה זריקות ועולה לו הלברק שבתמונה. נתן פייט די סמרטוטי, כאילו ממש רצה לצאת מהמים. צילום קטן ולתיק, חבל לבזבז זמן יקר. ממשיך לעבוד ולהדרים תוך כדי, אבל בלי תגובה מצד הדגים. הדמוי שתפס את הלברק הלך לעולמו בשלב מסויים ומאותו רגע נוסו כל מיני דמויים כגון פלאפלים בחיפוש אחר סרגוסים, פופר בתקווה לגומברים שנתפסו באיזור בעבר (בעיקר בשלביה האחרונים של השקיעה) ועוד כל מיני סטנדרטיים למיניהם.

הלברק הזה הגיע אחרי פגרה ארוכה מהדיג, בעיקר בגלל לימודים, מעבר דירה ועבודה.  מקווה לחזור לעניינים ולהגיע לתוצאות מעניינות יותר.

הדמוי שתפס את הדג הוא יו-זורי פינס מינו מגנט סיסטם (או משהו כזה), בן חמש שנים לפחות. בטן כתומה, צד צהוב, גב חום עד שחור. 7 ס"מ.
דוח יפה ותפיסה נחמדה במיוחד לתקופה זו..מה גם שלא מדובר במרינה או מזח ..דווקא מהחוף ובעיני

זה מאתגר יותר ועושה אותך יותר מקצוען עם הזמן

לגבי אצות ושאר ירקות ..אפשר להימנע מהם ולהמשיך לג'רג'ר ולקבל אותם תןצאות במקרה הזה !!

שימוש עם טופווטרים למיניהם יתן לך מענה מצויין ..גם לברקים..גומברים..טרולוסים יחשקו בטופווטר

בין אם זה פופר או ווקר

הדמוי הזה מנצח  יתאים גם לסרגוסים וגם ללוקוסים..בחרת בדמוי טוב !!

שאלה ברשותך..המים היו שקופים או עכורים?

באיזה מהירות התבצע הג'רג'ור? השאלה לדמוי היזורי וגם לפופר !!

יופי של דוח ותפיסה

בהצלחה בבאות
יורדי הים לא מפחדים  מטביעה !!

http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : יולי 18, 2011, 17:09:23 PM »

שנית, שאלה:

ליאת, השאלה שלך היא בעצם הבסיס לדיג חוף על כל סוגיו. היות ודייג החוף לא יכול להיעזר במכשירים אלקטרוניים הוא נאלץ להסיק מסקנות בנוגע למתרחש בתוך המים, על ידי קריאה של פני המים. סוגי הקרקעית השונים משפיעים על תנועת המים\גלים עד עומק מסויים, נניח 0-3 מטרים - מה שמצוי בקרבת החוף. אי אפשר להגיע לקריאת 100% מהטופוגרפיה הנתונה, כיוון שאין באפשרותנו באמת לראות את הקרקעית (במיוחד אחה"צ, כשהשמש פונה כלפינו).

באותו יום מצב הים היה כמעט על גבול הבלתי אפשרי (לאותו איזור כמובן), ולכן חיפשתי קודם כל מקום שיאפשר לי לעבור את שבירת הגלים בזריקה. בעדיפות שניה, וכפועל יוצא למעשה, חיפשתי בור\תעלה שידללו את עצמת הגל ולמעשה "ירימו" אותו שוב, עם מעט מאוד קצף. בערך משהו כזה: ממערב מגיע הגל, נתקל בעליה של הקרקעית כתוצאה מסלע, נשבר, ואז נתקל שוב בעומק וכוחו נחלש. אני חיפשתי לדוג בדיוק במקום בו הגל נחלש ומאפשר לי עבודה סבירה עם הדמוי. יש שיטענו שלברק מחפש כמה שיותר באלגן במים, אך תמיד העדפתי ים עובד ונקודות רגועות יותר. תיאורטית, יותר הגיוני שהלברק יתבצר במארב שלו בתנאים שיאפשרו תקיפה (על אף היותו דג, גם הוא לא יכול לעשות יותר מדי בתוך מכונת כביסה של קצף גלים ואצות).

לעומת זאת, נקודה נוספת שדגתי בה וגרמה לציפיות רבות, התבררה כמלכודת מוות לדמויים, בעיקר בגלל סלעים וחבלים שתקועים בקרקעית. הנקודה מתאפיינות בתעלה של כ-10 מטרים שמתחילה מהחוף ונכנסת באלכסון (לכיוון צפון) לתוך הים. התעלה נוצרה הודות לריף בולט (טבלת גידוד) שמגן עליה עד אחרי הנקודה בה הגל נשבר. נראה מקום מבטיח מאוד גם ללברק וגם ללוקוס כיוון שהוא מדמה מקום מסתור לדגי טרף קטנים. עם זאת, רק קברתי שם דמוי אהוב ולא זכיתי לתקיפה. המסקנה היא שבדיג חוף, לפי דעתי לפחות, צריך כל הזמן לנדוד ולא להתקע בנקודה אחת.

כל מה שכתבתי תקף לגבי אותו יום. אי אפשר לענות על השאלה בצורה מדוייקת בלי להתחשב בגורמים כמו מצב הים, עונה בשנה, דג מטרה וציוד (לא מותג זה או אחר, אלא ייעוד הציוד לסוג הדיג).

מצרף תמונה משנה שעברה של נקודה בחוף תל אביבי טיפוסי, בלי תעלות, בלי סלעים ובלי זרמים חוזרים, בים שקט למדי. באותה נקודה נתפסו טרולוסים על פתיון (קלמרי), מה שמחזק את הטענה שכל מקרה לגופו: לפעמים מחפשים ים עובד, תעלות, בורות וסלעים, ולפעמים דווקא רוצים ים שקט, חוף פתוח, בלי שום דבר מיוחד.

איזה יופי של תשובה,
שמצטרפת אל דו"ח ראוי ומפורט-
ומבחינתי דגש על הצגת ופירוט הדמוי  אתה בסדר

ברוך הבא אדם,
וברוך שובך אל הים לאחר תקופת ההפוגה...
אבי חכם

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ

« הגיב #10 ב- : יולי 18, 2011, 17:36:11 PM »
איזה דו"ח יפייפה + התוספת  אתה בסדר

מזכיר לי את הימים שעוד הייתי "צעיר" ושיחקתי כדורגל..

לחזור אחרי זמן מה מהרחקה / פציעה / צבא וכו' ישר להרכב ולהבקיע שער  yahoo

הרגשה אלוהית  כבוד הרב
יאלללה בשמחות 

וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" ..

ואישתי בחיים לא תירשם לפה  wife
קובי לוי
אין כמו בים
חבר פורום

מנותק מנותק

אני כאן תמיד בשבילכם 052-6570506

« הגיב #11 ב- : יולי 18, 2011, 18:15:38 PM »
יופי של לברק
\ואחלה של דוח\
אין כמו להביא אותם מהחוף
\לגביי טופ ווטר ופופרים למיניהם
\אכן מאמון נתן עצה מנצחת
מטרגט המון דגים ועובד נהדר בכל תנאיי ים
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : יולי 18, 2011, 22:16:30 PM »
תודה לכולכם.

מאמון, הז'ירז'ור היה איטי עד בינוני עם דמויים רגילים, ועם הפופר הקפצות כל ארבעה שלושה גלגולים, הפסקה של שניה וחוזר חלילה. המים היו עכורים עד עכורים מאוד. בנקודה הספציפית יש מים עכורים גם בים של 30 ס"מ. הבעיה העיקרית עם האצות היא שהן נתפסות על הלשונית של הדמוי ומשבשות את השחיה שלו. מחר אולי אנסה טופ ווטרים קצת יותר. יש המלצה למשהו טוב ללברקים בגזרת הטופ ווטרים? רק חסכו ממני המלצות לדמויים של 120 ש"ח, אני קצת עתיק בנושא ולא חושב שדמוי סטנדרטי צריך לעלות יותר מ-40 ש"ח. הדמוי שתפס את הדג הוא באמת דמוי טוב, רק חבל שהוא תקוע באיזה חבל בקרקעית הים.

רפי, לדעתי מיותר לא לפרסם דמויים. בסך הכול מדובר בחתיכת פלסטיק שנמכרת בכל חנות דיג. אפשר לקנות 300 דמויים ולא לדעת מה לעשות איתם. חלק מכירים אותי פה, אבל למי שלא, אני לא ממטורפי ציוד הדיג. מתחדש בסט כל כמה שנים ומשתדל שהוא יתן לי מענה בהתאם לתוואי החוף שאני דג בו. עכשיו אני קצת מוגבל בזריקת דמויים קטנים שרכשתי, לכן אם מישהו מכיר או מוכר מקל\סט אולטרה לייט בגובה הכיס, אשמח לשמוע בהודעה פרטית.
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/

« הגיב #13 ב- : יולי 18, 2011, 22:28:25 PM »
תודה לכולכם.

מאמון, הז'ירז'ור היה איטי עד בינוני עם דמויים רגילים, ועם הפופר הקפצות כל ארבעה שלושה גלגולים, הפסקה של שניה וחוזר חלילה. המים היו עכורים עד עכורים מאוד. בנקודה הספציפית יש מים עכורים גם בים של 30 ס"מ. הבעיה העיקרית עם האצות היא שהן נתפסות על הלשונית של הדמוי ומשבשות את השחיה שלו. מחר אולי אנסה טופ ווטרים קצת יותר. יש המלצה למשהו טוב ללברקים בגזרת הטופ ווטרים? רק חסכו ממני המלצות לדמויים של 120 ש"ח, אני קצת עתיק בנושא ולא חושב שדמוי סטנדרטי צריך לעלות יותר מ-40 ש"ח. הדמוי שתפס את הדג הוא באמת דמוי טוב, רק חבל שהוא תקוע באיזה חבל בקרקעית הים.

רפי, לדעתי מיותר לא לפרסם דמויים. בסך הכול מדובר בחתיכת פלסטיק שנמכרת בכל חנות דיג. אפשר לקנות 300 דמויים ולא לדעת מה לעשות איתם. חלק מכירים אותי פה, אבל למי שלא, אני לא ממטורפי ציוד הדיג. מתחדש בסט כל כמה שנים ומשתדל שהוא יתן לי מענה בהתאם לתוואי החוף שאני דג בו. עכשיו אני קצת מוגבל בזריקת דמויים קטנים שרכשתי, לכן אם מישהו מכיר או מוכר מקל\סט אולטרה לייט בגובה הכיס, אשמח לשמוע בהודעה פרטית.
כל פופר גם במחיר פחות מ 40 שקל יעשה את העבודה ..תנסה אלה של יזורי 7 ס"מ עובדים יפה

ועם תגובה יפה במים..פופר יתאים להמון מצבי ים ..ממליץ לך לנסות להקפיץ בלי הפסקה ממש באופן רציף

וממושך בלי הפסקה עד אליך ...אפילו אם תזהה מרדף תמשיך באותו קצב ואל תדאג לדג הוא יצליח להשיג

אותך ולהגיע לטרף שלו ( הפופר ) ... לים שקט ונוח ללא גלים בכלל אפשר ווקר וגם פופר

בהצלחה
יורדי הים לא מפחדים  מטביעה !!

http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #14 ב- : יולי 18, 2011, 23:13:59 PM »
דו"ח מפורט ומהנה כמו שצריך ואיתו גם הסברים מפנקים  אתה בסדר

מחכה לדו"חות הבאים 
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!