פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   איך לדעתכם אפשר לתרום |
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: איך לדעתכם אפשר לתרום (נקרא 15658 פעמים) |
הדפסה |
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
אחלה בדיחה מכל דבר נהיה כאן בדיחה 
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
|
|
|
"תן לאדם דג - והשבעת אותו ליום אחד, למד את האדם לדוג - והשבעת אותו לכל החיים."
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
מתי מתחיל חוג סריגה?
אני נשאר בינתיים ב"תפירה" 
|
|
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אני חושב שעמדת ההנהלה די ברורה בעניין: דוחות דיג מותרים, ואנו רוצים לקרוא ומעודדים את פרסומם כל עוד נתפסו בשיטות חוקיות. אין הגבלה למספר הדגים שמותר לתפוס - כל עוד זו עמדת החוק. מי שרוצה לשחרר שישחרר - אנחנו בעד שחרור דגים שאינך לוקח לשם מאכל... אלא אם זה אבו נפחא שם אנו נגד שחרור. מי שרוצה לקחת שיקח ומקווים שכדייג שפעיל בתחום גם אכפת לך ממצב הדגה וכי יש סיבה שאתה לוקח את הדגים. עם זאת אין לנו כוונה להתנגח עם איש ולא נתיר התנגחות שכזו.
חברים הפורום הזה לא מתוכנן להפוך בקרוב לפורום 'אל תדוגו דגים' או לפורום CATCH AND RELEASE ומי שחושב כך טועה. מי שלא מעוניין לראות את הדוחות מוזמן לדלג על ממשק הדוחות ולא להכנס לשם. לא נתיר השתלחות נגד מי שמעלה דוחות גם מצד חברים ותיקים. לא רוצים לראות את ההערות בסגנון - "דגים מהשורה השניה הייתי משחרר...", אתה אישית יכול לשחרר, אבל אתה לא יכול לומר למישהו אחר מה לעשות. המלצתנו - אם הדוח לא מוצא חן בעיניך אל תגיב. אבל תשאלו עצמכם - אם לא תקראו דוחות זה אומר שזה לא קורה? לא, כי פשוט אנשים לא יעלו דוחות ובאמת יהיה לנו פורום סריגה. אנחנו נותנים במה לדוחות הללו ונמשיך לתת. דווקא לא אוהבים דוחות שמסתירים מידע או שמשקרים ולא נבקש ממי שמעלה לעשות זאת.
|
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
אם הדוח לא מוצא חן בעיניך אל תגיב. אז מה שאתה אומר זה לסתום ולא להגיד כלום כי אתה חושב שזה יופי של דוח ואני חושב שלא ?
|
|
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אם הדוח לא מוצא חן בעיניך אל תגיב. אז מה שאתה אומר זה לסתום ולא להגיד כלום כי אתה חושב שזה יופי של דוח ואני חושב שלא ? באת כנראה במצב רוח עצבני או שקיבלת מחזור או שתית מה שסער אמר אתמול... אני לא מתכוון להגרר אחרי הכתיבה הזו שלך מוטי. זה לא לעניין וזה לא הוגן. לא מבין מאיפה המילים הללו - כמו "תסתום" אבל אל תכניס לי לפה מילים שלא אמרתי.
|
|
|
|
|
|
yossid
|
הים הוא המרגוע האמתי שלי חבר פורום
מנותקגיל:
64
דייג חוף ומז'רז'ר
|
|
חברה למרות שאני דיי חדש כאן ואלי פחות מכיר את המטרייה, כול הדיון כבר יצא מפרופורציה של דיון משכיל ועובר לשלב של התנגחות. אם כול אחד יתבצר בעמדתו וימשיך להתנגח באחר שלא מקבל את עמדתו, פשוט מאוד כול הפורום הנהדר הזה ירד לטמיון, ואני כמו שכבר ציינתי ניהלתי כמה פורומים על בעלי חיים, מכיר את זה מקרוב.
חברה יקרים לחנך על ידי כפייה של דעה זאת או אחרת על האחר, לא ישים ולא יעיל.
הגיע הזמן שכול אחד ואחד ייעשה את חשבון הנפש שלו עם עצמו ויחשוב האם ההתנהגות הזאת יעילה ומשיגה את המטרה, לדעתי האישית בלבד - לא ולא
|
|
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
|
|
|
|
|
 |
|
|
אני חושב שעמדת ההנהלה די ברורה בעניין: דוחות דיג מותרים, ואנו רוצים לקרוא ומעודדים את פרסומם כל עוד נתפסו בשיטות חוקיות. אין הגבלה למספר הדגים שמותר לתפוס - כל עוד זו עמדת החוק. מי שרוצה לשחרר שישחרר - אנחנו בעד שחרור דגים שאינך לוקח לשם מאכל... אלא אם זה אבו נפחא שם אנו נגד שחרור. מי שרוצה לקחת שיקח ומקווים שכדייג שפעיל בתחום גם אכפת לך ממצב הדגה וכי יש סיבה שאתה לוקח את הדגים. עם זאת אין לנו כוונה להתנגח עם איש ולא נתיר התנגחות שכזו.
חברים הפורום הזה לא מתוכנן להפוך בקרוב לפורום 'אל תדוגו דגים' או לפורום CATCH AND RELEASE ומי שחושב כך טועה. מי שלא מעוניין לראות את הדוחות מוזמן לדלג על ממשק הדוחות ולא להכנס לשם. לא נתיר השתלחות נגד מי שמעלה דוחות גם מצד חברים ותיקים. לא רוצים לראות את ההערות בסגנון - "דגים מהשורה השניה הייתי משחרר...", אתה אישית יכול לשחרר, אבל אתה לא יכול לומר למישהו אחר מה לעשות. המלצתנו - אם הדוח לא מוצא חן בעיניך אל תגיב. אבל תשאלו עצמכם - אם לא תקראו דוחות זה אומר שזה לא קורה? לא, כי פשוט אנשים לא יעלו דוחות ובאמת יהיה לנו פורום סריגה. אנחנו נותנים במה לדוחות הללו ונמשיך לתת. דווקא לא אוהבים דוחות שמסתירים מידע או שמשקרים ולא נבקש ממי שמעלה לעשות זאת.
אני לא אמרתי שלא צריך להיות דוחות. לא אמרתי שצריך להיות פורם של CATCH AND RELEASE רק אמרתי שזה קצת אירוני שקוראים לזה פורם דייג ספורטיבי כאשר תומכים ומפרגנים לאנשים שלוקחים דגים קטנים ובכמויות! לא צריך להיות כל כך קיצוני בעניין. אני רואה רק מנהלים מגיבים כאן "מגנים" על שמיעוט שמאמינים בשחיטה של דגים. אולי זה לא מיעוט אולי אני טועה? בוא נעשה סקר בפורם 
|
|
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אני לא אמרתי שלא צריך להיות דוחות. לא אמרתי שצריך להיות פורם של CATCH AND RELEASE רק אמרתי שזה קצת אירוני שקוראים לזה פורם דייג ספורטיבי כאשר תומכים ומפרגנים לאנשים שלוקחים דגים קטנים ובכמויות! לא צריך להיות כל כך קיצוני בעניין. אני רואה רק מנהלים מגיבים כאן "מגנים" על שמיעוט שמאמינים בשחיטה של דגים. אולי זה לא מיעוט אולי אני טועה? בוא נעשה סקר בפורם  אלון תפנים בבקשה שלא יהיה שינוי במדיניות הפורום. מי שלא רוצה לפרגן שלא יפרגן- האם זה כל כך קשה?
|
|
|
|
|
|
Gal Levy
|
חבר פורום
מנותקגיל:
29
כשאתה דג אתה מרגיש כמו כריש
|
|
השתדלתי לא להכנס לדיון הזה כי זה באמת גדול ממני אבל:
איך אתם מגדירים דייג ספורטיבי . ? ומתי דייג ספורטיבי הופך להיות למסחרי ?
|
|
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
לא אגיב לגבי לשחרר\לא לשחרר, שחיטה\לא שחיטה. למי ששם לב לא נכנס לויכוחים בדיונים פה בפורום. מכבד את מי שכן כותב ומביע את דעתו ומצפה גם שבתור קורא דומם (בחלק מהמקרים) יכבדו אותי.
אבל, רציתי לתת הערה בתור ביולוג שנגע ומתעסק לא מעט עם השבת בעליי חיים וסכנות למינים מסוימים מהכחדה:
תהיו מודעים שזה נושא מסועף מאוד, למרות שיש כמה קווים ברורים יחסית שמנחים מקבלי החלטות בנושאי שמירת טבע:
: בעלי חיים שלוקח לו הרבה שנים לגדול ולהגיע לגיל רבייה עדיף דווקא לשמור על הפרטים הבוגרים מאשר על הדור צעיר שאחוזי הישרדותם נמוכה גם כך ויקח שנים עד הגעתם לבגרות. זאת הבעיה עם לוקוסים בארץ (הפרטים הבוגרים יותר נדירים ומתמעטים). דג בוגר יהיה לו מאות או אלפי צאצאים כל שנה. כך שאם תתפוס בוגר אחד כאילו תפסת עשרות, מאות או אלפי קטנים. האם מישהו שתופס לוקוס של 10 קילו יורדים עליו כמו אחד שתפס 10 קטנים של 200 גר. לפי התאוריה מי שתופס את הפרט הגדול של ה10 קילו עשה יותר נזק!
(אני מנסה פה לעשות הפשטה)
בעל חיים שיש לו הרבה צאצאים פיר עונה הסיכוי להכחדתו יותר קטן ממקרה הפוך.
עוד דבר: כשמחוקקים חוק יש התיחסות לא רק לעקרון אלא לאפשרות יישום שלו ולאילוצים הקיימים בשטח.
מקווה שהצלחתי להבהיר את העקרונות בצורה מופשטת ביותר (אולי אפילו מופשטת מדיי עד כדי חוסר דיוק). כמובן, זה משהו שאפשר לקחת ולחזק או להפריך כל טיעון (להגיד שהקטנים יגדלו ואם ניקח אותם לא יישאר מי שיגדל לעתיד, ואולי לדבר על כמה אפשר לתפוס מהגדולים ומהקטנים)
המטרה לא לקבוע למישהו צורת עבודה אחת על צורה שנייה אלא לתת אמצעים שדרכם אולי נצליח לחשוב על הדברים בצורה יותר מבוססת ולקבל החלטות בהתאם, בין אם יהיו החלטות שמצדדות או נגד כל סוגייה שתעלה מולנו.
בהצלחה...........
הבעיה שכאן בארץ מוצאים גם את הגדולים וגם את הקטנים. לפני בערך 3 שבועות הייתי בחנות דגים לקנות קצת פיתיון, היה שם לברקים בכמות של 300ג - 1ק"ג לוקוס של 3 ק"ג וכמה של בקושי 600-700ג... פשוט אין שום הפרדה בכלל ולזה אני קורא "שחיטה" אני חושב שהנקודה היא שלא נותנים גם לקטנים וגם לגדולים צ'אנס וזה מה שמעצבן כאן. כאשר דייג תופס 50 סרגוסים בגודל של אצבע ולוקח אותם הביתה לזרוק ליד הפח לחתולים זה "שחיטה"! מה ההבדל בינו לבין דייגי הרשתות שמשתמשים בעיו בגודל 5ממ? "הבעיה שכאן בארץ מוצאים גם את הגדולים וגם את הקטנים" כפי שהזכרתי אלון, הבעיה מסועפת, ומה שאתה מתאר זה אחד ההסתעפויות. לגבי 50 סרגוסים, זה כבר להיכנס לפרטים..לא רוצה להיכנס לזה בכלל. אגב, אני ולמרות שמנסה לשמור על הטבע במסגרת עבודתי ותחביבי במישור היבשתי, במישור הימי אני לא שומר טבע, ומודה בזה. אמנם משחרר פה ושם קטנים (גם לפי שיקולים שלי) אבל גם לוקוס של 15 קילו אם יעלה אני אתענג עליו. לא מנסה כמובן להצדיק את עצמי, אם רציתי לשמור על הים בצורה הכי טובה הייתי צריך להפסיק לדוג... אבל זה אני אומר לעצמי ולא לאף אחד אחר. בקיצור, העיקר היה להבהיר קצת עקרונות ולא לקחת צד בויכוחים ולהיכנס לפרטים. משתדל לא להירטב 
|
|
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
|
|
 |
|
|
אני לא אמרתי שלא צריך להיות דוחות. לא אמרתי שצריך להיות פורם של CATCH AND RELEASE רק אמרתי שזה קצת אירוני שקוראים לזה פורם דייג ספורטיבי כאשר תומכים ומפרגנים לאנשים שלוקחים דגים קטנים ובכמויות! לא צריך להיות כל כך קיצוני בעניין. אני רואה רק מנהלים מגיבים כאן "מגנים" על שמיעוט שמאמינים בשחיטה של דגים. אולי זה לא מיעוט אולי אני טועה? בוא נעשה סקר בפורם  אלון תפנים בבקשה שלא יהיה שינוי במדיניות הפורום. מי שלא רוצה לפרגן שלא יפרגן- האם זה כל כך קשה? אני לא מגיב אף פעם בדוחות האלו...שיהיה להם לבריאות. רק אמרתי את דעתי, כי הפעם היה לי קשה לשתוק. העיקר שהפורם הזה ימשיך להיות משפחתי וחברי, אין לי שום דבר נגד הפורם או האנשים כאן.
|
|
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
61
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
 |
|
|
אני לא אמרתי שלא צריך להיות דוחות. לא אמרתי שצריך להיות פורם של CATCH AND RELEASE רק אמרתי שזה קצת אירוני שקוראים לזה פורם דייג ספורטיבי כאשר תומכים ומפרגנים לאנשים שלוקחים דגים קטנים ובכמויות! לא צריך להיות כל כך קיצוני בעניין. אני רואה רק מנהלים מגיבים כאן "מגנים" על שמיעוט שמאמינים בשחיטה של דגים. אולי זה לא מיעוט אולי אני טועה? בוא נעשה סקר בפורם  מי קבע בכלל שלקיחת דג קטן פוסל מלהיות ספורטיבי.... אשמח לשמוע ממך איך אתה מגדיר דיג ספורטיבי...רק תנסה לכלול הכל !! ולאותה בדיחה ..מה הקטע של הריגשי כאן...כולה צחקתי עם סער אז מה הביג דיל כאן !! ושוב אומר...אם באמת אכפת לכם מדגים ורוצים לשמור אז בואו ותפסיקו לדוג בכלל !!
|
|
|
|
| IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
53
|
|
אם הדוח לא מוצא חן בעיניך אל תגיב. אז מה שאתה אומר זה לסתום ולא להגיד כלום כי אתה חושב שזה יופי של דוח ואני חושב שלא ? באת כנראה במצב רוח עצבני או שקיבלת מחזור או שתית מה שסער אמר אתמול... אני לא מתכוון להגרר אחרי הכתיבה הזו שלך מוטי. זה לא לעניין וזה לא הוגן. לא מבין מאיפה המילים הללו - כמו "תסתום" אבל אל תכניס לי לפה מילים שלא אמרתי. אייל אני לא מסכים אבל אני אוהב אותך בלי קשר זה אומר שאני צריך להיות בפורום , שאסור לי להביע דעה לדוח שלא אוהב איך עכשיו מילה יותר יפה מי לסתום .
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
אני לא אמרתי שלא צריך להיות דוחות. לא אמרתי שצריך להיות פורם של CATCH AND RELEASE רק אמרתי שזה קצת אירוני שקוראים לזה פורם דייג ספורטיבי כאשר תומכים ומפרגנים לאנשים שלוקחים דגים קטנים ובכמויות! לא צריך להיות כל כך קיצוני בעניין. אני רואה רק מנהלים מגיבים כאן "מגנים" על שמיעוט שמאמינים בשחיטה של דגים. אולי זה לא מיעוט אולי אני טועה? בוא נעשה סקר בפורם  מי קבע בכלל שלקיחת דג קטן פוסל מלהיות ספורטיבי.... אשמח לשמוע ממך איך אתה מגדיר דיג ספורטיבי...רק תנסה לכלול הכל !! ולאותה בדיחה ..מה הקטע של הריגשי כאן...כולה צחקתי עם סער אז מה הביג דיל כאן !! ושוב אומר...אם באמת אכפת לכם מדגים ורוצים לשמור אז בואו ותפסיקו לדוג בכלל !! הגדרה שנלקח מויקיפדיה שורה תחתונה דייג ספורטיבי דוגל ב CATCH AND RELEASE בהתנדבות או בהתאם לשיקול דעת הדייג.יש מקומות בעולם שזה כבר לא שיקול דעת אלא מחייב עפ"י חוק. ואני מסכים עם זה לגמרי Rules and regulations Recreational fishing has conventions, rules, licensing restrictions and laws that limit the way in which fish may be caught. The International Game Fish Association (IGFA) makes and oversees a set of voluntary guidelines. Typically, these prohibit the use of nets and the catching of fish with hooks not in the mouth. Enforceable regulations are put in place by governments to ensure sustainable practice amongst anglers. For example in the Republic of Ireland, the Central Fisheries Board oversees the implementation of all angling regulations, which include controls on angling lures, baits and number of hooks permissible, as well as licensing requirements and other conservation-based restrictions.[16] Regulations notwithstanding, voluntary catch and release fishing as a means of protecting and sustaining game species has become an increasingly common practice among conservation-minded recreational anglers. אפשר לצחוק בכיף, אבל בעוד 10 שנים שצריך לצאת עם הילדים לדוג סרגוסים ואנחנו נספר להם איך זה היה פעם זה כבר קצת עצוב... פעולות שלנו עכשיו ישפיעו על העתיד לדוגמא: אם יש 1000 דייגים בחוף ביום שבת.כל דייג לוקח 10 דגים קטנים סתם. זה פחות 10000 דגים בים. אבל אם יש רק 20 כאלה זה לא משמעותי באותה מידה. קצת חומר למחשבה.
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|