פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   סקר- אורך המקל בו אתם משתמשים לדיג חופי |
עמודים: 1 [2] 3
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: סקר- אורך המקל בו אתם משתמשים לדיג חופי (נקרא 6275 פעמים) |
הדפסה |
|
|
andreypa
|
אנדרי פרלוב חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
40
תמיד זמין 053-6064261
|
|
עובד אם מקלות 3.60-3.90 גם בדייג חופי וגם בדייג קרפיונים אם אני מחזיק מקל של 4.20 או בכלל 4.50 ומעלה אני מרגיש שאני מחזיק חייזר ולא מסתדר איתם בכלל וגם לא מצליח לזרוק בצורה נורמלית. יתכן והתרגלתי מדייג קרפיונים למקלות באורך הזה או שזה האורך שמתאים לגובהה שלי (אני לא שאקיל אוניל  ) כל המקלות שלי הם מקלות שני חלקים לא נכנס אלי מקל טלסקופי הביתה, המקל היחיד שיש לי שהוא לא מקל שני חלקים זהוא מקל MAYA שקיבלתי בהגרלה במפגש וגם הוא לא ישאר בחיים יותר מידי האיכות יצור שלו לא מדהימה בכלל ולא יחזיק התעללות רבה כמו שאני מעביר אותו עוד מאט יהפוך גם הוא לחלקים 
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
דוב בהתייחס למה שכתבת על משקלי ההטלה של המקל: 2המקלות משקלי הטלה עד 300-350 גרם לרוב עובד עם 100-120 גרם
אני מניח מדבריך שמנסיונך 100-120 גר' הם המשקל האופטימאלי של המקל להטלה כשמצד אחד אין חשש לשבירה ומצד שני אתה מפעיל את המקל ונותן לו להצליף. אם כך, מה המשמעות של מה שכתוב על המקל? מה נותן לך הכיתוב על המדבקה שמשקלי ההטלה הם עד 350 גר' אם בפועל 120 גר' הם האופטימום? גם אני נתקלתי בזה במקלות שהיו לי - משקלי הטלה הזויים שלו הייתי מנסה להטיל עם המקל הוא היה נשבר עוד בשלב שאני שם את המשקולת וקושר לחוט... האמת שאין לי מושג אם זה נכון מה שכתוב או לא על המקל, והאמת לא ניסיתי להטיל יותר מ 120 אולי 150 אבל לא היה לי אידיאלי להטלות רחוקות. אולי במקומות שיש עומק ,ולא צריך להטיל למרחק ,אפשר להטיל משקל גדול של פתיון חי/מת למרחק שיספיק. לא תמיד צריך להטיל רחוק כל כך.
|
|
|
|
|
|
ינון לשם
|
תן לו לקחת חוט.... חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
אחלה של דיון שאפו אייל .
ברשותי 8 חכות לדיג חופי , כל החכות באורכים שבין 4.00 - 4.50 .
חלק מהחכות טלסקופיות וחלק חכות חלקים שאותם אני אוהב יותר .
לאחר הרבה בדיקות בדיג חוף הבנתי שלא רק החכה היא זו שקובעת
את מרחק ההטלה אלא גם החוט ומבנה הרולר הינם קשורים לכך מאוד .
כידוע לכל אחד שיטת ההטלה שלו ולרוב רובינו מטילים עם הטיית החכה אחורה
רולר כלפי השמיים מבט לאחור והופה למים .
לאחר שאייל פתח בפניי עולם מלא של סוגי הטלות , דגמים יעודיים של ציוד
שמיוצרים במיוחד עבור תחרויות להטלה רחוקה הבנתי שכל מה שאני חושב שאני יודע
על הטלות הוא אפסי לעומת הקיים בפועל בעולם .
משקלי ההטלה הקיימים בחכות שלי נעים בין 80 גרם עד 400 גרם
כמובן לפי מבנה החכה לה קבע היבואן את משקלי ההטלה .
שבוע גשום חם ונעים !
ינון .
|
|
לפעמים החיים מורידים אותי על הברכיים אין שומר את השער, אין סימן משמיים. אני רואה אנשים שחיים חלומות ותקוות אנשים שחיים רק תככים ומזימות. יש ששואלים שאלות ואין תשובות יש כאלה מלאים רק טענות ודרישות.
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
קודם כל מעניין מאוד שכמה חברים רשמו בכינות שלמרות שעושים שימוש במקלות שונים באורכים שונים עדיין מגיעים לאותו מרחק הטלה.
קודם כל חשוב להבין שקשה מאוד לאמוד מרחק מהזוית בה מטילים - הים הוא סביבה דינמית והגלים שזזים מטעים מאוד.
אבל נגיד שאתם צודקים ולא משנה מה אתם עושים אתם לא מצליחים להתקדם. במקרה כזה המסקנה שלי תיהיה שהטכניקה שלנו שגויה. מה אני מנסה להגיד? המקל, החוט והרולר באים לאפשר לנו לשפר תוצאה, ולאפשר לנו להביא לידי ביטוי טכניקה טובה - שימו לב שהדגש הוא על טכניקה קודם כל. טכניקה שגויה לא תשתפר באמצעות מקל טוב יותר! אבל טכניקה טובה תשבור מקל לא מספיק איכותי ואחרי שיהיה לך מקל איכותי שעומד בעצמת ההטלה תלך ותשקיע ברולר ובחוט שמחמיאים זה לזה - מן הסתם החוט יהיה דק ומחובר לשוק לידר כמובן, והרולר יאפשר לחוט לצאת במינימום התנגדות. יש לכם מקל טוב? עכשיו אפשר להתחיל לעבוד על טכניקה אחת ולאט להתמקצע בה. החכמה היא לנצל את יציאות הדיג גם לאימונים ולכן מומלץ בתחילת כל יציאה, או בסיומה לתת כמה זריקות בלי פתיון - רק בשביל התרגול.
נראה לי שבאמת צריך סדנת הטלות ללימוד טכניקה נכונה. העניין כבר בטיפול ופרטים יעלו בעתיד הלא רחוק. אבל בואו נמשיך את הדיון
|
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
אייל מה זה אומר מקל טוב  להגיד לך את האמת אני אישית לא רואה צורך בים שלנו להגיע למרחקים של יותר מי 100 מטר זה מספיק אנחנו לא בחול מה אתה אומר ? עוד דבר בשביל להגיע למרחק של 150 מטר או יותר אני לא הולך לקנות חכה שהמחיר שלה זה 2000 שקל או יותר , אני רואה בים אנשים שולחים כל מיני דברים לעומק של 400 מטר ולא תופסים סרדין ,אז מה המשמעות של להגיע יותר רחוק ,בשביל לתפוס טרחון אני אומר לא כל דבר ניתן להכניס לארץ כי זה פשוט לא הולך בחול יש תחרויות מקצועיות פה בארץ אין דברים כאלה אנחנו מדברים הרבה בין החברים באתר בטלפונים או לא משנה לא רואים בזה צורך , אני אומר בדייג קרפיונים יש לזה השלכות אבל בים אין צורך ,תן הסבר אייל מה המטרה בסוף להגיע למרחק גדול יותר פה בארץ ? אייל זה מה שאני חושב אולי אני לא צודק ,כל זה בשביל הדיון מעניין אותי איך אפשר לשכנעה אותי אחרת אייל כך את זה כשאלה , 
|
|
|
|
|
|
יריב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
46
טוב להיות בצד היבש
|
|
 |
|
|
אייל מה זה אומר מקל טוב  להגיד לך את האמת אני אישית לא רואה צורך בים שלנו להגיע למרחקים של יותר מי 100 מטר זה מספיק אנחנו לא בחול מה אתה אומר ? עוד דבר בשביל להגיע למרחק של 150 מטר או יותר אני לא הולך לקנות חכה שהמחיר שלה זה 2000 שקל או יותר , אני רואה בים אנשים שולחים כל מיני דברים לעומק של 400 מטר ולא תופסים סרדין ,אז מה המשמעות של להגיע יותר רחוק ,בשביל לתפוס טרחון אני אומר לא כל דבר ניתן להכניס לארץ כי זה פשוט לא הולך בחול יש תחרויות מקצועיות פה בארץ אין דברים כאלה אנחנו מדברים הרבה בין החברים באתר בטלפונים או לא משנה לא רואים בזה צורך , אני אומר בדייג קרפיונים יש לזה השלכות אבל בים אין צורך ,תן הסבר אייל מה המטרה בסוף להגיע למרחק גדול יותר פה בארץ ? אייל זה מה שאני חושב אולי אני לא צודק ,כל זה בשביל הדיון מעניין אותי איך אפשר לשכנעה אותי אחרת אייל כך את זה כשאלה ,  מוטי תרשה לי לענות לך התשובה הדבר הכי בסיסי בעולם סיפוק אישי להגיע רחוק יותר מי שאין לא צורך כמובן שלא ישקיע אבל מי שכן רוצה לאתגר את עצמו וכן לשפר מרחקי זריקה ישקיע אחרי הכול אם היה מדובר רק בדגים הינו עוברים לשבקה לא זורקים רחוק ויש תוצאות הרבה יותר טובות אני קניתי מאייל חכה ב-2100 שקל ואני חייב לציין שזה עולם אחר לגמרה מחכה של 300 ואפילו 1000 שקל
|
|
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 09, 2013, 07:49:13 AM על ידי יריב
|
|
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אייל מה זה אומר מקל טוב  להגיד לך את האמת אני אישית לא רואה צורך בים שלנו להגיע למרחקים של יותר מי 100 מטר זה מספיק אנחנו לא בחול מה אתה אומר ? עוד דבר בשביל להגיע למרחק של 150 מטר או יותר אני לא הולך לקנות חכה שהמחיר שלה זה 2000 שקל או יותר , אני רואה בים אנשים שולחים כל מיני דברים לעומק של 400 מטר ולא תופסים סרדין ,אז מה המשמעות של להגיע יותר רחוק ,בשביל לתפוס טרחון אני אומר לא כל דבר ניתן להכניס לארץ כי זה פשוט לא הולך בחול יש תחרויות מקצועיות פה בארץ אין דברים כאלה אנחנו מדברים הרבה בין החברים באתר בטלפונים או לא משנה לא רואים בזה צורך , אני אומר בדייג קרפיונים יש לזה השלכות אבל בים אין צורך ,תן הסבר אייל מה המטרה בסוף להגיע למרחק גדול יותר פה בארץ ? אייל זה מה שאני חושב אולי אני לא צודק ,כל זה בשביל הדיון מעניין אותי איך אפשר לשכנעה אותי אחרת אייל כך את זה כשאלה ,  מוטי המטרה של הדיון היא לא לשכנע אף אחד לקנות מקל יקר יותר. אם זה מה שהצטייר, אז אני ממש מצטער. השתדלתי מאוד לפתח דיון על אורך המקל ולא על מה שכתוב עליו. בדרך כלל בתחביבים קשה לשאול 'למה'. כי התשובה לרוב מאוד מורכבת ומושפעת ממניעים אמוציונליים ולא רציונליים-כלכליים. אני למשל, כמסגר ונגר חובב משתמש בציוד שקבלן לא היה קונה כי הציוד יקר מידי ואינו מצדיק את המחיר. אבל לי הרבה יותר כייף להשתמש במברגת מקיטה מאשר במברגת פרקיטה ועדיין מעדיף את היקר והאיכותי גם אם אני מבריג בורג אחד בחודש. אתה כתבת " להגיד לך את האמת אני אישית לא רואה צורך בים שלנו להגיע למרחקים של יותר מי 100 מטר" אז במקרה האישי שלך אינך רואה צורך ולאיש אין סיבה לשכנע אותך. זה עניין של תרבות דיג שאנו מנסים להביא לארץ והציוד הוא חלק ממנה - כמו שכתבת: " אנחנו לא בחול " , את זה כבר הבנו. אגב, אם כמה חברים פה יתחילו להעלות דוחות דיג בפורומים בחול... אני בטוח שתתעורר שם קנאה עמוקה. אבל אחזור לבקשתך: " תן הסבר אייל מה המטרה בסוף להגיע למרחק גדול יותר פה בארץ" ?ההסבר נורא פשוט - אם אתה מעוניין בזה צא ותזרוק רחוק. אם לא אז לא! אף אחד מאיתנו לא דג מהחוף כדי לא למות מרעב אלא בשביל הכייף. ואם ההנאה שלך היא בסגנון דייג כזה ואתה רוצה להגיע רחוק - בבקשה, יש לזה ציוד ויש טכניקות. למה בזרזור מקובל להשתמש במקלות מאוד יקרים? למה בג'יג? הרי לא כל מג'גג שמשתמש במקל יפני אולטרא יקר מוציא אינטיאסים של 20 קילו ומעלה ולא כל מזרזר שקנה מקל ב 2500 ש"ח יוציא בכל הטלה לוקוס של 3 קילו. מעבר לקטע הרגשי של "אני רוצה" התשובה היא שברגע שהציוד מותאם לטכניקה מסויימת ומאפשר לך להגיע להישגים טובים יותר הרי שיכול ליהיות שתמצא לזה צידוק. אם רק תרצה. אתה מכיר מישהו שכתב למרצדס מכתב ושאל אותם למה הם מביאים את המכוניות שלהם לארץ? אולי ליגואר? גם לפרארי ולפורשה יש נציגות... אם אתה יכול לקנות היום רכב חדש ב 60 אלף למה להשקיע מיליון? אתה יודע את התשובה לבד, לא? שים לב שלא אמרתי מילה על זה שאולי יש ריף רחוק ואתה רוצה להגיע אליו או שיש 'תעלה' או בור, או מדרגה, או שאתה רוצה להגיע לגל הראשון... יש הרבה תירוצים שאפשר להצדיק בהם את ה"למה" אבל כפי ששמת לב עד עכשיו הדיון לא דן ב"למה" אלא ב "איך" להגיע רחוק. בעצם הדיון החל באיזה אורך מקל אתם משתמשים. אחרי שסגרנו את העניין של 'למה להגיע רחוק', בוא נדבר על איך. תקרא שוב את מה שאמרתי - קודם כל טכניקה ורק אז ציוד. הטכניקה קודמת לכל. עם טכניקה נכונה וציוד טוב וייעודי תוכל להגיע רחוק מאוד. טכניקה לבד תשבור את המקל. ציוד לבד יוביל אותך עד לנקודה מסויימת. ביחד תגיע רחוק, תרתי משמע. כמו שראית בדו"ח של איציק - גם דג נאה מאוד אפשרי להוציא בלי חכה ורולר יקרים אלא גם עם בקבוק, שלא רק שלא עולה לך כסף אלא שכשתחזיר אותו עוד ישלמו. כנ"ל בחוף. אפשר להשתמש בקופסא וחוט ולהוציא אחלא דגים, כשיש. אגב, אני גם יכול לשאול את השאלה למה לבזבז דלק וליסוע לדוג במקום רחוק אם אפשר לא לתפוס דגים במקום קרוב... אבל עזוב, בוא ניקח את הדייג המתחיל שזורק 60 מ'. אם ילמד להטיל כפול מרחק, זה יפתח בפניו עולם שלם בדיג, מסכים איתי?. אם לדוגמא, אתה מוטי, היום מטיל 120 מ' ותוכל להגיע ל 180 מ' (לדעתי אפשרי) האם זה יפתח בפניך יותר אפשרויות בדיג? זו השאלה.
|
|
|
|
|
|
|
סקוויד, מה שלומך?  ובוקר טוב! הדברים שכתבת מאוד נכונים ומאוד יפים (ובאופן כללי, קטונתי), אבל רציתי להעלות את העניין והשאלה מזווית אחרת. מרחק זריקה גדול הוא צורך. ככלל ההמצאות והחידושים הטכנולוגיים - הם בראש ובראשונה נבעו מצרכים אנושיים. בנוסף לכך, את הצורך אתה צריך לשים בקונטקס מסויים קח למשל את עניין הגאות והשפל של הים במדינות אירופה (ואני ספציפית מכיר את אנגליה, אז מתמקד בה), בהם קיימת נסיגה מאסיבית של הים. במקרה כזה יש הזדקקות אמיתית למרחק זריקה גדול יותר. הם באמת לא יצליחו להגיע לדגים. מעבר לטענות שהעלת אני רוצה לשאול ברצינות, האם אצלנו יש צורך ממשי במרחקי זריקה גדולים יותר או שלא? האם ניתן לומר בהכרח שמרחק זריקה משפיע על כמות התפיסות? תודה על הזמן ועל התשובה. המשך יום חמים. איציק
|
|
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 09, 2013, 08:22:47 AM על ידי איציק.ש
|
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
 |
|
|
אייל יופי של תשובה לא הכל אני מקבל אבל חלק מי זה כן אני רואה את הדייג חופי בצורה אחרת : יש את הכייף בדייג ויש ללכת לדוג נטו , והמטרה בסופו של דבר זה לתפוס דג שאני הולך לדוג חוץ מהכייף אני רוצה שבצד השני יהיה דג ואני מאמין שכולנו רוצים בזה  אתה יכול להגיד לי שאני זורק יותר רחוק יהיה דג בחכה ? אהבתי את התשובה של איציק לפי דעתי הוא צודק 100 % אתה יודע ללכת לים לכייף אני לא צריך חכות רק כיסא מספיק וקפה טוב  של יצחק  אם לדוגמא, אתה מוטי, היום מטיל 120 מ' ותוכל להגיע ל 180 מ' (לדעתי אפשרי) האם זה יפתח בפניך יותר אפשרויות בדיג? זו השאלה. להגיד לך את האמת לא, זה יביא לי יותר דגים ? בזרזור אני גם לא חייב חכה במחירים יקרים מאוד זה גם לא נכון להגיד לך את האמת גם stela של shimano לא הייתי קונה כי אני לא רואה צורך אישי לקנות וזה לא יביא לי יותר דגים , כולנו דייגים המטרה בסוף זה לתפוס דג זה המטרה שלי שאני הולך לדוג ואני בטוח של כולם שאתה תופס דג אתה נראה ככה  ושלא ככה  השאלה אייל גם כמה אנשים הוציאו דגים רציניים בדייג חופי ששווה לקנות חכה לזריקות ? אני לא מנסה להיכנס לכיס של האנשים מי שיכול לקנות שיהיה לו בכיף בטוח שזה לא יהיה אני , אני מסתדר יופי עם החכות שיש לי אייל תודה על התשובה
|
|
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 09, 2013, 10:34:26 AM על ידי MOTI-M
|
|
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
סקוויד, מה שלומך?  ובוקר טוב! הדברים שכתבת מאוד נכונים ומאוד יפים (ובאופן כללי, קטונתי), אבל רציתי להעלות את העניין והשאלה מזווית אחרת. מרחק זריקה גדול הוא צורך. ככלל ההמצאות והחידושים הטכנולוגיים - הם בראש ובראשונה נבעו מצרכים אנושיים. בנוסף לכך, את הצורך אתה צריך לשים בקונטקס מסויים קח למשל את עניין הגאות והשפל של הים במדינות אירופה (ואני ספציפית מכיר את אנגליה, אז מתמקד בה), בהם קיימת נסיגה מאסיבית של הים. במקרה כזה יש הזדקקות אמיתית למרחק זריקה גדול יותר. הם באמת לא יצליחו להגיע לדגים. מעבר לטענות שהעלת אני רוצה לשאול ברצינות, האם אצלנו יש צורך ממשי במרחקי זריקה גדולים יותר או שלא? האם ניתן לומר בהכרח שמרחק זריקה משפיע על כמות התפיסות? תודה על הזמן ועל התשובה. המשך יום חמים. איציק עובדתית, באנגליה זה צורך מהסיבות שציינת. מסכים איתך. עובדתית יש חופים שאם לא תכנס עד החזה למים ותטיל הסיכוי לתפוס יורד דרסטית. חוף הכרמל זו דוגמא שבה ה 70 - 50 מ' הראשונים מאוד רדודים וכשלא נכנסנו גם לא תפסנו. עובדתית יש אנשים שרוצים להגיע רחוק כדי לבדוק אם יש שם דגים, או שרוצים להטיל אל ריף מסויים, או מעבר לריף לחרף... כל אחד וסיבותיו. עובדתית יש מי שמוציא בלון כדי להגיע רחוק. יש מיקרים שבהם אין ברירה וחייבים להטיל רחוק ויש מיקרים שזה מותרות.
|
|
|
|
|
|
|
עובדתית, באנגליה זה צורך מהסיבות שציינת. מסכים איתך. עובדתית יש חופים שאם לא תכנס עד החזה למים ותטיל הסיכוי לתפוס יורד דרסטית. חוף הכרמל זו דוגמא שבה ה 70 - 50 מ' הראשונים מאוד רדודים וכשלא נכנסנו גם לא תפסנו. עובדתית יש אנשים שרוצים להגיע רחוק כדי לבדוק אם יש שם דגים, או שרוצים להטיל אל ריף מסויים, או מעבר לריף לחרף... כל אחד וסיבותיו. עובדתית יש מי שמוציא בלון כדי להגיע רחוק.
יש מיקרים שבהם אין ברירה וחייבים להטיל רחוק ויש מיקרים שזה מותרות.
תודה רבה אייל. הבנתי וקיבלתי.
|
|
|
|
|
|
yossid
|
הים הוא המרגוע האמתי שלי חבר פורום
מנותקגיל:
64
דייג חוף ומז'רז'ר
|
|
 |
|
|
 אייל יופי של תשובה לא הכל אני מקבל אבל חלק מי זה כן אני רואה את הדייג חופי בצורה אחרת : יש את הכייף בדייג ויש ללכת לדוג נטו , והמטרה בסופו של דבר זה לתפוס דג שאני הולך לדוג חוץ מהכייף אני רוצה שבצד השני יהיה דג ואני מאמין שכולנו רוצים בזה  אתה יכול להגיד לי שאני זורק יותר רחוק יהיה דג בחכה ? אהבתי את התשובה של איציק לפי דעתי הוא צודק 100 % אתה יודע ללכת לים לכייף אני לא צריך חכות רק כיסא מספיק וקפה טוב  של יצחק  אם לדוגמא, אתה מוטי, היום מטיל 120 מ' ותוכל להגיע ל 180 מ' (לדעתי אפשרי) האם זה יפתח בפניך יותר אפשרויות בדיג? זו השאלה. להגיד לך את האמת לא, זה יביא לי יותר דגים ? בזרזור אני גם לא חייב חכה במחירים יקרים מאוד זה גם לא נכון להגיד לך את האמת גם stela של shimano לא הייתי קונה כי אני לא רואה צורך אישי לקנות וזה לא יביא לי יותר דגים , כולנו דייגים המטרה בסוף זה לתפוס דג זה המטרה שלי שאני הולך לדוג ואני בטוח של כולם שאתה תופס דג אתה נראה ככה  ושלא ככה  השאלה אייל גם כמה אנשים הוציאו דגים רציניים בדייג חופי ששווה לקנות חכה לזריקות ? אני לא מנסה להיכנס לכיס של האנשים מי שיכול לקנות שיהיה לו בכיף בטוח שזה לא יהיה אני , אני מסתדר יופי עם החכות שיש לי אייל תודה על התשובה  מוטי יש צדק בדבריך, אולם כמו שחלק מעדיפים רולר ב100 שקל והוא עדיין יכול לגרור דג לחוף וחלק אחר רוכש רולר ב1000 שקל וגם הוא עושה בדיוק את אותה הפעולה של זה שעלה 100 שקל. כנ"ל עם מקלות חלק רוכש את הסט של מקל עם רולר אפילו עם מזוודת נשיאה ב50 ש"ח וחלק בפי 10 או 20. אין זה אומר שהדג הזה או האחר יהיה יותר גדול או יותר קטן. כי למשל במקרה שלי .... אני לא מחפש רק את הדג עצמו, אני מחפש גם את הנוחות וגם שהציוד יהיה קל יותר, ומה לעשות שציוד קל, נוח ואיכותי יותר, עולה הרבה יותר. עם הזמן ובהשוואה לעבר שהיינו הולכים לדוג עם מקל במבוק (נשבע לך שאת המקל הראשון שלי עד היום אני שומר למזכרת) התחלנו להתקדם וכך התחיל להגיע ציוד יותר ויותר איכותי וככול שרכשנו יותר כך נכנסו עוד ועוד יבואנים והמחיר של מה שרק לפני מספר שנים נראה לנו מיותר לדייג כי חלק מזה היה בגלל העלות היקרה, עולה היום רבע אם לא פחות מכך, וכבר כול אחד רוצה יותר. ישנם עוד הרבה דוגמאות לכך כמו חוט הניילון לעומת הבד שעולה פי כמה ועוד ועוד. כך ניתן לומר לגבי מרחקי הזריקה, איכות הציוד וכן הלאה. בכול מקרה שנמשיך להינות תמיד גם כאן וגם בכלל.
|
|
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
יוסי ידידי היקר  אני אומר ככה כדי ללמוד על חכות אתה צריך לרכוש מיומנות, וזה דבר שבא עם הזמן. אני איך הגעתי למסקנה מטוב לי בקניה של כמה חכות ומתוך כל מה שקניתי מצאתי את מה שטוב לי זה נכון כולנו רוצים תמיד יותר טוב ,אנחנו אנשים מבוגרים שיכולים להרשות לעצמנו לקנות { ולא כולם } כמו שאתה יודע לציוד אין סוף ,תמיד יש יותר טוב אני אומר אתה אישית רוצה להגיע למרחק גדול יותר אין לי בעיה אתה רוצה ציוד הכי טוב גם בסדר זה כבר שיקול שלך ואני גם מצדיק את זה  בשביל הכייף האישי שלך ,אבל לא רואה פה בארץ שיש לי צורך בזה זה הכל אתה יודע יש אנשים שאוהבים חכות כבדות ויש כאלה שאוהבים ציוד קל אני אומר זה לא חייב וזה גם לא צריך להיות המלצה , מובן לי שאייל שאל שאלות נכונות אבל גם צריך להבין למה ולא רק לעשות סקר כל דיון כזה צריך להיות לו גם סיכום לפי דעתי צריך להיות מקום באתר שקל להגיע לדיונים ולסקרים אבל זה כבר אני יעלה את זה באתר . אבל תודה יוסי 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 10, 2013, 04:43:19 AM על ידי MOTI-M
|
|
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
יוסי ידידי היקר  אני אומר ככה כדי ללמוד על חכות אתה צריך לרכוש מיומנות, וזה דבר שבא עם הזמן. אני איך הגעתי למסקנה מטוב לי בקניה של כמה חכות ומתוך כל מה שקניתי מצאתי את מה שטוב לי זה נכון כולנו רוצים תמיד יותר טוב ,אנחנו אנשים מבוגרים שיכולים להרשות לעצמנו לקנות { ולא כולם } כמו שאתה יודע לציוד אין סוף ,תמיד יש יותר טוב אני אומר אתה אישית רוצה להגיע למרחק גדול יותר אין לי בעיה אתה רוצה ציוד הכי טוב גם בסדר זה כבר שיקול שלך ואני גם מצדיק את זה  בשביל הכייף האישי שלך ,אבל לא רואה פה בארץ שיש לי צורך בזה זה הכל אתה יודע יש אנשים שאוהבים חכות כבדות ויש כאלה שאוהבים ציוד קל אני אומר זה לא חייב וזה גם לא צריך להיות המלצה , מובן לי שאייל שאל שאלות נכונות אבל גם צריך להבין למה ולא רק לעשות סקר כל דיון כזה צריך להיות לו גם סיכום לפי דעתי צריך להיות מקום באתר שקל להגיע לדיונים ולסקרים אבל זה כבר אני יעלה את זה באתר . אבל תודה יוסי  איזה סיכום מוטי? דיון שפתחתי כדי לדבר על אורך המקל והסטת אותו לכיוון של מחירי מקלות ולכיוון של גודל דגים והצורך של מקלות כאלה ואחרים? מה יש פה לסכם? השאלה היתה קודם כל באיזה אורך מקל החברים משתמשים והסקר עונה ומסכם את זה בצורה גראפית באופן ברור. הבנתי שהסקרים שלי לא מעניינים אותך - חבל, אבל זה כבר עניין שלך. עובדתית, 41 איש בחרו כן להצביע ולהביע את עמדתם בהצבעה ובתגובה. כל הסקרים מקבלים כותרת שנפתחת במילה "סקר" כדי שיהיה קל למצוא אותם בעתיד בחיפוש פשוט.
|
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
אייל יש דיון ויש סקר ,כאן נוצר דיון מה לא בסדר כל אחד שיעשה מה שטוב לו הבנתי שהסקרים שלי לא מעניינים אותך אתה ממש לא מבין נכון אבל ממש מתוך ה41 ואחד אחד מהם זה אני אז על מה אתה מדבר ובקשר לסיכום אני אסביר לך שאני אגיע הביתה המקל והסטת אותו לכיוון אייל איזה כיוון אני גם מסית ,פעם הבאה תעלה סקר ללא תגובות ואז אני לא אכתוב מה שאני חושב  חבל שכל דבר אתה לוקח אישית .
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|