פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
   חדש באתר |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: חדש באתר (נקרא 2458 פעמים) |
הדפסה |
|
ארז א
|
מתעניין
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
חדש באתר
« ב- : ינואר 02, 2013, 17:09:22 PM » |
|
שלום לכל הדייגים, שמי ארז, דייג מתחיל מהצפון. מתעניין בדיג במים מתוקים, בעיקר בירדן, בו יש לי כבר מעט נסיון (לא דגתי במקום אחר חוץ מבריכות דיג) אבל למעשה אין לי ציוד משלי. כרגע לומד מעט את הנושא כדי שאוכל לרכוש ציוד בסיסי ולהתחיל לדוג אולי באופן קבוע יותר. קראתי בין היתר את המאמר המצוין של gaichuk על דיג במים מתוקים, והוא גם הפנה אותי לאתר הזה ואני מודה לו על זה. (:
אשמח לעזרתכם עם כמה שאלות שיש לי. באופן כללי בשביל ההתחלה אני רוצה לדוג עם חכת בוס של 3 מטר, ופתיונות כמו בצק ותולעים. (הנסיון המועט שלי בדיג בירדן- הוא בערך בסגנון הזה ומאוד אהבתי אותו. אם יש לכם רעיון יותר טוב אשמח לשמוע). בכל מקרה, לא ברור לי לגמרי כיצד יש לבנות ולהשתמש בריג, וכאן אני זקוק להכוונה. לפי מה שהבנתי מהמאמר של גיא, כשדגים עם פתיונות בנקודות עם זרימה, מומלץ לוותר על המצוף- ולהשתמש במשקולות כבדה מספיק כדי לא להיסחף, כאשר הקרס לרוב נמצא על תלאי מתחת למשקולת. שאלות- האם המשקולת והקרס אמורים להישאר על הקרקעית? כיצד מרגישים אכילה ללא מצוף?
נקודה נוספת, במידה וכן משתמשים במצוף (נגיד בנקודות ללא זרימה כמעט)- האם גם במקרה זה הקרס צריך להיות על הקרקעית? בנוסף, באיזה מצוף ומשקולת כדאי להשתמש בריג כזה?
כל מאמר או מקור מידע שקשור ויכול לעזור, אשמח לקבל.
מקווה שזה בסדר לשאול הרבה שאלות בהודעה הראשונה, אבל אם אקבל תשובות כאן זה יהיה פנטסטי.
תודה מראש, ארז.
|
|
|
|
IZHAK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים
|
|
שלום ארז וברוך הבא אכן כאן זה המקום לשאלות . את המאמר של גאיצוק קראתה יש עוד מאמרים כדאי ורצוי שתתחיל לקרא ולאחר מכן שאל ברוך הבא כבר אמרנו 
|
-------------------------------
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
אהלן ארז וברוך הבא תוכל לתת עוד קצת פרטים כמו בן כמה אתה מאיפה אתה בצפון
|
|
|
|
שני יצחקי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
על המשקולות אתה מתכוון לדיג עם רולר. עם בוס תתחיל עם ריג של מצוף ומתחתיו 2 משקולות לחיצה (פקמן) וקרס אחת או 2 מה שבא לך. באיזה איזור אתה דג? למשל לי יוצא לדוג עם בוס מדי פעם מתחת לישוב שלי בכרכום. שמה אני עושה דבר שאני לא מכיר שאף אחד עושה אבל זה מביא לי מלא דגים. אני שם חוט ארוך (נגיד החכה 3 מטר אז אני שם 5-6 מטר) קושר משקולת של 40-50 ג' קרס אחת מידה 2 זורק מהחוט לאמצע הזרם מניח את החכה על הרצפה שהיא מצביעה לכיוון המים ומחכה. בדרך כלל לוקח לשיטה הזאת 5 דקות עד שמגיע הדג. הבעיה זה שאם אתה לא שם לב החכה טסה למים ואתה יכול להיפרד ממנה. בכל מקרה ממליץ לך להתחיל מהריג עם המצוף השיטה שאני משתמש בה היא למקום עם זרימה מאוד חזקה
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
ברוך הבא ..תרגיש בבית 
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
ארז א
|
מתעניין
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
על המשקולות אתה מתכוון לדיג עם רולר. עם בוס תתחיל עם ריג של מצוף ומתחתיו 2 משקולות לחיצה (פקמן) וקרס אחת או 2 מה שבא לך. באיזה איזור אתה דג? למשל לי יוצא לדוג עם בוס מדי פעם מתחת לישוב שלי בכרכום. שמה אני עושה דבר שאני לא מכיר שאף אחד עושה אבל זה מביא לי מלא דגים. אני שם חוט ארוך (נגיד החכה 3 מטר אז אני שם 5-6 מטר) קושר משקולת של 40-50 ג' קרס אחת מידה 2 זורק מהחוט לאמצע הזרם מניח את החכה על הרצפה שהיא מצביעה לכיוון המים ומחכה. בדרך כלל לוקח לשיטה הזאת 5 דקות עד שמגיע הדג. הבעיה זה שאם אתה לא שם לב החכה טסה למים ואתה יכול להיפרד ממנה. בכל מקרה ממליץ לך להתחיל מהריג עם המצוף השיטה שאני משתמש בה היא למקום עם זרימה מאוד חזקה
אהלן. תודה על התשובות וקבלת הפנים חברים. תודה שני על התשובה המפורטת. ברשותך- איזה מידת מצוף אתה ממליץ להשתמש? מנסיוני ריג עם מצוף נוטה להסחף בירדן, אבל אני אנסה בכל זאת, וגם השיטה עם החוט הארוך נשמעת מעניינת. אם מישהו יכול לעזור לי עם הריג שתיארתי בהודעה הראשונה (משקולת כבדה, בלי מצוף) זה ממש יעזור. גם עומקים של המשקולות והקרסים בריג מאוד ייעזרו. אגב למי שתהה- קראתי מאמרים נוספים באתר הזה ובאחרים, אני מביא לכאן רק דברים ספציפיים שלא מצאתי להם תשובה בשום מקום.  *אני בן 18, מי שרוצה פרטים נוספים מוזמן ליצור איתי קשר בpm. שוב תודה על התשובות וקבלת הפנים. 
|
|
|
|
שני יצחקי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
 |
|
|
אהלן. תודה על התשובות וקבלת הפנים חברים. תודה שני על התשובה המפורטת. ברשותך- איזה מידת מצוף אתה ממליץ להשתמש? מנסיוני ריג עם מצוף נוטה להסחף בירדן, אבל אני אנסה בכל זאת, וגם השיטה עם החוט הארוך נשמעת מעניינת. אם מישהו יכול לעזור לי עם הריג שתיארתי בהודעה הראשונה (משקולת כבדה, בלי מצוף) זה ממש יעזור. גם עומקים של המשקולות והקרסים בריג מאוד ייעזרו. אגב למי שתהה- קראתי מאמרים נוספים באתר הזה ובאחרים, אני מביא לכאן רק דברים ספציפיים שלא מצאתי להם תשובה בשום מקום.  *אני בן 18, מי שרוצה פרטים נוספים מוזמן ליצור איתי קשר בpm. שוב תודה על התשובות וקבלת הפנים.  שוב זה תלוי באיזה איזור של הירדן אתה דג למשל באיזור גשר אריק יש הרבה אזורים רגועים שדייגי בוס תופסים שם כמויות
|
|
|
|
ארז א
|
מתעניין
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אהלן. תודה על התשובות וקבלת הפנים חברים. תודה שני על התשובה המפורטת. ברשותך- איזה מידת מצוף אתה ממליץ להשתמש? מנסיוני ריג עם מצוף נוטה להסחף בירדן, אבל אני אנסה בכל זאת, וגם השיטה עם החוט הארוך נשמעת מעניינת. אם מישהו יכול לעזור לי עם הריג שתיארתי בהודעה הראשונה (משקולת כבדה, בלי מצוף) זה ממש יעזור. גם עומקים של המשקולות והקרסים בריג מאוד ייעזרו. אגב למי שתהה- קראתי מאמרים נוספים באתר הזה ובאחרים, אני מביא לכאן רק דברים ספציפיים שלא מצאתי להם תשובה בשום מקום.  *אני בן 18, מי שרוצה פרטים נוספים מוזמן ליצור איתי קשר בpm. שוב תודה על התשובות וקבלת הפנים.  שוב זה תלוי באיזה איזור של הירדן אתה דג למשל באיזור גשר אריק יש הרבה אזורים רגועים שדייגי בוס תופסים שם כמויות אה אני מבין. השאלה אם בוס חייב בהכרח ריג עם מצוף... אם לא אז אפשר לדוג עם בוס בעוד מקומות לא? תודה.
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
הי ארז, שמח שהצטרפת אלינו ומצטער שלא יצא לי עד עכשיו להגיב להודעת הכניסה שלך אבל כמו שאמרתי לך התגובות הגיעו בצ'יק  לשאלותיך, אני לא חסיד נלהב של בוס וסגנון הדיג שלי גם לא מתאים לדיג עם בוס. דיג עם בוס מחייב זרימה חלשה עד מתונה ובזמן שיש זרימה חזקה הדיג הזה בלתי אפשרי. במקרים מסוימים ולפי העדפה ניתן לדוג עם חכת בוס ללא מצוף אבל זה דורש ניסיון ותשומת לב בכדי לשמור את המשקולת קרוב ככול שניתן לקרקע שם ,לפי ניסיוני, נמצאים רוב הדגים. בדיג עם מצוף צריך לשחק בגובה הקרס ביחס למצוף ולמעשה ביחס לקרקעית עד שמוצאים באיזה גובה הדגים נוגסים... המשקולות הנחוצות לדיג בבוס הן משקולות מעיכה קטנות (פאק-מן) כשהמגמה היא להשתמש בכמה שפחות משקל בכדי שהתגובה תהיה יותר טובה לאכילות. המצוף מן הסתם צריך להתאים לכמות המשקולות והמשקל שלהן... מכיוון שיש זרם שמושך את המצוף רצוי להשתמש במצופים דקים ומאורכים בכדי להקטין את החיכוך. ישנם גם מצופים שמיועדים לעבודה בזרם ואפילו בזרם חזק אבל זה כבר שלב אחד קדימה. את השיטה עם החוט הארוך בחכת בוס אני לא ממש אוהב וחושב שאם כבר אתה דג סטטי, תדוג עם רולר וזהו... סגנון הדיג שאני כותב עליו במאמר מיועד לדיג עם חכות רולר ולא עם בוס. המשקולת היא משקולת רצה שעובר דרכה חור. החוט הראשי עובר דרך החור ונקשר לסוויבל. ניתן גם לקשור לולאה או לולאה כפולה במידה והחוט לא עבה מספיק והקשר נכנס לחור העובר. לסוויבל או הלולאה מתחבר ריג עם קרס בודד. אורך התלאי נע בין 50-60 ס"מ בתקופות שהזרם חלש והמים נקיים ועד 10-15 ס"מ בזמנים של זרם חזק וסחף. גודל הקרס משתנה בהתאם לגודל הפיתיון ודגי המטרה. לתפיסת סרדינים לפיתיון אני עובד עם קרסים קטנים בגודל 8-12 ולביניות גדולות וקרפיונים או שפמנונים, בקרסים גדולים בין גודל 2 לגודל 0/1. בזמן שהדג נוגס הריג מושך את החוט הראשי שעובר דרך המשקולת והקצה של החכה מתכופף קלות. אם זה דג גדול או דג קטן ועצבני, החכה רוקדת בפראות או משתחווה לכיוון המים... מקווה שהתמונה ברורה  מחכים לדוח הקרוב 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
ברוך הבא כחבר שגם יחסית חדש מבטיח לך שאם תעקוב ותתעדכן יכולות הדיג ישתפרו רמות אחלה פורום עם אנשים שנהנים לשתף מידע 
|
|
|
|
ארז א
|
מתעניין
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
הי ארז, שמח שהצטרפת אלינו ומצטער שלא יצא לי עד עכשיו להגיב להודעת הכניסה שלך אבל כמו שאמרתי לך התגובות הגיעו בצ'יק  לשאלותיך, אני לא חסיד נלהב של בוס וסגנון הדיג שלי גם לא מתאים לדיג עם בוס. דיג עם בוס מחייב זרימה חלשה עד מתונה ובזמן שיש זרימה חזקה הדיג הזה בלתי אפשרי. במקרים מסוימים ולפי העדפה ניתן לדוג עם חכת בוס ללא מצוף אבל זה דורש ניסיון ותשומת לב בכדי לשמור את המשקולת קרוב ככול שניתן לקרקע שם ,לפי ניסיוני, נמצאים רוב הדגים. בדיג עם מצוף צריך לשחק בגובה הקרס ביחס למצוף ולמעשה ביחס לקרקעית עד שמוצאים באיזה גובה הדגים נוגסים... המשקולות הנחוצות לדיג בבוס הן משקולות מעיכה קטנות (פאק-מן) כשהמגמה היא להשתמש בכמה שפחות משקל בכדי שהתגובה תהיה יותר טובה לאכילות. המצוף מן הסתם צריך להתאים לכמות המשקולות והמשקל שלהן... מכיוון שיש זרם שמושך את המצוף רצוי להשתמש במצופים דקים ומאורכים בכדי להקטין את החיכוך. ישנם גם מצופים שמיועדים לעבודה בזרם ואפילו בזרם חזק אבל זה כבר שלב אחד קדימה. את השיטה עם החוט הארוך בחכת בוס אני לא ממש אוהב וחושב שאם כבר אתה דג סטטי, תדוג עם רולר וזהו... סגנון הדיג שאני כותב עליו במאמר מיועד לדיג עם חכות רולר ולא עם בוס. המשקולת היא משקולת רצה שעובר דרכה חור. החוט הראשי עובר דרך החור ונקשר לסוויבל. ניתן גם לקשור לולאה או לולאה כפולה במידה והחוט לא עבה מספיק והקשר נכנס לחור העובר. לסוויבל או הלולאה מתחבר ריג עם קרס בודד. אורך התלאי נע בין 50-60 ס"מ בתקופות שהזרם חלש והמים נקיים ועד 10-15 ס"מ בזמנים של זרם חזק וסחף. גודל הקרס משתנה בהתאם לגודל הפיתיון ודגי המטרה. לתפיסת סרדינים לפיתיון אני עובד עם קרסים קטנים בגודל 8-12 ולביניות גדולות וקרפיונים או שפמנונים, בקרסים גדולים בין גודל 2 לגודל 0/1. בזמן שהדג נוגס הריג מושך את החוט הראשי שעובר דרך המשקולת והקצה של החכה מתכופף קלות. אם זה דג גדול או דג קטן ועצבני, החכה רוקדת בפראות או משתחווה לכיוון המים... מקווה שהתמונה ברורה  מחכים לדוח הקרוב  תודה גיא אין עלייך... אנסה לעבוד כמו שאתה מציע (עם הבוס והמצוף), גם מנסיוני זה עובד באמת, פשוט צריך מקומות שקטים. עושה בימים הקרובים רכישת ציוד ואעדכן אחרי שנשתפשף קצת. תודה לכל העוזרים. mahajnaa וגיא צודקים- באמת אחלה פורום. 
|
|
|
|
omer2308
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
27
|
|
 |
|
|
הי ארז, שמח שהצטרפת אלינו ומצטער שלא יצא לי עד עכשיו להגיב להודעת הכניסה שלך אבל כמו שאמרתי לך התגובות הגיעו בצ'יק  לשאלותיך, אני לא חסיד נלהב של בוס וסגנון הדיג שלי גם לא מתאים לדיג עם בוס. דיג עם בוס מחייב זרימה חלשה עד מתונה ובזמן שיש זרימה חזקה הדיג הזה בלתי אפשרי. במקרים מסוימים ולפי העדפה ניתן לדוג עם חכת בוס ללא מצוף אבל זה דורש ניסיון ותשומת לב בכדי לשמור את המשקולת קרוב ככול שניתן לקרקע שם ,לפי ניסיוני, נמצאים רוב הדגים. בדיג עם מצוף צריך לשחק בגובה הקרס ביחס למצוף ולמעשה ביחס לקרקעית עד שמוצאים באיזה גובה הדגים נוגסים... המשקולות הנחוצות לדיג בבוס הן משקולות מעיכה קטנות (פאק-מן) כשהמגמה היא להשתמש בכמה שפחות משקל בכדי שהתגובה תהיה יותר טובה לאכילות. המצוף מן הסתם צריך להתאים לכמות המשקולות והמשקל שלהן... מכיוון שיש זרם שמושך את המצוף רצוי להשתמש במצופים דקים ומאורכים בכדי להקטין את החיכוך. ישנם גם מצופים שמיועדים לעבודה בזרם ואפילו בזרם חזק אבל זה כבר שלב אחד קדימה. את השיטה עם החוט הארוך בחכת בוס אני לא ממש אוהב וחושב שאם כבר אתה דג סטטי, תדוג עם רולר וזהו... סגנון הדיג שאני כותב עליו במאמר מיועד לדיג עם חכות רולר ולא עם בוס. המשקולת היא משקולת רצה שעובר דרכה חור. החוט הראשי עובר דרך החור ונקשר לסוויבל. ניתן גם לקשור לולאה או לולאה כפולה במידה והחוט לא עבה מספיק והקשר נכנס לחור העובר. לסוויבל או הלולאה מתחבר ריג עם קרס בודד. אורך התלאי נע בין 50-60 ס"מ בתקופות שהזרם חלש והמים נקיים ועד 10-15 ס"מ בזמנים של זרם חזק וסחף. גודל הקרס משתנה בהתאם לגודל הפיתיון ודגי המטרה. לתפיסת סרדינים לפיתיון אני עובד עם קרסים קטנים בגודל 8-12 ולביניות גדולות וקרפיונים או שפמנונים, בקרסים גדולים בין גודל 2 לגודל 0/1. בזמן שהדג נוגס הריג מושך את החוט הראשי שעובר דרך המשקולת והקצה של החכה מתכופף קלות. אם זה דג גדול או דג קטן ועצבני, החכה רוקדת בפראות או משתחווה לכיוון המים... מקווה שהתמונה ברורה  מחכים לדוח הקרוב  תודה גיא אין עלייך... אנסה לעבוד כמו שאתה מציע (עם הבוס והמצוף), גם מנסיוני זה עובד באמת, פשוט צריך מקומות שקטים. עושה בימים הקרובים רכישת ציוד ואעדכן אחרי שנשתפשף קצת. תודה לכל העוזרים. mahajnaa וגיא צודקים- באמת אחלה פורום.  ברוך בואכך לפורום הדייג המתוקים נשמח לשמוע איך הולך לך ומחכים לשאלותיך
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
איכשהוא פספסתי, אבל כל עוד לא חלף חודש אין התישנות... אהבתי את הגישה שלך ארז בהודעה הפותחת, בנאדם נכנס ומציג את עצמו כמו שצריך, נטול פוזות ולא מהסס לשאול, לי עושה טוב לראות את הגישה הזו- עניינית ואיכותית...  ברוך הבא ארז, תמשיך להרגיש בנוח לשאול, לשתף ולהשתתף, בקיצור תרגיש לגמרי בבית... המשך גלישה מהנה...
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
ברוך הבא 
|
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
מה נשאר להגיד? ענו על הכל, ברוך הבא ארז 
|