פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   דיג אינטיאסים עם בלון בשמורות ובכלל- דיון חופשי... |
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: דיג אינטיאסים עם בלון בשמורות ובכלל- דיון חופשי... (נקרא 14281 פעמים) |
הדפסה |
|
|
|
הפקח לא מעניין אותי כמו שאני נגד הפגיעה בים.
גם אתה היית בשבת בים וראית שבתוך השמורה יש כמויות מטורפות של "דייגי בלונים" ללא פקח.
אני כן אשמח לדעת שבגלל שיש בלון מתכלה חלק מהאנשים שהוציאו בלון יעדיפו להשתמש בבלון מתכלה.
השמירה על הים היא עניין של חינוך , ושל יצירת פתרונות זמינים לכיס של כולם. כל הדייגים נכנסים לחנות דיג (הכוונה גם הוותיקים, גם העשירים וגם העניים), תן פתרון שווה לכל כיס (אולי ממומן ע"י משרד החקלאות הימית או מי שמתעסק בנושא) ושבעל חנות הדייג מרוויח ממנו ותראה איך יותר מ50% מהבלונים נעלמים מהים לפחות מישראל. מי שייצר את הבלון הזה ויוציא עליו פטנט (גם בחול) קודם כל יכול להיות עשיר מאוד, אבל יותר חשוב (עאלק) יזכה להינצל אם הקדוש ברוך הוא יחליט שוב לשטוף את העולם הוא לא יצטרך תיבה .............
|
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
הפקח לא מעניין אותי כמו שאני נגד הפגיעה בים.
גם אתה היית בשבת בים וראית שבתוך השמורה יש כמויות מטורפות של "דייגי בלונים" ללא פקח.
אני כן אשמח לדעת שבגלל שיש בלון מתכלה חלק מהאנשים שהוציאו בלון יעדיפו להשתמש בבלון מתכלה.
השמירה על הים היא עניין של חינוך , ושל יצירת פתרונות זמינים לכיס של כולם. כל הדייגים נכנסים לחנות דיג (הכוונה גם הוותיקים, גם העשירים וגם העניים), תן פתרון שווה לכל כיס (אולי ממומן ע"י משרד החקלאות הימית או מי שמתעסק בנושא) ושבעל חנות הדייג מרוויח ממנו ותראה איך יותר מ50% מהבלונים נעלמים מהים לפחות מישראל. מי שייצר את הבלון הזה ויוציא עליו פטנט (גם בחול) קודם כל יכול להיות עשיר מאוד, אבל יותר חשוב (עאלק) יזכה להינצל אם הקדוש ברוך הוא יחליט שוב לשטוף את העולם הוא לא יצטרך תיבה .............
אהבתי אשר יופי של תשובה  ,ואני יודע שאתה אוהב לצלול אז אתה יודע מה אתה אומר 
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
לדעתי יש כמה דברים שהפורום לא צריך לתת להם במה 1.דוחות אשר המשתתפים בדייג מזהמים את הים והחוף במתכוון 2.דייג בשמורות טבע שבהם הדייג אסור
אישית ולאחר לבטים רבים נמנעתי מלפרסם מפה מפורטת עם דרכי גישה לנקודות חמות של דייג פורלים בדן בגלל שמדובר באזור המוגדר כשמורת טבע ומה שהכריע את אי הפרסום היה שלא לעניין שפורום אשר דוגל בערכים חברתיים לא יכול לתת במה לביצוע אברות לא חינוכי ולא מוסרי
לכן אני חושב שזיהום הים והחופים זה חלק מהערכים שהפורום דוגל בהם ואסור שיתן במה לפרסום דוחות אשר הזיהום מופיע שם ב ר' גלאי זה אומר שיהיה פחות דוחות ,והרבה דייגים לא יעלו דוחות יותר אני לא רואה בזה דבר נכון
אבל כמו שאשר אמר :
מה שאתה אומר זה שצריך לתמוך ולתת במה לדוחות אשר החברים בהם מזהמים את הים והחופים ודגים בשמורות או במקומות בהם הדייג אסור על פי חוק רק בכדי שנוכל להמשיך לראות פה דוחות  אישית אני לא ניבהל מהעניין אני מעדיף פחות דוחות אבל לדעת שמי שהעלה אותם הוא אדם מוסרי ובעל ארכים וכל חבר אשר מעוניין שהדוחות והחוויות שלו יקבלו במה בפורום יצטרך לעמוד בקודים האטים והמוסרים של החברה אני רואה בפורום הנ''ל לא רק פורום דייג אלה גם פורום בעל ערכים חברתיים גבוהים ואסור לנו להתפשר על כך גם עם המחיר יהיה ירידה בכמות הדוחות
|
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
מה שאתה אומר זה שצריך לתמוך ולתת במה לדוחות אשר החברים בהם מזהמים את הים והחופים ודגים צור לא צריך לתת במה זה בטוח אבל בשביל זה יש מנהלים בפורום אני מאמין שהדיון הזה יגיעה בסוף למסקנות הנכונות ואני מקבל כל דבר שיהיה נכון לעשות  צור זה אומר שכל מי שדג בשמורה אסור לו לעלות דוח כאן זה נכון מה שאני אומר ?
|
|
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 02, 2013, 23:52:06 PM על ידי MOTI-M
|
|
|
|
|
|
|
צור, שמת לב שכשלא משנים את השפה במקלדת אתה הופך למור ? MUR
אף אחד פה לא תומך בהשחתת הים והדגה, וגם לי צורם לראות דוחות עם שלל של עשרות דגים.
השאלה לאן אתה לוקח את זה ?
להעלות את הדיון בפורום זה צעד נכון, כל מי שקורא את הדיון הזה מזדהה לפחות עם חלק מהעוולות שהועלו פה. מה הלאה , להוריד שרשורים ? מה זה ישיג ? אתה איש יצירתי שיודע להוציא לפועל ולייצר מגוון מכשירי עזר לדייג , (תקן אותי אם אני טועה) לפי דעתי סיעור מוחות פה יכול להוביל לייצור תחליף לשיטות דייג מסויימות אשר פוגעות בסביבה.
אנחנו עדיין עם כל השיטות שלנו פוגעים בים ובדגה פחות מטרול או מרשת שכבות עם 3 סוגי עיניים.
|
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
צור, שמת לב שכשלא משנים את השפה במקלדת אתה הופך למור ? MUR
אף אחד פה לא תומך בהשחתת הים והדגה, וגם לי צורם לראות דוחות עם שלל של עשרות דגים.
השאלה לאן אתה לוקח את זה ?
להעלות את הדיון בפורום זה צעד נכון, כל מי שקורא את הדיון הזה מזדהה לפחות עם חלק מהעוולות שהועלו פה. מה הלאה , להוריד שרשורים ? מה זה ישיג ? אתה איש יצירתי שיודע להוציא לפועל ולייצר מגוון מכשירי עזר לדייג , (תקן אותי אם אני טועה) לפי דעתי סיעור מוחות פה יכול להוביל לייצור תחליף לשיטות דייג מסויימות אשר פוגעות בסביבה.
אנחנו עדיין עם כל השיטות שלנו פוגעים בים ובדגה פחות מטרול או מרשת שכבות עם 3 סוגי עיניים.
כן אני בעד להוריד דוחות אשר בעליהם נהג בעברינות מכל סוג שהוא לדוג בשמורה שהדייג בה אסור או להשליך אשפה ולזהם את הים והחוף זו עברינות ואסור שיהיה בפורום מקום לסוג כזה של דוחות כל אחד יעשה כראות עינו רק שיקח בחשבון שדוחות מסוימים לא יקבלו פה במה לגבי פתרונות יצירתיים בתחום הנ''ל לא נראה לי שאוכל לתת פיתרון לצערי
|
|
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 03, 2013, 07:54:26 AM על ידי צור.
|
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
בלונים מתכלים זה נחמד אבל לא יעבור תקן... אם לא נגיע למצב שכול הבלונים בעולם יהיו מתכלים, לא נוכל לצאת מנקודת הנחה שבלון שאנו רואים שיוצא לעומק הוא בלון מתכלה בוודאות ולכן ההתייחסות של החוק תהיה כאל בלונים רגילים לכול דבר.
אני לא מבין מה הבעיה... בתחום השמורה אסור לשלוח בלונים. נקודה. אז לא שולחים בלונים... אני יודע שהפיתוי גדול ולפעמים התחושה היא שאני עומד על טיילת האבונפחות ושאם אני לא מרחיק את הפיתיון ל-150 מטר מהריף אני אבוד מראש אבל החוק פשוט ולא משאיר מקום למשחק. אם אני בתחום השמורה, אני לא מוציא בלונים. אם אני בבננה או בעכו אז אני יכול להוציא בלון כי אין חוק נגד זה... כמו במקרה של ריבוי תפיסות, אין חוק נגד זה וכול אחד יעשה לפי צו מצפונו...
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
בד"כ מנסה לא להיכנס לשרשורים כאלה אבל ואחרי כל מה שקראתי נראה לי מחייב !!
אומרים אסור בלונים ..וזה נכון !! אז אם כבר חוק בואו ונלך לפי החוק בדיוק !
להזכיר לכם ולפי החוק אסור לדוג בכלל בשמורה ..מי מאיתנו נמנע? !!
לפי חוקי המים !! אסור להשליך או להכניס למים כל חפץ זר..וזה כולל חוטים משקולות פתיונות
בלונים גם בחופים שלא מוגדרים שמורה ועוד המון ...מי מאיתנו הדייגים לא מכניס גוף זר !!
לפי החוק ובסירה שאין לה רישיון דיג .אסור מעל 3 חכות..איפה ראיתם שזה מבוצע ?
אוכל לתת רשימה מכאן..( נצרת ) ועד אילת ..ולא בקוו אוויר ..של חוקים שמגבילים כל אחד
מאיתנו לא לזרוק חוט בלי קרס אפילו למים ..גם לא לבריכת שחיה עם מלא כלור בפנים !!
אם באמת רוצים ללכת לפי החוק אז בואו נלך לפי מה שהחוק
אומר מילה במילה ולא לבחור סעיף בחוק שצרם לנו !!
אסור לדוג בכלל בשמורות כמו שאסור בלונים !!
ואם רוצים הכל לפי החוק בדיוק מציע לכולנו שנחליף את שם הפורום מפורום דיג לפורום סריגה !!
בעצם מה רע בסריגה ..זה יכול להיות מעניין לא פחות !!
|
|
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 03, 2013, 09:12:12 AM על ידי הנצרתי מס 1
|
|
|
|
| IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
|
כל אחד משתמש בחוק איך שבא לו כדי להתנגח במישהו אחר,דייי חאלס מה נסגר!  אני צריך לפחד להעלות פה דוחות משמורת אכזיב כי מועצת הירוקים תעלה אותי למוקד כאן??  או לעבור על ספר החוקים לפני שני מעלה דוח לראות ששום חוק לא נפגע,אולי יהיה עורך דין בפורום שיוכל לעבור על הדוח לפני ולאשר אותו או לא לפי טעמי החוק כל אחד שיעשה מה שבא לו ויחשוב מה שבא לו אבל לעשות כזה אמבוש זה פשוט מגעיל. אולי אני לא בסדר ולא הבנתי שיש פה חברי פורום שהם קודם כל אקטיביסטים לפני שהם דייגים חובבים,אבל לפי מה שראיתי בחופים של אכזיב יש ניגוד אינטרסים מוחלט ממה שמתנהל פה על גבי הפורום ומה שקורה בפועל בים. אז דיי כבר כל ההתעסקות הזאת פשוט חסרת טעם!אין חוק ברור שחור על גבי לבן!אז כל אחד יעשה את מה שהוא מאמין בו וישמור את זה על עצמו ולא ינסה לכפות את זה על אחרים.
|
|
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
 |
|
|
דבר אחד שחשוב לי לציין לפי שאתחיל הודעה סטייל רפי, אני דייג, אני פוגע בחיות (דגים), אני מזהם את הים בשלל משקולות עופרת - ואני מודע לכך! כל אחד משתמש בחוק איך שבא לו כדי להתנגח במישהו אחר,דייי חאלס מה נסגר!  ... אולי אני לא בסדר ולא הבנתי שיש פה חברי פורום שהם קודם כל אקטיביסטים לפני שהם דייגים חובבים,אבל לפי מה שראיתי בחופים של אכזיב יש ניגוד אינטרסים מוחלט ממה שמתנהל פה על גבי הפורום ומה שקורה בפועל בים. אז דיי כבר כל ההתעסקות הזאת פשוט חסרת טעם!אין חוק ברור שחור על גבי לבן!אז כל אחד יעשה את מה שהוא מאמין בו וישמור את זה על עצמו ולא ינסה לכפות את זה על אחרים. אף אחד לא משתמש בחוק איך שבא לו, החוק כתוב וכתוב באופן ברור, כולל שילוטים לאורך השמורה. החוק מתיר דיג בחכה מהחוף בלבד בשטחי השמורה. כפי שהעלתי קודם בדיון זה, כבר היה פסק דין שבו שופט החליט כי דיג עם חוט שנמצא 150 מטרים מהחוף אינו נכנס תחת הגדרה זו, מכיוון שזהו לא מרחק סביר שאפשרי עם דיג בחכה מהחוף. אני לא חושב שיש פה אקטביסטים שומרי טבע, כי אנשים כאלו לא יכולים להיות דייגים - זה נוגד כל עיקרון שהם מגנים עליו, אז אין צורך לצאת בהצהרות מפוצצות שכאלה. כן יש פה אנשים שמעבר להיות דייגים, אוהבים את הטבע ורוצים לשמור עליו ככל שניתן תוך כדי שמירת התחביב - מה רע בכך? יהיה לך רע להגיע לריפים נקיים מליכלוך? אומרים אסור בלונים ..וזה נכון !! אז אם כבר חוק בואו ונלך לפי החוק בדיוק !
להזכיר לכם ולפי החוק אסור לדוג בכלל בשמורה ..מי מאיתנו נמנע? !! ...
מאמון, לפי החוק הדיג בשמורת אכזיב-ראש הנקרה ושמורת הבונים מותר בחכה מהחוף, אין איסור דיג גורף. רשמת שאם נלך לפי החוק אז עד הסוף, אז למה דוחות דיג בחטיפה אסורים? דיג בחטיפה אסור בחוק, אז אנו לא מקבלים זאת פה - דיג באופן שונה מהטלה מהחוף עם מקל אסור בשמורות, אז למה זה כן מקובל? לפי חוק המים כל פעולה שלנו לא חוקית, צודק - אין ספק, אבל ( וזה אבל גדול), לא חסרים חוקים חסרי כל קשר למציאות. לדוגמה: בזמן הפניית הרכב לצד כלשהו, חובה לאותת. בפירוש פשוט, מספיק שאנחנו נמצאים בעיקול וממשיכים על אותו הנתיב, עלינו להפעיל איתות, כי אנו מפנים את הרכב הצידה על מנת להשאר בנתיב. מציאותי? קשור למציאות? ברור שלא.* אני מבקש מכל החברים - לא לפתוח פה דיון על חטיפה, זה נרשם רק כדוגמה *
נושא הבלונים בשמורה חמור מהיותו לא חוקי - הוא פשוט מזיק. עניין הזיהום בים לדעתי פחות חמור (ובעצם חמור באותה המידה בכל מקום) מהנזק שהוא גורם ליצורים חיים מדהימים שגם ככה נמצאים בסכנה קיומית והם צבי הים. צבים אלו, שניזונים באופן טבעי ממדוזות ורכיכות, פעמים רבות מבלבלים בין בלון צף למזון הטבעי שלהם, אוכלים את הבלון ונחנקים ממנו. מודה, זו הסיבה שנושא הבלונים מפריע לי ולא בגלל היותו חוקי או לא, אך עצם היותו לא חוקי מוסיף לעניין. השמורה באכזיב-ראש הנקרה ידועה כמאכלסת צבים אלו, אשר מגיעים לאיזור חוף בצת כל שנה על מנת להטיל את הביצים שלהם - כך שעצם השימוש בבלונים בשמורה מעמיד אותם בסכנה יותר מאשר במקום אחר. עלתה פה גם דעה לגבי הספורטיביות של העניין - אני לא מוצא שום קשר בין שימוש בבלונים לספורטיביות. הדיג עצמו נשאר כפי שהוא, והוא ספורטיבי ברמת האקסטרים לדעתי, מדובר בדיג מאד תובעני, לילות ארוכים בים, מלחמות עם דגי ענק - הבלון הוא בסה"כ אמצעי להגיע למרחק שחכה הטלה לא מאפשרת, כמוהו יש שיטות אחרות (שחיה, קיאק וכו'). בשמורה למיטב ידיעתי, שימוש בקיאק אסור. שחייה לפי מיטב הבנתי כן מותרת - באיזור אכזיב. בראש הנקרה השחייה אסורה מטעמים צבאיים, שכן מדובר בשטח צבאי סגור לחלוטין בשעות מסויימות, וגם בשעות שמותר יש צורך בתיאום עם הצבא (בשטח שמתחיל מחוף בצת צפונה). בסופו של יום, אף אחד פה לא יכול ואני לא חושב שרוצה לכפות את דעתו על האחר. כל אחד מביע את דעתו, מעלה רעיונות לפיתרונות אפשריים וכו'. ההחלטה אם להמשיך בפעילות הבלונים או לא נתונה לשיקולו של כל אחד מאיתנו. והיה ומי מאיתנו ימשיך "להפריח" בלונים בשמורה ויקבל קנס או/ו החרמת ציוד, זו בעיה שלו בלבד. והיה ומי מאיתנו יתפוס אינטיאס תוך שימוש בבלונים בשמורה ויחליט לא להעלות דו"ח, זכותו. יחליט כן להעלות דו"ח ולהעלים את הפרט הזה - זכותו. יחליט להעלות דו"ח כולל הפרט הזה, זכותו, שכן אין שום "חוק" בפורום שאוסר זאת, אך אין שום סיבה להתעצבן אם מישהו יחליט להעיר על כך - כי זו גם זכותו של המעיר להגיב, כל עוד הכל נעשה בדיון עינייני ומתורבת.
|
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
בסופו של דבר למה דגים אינטיאס בשמורה כי אין סירות זה הכל יותר נוח 
|
|
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
|
|
 |
|
|
דבר אחד שחשוב לי לציין לפי שאתחיל הודעה סטייל רפי, אני דייג, אני פוגע בחיות (דגים), אני מזהם את הים בשלל משקולות עופרת - ואני מודע לכך! אומרים אסור בלונים ..וזה נכון !! אז אם כבר חוק בואו ונלך לפי החוק בדיוק !
להזכיר לכם ולפי החוק אסור לדוג בכלל בשמורה ..מי מאיתנו נמנע? !! ...
מאמון, לפי החוק הדיג בשמורת אכזיב-ראש הנקרה ושמורת הבונים מותר בחכה מהחוף, אין איסור דיג גורף. רשמת שאם נלך לפי החוק אז עד הסוף, אז למה דוחות דיג בחטיפה אסורים? דיג בחטיפה אסור בחוק, אז אנו לא מקבלים זאת פה - דיג באופן שונה מהטלה מהחוף עם מקל אסור בשמורות, אז למה זה כן מקובל? לפי חוק המים כל פעולה שלנו לא חוקית, צודק - אין ספק, אבל ( וזה אבל גדול), לא חסרים חוקים חסרי כל קשר למציאות. לדוגמה: בזמן הפניית הרכב לצד כלשהו, חובה לאותת. בפירוש פשוט, מספיק שאנחנו נמצאים בעיקול וממשיכים על אותו הנתיב, עלינו להפעיל איתות, כי אנו מפנים את הרכב הצידה על מנת להשאר בנתיב. מציאותי? קשור למציאות? ברור שלא.* אני מבקש מכל החברים - לא לפתוח פה דיון על חטיפה, זה נרשם רק כדוגמה *
נושא הבלונים בשמורה חמור מהיותו לא חוקי - הוא פשוט מזיק. עניין הזיהום בים לדעתי פחות חמור (ובעצם חמור באותה המידה בכל מקום) מהנזק שהוא גורם ליצורים חיים מדהימים שגם ככה נמצאים בסכנה קיומית והם צבי הים. צבים אלו, שניזונים באופן טבעי ממדוזות ורכיכות, פעמים רבות מבלבלים בין בלון צף למזון הטבעי שלהם, אוכלים את הבלון ונחנקים ממנו. מודה, זו הסיבה שנושא הבלונים מפריע לי ולא בגלל היותו חוקי או לא, אך עצם היותו לא חוקי מוסיף לעניין. השמורה באכזיב-ראש הנקרה ידועה כמאכלסת צבים אלו, אשר מגיעים לאיזור חוף בצת כל שנה על מנת להטיל את הביצים שלהם - כך שעצם השימוש בבלונים בשמורה מעמיד אותם בסכנה יותר מאשר במקום אחר. עלתה פה גם דעה לגבי הספורטיביות של העניין - אני לא מוצא שום קשר בין שימוש בבלונים לספורטיביות. הדיג עצמו נשאר כפי שהוא, והוא ספורטיבי ברמת האקסטרים לדעתי, מדובר בדיג מאד תובעני, לילות ארוכים בים, מלחמות עם דגי ענק - הבלון הוא בסה"כ אמצעי להגיע למרחק שחכה הטלה לא מאפשרת, כמוהו יש שיטות אחרות (שחיה, קיאק וכו'). בשמורה למיטב ידיעתי, שימוש בקיאק אסור. שחייה לפי מיטב הבנתי כן מותרת - באיזור אכזיב. בראש הנקרה השחייה אסורה מטעמים צבאיים, שכן מדובר בשטח צבאי סגור לחלוטין בשעות מסויימות, וגם בשעות שמותר יש צורך בתיאום עם הצבא (בשטח שמתחיל מחוף בצת צפונה). בסופו של יום, אף אחד פה לא יכול ואני לא חושב שרוצה לכפות את דעתו על האחר. כל אחד מביע את דעתו, מעלה רעיונות לפיתרונות אפשריים וכו'. ההחלטה אם להמשיך בפעילות הבלונים או לא נתונה לשיקולו של כל אחד מאיתנו. והיה ומי מאיתנו ימשיך "להפריח" בלונים בשמורה ויקבל קנס או/ו החרמת ציוד, זו בעיה שלו בלבד. והיה ומי מאיתנו יתפוס אינטיאס תוך שימוש בבלונים בשמורה ויחליט לא להעלות דו"ח, זכותו. יחליט כן להעלות דו"ח ולהעלים את הפרט הזה - זכותו. יחליט להעלות דו"ח כולל הפרט הזה, זכותו, שכן אין שום "חוק" בפורום שאוסר זאת, אך אין שום סיבה להתעצבן אם מישהו יחליט להעיר על כך - כי זו גם זכותו של המעיר להגיב, כל עוד הכל נעשה בדיון עינייני ומתורבת. רון ..זה העניין..כל אחד מאיתנו מפרש אחרת דיברנו על חוקיות הבלונים והתעלמנו מהשאר ..ושוב אומר אם צריך ללכת לפי החוק אז עד הסוף !! עבירה על החוק זו עבירה ולא משנה מה ..חומרת העבירה כל אחד לפי ראות עיניו יכול לפרש !! להטיל עופרת לים בעיני הירוקים או אנשי איכות הסביבה הינה חמורה ביותר בלונים בעיניך מאד חמור והזכרת סיבות למאן דהו אחר חמור יותר לדוג בכלל בשמורה וכאלה גם לא בשמורה וכאן נשאלת השאלה...לפי מי נלך ? מה שנראה לי ממש שולי אולי בעיני אחרים חמור מאד לכן יש חוק ואם מבקשים ליישם אותו אז עד הסוף בלי שום אבל !! ואם נצטרך ללכת בדיוק לפי החוק אז אין אורנג' בצבעים ..או שחור או לבן !! שהחוק ייושם במלואו אחרת אין טעם לתת ביקורת על אחרים ..אין טעם ואין זכות !! רון..לגבי דיג גורף בשמורות ..כן יש איסור מוחלט ..גם שחיה אסור ..ואת זה רואים בכל השלטים המוצבים בכל השמורות ..וזה כולל איסור מוחלט על נטילת בעלי חיים מהים ומהיבשה !! פעם הבאה שימו לב לאותם שלטים תראו שאכן צודק ..מה שכן פקחי ואנשי שמורת הטבע לא רוצים לשחק משחקי " חתול ועכבר " ולהתחיל לרוץ אחרי כל דייג בוס בשמורה !! ורק לידע כללי !! דיג בתוך שמורה עם חכה וכו" לא קיים ולא מותר גם במדינות הכי מפגרות אז בקיצור...או שנלך לפי החוק עד הסוף או שלא נעיר..כי בסופו של יום כל אחד מאיתנו הוא עבריין במידה זו או אחרת ..לא משנה מה נעשה תמיד נעבור על איזה חוק חוק שהוא טיפשי או שלא הוא בסוף חוק !! מידת החומרה יכולה להשתנות מאחד לאחד ואת זה הסברתי למעלה !! רק אם נעבור לסריגה ובספק רב ..רק שם אולי לא נהיה עבריינים !!
|
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
לפי חוקי המים !! אסור להשליך או להכניס למים כל חפץ זר..וזה כולל חוטים משקולות פתיונות
בלונים גם בחופים שלא מוגדרים שמורה ועוד המון ...מי מאיתנו הדייגים לא מכניס גוף זר !!
אוכל לתת רשימה מכאן..( נצרת ) ועד אילת ..ולא בקוו אוויר ..של חוקים שמגבילים כל אחד
ואם רוצים הכל לפי החוק בדיוק מציע לכולנו שנחליף את שם הפורום מפורום דיג לפורום סריגה !!
מאמון ידידי, ההקצנה היא טקטיקה שבמקרים מסוימים מאפשרת לאדם לראות את האבסורד ולשנות את דעתו אבל במקרה הזה היא מפספסת את המטרה. נתחיל ברישיון לדיג מסירה. קנית סירה ואתה רוצה לדוג ממנה? אין בעיה כול עוד אתה לא דג עם יותר מ-3 חכות. אם אתה רוצה לדוג עם יותר מ-3 חכות, אתה צריך להוציא רישיון דיג לסירה.פשוט מאד... לכן, לסירת דיג עם רישיון בתוקף, אין בעיה לדוג ממנה עם יותר מ-3 חכות. בהנחה ולסירות הדיג המוכרות לנו יש רישיון דיג בתוקף, אין להן בעיה להוציא צ'רטרים לג'יגינג עם 10 דייגים עם חכות פעילות בו זמנית. טרולינג עם 4,5 או 6 חכות ויותר, דורש מבעל הסירה שיהיה לו רישיון דיג בתוקף... סירות דיג (או סירות עם רישיון דיג) מחוייבות בניהול יומן דיג (מעניין כמה מבצעים את זה בפועל...) לגבי דיג בשמורה. מצויין על השלטים לאורך החוף שהדיג בחכה מותר. שלטים מטעם רט"ג עם כול האסמכתאות שצריך. אם הם מרשים לדוג שם עם חכה, אז מותר. זיהום? משקולות אולי מצטיירות בעיני הירוקים כזיהום מספר אחת אבל עדיין לא העבירו חוק נגד זה. גם להיכנס עם סירה לים זה זיהום אם נלך לשיטתך אבל ברור לכולנו שיש משהו אחד שמבדיל בין בלון לסירה וזה שהסירה נכנסת לים עם כול הכוונות לצאת ממנו...  זה עושה את ההבדל בין השניים... אני מציע שלא ניכנס לנושא של "היגיון בריא מול חוק" כי זה באמת עלול לסבך את הדיון ואת עצמנו... רמז למה אני מתכוון: דוחות "מרובי תפיסות"...  לגבי סריגה, אני נאלץ להסכים איתך. תתחיל ותספר לנו איך זה... 
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
|
|
 |
|
|
מאמון ידידי, ההקצנה היא טקטיקה שבמקרים מסוימים מאפשרת לאדם לראות את האבסורד ולשנות את דעתו אבל במקרה הזה היא מפספסת את המטרה. נתחיל ברישיון לדיג מסירה. קנית סירה ואתה רוצה לדוג ממנה? אין בעיה כול עוד אתה לא דג עם יותר מ-3 חכות. אם אתה רוצה לדוג עם יותר מ-3 חכות, אתה צריך להוציא רישיון דיג לסירה.פשוט מאד... לגבי דיג בשמורה. מצויין על השלטים לאורך החוף שהדיג בחכה מותר. שלטים מטעם רט"ג עם כול האסמכתאות שצריך. אם הם מרשים לדוג שם עם חכה, אז מותר. משקולות אולי מצטיירות בעיני הירוקים כזיהום מספר אחת אבל עדיין לא העבירו חוק נגד זה. אני מציע שלא ניכנס לנושא של "היגיון בריא מול חוק" כי זה באמת עלול לסבך את הדיון ואת עצמנו... רמז למה אני מתכוון: דוחות "מרובי תפיסות"...  לגבי סריגה, אני נאלץ להסכים איתך. תתחיל ותספר לנו איך זה...  גיא אענה לך על הכל ובכיף להוציא רשיון דיג היום לסירה זה כמעט ובלתי אפשרי ..ורוב הסירות ובעליהן עוברים על חוק זה לגבי דיג בשמורה אני אצלם בהזדמנות הראשונה אותם שלטים !! הרי בכלל לא יכול להיות גם שמורה וגם מותר לדוג עם כל מיני אמצעים ולא משנה מה הם על העופרת וכמה מזהמת אתה בעצמך העלית כאן חוק המים ..ראה דף ראשון והנה ציטוט "חוק מניעת זיהום הים ממקורות יבשתיים (התשמ"ח- 1988) – זיהום ים חוק זה אוסר על הטלה או הזרמה של פסולת או שפכים ממקור יבשתי לים אלא על-פי היתר. וגם : חוק המים (התשי"ט- 1959) - שמירה על מים "זיהום מים" - שינוי בתכונותיהם של מים מבחינה פיסיקלית, כימית, ביולוגית, בקטריולוגית, רדיואקטיבית או אחרת, או שינוי הגורם שהמים יהיו מסוכנים לבריאות הציבור, או עלולים לפגוע בחי או בצומח, או פחות ראויים למטרה אשר לה הם משמשים. " גיא..אתה מבקש ממני לכבד חוק השמורה ובעצם עובר על חוקים אחרים באותה מידה ובעיני אחרים זה קשה ביותר !! לא בעיני זה ברור  אם עופרת זה לא זיהום אז אני לא מבין מה זה זיהום בכלל !! באבו אבוהא אקבר זיהום !! אומנם לא קשור לבלונים ולנושא שהועלה כאן אבל זה עדיין עבירה על החוק שכל אחד ואחד מאיתנו מבצע וכבר ביצע מליון פעמים בחייו !! ...ונמשיך לבצע !! לגבי דוחות מרובי תפיסות ..אז רפי הזכיר את העניין ונתן דוגמה איך שלא מזיז לי עם 120 דגים אז בעניין זה רפי היה עדין ...המספר 120 זה תחילת הספירה ..תמיד מאפס ומתחיל מחדש !! ואמת אמת אין לי בעיה ואין לי יסורי מצפון !! לפחות יש לנו הסכמה בעניין אחד סריגה  ועל זה מבטיח לדווח ברגע שאתחיל עם זה 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 03, 2013, 13:54:59 PM על ידי הנצרתי מס 1
|
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני מבין את עינין הזיהום ,ואני מקבל את מה שגיא אומר גם לי כואב כל פעם שאני רואה צב ים מת שנפלט לחוף,ויש מצב שהוא מת מזה שבלע בטעות שקית ניילון /בלון כשחשב שזאת מדוזה. אבל אני לא אוהב את העינין של הפקחים שהכי קל להם להיטפל לדייגים ,בדיוק כמו שוטרי התנועה שהכי קל להם לתפוס נהגים תמימים ,ולא את העבריינים הרציניים. בקיצור הוצאתם לי את החשק ללכת לכיוון אכזיב לנסות על אינטיאסים ,כי בשחיה בטח אני לא אכניס פתיון,וכלי שייט קטן אין לי. ובזריקה מהחוף להאכיל את האבו קקות לא בא לי. מעניין שהפקחים הזבלים לא באים שאני מתקשר להתלונן על דייגי רשתות שעובדים עם רשת עיניים קטנות ומחסלים אלפי דגיגים. או שנוסעים על החוף עם רכבים. אין להם זמן בשביל זה. ככה זה בארץ המובטחת ,מובטח שיזמברו אותך הפושע הקטן,אבל מהפושעים הגדולים מפחדים כל שומרי החוק. אני שוקל לפתוח עסק בעונת האינטיאסים הבאה ,להביא כל בוקר קאייקים קטנים להשכרה להוצאת פתיונות לעומק. 
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|
|