תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
28/12/2012 | שרון: מכמורת- נתניה | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
10:00 | תולעים - | סרגוס (סרגוס משורטט) | 10 | |
10:00 | תולעים - | בננה / רופוס (גובוס גלילי ) | 6 |
הדו"ח:
הרבה זמן שלא כתבתי פה דו"ח פשוט כי לא היה מה לדווח .
אבל... יום רביעי האחרון מחליט לקחת קצת חופש מהעבודה וללכת לחפש לברקים.
מגיע לחוף געש השעה 0600 . מרכיב ציוד זירזור על אולטרה לייט ומתחיל לסרוק את החוף מגיע עד ווינגייט וחזרה אבל כלוםםםם נאדה.... אפילו לא תקיפה , אפילו לא דגיג אחד שמקפץ מעל המיים כדי לרמוז על איזה טורף בסביבה.

השעה 10 בבוקר ואני עוצר לקצת קפה עם חטיף אנרגיה מתסכל על הים ומשתגע כי עם על משטחי הקצף והזרמים החוזרים איפה הלברקים?

מחליט לשנות גישה ( מבעוד מועד סחבתי בתיק קופסת תולעים ).. בונה ריג פשוט של משקולת קליע 5 גר' ואחריה קרס 7 לתולעים. מרכיב תולעת ,זריקה קלה לכיוון פאתי הריפים וגילגול איטי כל כמה שניות ואז עצירה .. מרגיש את הזרמים דופקים על המשקולת הקלה אבל זה מסתבר לא מפריע לדגים.
כבר בזריקה הראשונה אכילה עצבנית כמו שסרגוס יודע לתת ממש התנפלות על התולעת והנגיחות לא משאירות מקום לספק

ככה במשך שעה יוצאים להם 10 סרגוסים וכמה בננות . הקטנים משוחררים והגדלים הסבירים נשארים כדי שיהיה מה לנשנש בצהריים עם קצת קמח ושמן ,קורונה קרה וסלט טרי לפני השנ"צ ( חופש אמרנו לא??? )

אז למרות שלברקים לא היו, נהנתי מיום מדהים מול הכחול הגדול וקצת דגים לצהריים. נראה לי שאני מאמץ את העסק של יום ים לפחות אחת לחודש.
שיהיה לכולם עונה מוצלחת ומהנה.