תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
23/12/2012 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
08:00 | דמוי דג בינוני - megabass x-120 | לברק-חלק | 1 | נחמד |
הדו"ח:
הכול התחיל מתחילת הסופ"ש,דוחות עפים פה באוויר כאילו מחלקים דגים בים
ואני...אוכל את הלב בבית ואומר שאני חייב לתת יציאה לים,בודק תחזית(גלים,רוח,גאות) ורואה חלון הזדמנויות קצר ביום ראשון בבוקר ומחליט,כך יהיה.
מתחיל את היום 4:30 לפנות בוקר כוס קפה קצר סיגריה ויוצא לדרך,מחליט על חוף בצת בצפון ולהתחיל לסרוק ,החוף מבורבר גלים נשברים על החוף בזיגזג בקיצור מלא בלגן קצף חלומי אבל קשה מידיי,חורש 200מטר חוף זריקות כל כמה מטרים אבל ללא הצלחה,עבדתי עם כלב של זיפביטס וסיליקון,מחליט שלא לבזבז הרבה זמן ומצפין לריפים של הנקרה, שבוע לפני היה חגיגה של רתיחות ושחפים שקוטלים להקה של ביזרי כ-200 מטר מהחוף,ממש כמו בסרטים,אמרתי אולי יהיה הפתעה,מגיע לנקודה והים פשוט חום!מלא בוץ ולכלוך!
מתחיל לחשוב לאן יש לי ללכת...ונזכר בגזרה הצפונית *צונזר*שתמיד רציתי לבדוק,מניע זריז לא חותך את החוט ולא מוריד סרבל מהר לגזרה!
חונה מהר והים פשוט מושלם סטים מסודרים של גלים וזרמים חוזרים ברורים,מרכיב את הסט ואני כבר על החול פתאום אני מקבל לחישה מהפאוצ' והמגהבאס אומר קח אותי!וכך עושה.
הקול של הילל ומאמון מהדד לי בראש "זרמים חוזרים" "בורות" "קצף"....לברקים!
מחליט לפעול בשיטה הזאת לחפש אך ורק את הבורות והזרמים החוזרים,לא לבזבז הרבה זמן בנקודה אחת ולסרוק כמה שיותר חוף,וכך עשיתי.
אחרי כ-100מטר של דייג מזהה בור יפה עם קצף בצדדים וזורק אליו,גלגול בינוני עם הקפצות כלפי מעלה ומטה(תלוי בעומק) כדי להימנע מסלעים וממש כמעט לגרד אותם שאפשר,זריקה שתיים ויש נעילה!
תאמת הוא(הדג) טפס אותי לא מוכן בכלל ובוהה בים,שכמעט שהרטבתי את המכנסיים.
הדג ממש תקף מאחורי סלע כנראה הוא הסתתר שם וארב לטרף.
קולט שהדג מנסה לחזור למטה ואני עם חוט בד בלי לידר ורואה כבר את החוט בד נחתך לי בסלעים מחזק קלאצ' ונותן עבודה חזקה בלי הרבה משחקים כדי להוציא אותו כמה שיותר מהר מאזור הסלעים
מאבק קצר והדג בחוץ,זהוו...יש סיפתח לעונה ואחלה תחילת שבוע
רוצה להודות לכל חברי הפורום שנתנו מהידע שלהם ושיתפו אותנו עם ניסיון של שנים,ועזרו לי באופן אישי מאוד!
בהצלחה לכולם
מקל:major craft x-ride 7-23
רולר: shimano stradic ci4 3000
חוט :power pro 20lb(מחליף,עבה מידיי)

אם מישהו יכול לעזור בהקטנת התמונות זה יהיה מעולה