תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
14/9/2011 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
הדו"ח:
אהלן חברה!

כבר הרבה זמן שלא העלתי דו"ח לפורום, וגם הדו"ח הזה די באיחור

חזרתי מהטיול באירופה כבר לפני שבועים, אך עד היום לא מצאתי זמן להעלות דוח, אז היום הגיע הזמן

אתחיל בכך שזה היה אחד הטיולים היפים ביותר שהיו לי בחיים, ויש לי המון חוויות לספר, אבל מכיוון שפה זה פורום דיג אתמקד בעיקר

הטיול עצמו ארך כחודש וחצי מתוכם שבועיים בדנמרק ורק שם דגתי מכיוון שרק שם היה לי את הזמן ורק שם קניתי רישיון דיג.
למי שלא יודע, הדיג ברוב מדינות אירופה מחייב רישיון, ולכן קניתי רישיון דני שעלותו הייתה כ100 קרונות, שזה פחות מ100 שקל.
לא הרבה, יחסית למקומות אחרים באירופה ששם הבנתי שהרישיון יקר בהרבה

בביקורנו בדנמרק התארחנו אצל דודה שלי, בשבוע הראשון נפשנו בבית הקיץ שלה הנמצא סמוך לעיירה הדנית Rorvig, ובשבוע השני בבית שלה בקופנהגן. עבר כבר די הרבה זמן מהתפיסה הראשונה שם, ואני גם לא זוכר אותה במדוייק

הנקודה הראשונה שאליה הגעתי לא הייתה עמוקה כלל, לכן התחלתי להתהלך לסרוק את הפיורד ולחפש נקודות עמוקות יותר

מצאתי בדיוק מה שחיפשתי, נקודה שבה לאחר כמטר של מים רדודים כ 20 סנטים יש ירידה חדה לעומק של 3-4 מטר. חיברתי ניקל קאסטמסטר אדום-כסוף 7 גרם שהתברר כדמוי תותח ביותר שם, והתחלתי לזרוק. ישר התחילו מין "ניקורים " על הניקל עד שניתפס חניתן קטן, שחררתי אותו והמשכתי לעבוד, והמשיכה חגיגה של חניתנים בכל הגדלים והאורכים כשרק הגדולים נשמרים .

זה היה כיף לא נורמאלי, לא עזבו את הניקל, כמו המושטים בכינרת. הפייט של הגדולים(ויש גדולים,הוצאתי כמה חתיכות של חצי קילו, שזה המון לחניתן) מענג ומזכיר פייט של ברקודות.
הם גם קופצים המון כמו גומברים, מה שמוסיף לחוויות ההנאה, אך מגדיל את כמות הבריחות. לפחות 50% מהחניתנים שתפסתי השתחררו

אך המטרה העיקרית שלי היתה המקרל האטלנטי - כן כן אותו דג שקונים מעושן בארץ, שם יש אותו - ובכמויות!

היכן שזיהיתי רתיחה זרקתי את הניקל, נתתי לו לשקוע 3 שניות, ואז גילגול עם הקפצות. בד"כ התקיפה הגיעה ממש עם תחילת ההקפצות. הפייט של המקרל מענג ביותר וכמו הפלמידה" style="color: Blue">פלמידה והטונית גם הוא נלחם עד הסוף לוקח חוט ונותן ריצות

התחלתי את היום בז'ירז'ור עם ספינר של דראגון (שהוציא כמויות של מושטים בכינרת ). שיטת העבודה הייתה לזרוק לזרם ולתת לספינר להיסחף עם גילגול איטי. באחת הזריקות מרגיש מכה חזקה ויציאת חוט (פתחתי קלאץ' כיוון שהמשולשת של הספינר לא כל כך חזקה לכן פחדתי שתתעקם) לאחר מלחמה מהנה הבאתי אותו ואח שלי הוציא אותו - פורל יפיוף!(rainbow trout).

ניסיונות של כ 3 שעות לאחר מכן לא הניבו עוד דג. ותכף נגיע לתפיסת הקריירה שלי מכיוון שהתעצלתי לז'רז'ר הוצאתי מהתיק משקולת 20 גרם שמשמשת אותי לדיג טלוויזיות עם חכת הזירזור שלי, קרס מאחד הרגלואים (הרי לא היה לי ציוד פתיונות) תפרתי חתיכה מחניתן קטן ששמרתי לפיתיון על הקרס וזורק לנחל בתקווה לעוד פורל. שם את החכה שעונה על השיחים שעל גדות הנחל(אין לי סטנד...) ומחכה. כך עברו עוד שעתיים עד שלפתע בום בום בום השפיץ מתחיל לרקוד ואז בוםםםםםםם

מקווה שנהנתם מהדוח ומהתמונות, מצורף סרטון -