בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  המלצה\חוות דעת על סט לאינטיאס
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: המלצה\חוות דעת על סט לאינטיאס  (נקרא 4137 פעמים) הדפסה
liron89

חבר פורום
*

מנותק מנותק

...

המלצה\חוות דעת על סט לאינטיאס
« ב- : דצמבר 16, 2012, 17:11:59 PM »
הייתי בחנות בנהריה, החנות הקבוע שלי,... מטרת הכניסה לחנות הפעם הייתה " סט חוף כבד.." במילים אחרות סט לאינטיאס..

קיבלתי הצעה כזאת:
מקל: mariner super strong 300-500 gr
רולר: Tica gg100

במחיר כולל של 650 שקל..(ללא חוט)

מה אתם אומרים?
-------------------------------
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
 IP: [ מחובר ]
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: המלצה\חוות דעת על סט לאינטיאס
« הגיב #1 ב- : דצמבר 16, 2012, 18:15:10 PM »
לא יודע בקשר למחיר,נשמע טוב כי ראיתי רק את הרולר ב500-550₪  אני לא מת עליו למרות שהרבה מרוצים ממנו 
המקל שמעתי עליו לא ממש מכיר, ראתי בחנות בחיפה את הליון צ׳מפיון ב200₪ ויש גם ליון צ׳מפיון פרו מקרבון עולה 260₪
לדעתי יתאים למטרה.
גם אני קניתי סט לכבד ,אבל השתגעתי יותר קניתי את הfin-nor off shre 7500
ומקל של שימנו משקלי זריקה קטנים יותר אבל אחרי בדיקה קצרה הוא זרק 200גרם בלי להתכופף בכלל
לדעתי מה שהציעו לך יספיק בהחלט אני סתם בא לי להשתגע.
איזה חוט אתה מכונן לגלגל עליו בד מונו?
liron89

חבר פורום
*

מנותק מנותק

...

« הגיב #2 ב- : דצמבר 16, 2012, 18:30:24 PM »
לא יודע בקשר למחיר,נשמע טוב כי ראיתי רק את הרולר ב500-550₪  אני לא מת עליו למרות שהרבה מרוצים ממנו 
המקל שמעתי עליו לא ממש מכיר, ראתי בחנות בחיפה את הליון צ׳מפיון ב200₪ ויש גם ליון צ׳מפיון פרו מקרבון עולה 260₪
לדעתי יתאים למטרה.
גם אני קניתי סט לכבד ,אבל השתגעתי יותר קניתי את הfin-nor off shre 7500
ומקל של שימנו משקלי זריקה קטנים יותר אבל אחרי בדיקה קצרה הוא זרק 200גרם בלי להתכופף בכלל
לדעתי מה שהציעו לך יספיק בהחלט אני סתם בא לי להשתגע.
איזה חוט אתה מכונן לגלגל עליו בד מונו?

מונו בהתחלה ואז מחבר בד במקום למלא את כל השפולה בד
רון דדון

Gone fishin...
חבר. ISF.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : דצמבר 16, 2012, 18:36:11 PM »
המחיר נשמע סביר למחירים של היום.
אישית אני גם לא מחבב את הרולר הזה יותר מידי, למרות שמדובר בסוס עבודה של ממש, אני אישית פשוט לא מתחבר אליו.

אם אתה מתכוון להשתמש בחוטי בד, הייתי שוקל רולר אחר. הרולר הזה סתם גדול ומגושם, ועיקר היעוד שלו זה חוטי נילון שנכנסים בו בעובי גדול בכמות אדירה לעומת רוב הרולרים האחרים.

בטווח מחירים הזה, הייתי הולך על אקומה אקליפס, קורנדו, אזול או סלינה (אין לי מושג מה המחיר שלהם כיום, בעבר היה כ-400-500 שקלים).
מבחינת מקל, לא מכיר את המקל המדובר, אך מקלות שיקבלו ממני המלצות חמות הם ה"לידר ילווטייל" וה"ליון צ'מפיון".

אתה יכול לברר עם הבחור שמוכר פה ציוד יד שנייה:
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=8819.0

סט זהה לשלך, יש גם בשוק יד שנייה, נמכר ע"י מורדי ב-590 - חדש לחלוטין ללא שימוש.
dani77
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : דצמבר 17, 2012, 15:06:12 PM »
לא אהבתי את הגימור של המרינר סטרונג - לדעתי ממש איכות נמוכה ואחרי כמה מפגשים עם סלעים החלק התחתון יסדק. בקשר לGG אני לא מבין מה אנשים מתלהבים מהכננת הזאת .פשוט כבד מדי
אם יש לך כסף קנה את ה FIN NOR או את ה PENN SSM 850-950 .אם פחות אז לך על הקורנדו\אקליפז\אזול .בדגמים של אוקומה אתה גם יכול לקנות שפולה רזרבית שתשמש אותך לסט חוף כבד(חוט 50) או לטרולינג .
דור מזרחי

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : דצמבר 24, 2012, 11:48:39 AM »
לי יש את המרינר ואת הליון שתיהם חזקים המרינר קצת יותר והרולר שלי הוא אוקומה קורנדו רולר טוב ואמין תכנס לבעלי החנויות ותראה מבצעים טובים עם אתה קונה את המרינר אז תשים לו למטה איזה ספוג נגד שיפשוף בסלעים
אם הדג לא יבוא אל הדייג, הדייג יבוא אל הדג
רון דדון

Gone fishin...
חבר. ISF.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : דצמבר 24, 2012, 12:35:19 PM »
לי יש את המרינר ואת הליון שתיהם חזקים המרינר קצת יותר והרולר שלי הוא אוקומה קורנדו רולר טוב ואמין תכנס לבעלי החנויות ותראה מבצעים טובים עם אתה קונה את המרינר אז תשים לו למטה איזה ספוג נגד שיפשוף בסלעים

במה המרינר חזק יותר מהליון?
דור מזרחי

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : דצמבר 24, 2012, 13:10:59 PM »
המרינר הוא יותר קשה. עם יבוא דג הוא יקופף אותו פחות מאת הליון וגם במשקלי זריקה הוא סוג של מקל מטטא בזריקה אתה יכול לזרוק איתו משקלים כבדים יותר בלי לפחד מאשר עם הליון. בהתמודדות עם הדג אני עוד לא יודע מקווה שהעונה אני ידע כבוד הרב חמסה חמסה
yaniv
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : דצמבר 25, 2012, 16:18:51 PM »
המרינר הוא יותר קשה. עם יבוא דג הוא יקופף אותו פחות מאת הליון וגם במשקלי זריקה הוא סוג של מקל מטטא בזריקה אתה יכול לזרוק איתו משקלים כבדים יותר בלי לפחד מאשר עם הליון. בהתמודדות עם הדג אני עוד לא יודע מקווה שהעונה אני ידע כבוד הרב חמסה חמסה

אני לא מבין מצד אחד אתה רושם המלצות וחוות דעת של מומחה ומצד שני עוד לא היה לך דג עליו ואתה לא יודע -אז מאיפה הבטחון בתשובות ....

נ.ב
רון
הליון צ'מפיון פרו הוא לא קרבון 0דגם משופר של הקודם -פיברגלס גם הוא.
 IP: [ מחובר ] WWW
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : דצמבר 25, 2012, 18:16:30 PM »

אני לא מבין מצד אחד אתה רושם המלצות וחוות דעת של מומחה ומצד שני עוד לא היה לך דג עליו ואתה לא יודע -אז מאיפה הבטחון בתשובות ....

נ.ב
רון
הליון צ'מפיון פרו הוא לא קרבון 0דגם משופר של הקודם -פיברגלס גם הוא.
אתה בטוח בקשר לליון צ׳מפיון פרו?
אני ראיתי אחד הוא נראה קרבון מרגיש קל כמו קרבון והמוכר אמר שהוא קרבון.
דור מזרחי

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : דצמבר 25, 2012, 22:44:48 PM »
לא דיברתי על מלחמה עם הדג דיברתי על חוזק בזריקה ובכללי ראיתי אנשים שמוציאים ליד אינטיאסים ומזה אתה יכול ללמוד הרבה על איזה פיתיון עדיף איזה קשירות איזה ציוד תפרת הפיתיון ועוד דברים
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : דצמבר 25, 2012, 23:14:59 PM »
יש פה כמה דברים שאנחנו מבלבלים לפי דעתי :

החכות הרגילות שאנחנו דגים הם עד משקלים של 300 גר

החכות לאינטיאס אנחנו צריכים משקלים יותר גבוהים ,מקל מרינר סופר סטרונג

הוא עד משקלים של 500 גר חכה 2 חלקים ,חכות שיש להם כח וגם היו הרבה תפיסות על החכות

ולא שמעתי שחכה כזאות נשברה בגלל אינטיאס,רוב האנשים שאני ראיתי שרוצים לתפוס אינטיאס מהחוף

לרוב מפריחים בלונים לעומק ,אז כאן אין חשיבות למשקל זריקה החשוב זה כח החכה במלחמה כדי להוציא

את הדג ,רולר וחוט כמובן ,צודק או לא מה אתם אומרים ?
liron89

חבר פורום
*

מנותק מנותק

...

« הגיב #12 ב- : דצמבר 25, 2012, 23:28:14 PM »

הוא עד משקלים של 500 גר חכה 2 חלקים ,חכות שיש להם כח וגם היו הרבה תפיסות על החכות

ולא שמעתי שחכה כזאות נשברה בגלל אינטיאס,רוב האנשים שאני ראיתי שרוצים לתפוס אינטיאס מהחוף

לרוב מפריחים בלונים לעומק ,אז כאן אין חשיבות למשקל זריקה החשוב זה כח החכה במלחמה כדי להוציא

באזור שלי קצת קשה להפריח בלונים.. מסיבה אחת.. סיכון של כנס כספי
אני דג בעיקר באזור ראש הנקרה אכזיב, בגלל שזה שמורת טבע.. יום אחד ירדתי לזרזר וראיתי משהו כמו 200 מטר צפונית אלי פקחים יורדים לדייגים שהפריחו בלונים וקיבלו מהם כנס...
הבנתי שאסור להפריח בלונים באזור הזה בכלל.. בגלל זה אני מחפש מקל שאפשר לזרוק איתו
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : דצמבר 25, 2012, 23:43:47 PM »
ציטוט
באזור שלי קצת קשה להפריח בלונים.. מסיבה אחת.. סיכון של כנס כספי
אני דג בעיקר באזור ראש הנקרה אכזיב, בגלל שזה שמורת טבע.. יום אחד ירדתי לזרזר וראיתי משהו כמו 200 מטר צפונית אלי פקחים יורדים לדייגים שהפריחו בלונים וקיבלו מהם כנס...
הבנתי שאסור להפריח בלונים באזור הזה בכלל.. בגלל זה אני מחפש מקל שאפשר לזרוק איתו

ואני בדיוק מדבר על ראש הנקרה ואכזיב , השאלה שאני שואל בסופו של דבר

חכה של 200 גר עד 300 גר אינטיאס לא ישבור את החכה זה כמו שאני ידוג עם החכה שלי בוסטון עד

300 גר אני לא מאמיו שהחכה תחזיק מעמד עם אינטיאס של 15 קילו בגלל זה אני אומר חכה עד 500 גר יכולה לעמוד באומס זריקה משקלים  כבדים .
רון דדון

Gone fishin...
חבר. ISF.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #14 ב- : דצמבר 25, 2012, 23:53:08 PM »

במקרה הזה מוטי, לדעתי אתה טועה.

כל המוצרים כגון ליון צ'מפיון, מרינר סופר סטרונג, לידר ילווטייל וכו', הם מוצרי מדבקה של היבואנים בארץ.
אישית, כמעט ולא רואה שום הבדל בין המקלות, מלבד ספוג קצת שונה על הקת של החכה, טבעות שונות לפעמים ובעיקר - מדבקות יפות עם שמות מפוצצים שלדעתי אין להם קשר למציאות.
רוב הסיכויים שמדובר במקלות זהים במרבית המקרים, מאותו יצרן סיני עלום שם, ולי אישית יש נטיה לא להאמין למשקלי הטלה של מוצרים כאלה.

בשורה התחתונה, השתמשתי בעבר בלידר ילווטייל, לייון צ'מפיון, מרינר סופר סטרונג ועוד מקל אחד שאני לא זוכר את שמו. עם כולם זרקתי כל פיתיון אפשרי, החל מבייבי קלאמרי שלם, ועד לטרכונים חיים ובועטים במשקל של קילו - מעולם לא שברתי מקל כזה בזריקה, ולא הרגשתי כמעט שום הבדל בין המקלות בזריקה, לא משנה אם היה רשום עליהם משקל הטלה של 300 או של 500 גרם.

מבחינת מלחמה עם האינטיאס - אין שום קשר למשקל ההטלה של המקל, ואין שום סיבה שבעולם שאינטיאס ישבור מקל בזמן מלחמה אם מכוונים את הקלאץ' נכון. עם קלאץ' מכוון לא נכון גם מקל איכותי ישבר במצב של עומס יתר.
משפט כמו שרשמת עכשיו מוטי:

...שאני ידוג עם החכה שלי בוסטון עד

300 גר אני לא מאמיו שהחכה תחזיק מעמד עם אינטיאס של 15 קילו ....

אני שומע מדייגים רבים ולא מבין את ההיגיון שבמשפט כזה.

למה שהחכה לא תעמוד בזה?
אתה מתכוון לשים חוט 1.20 מ"מ על הרולר וברגע שיש דג לסגור קלאץ' עד הסוף ולמשוך בכוח?
אני יודע שהתשובה היא לא, ולכן - כל מקל, יעמוד בכל דג מבלי להשבר כל עוד משתמשים בו בחוכמה.
ההבדל היחיד בין מקלות יגיע באופן המלחמה - עם מקל אחד תוכל לשלוט בדג בקלות יותר (כי הוא גמיש פחות לדוגמה), בעוד שאם אחר, לדג יהיה יותר חופש תנועה.

למען הסר ספק, כבר יצאו אינטיאסים בגדלים מעל 15 ק"ג על מקל בלאק ווידוו של לידר (טלסקופי פשוט ביותר). הכל עניין של עבודה נכונה עם הדג.
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!