יש פה כמה דברים שאנחנו מבלבלים לפי דעתי :
החכות הרגילות שאנחנו דגים הם עד משקלים של 300 גר
החכות לאינטיאס אנחנו צריכים משקלים יותר גבוהים ,מקל מרינר סופר סטרונג
הוא עד משקלים של 500 גר חכה 2 חלקים ,חכות שיש להם כח וגם היו הרבה תפיסות על החכות
ולא שמעתי שחכה כזאות נשברה בגלל אינטיאס,רוב האנשים שאני ראיתי שרוצים לתפוס אינטיאס מהחוף
לרוב מפריחים בלונים לעומק ,אז כאן אין חשיבות למשקל זריקה החשוב זה כח החכה במלחמה כדי להוציא
את הדג ,רולר וחוט כמובן ,צודק או לא מה אתם אומרים ?
במקרה הזה מוטי, לדעתי אתה טועה.
כל המוצרים כגון ליון צ'מפיון, מרינר סופר סטרונג, לידר ילווטייל וכו', הם מוצרי מדבקה של היבואנים בארץ.
אישית, כמעט ולא רואה שום הבדל בין המקלות, מלבד ספוג קצת שונה על הקת של החכה, טבעות שונות לפעמים ובעיקר - מדבקות יפות עם שמות מפוצצים שלדעתי אין להם קשר למציאות.
רוב הסיכויים שמדובר במקלות זהים במרבית המקרים, מאותו יצרן סיני עלום שם, ולי אישית יש נטיה לא להאמין למשקלי הטלה של מוצרים כאלה.
בשורה התחתונה, השתמשתי בעבר בלידר ילווטייל, לייון צ'מפיון, מרינר סופר סטרונג ועוד מקל אחד שאני לא זוכר את שמו. עם כולם זרקתי כל פיתיון אפשרי, החל מבייבי קלאמרי שלם, ועד לטרכונים חיים ובועטים במשקל של קילו - מעולם לא שברתי מקל כזה בזריקה, ולא הרגשתי כמעט שום הבדל בין המקלות בזריקה, לא משנה אם היה רשום עליהם משקל הטלה של 300 או של 500 גרם.
מבחינת מלחמה עם האינטיאס - אין שום קשר למשקל ההטלה של המקל, ואין שום סיבה שבעולם שאינטיאס ישבור מקל בזמן מלחמה אם מכוונים את הקלאץ' נכון. עם קלאץ' מכוון לא נכון גם מקל איכותי ישבר במצב של עומס יתר.
משפט כמו שרשמת עכשיו מוטי:
...שאני ידוג עם החכה שלי בוסטון עד
300 גר אני לא מאמיו שהחכה תחזיק מעמד עם אינטיאס של 15 קילו ....
אני שומע מדייגים רבים ולא מבין את ההיגיון שבמשפט כזה.
למה שהחכה לא תעמוד בזה?
אתה מתכוון לשים חוט 1.20 מ"מ על הרולר וברגע שיש דג לסגור קלאץ' עד הסוף ולמשוך בכוח?
אני יודע שהתשובה היא לא, ולכן - כל מקל, יעמוד בכל דג מבלי להשבר כל עוד משתמשים בו בחוכמה.
ההבדל היחיד בין מקלות יגיע באופן המלחמה - עם מקל אחד תוכל לשלוט בדג בקלות יותר (כי הוא גמיש פחות לדוגמה), בעוד שאם אחר, לדג יהיה יותר חופש תנועה.
למען הסר ספק, כבר יצאו אינטיאסים בגדלים מעל 15 ק"ג על מקל בלאק ווידוו של לידר (טלסקופי פשוט ביותר). הכל עניין של עבודה נכונה עם הדג.