פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   חוט על השפולה |
עמודים: 1 2 [3] 4
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: חוט על השפולה (נקרא 8400 פעמים) |
הדפסה |
|
|
GuY B
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אז רגע אתה מתבר על ז'ירז'ור ?
למה לא אמרת מהתחלה ?!?!
היית צריך לפתוח דיון בפורום של דייג בז'רז'ור !
אני משתמש בציוד זרזור אבל לא מזרזר זה אומר שאתה דג פיתיונות בחכה זרזור , איזה חוט אתה משתמש מה העובי ? מה אורך החכה שלך ? ואיזה גודל רולר ? אורך החכה שתי מטר ועשרה וגודל הרולר 3000 גיא אתה יכול לכתוב את הגיל שלך בבקשה לי זה חשוב מאוד  14 תודה על התשובה גיא  יש לי שאלה יש מצב יש לך חוט יותר דק ? כן יש לי , של חברת spiderwire, למה החוט עבה מדי ?
|
|
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 13, 2012, 23:28:51 PM על ידי GuY B
|
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
נתחיל בחוט לאט לאט נשפר דברים בסוף אתה תהיה תותח  0.35 הוא עבה לרולר שלך אני הייתי משתמש בחוט 0.25 עד 0.30 נכון אין הרבה הפרשי עובי אבל לדגי המטרה שלך זה מספיק ,חוט דק יותר מרחק זריקה עוד דבר הייתי מתאמן על זריקה לרחוק ואני בטוח שגם כאן יהיה תוצאות יותר טובות למרחק זריקה אתה אומר שהכי רחוק זה עד 10 מטר ?
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
GuY B
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
נתחיל בחוט לאט לאט נשפר דברים בסוף אתה תהיה תותח  0.35 הוא עבה לרולר שלך אני הייתי משתמש בחוט 0.25 עד 0.30 נכון אין הרבה הפרשי עובי אבל לדגי המטרה שלך זה מספיק ,חוט דק יותר מרחק זריקה עוד דבר הייתי מתאמן על זריקה לרחוק ואני בטוח שגם כאן יהיה תוצאות יותר טובות למרחק זריקה אתה אומר שהכי רחוק זה עד 10 מטר ? 15 מטר עם רולר אחר וחוט לא מלא
|
|
|
|
|
|
|
גיא תנסה לזרוק אם משקולות של 15 גרם
רשמת שהמשקלי זריקה שלך הם 3.5-17 גרם
תנסה לזרוק עם 15 גרם תצליח להגיע רחוק יותר
אבל גם כמו שמוטי אמר תצטרך להתאמן הרבה על זריקה לרוחק רק כך תשתפר
בהצלחה
|
|
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
איפה אתה גר ? בוא לים נסדר הכל 
|
|
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
|
GuY B
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
איפה אתה גר ? בוא לים נסדר הכל  פ''ת
|
|
|
|
|
|
GuY B
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בהצלחה
תודה אבל אין לי כל כך מה לזרוק 15 גרם כי אני משתמש בריגים קלים של 6 7 גרם ואני רוצה שהם יעופו לי רחוק
|
|
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
 |
|
|
בהחלט משנה אתה תראה שיפור אדיר במרחק הזריקה
קשה לי להאמין שמרחק בזריקה נפגם משמעותית עקב חוסר חוט- זאת לא הסיבה היחידה, לדעתי היא משנית. עוד סיבות אפשריות משקלי זריקה של המקל האקשן של המקל + אורך משקל של הדמוי או הבומבט או מה שזה לא יהיה טכניקת זריקה (מאוד חשוב ומשמעותי) עובי וסוג החוט מרחק טבעת ראשונה מהרולר וגודל הטבעת סוג הרולר או יותר נכון צורת השפולה- בז'ירז'ור לא כזה קריטי הכל דומה מאוד כמות החוט על השפולה מומי, כל הפרמטרים שרשמת מאד משפיעים, אבל הרבה לפניהם נמצא פרמטר בסיסי והוא כמות החוט על השפולה. לפני שנכנס לעניין החיכוך, ההיגיון הוא כזה - בזריקה עם שפולה מלאה, משתחרר החלק העליון. החלק העליון בעל רדיוס גדול יותר, ולכן בעצם כל "כריכה" שמשתחררת, היא באורך גדול יותר. ככל שנכנסים יותר לעומק השפולה, הרדיוס יורד וכל כריכה של החוט היא קצרה יותר. כלומר - נניח ויוצאים X כריכות בזריקה, אם השפולה מלאה, הX כריכות האלה כפול אורך של כל כריכה מספק מרחק סופי גדול יותר. נוסיף את עניין החיכוך - ככל שהחוט משתחרר מנקודה עמוקה יותר בשפולה, הוא נתון לחיכוך עם משטח גדול יותר של השפולה, דבר שמייצר האטה משמעותית. נוסיף לי את החוקיות הקודמת, וזה גורם לקיצור גדול מאד של מרחק הזריקה. צודק לגבי העניין של הקוטר החיצוני, אבל בכל זאת לדעתי שאר הפרמטרים משפיעים יותר, גם לי חסר קצת חוט בשפולה, עקב טעות שעשיתי נאלצתי לחתוך המון חוט ועדיין הזריקות שלי מאוד רחוקות, ואני לא מתלונן
|
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
נתחיל בחוט לאט לאט נשפר דברים בסוף אתה תהיה תותח  0.35 הוא עבה לרולר שלך אני הייתי משתמש בחוט 0.25 עד 0.30 נכון אין הרבה הפרשי עובי אבל לדגי המטרה שלך זה מספיק ,חוט דק יותר מרחק זריקה עוד דבר הייתי מתאמן על זריקה לרחוק ואני בטוח שגם כאן יהיה תוצאות יותר טובות למרחק זריקה אתה אומר שהכי רחוק זה עד 10 מטר ? 15 מטר עם רולר אחר וחוט לא מלא בסוף מומי צדק הוא רשם לך כמה דברים שהם מאוד נכונים ,וגם רון דדון גם רשם לך דבר נוסף צריך שיהיה רולר מלא בחוט , אתה צריך להגיע לפחות ל 30 מטר זריקה אבל צריך להתאמן ולרדת בעובי החוט ,בקשר איך להצליף עם החכה אולי מישהו יכול להסביר יותר טוב יש לך חוסר טכניקה בהטלה אבל כמו שאמרתי ,ניתן לחברים כאן בפורום גם לכתוב לך כמה דברים ואני מאמין לאט לאט אתה תהיה גדול וחזק 
|
|
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
בהצלחה
תודה אבל אין לי כל כך מה לזרוק 15 גרם כי אני משתמש בריגים קלים של 6 7 גרם ואני רוצה שהם יעופו לי רחוק ספר לנו איך הריג בנוי, ובזמן הזריקה, כמה חוט נשאר מחוץ למקל כלומר מקצה הריג עד לטבעת של השפיץ
|
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
|
GuY B
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
נתחיל בחוט לאט לאט נשפר דברים בסוף אתה תהיה תותח  0.35 הוא עבה לרולר שלך אני הייתי משתמש בחוט 0.25 עד 0.30 נכון אין הרבה הפרשי עובי אבל לדגי המטרה שלך זה מספיק ,חוט דק יותר מרחק זריקה עוד דבר הייתי מתאמן על זריקה לרחוק ואני בטוח שגם כאן יהיה תוצאות יותר טובות למרחק זריקה אתה אומר שהכי רחוק זה עד 10 מטר ? 15 מטר עם רולר אחר וחוט לא מלא בסוף מומי צדק הוא רשם לך כמה דברים שהם מאוד נכונים ,וגם רון דדון גם רשם לך דבר נוסף צריך שיהיה רולר מלא בחוט , אתה צריך להגיע לפחות ל 30 מטר זריקה אבל צריך להתאמן ולרדת בעובי החוט ,בקשר איך להצליף עם החכה אולי מישהו יכול להסביר יותר טוב יש לך חוסר טכניקה בהטלה אבל כמו שאמרתי ,ניתן לחברים כאן בפורום גם לכתוב לך כמה דברים ואני מאמין לאט לאט אתה תהיה גדול וחזק  חחח מקווה  תודה לכולם ! 
|
|
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
נתחיל בחוט לאט לאט נשפר דברים בסוף אתה תהיה תותח  0.35 הוא עבה לרולר שלך אני הייתי משתמש בחוט 0.25 עד 0.30 נכון אין הרבה הפרשי עובי אבל לדגי המטרה שלך זה מספיק ,חוט דק יותר מרחק זריקה עוד דבר הייתי מתאמן על זריקה לרחוק ואני בטוח שגם כאן יהיה תוצאות יותר טובות למרחק זריקה אתה אומר שהכי רחוק זה עד 10 מטר ? 15 מטר עם רולר אחר וחוט לא מלא בסוף מומי צדק הוא רשם לך כמה דברים שהם מאוד נכונים ,וגם רון דדון גם רשם לך דבר נוסף צריך שיהיה רולר מלא בחוט , אתה צריך להגיע לפחות ל 30 מטר זריקה אבל צריך להתאמן ולרדת בעובי החוט ,בקשר איך להצליף עם החכה אולי מישהו יכול להסביר יותר טוב יש לך חוסר טכניקה בהטלה אבל כמו שאמרתי ,ניתן לחברים כאן בפורום גם לכתוב לך כמה דברים ואני מאמין לאט לאט אתה תהיה גדול וחזק  קצת קשה להסביר טכניקה, אם אתה יודע מזה "הצלפה" אז תאמץ את הטכניקה הזאת, מה שיעזור לך בטכניקה הזאת זה מקל עם פאסט אקשן, בשטח הרבה יותר קל להסביר
|
|
|
|
|
|
GuY B
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בהצלחה
תודה אבל אין לי כל כך מה לזרוק 15 גרם כי אני משתמש בריגים קלים של 6 7 גרם ואני רוצה שהם יעופו לי רחוק ספר לנו איך הריג בנוי, ובזמן הזריקה, כמה חוט נשאר מחוץ למקל כלומר מקצה הריג עד לטבעת של השפיץ ריג הכי פשוט שיש מצוף משקולת קטנה וקרס , נשאר קצת חוט רופף ואני אוסף אותו עד שיהיה מתוח
|
|
|
|
|
|
GuY B
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
נתחיל בחוט לאט לאט נשפר דברים בסוף אתה תהיה תותח  0.35 הוא עבה לרולר שלך אני הייתי משתמש בחוט 0.25 עד 0.30 נכון אין הרבה הפרשי עובי אבל לדגי המטרה שלך זה מספיק ,חוט דק יותר מרחק זריקה עוד דבר הייתי מתאמן על זריקה לרחוק ואני בטוח שגם כאן יהיה תוצאות יותר טובות למרחק זריקה אתה אומר שהכי רחוק זה עד 10 מטר ? 15 מטר עם רולר אחר וחוט לא מלא בסוף מומי צדק הוא רשם לך כמה דברים שהם מאוד נכונים ,וגם רון דדון גם רשם לך דבר נוסף צריך שיהיה רולר מלא בחוט , אתה צריך להגיע לפחות ל 30 מטר זריקה אבל צריך להתאמן ולרדת בעובי החוט ,בקשר איך להצליף עם החכה אולי מישהו יכול להסביר יותר טוב יש לך חוסר טכניקה בהטלה אבל כמו שאמרתי ,ניתן לחברים כאן בפורום גם לכתוב לך כמה דברים ואני מאמין לאט לאט אתה תהיה גדול וחזק  קצת קשה להסביר טכניקה, אם אתה יודע מזה "הצלפה" אז תאמץ את הטכניקה הזאת, מה שיעזור לך בטכניקה הזאת זה מקל עם פאסט אקשן, בשטח הרבה יותר קל להסביר אני יודע מה זה ויש לי עוד מקל עם פאסט אקשן , אני ינסה הכל תודה
|
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
 |
|
|
נתחיל בחוט לאט לאט נשפר דברים בסוף אתה תהיה תותח  0.35 הוא עבה לרולר שלך אני הייתי משתמש בחוט 0.25 עד 0.30 נכון אין הרבה הפרשי עובי אבל לדגי המטרה שלך זה מספיק ,חוט דק יותר מרחק זריקה עוד דבר הייתי מתאמן על זריקה לרחוק ואני בטוח שגם כאן יהיה תוצאות יותר טובות למרחק זריקה אתה אומר שהכי רחוק זה עד 10 מטר ? 15 מטר עם רולר אחר וחוט לא מלא בסוף מומי צדק הוא רשם לך כמה דברים שהם מאוד נכונים ,וגם רון דדון גם רשם לך דבר נוסף צריך שיהיה רולר מלא בחוט , אתה צריך להגיע לפחות ל 30 מטר זריקה אבל צריך להתאמן ולרדת בעובי החוט ,בקשר איך להצליף עם החכה אולי מישהו יכול להסביר יותר טוב יש לך חוסר טכניקה בהטלה אבל כמו שאמרתי ,ניתן לחברים כאן בפורום גם לכתוב לך כמה דברים ואני מאמין לאט לאט אתה תהיה גדול וחזק  קצת קשה להסביר טכניקה, אם אתה יודע מזה "הצלפה" אז תאמץ את הטכניקה הזאת, מה שיעזור לך בטכניקה הזאת זה מקל עם פאסט אקשן, בשטח הרבה יותר קל להסביר אני יודע מה זה ויש לי עוד מקל עם פאסט אקשן , אני ינסה הכל תודה גיא לא לשכוח , כל דבר שאתה צריך תמיד יש את הפורום  וגם תדווח לנו איך מתקדם העניין להגיע למרחק רחוק יותר שיהיה לך סוף שבוע נפלא  וחג שמח 
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|