פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   איבוד משקולות |
עמודים: [1] 2 3
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: איבוד משקולות (נקרא 6053 פעמים) |
הדפסה |
|
|
|
כבר שלוש פעמים קרה לי שאני הולך לדוג בדיג חופי או ממזח בים (השלוש פעמים היחידות שדגתי בים אני דייג מתחיל  ) ומאבד הרבה משקולות בכל דיג  , בדיג חופי האחרון שלי איבדתי 4 משקולות  , ומשקלי הזריקה של החכה שלי הם 150-300 ככה שזה דיי מעצבן והולך הכסף  , ובחנות שאני קונה ממנה זה עולה ממש הרבה המשקולות, בוא נגיד זוג של משקולות כל אחת 150 גרם מגיע לבערך 20 שקל ואפילו יותר ומספיק שבדיג אחד אני מאבד 4 משקולות אני מפסיד דיי הרבה בסופו של דבר.  וניסיתי ריגים שונים, גם ריגים שהמשקולות נמצאות בסוף וגם ריגים שהן למעלה.  בנוסף זה נתקע לי בכל מיני חופים, כי לפעמים לא רואים שיש סלעים.  אז פניתי אליכם שתעזרו לי למצוא תשובה לבעיה.  אולי אתם מכירים אתרי אינטרנט שדרכם אפשר להזמין משקולות?  או אולי ריגים שבנויים ככה שהקרסים או המשקולות לא יתקעו.. תודה מראש. 
|
|
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שגיא שלום איבוד משקולות זה מרגיז,אבל זה חלק מהדייג מה הכוונה מאבד ,נקרע לך בזריקה? נתקע בסלע? אם בזריקה עפה משקולת יש מצב שהקשר שלך לא טוב או לא מתאים. יש מצב שהחוט שלך לא טוב מספיק למשקלים האלה. אם בסלעים נקרע לך אחרי שנתפס ,שוב קשר לא מספיק טוב או מתאים,חוט חלש, אולי בכלל אתה משתמש במשקולת לא מתאימה לתוואי החוף? לדוגמה בחוף סלעי לא משתמשים במשקולת עוגן לדוגמה,יש גם ריגים שמתאימים לחוף סלעי וכדומה. תפרט יותר בבקשה. בקשר למחירים לא יודע איזה עופרות אתה קונה ב20₪
|
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
כדי שנוכל לעזור תצטרך לענות על כמה שאלות א.איזה סוג חוט יש לך נילון או בד ב.איזה חברה ג.מה קוטר החוט ד.יכול להיות שהחוט ישן ה.באיזה קשרים אתה משתמש אני מבין שאתה דייג חדש יכול להיות שאתה לא זורק נכון
|
|
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
ולדעתי תחליף מקום קנייה - 20 ש"ח ל300 גרם משקולות נשמע לי מוגזם, למרות שהמון זמן לא רכשתי משקולות אז לא יודע אם השתנה המחיר שלהם. איבוד משקולות זה חלק מהדיג, וקורה לכל דייג, מתחיל או מנוסה. ככל שתתנסה יותר, הסיכוי לשחרר את המשקולת יגדל, וכמו כן תלמד לאיפה לא כדאי לזרוק  הכל בהנחה שהמשקולות שלך "נעלמות" כי הן נתקעות בסלעים ולא פשוט נקרעות בזריקה.
|
|
|
|
|
|
IZHAK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים
|
|
בוא נתחיל מהקל אל הכבד
ראשית אל תקנה שוב באותה חנות מחיר המשקלות נע בערך ל 20 ש"ח ל ק"ג
והכבד. ספר לנו .א. איזה חוט יש לך על המוביל?{ המוביל זה החוט אשר נמצא מגולגל על הרולר
ב. מבנה הריג שלך ?{כיצד אתה קושר את הקרסים והמשקולת לחוט המוביל}
הסיבות הכי נפוצות לאבד משקולות הן
1. קשירה לא נכונה
2 שימוש לא נכון בחכה בעת שנתקעת
3 החוט של הריג וכיצד הוא נקשר אל המוביל
ישנן עוד סיבות אך אלו הן הנפוצות ענה לפי חוות דעתך ואם נוכל לעזור נעזור
תודה שפנית isf
|
|
-------------------------------
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
לגבי מחיר המשקולות, תלוי איזה הוא קונה :
20 ש"ח לזוג משקולות עוגן (מתקפלות מהסוג הטוב) 150 גרם - זה מחיר זול יותר ממה שאני קונה.
|
|
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
|
|
 |
|
|
לגבי מחיר המשקולות, תלוי איזה הוא קונה :
20 ש"ח לזוג משקולות עוגן (מתקפלות מהסוג הטוב) 150 גרם - זה מחיר זול יותר ממה שאני קונה.
בוא נתחיל מהקל אל הכבד
ראשית אל תקנה שוב באותה חנות מחיר המשקלות נע בערך ל 20 ש"ח ל ק"ג
והכבד. ספר לנו .א. איזה חוט יש לך על המוביל?{ המוביל זה החוט אשר נמצא מגולגל על הרולר
ב. מבנה הריג שלך ?{כיצד אתה קושר את הקרסים והמשקולת לחוט המוביל}
הסיבות הכי נפוצות לאבד משקולות הן
1. קשירה לא נכונה
2 שימוש לא נכון בחכה בעת שנתקעת
3 החוט של הריג וכיצד הוא נקשר אל המוביל
ישנן עוד סיבות אך אלו הן הנפוצות ענה לפי חוות דעתך ואם נוכל לעזור נעזור
תודה שפנית isf
ולדעתי תחליף מקום קנייה - 20 ש"ח ל300 גרם משקולות נשמע לי מוגזם, למרות שהמון זמן לא רכשתי משקולות אז לא יודע אם השתנה המחיר שלהם. איבוד משקולות זה חלק מהדיג, וקורה לכל דייג, מתחיל או מנוסה. ככל שתתנסה יותר, הסיכוי לשחרר את המשקולת יגדל, וכמו כן תלמד לאיפה לא כדאי לזרוק  הכל בהנחה שהמשקולות שלך "נעלמות" כי הן נתקעות בסלעים ולא פשוט נקרעות בזריקה. כדי שנוכל לעזור תצטרך לענות על כמה שאלות א.איזה סוג חוט יש לך נילון או בד ב.איזה חברה ג.מה קוטר החוט ד.יכול להיות שהחוט ישן ה.באיזה קשרים אתה משתמש אני מבין שאתה דייג חדש יכול להיות שאתה לא זורק נכון
שגיא שלום איבוד משקולות זה מרגיז,אבל זה חלק מהדייג מה הכוונה מאבד ,נקרע לך בזריקה? נתקע בסלע? אם בזריקה עפה משקולת יש מצב שהקשר שלך לא טוב או לא מתאים. יש מצב שהחוט שלך לא טוב מספיק למשקלים האלה. אם בסלעים נקרע לך אחרי שנתפס ,שוב קשר לא מספיק טוב או מתאים,חוט חלש, אולי בכלל אתה משתמש במשקולת לא מתאימה לתוואי החוף? לדוגמה בחוף סלעי לא משתמשים במשקולת עוגן לדוגמה,יש גם ריגים שמתאימים לחוף סלעי וכדומה. תפרט יותר בבקשה. בקשר למחירים לא יודע איזה עופרות אתה קונה ב20₪
אוקיי אני מבין שלא הבאתי מספיק פרטים אז ככה- המשקולות שאני קונה הן הפשוטות ביותר והן לא נראה לי אפילו מעופרת מלאה כי הן בצבע כסוף ולא כלכך כמו עופרת טהורה. כנראה שלא הבנתם, החוט הוא חזק יחסית, הבעיה היא שהוא נתקע אני מנסה למשוך אותו בכל הדרכים מכל הצדדים ושאני מושך עם החכה ורואה שזה לא חוזר אני נאלץ לישר חכה במקביל לחוף ולמשוך אחורה את החכה עד שהחוט יקרע. החוט של המוביל שלי הוא בערך 0.30 הקשרים שלי הם קשרים מצויינים מאוד, וגם הקשר של החיבור בין החוטים ולסביבל, הבעיה היא לא בקשרים. אורך החכה היא 4 מטר. המשקולות לא עפות בזריקה ולא נחתכות מהחוט אבל לעיתים שאני מחזיר חוט נתקע בסלעים ואין לי מושג אם המשקולת נתקעת או הקרסים. יש אולי אתר אינטרנט בארץ שמוכר ציוד משקולות במחיר סביר?
|
|
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 13, 2012, 20:13:55 PM על ידי sagi1m
|
|
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
לגבי האינטרנט , גם בארץ וגם בחו"ל , משלוח משקולות לא משתלם כלכלית .
ולגבי הסלעים,
אתה צריך לבדוק אם אתה מאבד משקולות בגלל הקרסים,
לעיתים הקרס נתפסת בסלע והתלאי כ"כ עבה וחזק שכל הריג נקרע.
נסה לקשור את הקרסים עם חוט דק יותר מאשר הריג ו/או החוט הראשי, כך שאם הקרס נתקעת לפחות תצליח להחזיר את המשקולת והריג.
אם נתקעת והצלחת להחזיר את המשקולת ללא קרסים אתה יכול לשקול לעבוד גם עם קרס סירקל שתקטין עוד יותר את התפיסה בסלע.
|
|
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
|
|
לגבי האינטרנט , גם בארץ וגם בחו"ל , משלוח משקולות לא משתלם כלכלית .
ולגבי הסלעים,
אתה צריך לבדוק אם אתה מאבד משקולות בגלל הקרסים,
לעיתים הקרס נתפסת בסלע והתלאי כ"כ עבה וחזק שכל הריג נקרע.
נסה לקשור את הקרסים עם חוט דק יותר מאשר הריג ו/או החוט הראשי, כך שאם הקרס נתקעת לפחות תצליח להחזיר את המשקולת והריג.
אם נתקעת והצלחת להחזיר את המשקולת ללא קרסים אתה יכול לשקול לעבוד גם עם קרס סירקל שתקטין עוד יותר את התפיסה בסלע.
אני לא משתמש בתלאי אני מחבר את הקרסים לבד על החוט. אני משתמש בקרסים מתעקמות ולמרות זאת לא מצליח למשוך את הריג מהסלע ונאלץ לקרוע.
|
|
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
או לעבוד עם קרסים שנפתחות תחת עומס כבד יותר משל הדג הממוצע שיתפס עליה ועופרות רגילות אני קונה ב15-20₪ לק״ג
|
|
|
|
|
|
|
או לעבוד עם קרסים שנפתחות תחת עומס כבד יותר משל הדג הממוצע שיתפס עליה ועופרות רגילות אני קונה ב15-20₪ לק״ג
מאיפה אתה קונה 15 שקל ק"ג עופרת? אני ב15 שקל קונה רק שתי משקולות של 100 גרם כל אחת..
|
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
עוד דבר מאוד חשוב וזה עובד : שאתה זורק את המשקולת לא למתוח עד הסוף את החוט , כך אתה משאיר את המשקולת באותו מקום ואז פחות סיכוי שנתפס בסלע , בקשר למחיר משקולות אחי אני קונה קילו משקולות ב 15 שקל והכי יקר שאני יודע עד 25 שקל לקילו ,אז לא לקנות בחנות יותר עוד דבר נוסף שאתה רוצה להחזיר את המשקולת תן הוק סט ואז תגלגל מהר ולא לעצור עד שהמשקולת מגיע ואתה רואה אותה 
|
|
|
|
|
|
IZHAK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים
|
|
מאיפה אתה קונה 15 שקל ק"ג עופרת? אני ב15 שקל קונה רק שתי משקולות של 100 גרם כל אחת.. אולי ראשית תספר איפו אתה קונה את המשקלות שלך שנית לקרא שאלת עונים לקרא הכל כי כבר נכתב שהמחיר נע בין 15-20 ש"ח לק"ג והכי כדאי היכן אתה יוצא לדוג אולי איפו אתה גר אולי אחד מותיקי הדייג יהי עמך וידריך אותך . כוון שלפעמים הדרכה נכונה ובסיסית פותרת את כל הבעיה
|
|
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
|
|
|
|
|
היי, זה הפתרון שלי להחזיר את המשקולת באזור עם תקלות או סלעי לגמרי (ראש הנקרה פלמחים ועוד..) לחתוך צינור לגודל 10-20 ס"מ. בצד אחד לתקוע משקולת בצורת חרוט כמו בתמונה. מהצד הפתוח לדחוס לתוך הצינור קלקר. אחרי שהצינור מלא בקלקר עד 3 ס"מ מהקצה לעצור ולטפטף שעווה לתוך הצינור על הקלקר על מנת ליצור איטום. לחמם חתיכת מתכת (שחילר , מברג...) וליצור חור בצינור מעל השעווה שחודר אתת שתי הדפנות של הצינור. להשחיל בחור חוט עבה 100-120 או חוט נירוסטה עטוף בצינור פלסטיק (יכול להיות גם הצינור של הסטיקלייט הקטן) בדיקה אחרי שמסיימים - ממלאים דלי מים ומכניסים את המשקולת פנימה - אם היא עומדת כאשר המשקולת למטה והשעווה למעלה הכל בסדר. ויש לכם משקולת שתחזיק שנה ולא תתקע ברוב הסלעים. אם תעזרו לי עם התמונות אני אעלה לכם דוגמא 
|
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
היי, זה הפתרון שלי להחזיר את המשקולת באזור עם תקלות או סלעי לגמרי (ראש הנקרה פלמחים ועוד..) לחתוך צינור לגודל 10-20 ס"מ. בצד אחד לתקוע משקולת בצורת חרוט כמו בתמונה. מהצד הפתוח לדחוס לתוך הצינור קלקר. אחרי שהצינור מלא בקלקר עד 3 ס"מ מהקצה לעצור ולטפטף שעווה לתוך הצינור על הקלקר על מנת ליצור איטום. לחמם חתיכת מתכת (שחילר , מברג...) וליצור חור בצינור מעל השעווה שחודר אתת שתי הדפנות של הצינור. להשחיל בחור חוט עבה 100-120 או חוט נירוסטה עטוף בצינור פלסטיק (יכול להיות גם הצינור של הסטיקלייט הקטן) בדיקה אחרי שמסיימים - ממלאים דלי מים ומכניסים את המשקולת פנימה - אם היא עומדת כאשר המשקולת למטה והשעווה למעלה הכל בסדר. ויש לכם משקולת שתחזיק שנה ולא תתקע ברוב הסלעים. אם תעזרו לי עם התמונות אני אעלה לכם דוגמא  אשר שלח למייל שלי : motidj3@WALLA.COMאני חייב לראות אחי 
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|