תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
13/9/2011 | צפון: מפרץ חיפה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | מעל 50 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
2200 | שרימפס - | שינן החוט (גרבידה / פרידה) | 1 | 6 |
הדו"ח:
יום ב בבוקר מחליטים החברה בצווות אשר 3 ,גיחה קצרה לעמק המלכות.התארגנות זריזה ,רכישת עופרות ובשעה 1900 נפגשים בסירה בקישון
המקום הנל מומלץ בחום ע'י הנצרתי מס 1 ולכן מחליטים לבדוק את הוואדי המדובר.
ים רגוע ושקט וכמעט ללא רוח,מצויידים בגמברי קריסטל טרי טרי (אך לא מספיק גדול ) ואנחנו אופטימיים .
בדרך לעמק עוצרים בנקודה שהניבה לא מעט דגים לאחרונה ,מנסים שם מספר דריפטים אך ללא נגיעה!!! המקום שומם לחלוטין! לך תבין את הים הזה-כנראה שלהקת המלכות ששהתה במקום רק לפני ימים ספורים טיילה למקום אחר אבל זוהי רק השערה...מי יודע
פתאום משום מקום מניקו 24 מקבל אכילה אך ללא ריצה... מפעיל את החשמל לרולר הביצימוש שלו ובקצב איטי מביא את הריג .אין נגיחות או התנגדות רבה ולבסוף מגיעים 2 סאינסים(מוסר הסלע) קטנים עם עניים מנופחות כחצי קג -700 גרם כל אחד.
מניקו מבסוט אך הוא היחידי שתפס ואנחנו רוצים גם.......
מפליגים מערבה לעבר המלכות מגיעים לנקודה ,שקט מסביב וים רגוע ללא רוח כמעט ..ירח מלא מאיר מעלינו את השמיים ואת המים.
אני חמוש בקרסים OWNER 7/0!! סירקל ,תופר על כל קרס גמברי שלם , והריג יורד למצולות
העומק רב בערך 80 מטר אך אנו נגררים ממערב למזרח ולכן יורדים בעומק ודיי מהר האמת
סימני דגים נראים בפיש פיינדר אך החוט יוצא ויוצא ואין זכר לאכילה פשוט מדבר סהרה
ואז אני מרגיש אכילה קטנה ואז ריצה ,החוט יוצא,נותן קצת מתח בחוט ,סגירת הקלאצ' לאחר 2 שניות והדג נעול !
הדג מושך ,צפוי שזוהי מפוספסת
אני עובד עם ידני כנגד הזרם ,המשקולת=300 גרם, ודג של 6 קג שנוגח,כמעט 300 מטר בחוץ!!
נעזר במקל הגמיש והחזק-Major Craft Alexander על מנת לפמפם את הדג למעלה ,פמפום ואז גלגלגול מהיר על מנת שהחוט ישאר מתוח.
הדג מתעייף לאחר 8 דק -10 דק ועולה לסירה בעזרת הרשת הרמה!
שיניים כבדות וצהובות שמיועדות לפיצוח צדפות ככל הנראה היו לדג!
לאחר מכן האדרנלין של כל החברה עולה והציפייה גבוהה אך הדג לא נגע יותר! למורת רוחנו
מחליטים להתקפל בחצות !
התמונות יצאו מטושטשות ,סורי