בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  מה עדיף, קרס מתעקמת או קרס נשברת?
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מה עדיף, קרס מתעקמת או קרס נשברת?  (נקרא 1285 פעמים) הדפסה
sagi1m

חבר פורום

מנותק מנותק

מה עדיף, קרס מתעקמת או קרס נשברת?
« ב- : דצמבר 06, 2012, 17:35:04 PM »
מה עדיף, קרס מתעקמת או קרס נשברת?

כמו שכולם יודעים אני חדש פה בפורום, ובכלל בעניין הדיג.
היום תוך כדי הלמידה שלי על הדיג, נתקלתי בבעיה. וואלה לא יודע
למדתי היום ואני ממשיך ללמוד על קשירות דיג. לימוד
לצערי חלק מהקשרים שלמדתי עד היום מצריכים כניסה כפולה של חוט לתוך החור של הקרס, ולחלק מהקרסים שלי יש חור אבל קטן וכתוצאה מכך אני לא יכול להכניס את החוט פעמיים לקרס כמו שלמדתי בקשירות, אז חיפשתי קשר חדש לקרס שמצריך הכנסת חוט לקרס רק פעם אחת, מצאתי את הקשר בפורום סרטוני הדרכה,
סרטון שעדי העלה  
זה הסרטון-
<a href="http://www.youtube.com/embed/ukzfzws2jYY" target="_blank">http://www.youtube.com/embed/ukzfzws2jYY</a>
ניסיתי את הקשר בפעם הראשונה עם קרס מידה 9 של חברת youvella (קניתי בארץ), עשויה מברונזה.
חיברתי את הקשר לקרס, ועשיתי לקרס מבחן ובסוף יצא תוצאה של 4.6 ק"ג אולי 5 שהקרס החזיקה. האשם תמיד
הייתי בטוח שהקשר הוא זה שיפרם ראשון, אבל להפתעתי הוא החזיק טוב, גם החוט עצמו החזיק טוב ולא נקרע, למרות שהוא חוט זול מאוד שקניתי לצורך אימוני קשירה. יצא שהקרס הצליחה להרים משקל של 4.6 ק"ג אבל התעקמה למצב של כמעט ישר, אני חוזר כמעט ישר ולא ישר! (המשקל עצמו היה 4.6 ק"ג אבל לא בדקתי על משקל יותר גבוה למרות שאני משער שהיא הייתה מחזיקה בערך 5-6 קילו)
בדקתי את הקשר שוב הפעם עם קרס אחרת מידה 8-9 (אני לא בטוח כי קניתי מאיביי) והיא עשויה מברזל כסוף.
השתמשתי באותו קשר ואותו המשקל, רק שהפעם קצת לפני שהקרס הצליחה להרים את ה4.6 ק"ג היא נשברה לשני חלקים. דיי נדהמתי כי הקרס הזו הייתה נראית לי הרבה יותר מאסיבית וחזקה מהקודמת.

אז השאלה שלי היא בסופו של דבר האם כדי להשתמש בקרס שהחזיקה מעמד אבל התעקמה ( דבר שאני משער יכול לגרום לקרס לצאת מפיו של הדג גם לאחר נעיצה- תקנו אותי אם אני טועה) האשם תמיד
או שעדיף את הקרס שנשברה, ועדיף לקחת סיכון שבירה מאשר קרס שמתעקמת? וואלה לא יודע

תודה רבה מראש!
 האתר מספר 1
 IP: [ מחובר ]
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: מה עדיף, קרס מתעקמת או קרס נשברת?
« הגיב #1 ב- : דצמבר 06, 2012, 17:45:49 PM »
שלום שגיא
לפי המידות של הקרסים שציינת לא מאמין שתתפוס דגים כאלה שמנים במשקל 4.5-5.0 ק״ג
יש קרסים שנשברות כמו הקריסטל הן קשות וחדות אבל נשברת תחת עומס,ויש קרסים שנקראות או נקראו בעבר נורווגיות
שהם מתיישרות, אני באיזור חולי עובד לרוב עם הקריסטל ,ובאזורים סלעיים משתדל לעבוד עם הנורווגיות המתיישרות ,ככה אני לא מאבד ריגים ומיישר את הקרס בחזרה וממשיך לדוג.
מקוווה שעזרתי במשהו.
נ. ב. כנראה שהחוט שאתה קושר איתו עבה מידי בשביל הקרסים האלה אם הוא לא עובר פעמיים הטבעת הקשירה.
ruviva
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : דצמבר 06, 2012, 17:52:32 PM »
על מנת להשיב לשאלתך, יש לדעת איזה דגים אתה מטרגט,

אם אתה הולך על סרגוסים או דגי סלע קטנים אחרים, בחר בקרס המתעקמת, שכן בתפיסה בסלע היא מתיישרת מעט ומשתחררת ואחר מכן אתה משיב אותה למצבה הקודם.

אם מטרתך היא דגים גדולים כמו אינטיאס וכדומה, בחר בקרס שלא תתעקם ולא תשבר, אפילו אם תצטרך לשם כך לעלות בעובי הברזל של הקרס. אינטיאס בנגיחותיו יכול לפתוח קרס ואז חבל על הדג.

בכל מקרה אני מקרסים נשברות בורח כמו מאש.
sagi1m

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : דצמבר 06, 2012, 17:57:46 PM »
על מנת להשיב לשאלתך, יש לדעת איזה דגים אתה מטרגט,

אם אתה הולך על סרגוסים או דגי סלע קטנים אחרים, בחר בקרס המתעקמת, שכן בתפיסה בסלע היא מתיישרת מעט ומשתחררת ואחר מכן אתה משיב אותה למצבה הקודם.

אם מטרתך היא דגים גדולים כמו אינטיאס וכדומה, בחר בקרס שלא תתעקם ולא תשבר, אפילו אם תצטרך לשם כך לעלות בעובי הברזל של הקרס. אינטיאס בנגיחותיו יכול לפתוח קרס ואז חבל על הדג.

בכל מקרה אני מקרסים נשברות בורח כמו מאש.

אוקיי, אז לצורך העניין אני דייג מתחיל, לכן אני מנסה לדוג דגים כמו דניסים, מרמירים, בורים וכו..
אני צריך להשתמש בקרסים מתעקמות בלחץ?
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : דצמבר 07, 2012, 11:27:27 AM »
פחות או יותר מה שדובדוב אמר.

רק תוספת קטנה - גודל הדגים הוא פרמטר חשוב, וגם סוגם.

יכול להיות שתדוג באזור סלעי מאוד, אבל תדוג עם פתיון גדול, מה שיכול להגביר את הסיכוי ללוקוסים. לוקוסים יכולים לעקם קרסים בקלות, וכן גם סרגוסים\שיננים\פרידות. פרידה של 700 גרם יכולה למעוך לגמרי קרס לא איכותי - לכן לפני שאתה בוחר במתעקם או נשבר, כדאי לקנות, לפחות בקרסים, את הפירמות האיכותיות ביותר.

בינתיים, בתור דייג מתחיל, ממליץ לך לעבוד עם שני סוגי הקרסים. לכולנו בורחים דגים מכל מיני סיבות, וזה חלק מהלמידה. תראה מה נוח לך ולאיזה זמן\אזור בו אתה דג.

כשתתקדם, תיכנס יותר לעומק ותוכל ממש להתאים סוג וגודל קרס לאותו יום נתון, ביחס לפיתיון שלך ולסוג הדגים שאתה יודע שנמצאים.

העיקרון המנחה שלפיו קרס נשבר לחול וקרס מתעקם לסלע הוא עיקרון טוב, תתחיל איתו תוך ניסוי ולמידה מן התוצאות.

אל תשכח - כשאתה עובד עם קרס מתעקם בסלע, והוא אכן מתעקם כתוצאה מתקיעה בסלע, תמיד יש לבדוק את נשאר חד. אם לא, יש להחליף מיד.
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : דצמבר 07, 2012, 13:53:12 PM »
ציטוט
אוקיי, אז לצורך העניין אני דייג מתחיל, לכן אני מנסה לדוג דגים כמו דניסים, מרמירים, בורים וכו..

מצחיק אבל כולנו מטרגטים את אותם סוגים  גיחוך

ההמלצה הכי טובה שקיבלת פה היום היא להתמקד בקרסים חדות ואיכותיות
עדי

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : דצמבר 07, 2012, 14:08:14 PM »
זה הקשר הראשון שאבא שלי לימד אותי שהייתי ילד קטן  אתה בסדר

השתמשנו בו לקרסים ללא לולאה.

אתה מדבר על קרסים קטנות מאד, והסיכוי שדג המטרה שציינת יישר לך אותם או ישבור אותם הוא אפסי,

אין טעם להשתמש בחוט עבה לקרסים כאלו.

במידה והם נתקעים בסלע ובכל זאת חוזרים , ברוב המיקרים אני אחליף אותם בחדשים לכן לא אכפת לי להשתמש בחוטים דקים יותר שייקרעו בלי לסכן את הריג.

אם בכל זאת זכית לדג גדול, סביר שהוא ישבור את שני הסוגים, קרה לי כבר שדג קטן שנתפס על קרסים כאלו

זכה להיבלע בדרך לחוף ע"י טורף שפשוט שבר לי את הקרסים.

-------------------------------
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!