בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  עזרה בבחירת מיקום אשקלון / אשדוד ?
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: עזרה בבחירת מיקום אשקלון / אשדוד ?  (נקרא 1451 פעמים) הדפסה
zivm0804
כשהגלים מתחזקים .. החזקים מתגלים !!
חבר פורום
**

מנותק מנותק

עזרה בבחירת מיקום אשקלון / אשדוד ?
« ב- : נובמבר 28, 2012, 10:36:58 AM »
לדייגים הדרומיים שבנינו אני חייב עזרה לבחור
מיקום לדייג אני דג עם קלמרי גמברי ושניצל.
זו בקשה מיוחדת במינה כי החברה באה איתי
ואני חייב להראות לה שאני לא סתם משאיר אותה לבד בלילות סמיילי
בקיצור.. חוף באזור אשקלון/אשדוד
רצוי שהמים יהיו מגוונים ( סלעים / שוניות )..

תודה מראש !! אנחנו מספר 1
 IP: [ מחובר ]
zivm0804
חבר פורום
**

מנותק מנותק

בעניין: עזרה בבחירת מיקום אשקלון / אשדוד ?
« הגיב #1 ב- : נובמבר 28, 2012, 10:46:35 AM »
מצטער על ההקפצה.. ( אני לא יודע איך עורכים הודעה)
שכחתי לציין שאני דג פתיונות מהחוף כמובן
הציד שלי הוא :
רולר : 6000 okuma avenger
מקל : mako 4.50 70-150g
חוט ניילון 0.40

רולר : 7000 okuma conerado
מקל : mako 4.20 100-200g
חוט בד 0.25

השלישית של חבר
רולר : stinger לא זוכר דגם
מקל : black widow 4.20 150-250
חוט ניילון 0.40
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : נובמבר 28, 2012, 11:42:26 AM »
אהלן,

לגבי עריכת הודעות, יש לך אופציה כזאת בצד שמאל למעלה, במסגרת ההודעה. אין מה להתנצל על ההקפצה, מה גם שהיא נעשתה בהפרש של עשר דקות, כך שהכול בסדר.

ולענייננו, אף על פי שאני לא דרומי, זה מעט המידע שאני יכול לתת לך: כל הגזרה מאשדוד ועד אשקלון מתאפיינת בחופים מגוונים המתאימים לדיג פתיונות.

אזור של חול וסלע אתה תמצא בין פלמחים לזרם המים החמים באשדוד (מה שמכונה "המטרות"). אם אני זוכר נכון, וזה רק על סמך הזיכרון שלי (לאינדיקציה סופית מומלץ לעיין במפה הזאת http://maps.b144.co.il/ ולא לשכוח לסמן מצב "משולב" בצד שמאל למעלה. למיטב ידיעתי זו המפה העדכנית ביותר והחדה ביותר), יש לך רצועה יפה דרומית מפלמח"ים המשלבת חול וסלע, יותר לכיוון החול. תוואי החוף במאה המטרים הראשונים משתנה תדיר בהתאם למזג האוויר, גאות ושפל וסופות מזדמנות. כלומר, מה שהיום היה סלעי, בעוד שבוע יכול להיות חולי לגמרי.

אי לכך, אם אתה מתכנן דיג לילה, אני ממליץ לך להגיע קצת לפני החושך כדי לקבל מושג איפה אתה זורק ומה מצפה לך. אם אין באפשרותך לעשות כן, יש דרך נוחה למצוא "בורות" בלילה, על ידי איתור המקום בו הגל לא נשבר. למה אני מתכוון? נניח שגל נשבר לאורך החוף, הוא הרי לא נשבר באופן שווה לכל אורך החוף. לפעמים הוא נשבר מוקדם, לפעמים מאוחר ולפעמים נשבר ואז עולה שוב פעם. קטע חופי בו הגל לא נשבר (ומשני צדדיו יש שבירה) מעיד על בור. לשם מומלץ לזרוק תמיד. וכך גם להיפך - מקום שבו יש שבירה פתאומית מעיד על גבעה (בין אם סלע או חול) ולשם, לרוב לא מומלץ לזרוק, אלא אם כן אתה יודע לכוון בדיוק לשיפוע של הגבעה. בכל אופן, אני אישית תמיד מחפש את הבור הזה שכמעט תמיד מצוי בטווח זריקה קרוב למדי (לעתים עד 20 מטר מהחוף).

אופצייה נוספת שעלולה לעלות לך במשקולת היא לזרוק ריג נקי, כלומר בלי קרס, רק עם משקולת. מומלצת משקולת תלייה, ולא כזו שרצה על החוט.

זרוק הכי רחוק שאתה יכול, ואז סרוק בעזרת המשקולת, תוך גלגול איטי, את תוואי הקרקע. זה מומלץ יותר לים שקט ומהווה אינדיקציה טובה לאיזור בו אתה דג. אם המשקולת חוזרת חלק תוך חיכוך בקרקע, מדובר בחול, ואם אתה מרגיש "תקיעות" כאלה וקפיצות במשקולת, מדובר בסלע. כמובן שאם המשקולת נתקעת, אם שתחליף מקום או שתתכונן לקשור הרבה :-)

אגב, כך נהגו לעשות גם מסירות לפני שלכל אחד היה פיש פיינדר.

מקווה שעזרתי.

שיהיה בהצלחה ותמסור לחברה שהולכים לדוג בשביל משהו הרבה יותר גדול מדגים - שקט נפשי.

zivm0804
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : נובמבר 28, 2012, 14:45:05 PM »
קודםכל תודה על המידע אדם
תאמין לי שאני מנסה אנושות להסביר לה על השקט הנפשי
ועל ההנאות החבויות בדייג ( פרט לתפיסת דגים)
לגבי המיקום.. אם תוכל לתת לי כיוון מדוייק או הסבר הגעה כלשהו..

תודה מראש !!
Ziv
חבר פורום

מנותק מנותק

Tica Libra SA3000 משודכת לSureCatch Tournament XP

« הגיב #4 ב- : דצמבר 01, 2012, 08:25:04 AM »
אהלן,

לגבי עריכת הודעות, יש לך אופציה כזאת בצד שמאל למעלה, במסגרת ההודעה. אין מה להתנצל על ההקפצה, מה גם שהיא נעשתה בהפרש של עשר דקות, כך שהכול בסדר.

ולענייננו, אף על פי שאני לא דרומי, זה מעט המידע שאני יכול לתת לך: כל הגזרה מאשדוד ועד אשקלון מתאפיינת בחופים מגוונים המתאימים לדיג פתיונות.

אזור של חול וסלע אתה תמצא בין פלמחים לזרם המים החמים באשדוד (מה שמכונה "המטרות"). אם אני זוכר נכון, וזה רק על סמך הזיכרון שלי (לאינדיקציה סופית מומלץ לעיין במפה הזאת http://maps.b144.co.il/ ולא לשכוח לסמן מצב "משולב" בצד שמאל למעלה. למיטב ידיעתי זו המפה העדכנית ביותר והחדה ביותר), יש לך רצועה יפה דרומית מפלמח"ים המשלבת חול וסלע, יותר לכיוון החול. תוואי החוף במאה המטרים הראשונים משתנה תדיר בהתאם למזג האוויר, גאות ושפל וסופות מזדמנות. כלומר, מה שהיום היה סלעי, בעוד שבוע יכול להיות חולי לגמרי.

אי לכך, אם אתה מתכנן דיג לילה, אני ממליץ לך להגיע קצת לפני החושך כדי לקבל מושג איפה אתה זורק ומה מצפה לך. אם אין באפשרותך לעשות כן, יש דרך נוחה למצוא "בורות" בלילה, על ידי איתור המקום בו הגל לא נשבר. למה אני מתכוון? נניח שגל נשבר לאורך החוף, הוא הרי לא נשבר באופן שווה לכל אורך החוף. לפעמים הוא נשבר מוקדם, לפעמים מאוחר ולפעמים נשבר ואז עולה שוב פעם. קטע חופי בו הגל לא נשבר (ומשני צדדיו יש שבירה) מעיד על בור. לשם מומלץ לזרוק תמיד. וכך גם להיפך - מקום שבו יש שבירה פתאומית מעיד על גבעה (בין אם סלע או חול) ולשם, לרוב לא מומלץ לזרוק, אלא אם כן אתה יודע לכוון בדיוק לשיפוע של הגבעה. בכל אופן, אני אישית תמיד מחפש את הבור הזה שכמעט תמיד מצוי בטווח זריקה קרוב למדי (לעתים עד 20 מטר מהחוף).

אופצייה נוספת שעלולה לעלות לך במשקולת היא לזרוק ריג נקי, כלומר בלי קרס, רק עם משקולת. מומלצת משקולת תלייה, ולא כזו שרצה על החוט.

זרוק הכי רחוק שאתה יכול, ואז סרוק בעזרת המשקולת, תוך גלגול איטי, את תוואי הקרקע. זה מומלץ יותר לים שקט ומהווה אינדיקציה טובה לאיזור בו אתה דג. אם המשקולת חוזרת חלק תוך חיכוך בקרקע, מדובר בחול, ואם אתה מרגיש "תקיעות" כאלה וקפיצות במשקולת, מדובר בסלע. כמובן שאם המשקולת נתקעת, אם שתחליף מקום או שתתכונן לקשור הרבה :-)

אגב, כך נהגו לעשות גם מסירות לפני שלכל אחד היה פיש פיינדר.

מקווה שעזרתי.

שיהיה בהצלחה ותמסור לחברה שהולכים לדוג בשביל משהו הרבה יותר גדול מדגים - שקט נפשי.

אחלה הסבר, גם אני למדתי מזה סמיילי

ובתור אחד אשקלוני שיצא לו לדוג גם באשדוד המון, אז יש 2 מקומות שממש מועדפים לדעתי... דבר ראשון מאזור הפארק לכיוון קצאא, אתה יכול ללכת קצת דרומה מהפארק, אבל אם אתה רוצה לתפוס ( ולאבד המון ריגים ) אז מומלץ ללכת עד הבטונדות בערך, ולא לעבור אותם... ( מניסיון D: )
אבל זה רק אם יש לך כוח וסבלנות..
המקום השני לדעתי זה האזור של המים החמים באשדוד, המים החמים תמיד מפוצץ אז אתה יכול ללכת לחופים ליד, החוף משמאלו אין בו הרבה סלעים אבל יש בו דגים... וגם מאוד נגיש לרכב ( אתה 20 מטר מהרכב בערך.. )
ומימין לזרם יש לך גם חוף עם הרבה סלעים, שם יצא לי לדוג אבל כמה פעמים בודדות ואני אפילו לא זוכר תוצאות...מקווה שעזרתי ..
שחר נ

חבר פורום
*

מנותק מנותק

ההוק4 נו זה היה פעם :)

« הגיב #5 ב- : דצמבר 01, 2012, 17:37:33 PM »
יש גם את החוף הצפוני והשוברים של בר כוכבה למרות שבזמן האחרון התמלא שם חול ונהיה מאוד רדוד 50 60 מטר מהחוף פנימה .
בהצלחה תהנו ויפה שהיא זורמת איתך לים גם אם זה ליציאה אחת זה אחת יותר מאשתי גיחוך
-------------------------------
"Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter, and those who matter don't mind." Theodor Seuss Geisel
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!