תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
4/11/2012 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
17:00 | קלמארי - | טרכון ים תיכוני | 2 | חצי קילו |
19:00 | קלמארי - | לבט / קורבינה/קורבל (יבלן האדווה) | 1 | 220 ג''ר |
הדו"ח:
לאחר לילה מאכזב שעברתי עם גיאצ'וק ביום חמישי אשר הסתים עם שש תקיפות מרשימות של גומברים אשר פרקו שלושה ראשים גדולים של קלמארי והחזירו לנו שלושה סרגוסים נגוסים ומשוסעים לשניים
אני מכלית לתת גיחה נוספת בשבת אחר הצהריים
אל היציאה הזו אני מצרף אלי את הנסיכה

המטרה לנסות ללכוד את אחד הברנשים שהתעלל בנו ביום חמישי

מגיעם לחוף קצת מאוכזבים לאחר שבשתי החנויות שהיו פתוחות לא נשארו תולעים אשר היו אמורות לספק לנו את דגי הפיתיון
אני נאלץ להסתפק בפילה בורי ובקלמר שהבאתי מהבית
פותח סט ראשון מחמש בפילה בורי ולמים
השלב השני סט קל לנסיכה אשר תפקידה היה לנסות להוציא דגי פיתיון עד שאגמור להתארגן
בזמן שהנסיכה מתפעלת את הציוד שלה אני ניגש לפתוח את הסט השני שאותו אני מיעד לטרכונים אשר אמורים להיכנס לקראת אור אחרון לקרבת החוף לארוחת ערב
מכין ריג אשר בנוי ממשקולת 100 ג'ר בקצה ושתי קרסים 0/1 מעל
מחמש ברצועות קלמארי וקדימה למים
חוזר אל נקודת ההתארגנות ומתחיל לפתוח סט קל נוסף בשבילי כדי לנסות ולהגדיל את הסיכוי לתפוס את דגי הפיתיון
תוך כדי התארגנות כשאני עם הגב לחכות אני שומע את הנסיכה צועקת אבא אבא יש אכילות
מסובב את הראש ורואה את המקל עם הקלמאר קד קידות יפות עוזב הכל רץ שולף את המקל הוקסט וגלגול בינוני בצד השני יש משהוא שלא מאושר מהעניין אשר מנסה בכל הכוח להחלץ מהמצב
תוך כמה רגעים אני מבין את פשר ההתנגדות העזה
אל הריג היו מחוברים שני טרכונים נחמדים אשר ביחד נתנו תחושה של משהוא גדול

מנסה לשחרר אותם מהר כדי להכניס את הפתיונות לסיבוב שני אבל שני הליצנים בלעו את הקרס עד הת....ת קצת מתעכב אבל הסט לבסוף חוזר למים מחומש ברצועות קלמאר חדשות
חוזר לארגן את הסט הקל ומצטרף אל הנסיכה הואז שוב מישהוא דופק בדלת ומודיע שהוא בא לביקור
רץ שוב שולף את המקל הוקסט וגלגול בינוני בצד השני יש התנגדות אשר מצליחה להפעיל את הקלאצ' אני מושית את היד לסגור אותו טיפה ואז זה קורא הדג רץ לכוון שלי החוט מתרופף והברנש מצליח לארגן לעצמו חנינה

בינתים החושך יורד ואני מוציא את המקל שמיועד לגומברים כדי להחליף פיתיון
כמו שמתרחש בזמן האחרון גם הפעם הסרטנים פרקו אותו עד ליסוד

עקב חוסר ההצלחה לתפוס איזה דג לפיתיון אני מחמש את הקרס בראש קלמר ומחזיר למים
בינתים אני תופס קצת זמן איכות עם הנסיכה ואת הסט שלי אני מכניס למים מחומש בזרועות קלמאר מניח בסטנד ושם פעמון
מתישב ליד הנסיכה מקשקש איתה וממתין לדג הבא שיבוא לביקור
ואז מגיע ההפתעה
הסט הכי מצ'וקמק שהיה במים נותן אותות אל ידי צלצול פעמון עדין אני ממתין לצלצול נוסף אבל הוא לא מגיע
אני קם לבדוק מה פשר העניין ומגלה שהחוט רופף מתחיל לגלגל ואז מרגיש התנגדות קלה אני אומר לעצמי יש סוף סוף יש דג לפתיון אבל לא במקום זה יש הפתעה שלדעתי תפתי גם חלק מיכם
על הקרס מחובר לבט shoked2;באורך של 25 ס''מ אשר גם הוא בלע את הקרס עד לת...ת ובזה נגזר גורלו וגם הוא מצטרף לשקית הדגים
בינתים הים יורד ומתפתחים תנאים סבירים לדייג קלמאר אני מחליט לקפל ציוד ולתת גיחה למקום בוא יש סיכוי לתפוס אותם
מתארגנים זריז הנסיכה לובשת את חולצת הפורום לטובת המאורה פעם ראשונה שלה בדייג קלמאר
מגיעים לנקודה ונפגשים שם עם יריב וחבר שלו

עולים על המזח ושם מתפצלים אני והנסיכה מתקדמים עד לקצה ויריב נשאר בתחילתו
חוסר הצלחה מצידינו מחזיר אותנו לתחילת המזח שם אנו נפגשים שוב עם ירב שמודיע לנו בשמחה שיש ברשותם שתי רכיכות sml41;אנו מיד מתמקמים ומתחילים לעבוד
בינתים יריב וחברו מוציאים עוד שנים הזמן עובר ומתחיל להיות מאוחר לנסיכה יש לימודים בבוקר
אני מקציב רבע שעה לתזוזה ואז זה קורא
אנסיכה אומרת לי אבא נראה לי שיש לי משהוא על החכה אני אומר לה שתדליק את הפנס ותתחיל לסרוק את המים ואז אנו רואים אותו במלו הדרו מקפץ על פני המים ומשפריץ לכל הכיוונים הנסיכה מאושרת עד לשמים זה הקלמאר הראשון שלה ובמקום להוציא אותו מהמים היא מחליטה לצפות ולהתפעל מהצורה בה הוא שוחה ואני באטרף תוציא אותו הוא עוד רגע יברח לך והיא אומרת לי רגע תראה איזה יופי הוא שוחה
לאחר כמה זריקות ויש לנסיכה קלמאר נוסף אשר משתחרר רגע לפני שהוא יוצא לנשום אויר צח

ואז מגיע תורי וגם אני זוכה להוציא אחד מציץ בשעון ונדהם לגלות שהרבע שעה הפכה לחצי שעה
מקפלים זריז ציוד נפרדים מיריב ומתגלגלי חזרה הביתה שמחים ומאושרים מיום מאוד מוצלח