תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
4/11/2012 | כללי: ים התיכון | מים מלוחים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
הדו"ח:
שלום לכל החברים
זה דו"ח ראשון שלי בפורום , מקווה שתהנו.
התאריך 2.11 יום שישי ,יום ההולדת שלי ,מתעורר עם אנרגיות מטורפות ומחכה בכיליון עיניים כבר להגיע לים.
דבר ראשון מקפיץ את הילד לגן , מסיים עוד כמה סידורים ומגיע לנקודה בסביבות השעה 8:30.
הים נראה עכור רגוע ועובד למחצה, וזה נראה מבטיח.
מכין את הבצק, שולף את המקל(קרבון 6 מ') ויאלה חוזרים למקורות ,הדיג האהוב עליי ביותר מאז היותי ילד.
במקביל מכין את הריסוס ומגיע לכיפת הסלע העליונה בתוך הריף ,האזור כולו סילעי וקשה עם בורות וזה מצריך זהירות יתרה בהליכה על הסלעים.
מתחיל בריסוס וממתין,לאחר מס' דקות בודדות מתחילות התרחשויות על פני המים ומזהה אכילות.
זורק לכיוון וממתין בסבלנות ואט אט ניכנס למצב של "מדיטציה" מתנתק מהעולם שמסביב רק אני המצוף והים...
ואז זה מגיע ...נגיעות קלות...נותן לו לאכול ואז הנפה זריזה-בום הדג נעול.
המלחמה מתחילה עוצר את נישמתי,שומר על קשר עין וחוט מתוח ומתחיל להרים ברגש רק ברגש,
הדג קופץ על פני המים ושוב צולל למעמקים הבלאגן ממשיך שומר על 100% ריכוז וממשיך להרים ברגש
הדג ממשיך לצלול אבל הוא כבר קרוב... המקל כבר בזווית 90 מעלות כלפי מעלה והדג מפעת משקלו כבר מפרפר על הסלע עיניין של שניות מרים את החוט מתוח והופ לדלי.
משחרר אנחה לאוויר וקורא בקול שמע ישראל.
זהו רק אחד ממיני "המלחמות" שחוויתי עם הדגים -כל דג נלחם אחרת ואוכל אחרת -הגדולה של הדייג זה לזהות את כל הצורות על פני המים ובתוכם.
אציין יחד עם זאת שלמרות הניסיון ברחו לי מס' דגים בגדלים מרשימים ,אבל צריך להגיד תודה על מה שהים נתן.
הדייג היה מלווה בהפסקות מידי פעם , כולל דייגים עם סירה שבאו לזרוק את הרשת בדיוק איפה שעמדתי -אבל "החטא ועונשו "-דג אחד לא ניתפס ברשתם .
זהו להיום הריסוס נגמר והשעה כבר קרובה ל14:00 בצהריים.
צריך להספיק להגיע הביתה לפני כניסת השבת.
מה אוכל עוד לבקש ביום הולדתי
אחלה חוויה,אחלה דיג,אחלה ים, ואחלה ארוחה לשבת
והכי חשוב מודה לבורא עולם על כל מה שנתן לי בחיי ,כולל הדגים ששלך אליי ביום הולדתי....
אני ינסה להעלות 2 תמונות שצילמתי
שלכם באהבה
רובי