תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
19/10/2012 | שרון: מכמורת- נתניה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | מעל 50 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
9:00 | דג חי - סנפן | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 2 | 5.5 |
12:00 | קלמארי - טרי | דוראדו / פוטה (רעמתן כחלחל) | 5 | 9.5 |
14:00 | - טרי | נצרן ים-תיכוני (חזיר ים) | 11 | 19 |
הדו"ח:
יצאנו מהמרינה בסביבות 7:30 לכיוון ה30מ לחפש דגים חיים.
תפסנו כמה סנפנים וסרדין טועה אחד.
נסיעה ארוכה לאזור נתניה למיקום הראשון.ים שתיל ללא דריפט וללא רוח.
תענוג!!!
מורידים גיגים על מה שנראה באקו להקה ענקית של אינטיאסים ללא תוצאות.
שנינו מורידים דגים חיים וגם אין שום תגובה מצד הדגים.מוזר מאוד.

אני בא להוריד את הסרדים ורואה שהוא מיזמן הלך לעולמו

מה עושים עכשיו שואל קובי והתשובה לא מאחרת להגיע.
מרחוק אני מזהה רתיחה על המים .נוסע לכיוון ורואה להקה ענקית של ביזרי באקו.
אומר לקובי להיות מוכן עם הסביקי והוא מוריד על הלהקה.כבר ב10מ הראשונים הוא ננעל ומרים 2 ביזרי ו4 סרדינים על הסירה.אני מכניס אותם בזהירות לתא של הדגים שלא ימותו וטס למיקום של האינטיאסים.
אני מוריד את אותו הריג שאני משתמש בצפון עם שני קרסים סרכל ומחבר את הסרדין לקרס האחרונה בלבד.
כבר בירידה אני ננעל.פייט קצר ויש לנו אינטיאס ראשון על הסירה.שוב חוזר למיקום.האפס דריפט שהיה לקח אותנו כ מ40 בלבד מבמיקום.בכל זאת מתקן ומהר מהר מוריד עוד סרדין(הדג הזה לא מחזיק הרבה זמן חיי בלייבוול).
שוב נעילה בירידה אצלי.שוב פייט קצר ועוד אחד על הסירה. אצל קובי אין תקיפות בכלל

מכוון את הקלץ שמתאים לבייבי אינטיאס ואז הגיע הטעות הגדולה.
מוריד שוב סרדין גוסס .מגיע לקרקעית אבל אין תקיפה עדיין.אחרי דקה או שניים מחליט לאסוף קצת חוט לאמצע הגובה.עוד סיבוב של הרולר ויש נעילה.הדג מתחיל לרוץ כמו משוגע מה שמראה שמדובר בדג הרבה יותר גדול.
אני מהדק לו את הקלץ אבל הוא בשלו לוקח ישר לקרקעית ונתפס שם.מנסא להוצאי אותו מהכיוון השני של הסלע ללא הצלחה.מושך חזק וחוט נקרע בלידר מתחת לסוויבל של הביוקר.לפחות חזר הסוויבל

קושר ריג חדש ושוב מורידים סנפנים אבל ללא תוצאות.
כמה נסיונות ואין הענות מצד הדגים.
קובי מתחיל להיות חסר סבלנות ואני מחליט לרדת לאסוף קצת דוראדואים.:מה דוראדו עכשיו קובי אומר.עזוב אותי מהדג הזה.אני רוצה אינטיאס."יורד בכל זאת ומודיד את החכה שלי למים עם שתי רצועות קלאמרי.
30 שניות ואני נעול עם שני דוראדואים של כ2.5קג שקופצים ומסנברים את קובי עם צבעם הירוק הזוהר.
קובי ישאר רץ וקושר לעצמו ריג שהכנתי לו מראש על המושב."מה קרה קובי אני אומר לו.עזוב סתם דוראדו...."
סיבוב נוסף וגם קובי ננעל על שתיים ואני על אחד.סוף סוף חזר לבחור החיוך

איזה כיף ..תענוג.השעה כבר 12:30.מתחיל להיות מאוחר.בוא נלך לאסוף כמה חזירים ויאלה למרינה.
נוסע למיקום אחר בהמלצת חבר טוב(תודה שרון)של חזירים והתוצאות לא איחרו להגיע.כל הורדה חזיר או שתיים.היו כמה של 2.900 קג שנתנו פייט של הלייף על סט לייט.בנהים עלה גם חדד אחד(לא אוהב את הדג הזה).
שעה כבר 3 אני עייף כברוגם הרוח מתחילה לעלות.נסיעה קצר למרינה...צילום לבוק על הרציף וישר הביתה.אין זמן לקפה קר היום.
שבוע טוב