תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
19/10/2012 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 30 - 40 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
גיג קטן - סקוויד ג'יג | חתול-ים / סטרוכה (תריסנית קוצנית/טריגון חד-אף) | 1 | 2-3 ק"ג | |
שרימפס - קריסטל | פארידה (ספרוס מצוי, שינן החוט) | 1 | 800 גרם |
הדו"ח:
לאחר כחצי שנה של השבתת הסירה לצורך שיפוצים נרחבים + מנוע חדש, החלטנו לאחר הורדה שלה למים בשבוע שעבר לנצל את הים השקט והרגוע שצפוי בשישי בבוקר.
בצוות היו אני, אלון ואודי .
קובעים להפגש במרינה ב 3:00 , בתוכנית שעתיים של בולוס לחיפוש פרידות עד שיאיר ואז לעבור לג'יג לייט עד 8:30 (יש לחץ של זמן לכולנו).
נפגשים ב3:00 במרינה ואת פנינו מקבלת רוח דרום מזרחית חזקה שדי ביאסה אותנו.
החלטנו ללכת לשתות קפה ולחכות קצת שהרוח אולי תרגע. לאחר כשעה, החלטנו שיוצאים בכל זאת, דבר שהתברר כחכם. הרוח לא בירברה את הים יותר מדי והיה ים די נוח ביציאה מהמרינה.
הקיצר מפליגים בכיף אז לנקודה שרצינו להיות בה היום, מתחילים לסרוק ולחפש מבנה קרקע מתאים לפרידות ומתחילים לדוג.
בדריפט הראשון לא היה כלום ולאחר כ100 מ' של דריפט, אני רואה שאנחנו מגיעים לעוד אזור מעניין.
אני מגלגל במהירות את החוט ומוריד חזרה באותו איזור. לאחר כ5 דקות של דריפט, מגיעה האכילה הידועה של הפרדיות ואני מגיב בהוקסט ומרגיש דג נחמד בצד השני שאפילו מוציא לי מדי פעם קצת חוט מהרולר שמצרצר בהנאה (רולר BAM 620 עם קליקר כמו שעון מעורר

לאחר כמה דקות, עולה לסירה פרידה יפיפיה שמכניסה לכולנו אדרנלין ורצון לתפוס עוד.
עוד שני דריפטים וחוץ ממולי אחד שיצא לאודי, לא היה כלום.
בינתיים האור כבר מאיר ואנחנו עוברים לג'יג.
אני הפעם עם סט חדש לג'יג לייט (ציוד מפורט בהמשך) ואלון עם מקל חדש לג'יג לייט.
מתחילים לסרוק את ריפים, רואים להקות, מורידים, מקפיצים אבל אין מענה מצד הדגים.
ככה, עובר לו הזמן ובסריקה מסויימת, אני אומר לאלון שהנה יש דג בודד נחמד במים ומיד עוצר את הסירה.
אני מוריד את הג'יג עד הקרקעית, נותן הקפצה אחת וישר מרגיש נעילה ונגיחות חזקות מהצד שני

אחח, איזה כיף של מלחמה, כיפוף מקל והוצאת חוט מהרולר החדש. פשוט נהנה מכל רגע.
בינתיים אלון הצלם מסריט את כל המהלך, אני ממשיך ולאחר כמה דקות אני רואה צללית מוזרה ורחבה עולה למעלה. חשבתי אולי על חזיר אבל יוצא בסוף טריגון/סטינגר שכמובן לאחר שחרור הקרס בזהירות+ דריכה עם הנעל על הקוץ שיש לו בזנב ! משוחרר חזרה לים.
המשך נסיונות ג'יג על להקות נוספות, לא העלה דבר.
ב8:30 , התקפלנו חזרה למרינה.
הנה תמונות של הפרידה בתפיסה, בבית ואחרי התנור.
כמובן תהנו גם מהסרטון
משקל הפרידה: 800 גרם
הציוד שהשתמשתי בו:
בולוס:
מקל: של חברת LineAfee דגם מליבו 15/30 ליברות באורך 1.5 מ'.
רולר: 620 BAM עם חוט 0.5
תלאי: נילון 0.4
קרסים : מרוטו כחולות מס' 1
פתיון: גמברי קריסטל טרי
ג'יג:
מקל: Jigging Master Saber Game אורך 1.65 מ'
רולר: Avet MXJ5.8
חוט: PowerPro 30 ליברות
ג'יגים: סקוויד ג'יג 60 גרם ורוד כסף שהלך לעולם כל ג'יג :-(