קראתי במאמר אכן מושקע,לא הבחנתי בנושא "קפיץ" ואיך דגים איתו....(הפיתיון וכו')
לדייג האמיתי קוראים עומריקי

לתערובות בצק לקרפיוניטם לקפיץ\לפידור ניתן להשתמש בהרבה דברים קורנפלקס,עוגת הבית בטעמים,פירורי לחם,תירס גרוס(פולנטה),גרגירי תירס,אפונה מבושלת,דובשניות,קמח תירס,מצות ועוד...
אחד המתכונים המוצלחים יותר לפי דעתי זה.
פתי בר
דובשניות.
פירורי לחם.
תירס גורס(פלונטה)
שיבולת שועל.
חיטה.
סולת.
תירס מתוק(משימורים)
תמצית וניל.(של אפיית עוגות)
את כל החומרים היבשים אתה יכול להכיו בבית כבר מעורבבים ואת המים תוסיף כבר במקום.
את הפתי בר,דובשניות תטחן או עם המכשיר למהיכת פירה או אם יש מעבד מזון עוד יותר טוב תוסיף את שאר החומרים היבשים שציינתי ובחוף כבר בכנרת\אגם תוסיף לתערובות קופסאת תירס מתוק עם הנוזל שלה ובקבוק וניל אחד.תערבב טוב טוב את התערובת ותוסיף קצת מיים תערבב בשנית ותראה אם אתה מצליח לייצר מזה כדור פחות או יותר גודל של כדור טניס אולי קצת פחות בלי שזה מתפרק, במידה ומתפרק תוסיף עוד טיפה מיים ותחזור על התהליך, תזהר לא להגיע למצב של תערובות מסטיק בצק לגמריה.
עכשיו כאשר התערובות מוכנה תיצור כדור קטן ביד ותשטח אותו כמו פיתה תעטוף את הקפיץ כאשר הקרסים מחוץ לכדור בצק תהדק טוב טוב שכעת יש לך קפיץ עטוף בתערובות והקרסים בחוץ עכשיו תכניס את הקרסים לתוך הבצק כאשר השפיץ של הקרס פונה כלפי חוץ לאחר שהכנסתה את כל הקרסים לתוך הכדור בצק תיקח עוד קצת מהתערובת ותהדק סביב הקרסים על הכדור כך שיש לך כדור בצק שהקרסים בלתים נראים לגמריה הם בתוך הכדור.
עוד אופצייה טובה אם תשים לב בקפיץ יש קרס אחת אם חוט ארוך במיוחד אותו אתה יכול להשאיר תחת הכדור ולשים עליו כמה חתיכות תירס בטעמים או סתם תירס מתוק, עקרונית ניתן גם את כל הקרסים להשאיר מחוץ לכדור בצק ולשים אליהם תירס אבל אז יש בעייה של מושטים קטנים.
לאחר שניכנס כבר יותר לעונת החורף והשפמוננים יתחילו להיעלם ניתן להשתמש בטעמים יותר חריפים ובשרניים בתערובות אבל כרגע בתחילת העונה זה רק עלול למשוך שפמנונים.
בהצלחה ואל תישח לפנק בדוח אם יש תוצאות

עריכה
-------------------------
פתאום נזכרתי ויש כמובן את מתכון האפונה שעבד לי מצוין בכנרת פחות באגמים בגולן (לא ברור למה).
אפונה יבשה בשקיות מהסופר באזור המדפים של האורז והקטניות וסולת.
מבשלים את האפונה כ שלוש שעות במיים עד אשר מתקבל מרקם שניתן לעשות ממנה פירה מכינים פירה ומוסיפים לתערובות סולת עד אשר מתגבשת לבצק אחיד.
יש לשים לב שרק עושים זאת ממש לפני היציאה לדייג כי הבצק הנ"ל מתקלקל ומתייבש מהר מאוד טוב למקסימום 6 שעות בערך מרגע ההכנה והבישול.
קרדיט לבצק יש לתת לדימה טושקאן מתכון שלמדתי ממנו.
