כרגיל אתה ממשיך להפציץ בשטח של הגדולים ולספק את הסחורה!
מה השיקול לקחת דג מת ולא דג חי? הרי אתם יוצאים ממעגן סירות, הבורי שורץ שם בכמויות וכל מה שצריך זה בוס קצר ובצק דליל, 15 דקות ויש לכם כמה בורים חיים. משאבת חמצן עולה פרוטות ויש אפילו סירות שאפשר לעשות עליהן קומבינה עם משאבת המים המובנית.
אחלה דגים ואחלה חוויה!
תודה אדם ..השיקול קל ביותר ..זמן וגם הימצאות החי והבועט
ישלנו מספיק דליים ובגודל מתאים וגם משאבת חמצן שעובדת יפה ..מה שחסר זה הבורי החי
הבורי כמעט ואיננו בעכו ..אם היית אומר קישון הייתי מסכים איתך
בקישון יש מלא בורי ובגודל יפה דווקא ..בעכו ולמרות הנסיונות גם עם בוס וגם עם שבקה וגם
לבקש מדייגים שמכירים שם לתפוס כמה בורים לפיתיון ..העלו חרס !!
כמעט ואין בורים ואם בכלל אז מדובר על קטנים מאד בגודל של פחות מ 10 ס"מ
אותו גודל לא ממש יעניין אינטיאס דו"ס לתקוף..בכלל אם יצליח לזהות אותה בתור דג חי
את הדג המת פשוט קונים ובוחרים את הגודל המתאים ..בד"כ בין חצי - 1 קילו לדג !!
הזמן עוד נתון חשוב..כולנו בעלי משפחות ובקושי יש זמן לצאת לדוג...גם כך תמיד מגיע באיחור לסירה
הלואי והיה כמו במרינה הרצליה או בקישון ..המצב היה אחרת לגמרי !!
אבל ומצד שני זה נותן לכלל החברים להבין ..שגם עם דג מת זה עובד ..ועובד יפה
כבר עברנו את המספר 30 בכמות האינטיאסים וכמעט כולם דו"סים וחלקם עתריסים ..כולם עם דג מת
חי זה עובד ועובד יותר חזק זה נכון אבל כשאין ברירה הולכים על פחות שגם עובד יפה
תודה איש

תודה על התשובה. את שיקולי הזמן אני מבין ומכבד - לכולנו יש עוד דברים חוץ מהדיג, בין אם זה עבודה, לימודים, משפחה וילדים. עם כמה שאנחנו אוהבים את הדיג, הדברים האלה הם חשובים יותר. דיג מסירה הוא יותר "פרוייקט" מדיג מהחוף, לכן אם כבר יוצא לצאת יוצאים עם מה שיש.
מפתיע אותי שבעכו אין בורי בכמויות בתוך המעגן. בעבר כשהסתובבתי שם היו המון דייגים שתפסו עם משולשת ובצק פיתה על הקרקעית. אגב, ראיתי שם גם אנשים שתופסים מליטות של 20 ס"מ עם סביקי - זה קצת קטן בשבילכם אבל אולי שווה לנסות בכל מקרה.
אגב, התחילה עכשיו העונה של הבורי בלהקות על קו שבירת הגלים בחופים. גם במרכז מוציאים המון גם עם שבקה וגם חסקות מנייאקים שדופקים רייסים בין המתרחצים (יש לנסות להתפרנס ויש לנסות להתפרנס תוך סיכון חיי אדם). שווה אולי לקחת שבקה ולעלות על הריפים הרדודים באיזור מסעדת אורי בורי - שם גם מוציאים תמיד בורי עם מלכודת. הגדלים שראיתי הם בערך 200 גרם.
בכל מקרה, אני מניח שכל המידע הזה מוכר לך :-)
אכן זה המצב אדם
לגבי מליטות כן ידוע לי והן נתפסות לא רק על הריפים מול המגדלאור ..מדי פעם נכנסים ותוקפים את
הבזרה בתוך המרינה ..צהם כבר תפסנו ואיתם תפסנו גם אינטיאסים וגם ארוסים ועל זה היה דוח
מלפני כחודש אולי
לגבי בורים באזור המגדלאור ומול המסעדה של אורי שלקח לכולם את הבורי

הבעיה היא זמן
וכמו שהזכרתי קודם בקושי מגיעים בזמן להפלגה ותמיד מאחרים
בכל מצב תודה רבה על המידע ששפכת ואם לא אני בטוח יש עוד המון שייהנו ממנו