תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
6/10/2012 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
קלמארי - | גומבר (גומבר טורפני) | 1 | 1.5 - 2 |
הדו"ח:
חצות הלילה יום שישי מנוחה.
אחרי ארוחת הערב, אחרי המחוייבויות המשפחתיות, אחרי כל הבלאגנים. מסתמס עם יריב והוא בענין של ים.
מחליטים להפגש בפרק גיל לכל גיל ביציאה הצפונית של נהריה לראות את הים ולהחליט על סגנון הדיג.
ים מעט גבוה לקלמארי אבל יריב רוצה... מנסים כחצי שעה בבננה ביץ ולמעט לצאת רטובים לא זכינו לשלוף אף שקית מהמים חוזרים לחוף וממקמים פתיונות.
בשעה 2 בלילה המקל מתכופף והפעמון רועם - 2 גלגולים למתיחה והוק סט ואני רואה בעומק דג מזנק באוויר בסדרת קפיצות. היות שאני עם קרסים שקשורות בחוט מונו אני סוגר קלאצ' ומושך אותו כמה שיותר מהר החוצה בלי משחקים ובלי יציאות חוט.
30 שניות אחרי הדג כבר מנוקז מדם הקרס חדה מאוד וחדרה יפה את הלסת ללא סיכוי לחיתוך החוטים. לדג פשוט לא היה סיכוי. גומבר נאה של קילו וחצי - שניים.
כעבור שלוש שעות עם אור ראשון הריטואל חוזר - אכילה קטנה, אכילה גדולה ויציאת חוט, אבל הפעם זה היה דבק מגעיל שהשתולל והכניס לי חול לעיניים אבל למרות זאת חזר לגדול בים.
יריב הוציא סרגוס נחמד ושחרר
בסביבות 6 בבוקר סירות הדיג כבר חורשות את המים קרוב לחוף ואין ברירה אלא לגלגל חוט ולחזור לשינה קצרה