והריהו גם עבוכם...

מותאם לדג של כ:2ק"ג- כנראה גם ל:2 דגים כ"א 1ק"ג.
נוסה ע"י שלומי על גומבר- אמור להתאים לדוראדו, טרחון ובייבי-אינטיאס...
והנה המתכון:
מפלטים את הדג/ים- נתחי פילה דג עם עור ללא עצמות,
מפזרים על נתחי הדג מלח גס- שמים אותו חצי שעה במקרר.
לאחר חצי שעה שוטפים את פילה הדג ונותנים לו להתייבש (אני נוהג לייבש עם נייר ניגוב ידיים)
*הרוטב:
שמים בקערה שמן זית ומיץ לימון סחוט ( 1/2 כוס שמן זית על מיץ מחצי לימון עסיסי סחוט),
פלפל שחור גרוס, 2 שיני שום מגורדות, כף חמאה. לערבב היטב...
את הרוטב יוצקים על נתחי פילה הדג ומכניסים למקרר לעוד חצי שעה...
מחממים מחבת, על המחבת כמה טיפות שמן זית...
שמים את נתחי הדג במחבת- הצד עם העור מונח על המחבת,
מחממים על האש הכי גבוהה עדשהעור נהיה "קריספי" והדג מקבל צבע לבן-עשוי בחלק שצמוד לעור -
ואז מנמיכים את האש הכי נמוך ומכסים את המחבת במכסה.
כשהדג מקבל צבע לבן-עשוי בחלקו העליון - מוציאים ואוכלים,
בתיאבון...
