תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
23/9/2012 | צפון: שבי ציון -עכו | מים מלוחים | רגוע ונמוך | מעל 50 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
12 | דג מת - בורי | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 4 | כמעט 60 |
הדו"ח:
יום ראשון מגיע והיציאה הקבועה מתוכננת מיום ששי לא לפני שמאמון מספר לי שיום ששי היו בשטח 10 סירות שבאחת הסירות גם הוא היה ומצוייד בדגים חיים ואף סירה לא הוציאה קשקש וככה היה ביום שבת 8 סירות לא הוציאו דג אחד האנטיאסים נעלמו מהשטח ומה שנשאר לא תוקף ג"יג ולא פתיון

ומה אני עונה ? אבו אלאמיר אנחנו מגיעים מהמרכז לא רק בשביל דגים ולא רק מתי שיש דגים
חברים טובים וצחוקים שהולכים ביום ראשון אין בכל מקום וקשה לוותר על יציאות כאלה

בקיצור מגיעים לראש כרמל וחוץ מסירה אחת שהיתה לידינו אין סירות בשטח מתחילים לעבוד בדריפטים ואין סימן לדגים מנסים כמה מיקומים ולא עוזר כלום אפילו שעלינו על כמה להקות יפות הדגים לא משתפים פעולה

ומאמון יוצא מגידרו לחפש להקה שתתקוף יאללה נלך לקטע הדרומי ואחרי חצי שעה יאללה לצפוני ולעמוק ולרדוד ממש כאב ראש גדול שאני מכיר מהסירה שלי ולא מקנא בתפקיד הזה

השעה כבר 12 ומחליטים לחזור לכיוון הנמל אחרי 10 דקות בדרך אני מאמון ואבו אשרף בקבינה ואבו אשרף אומר אתם יודעים יש לי תקלה מול הביית שלא ביקרתי שנים כי היא מבודדת משטחי העבודה הרגילים ולא יוצא לי להגיע לשם ואללה בא לי לקחת אותכם לשם לנסות זריקה אחת ומי אנחנו שנגיד לא יאללה לדרך ומאמון אומר איזה מ"ס זה בגי פי אס ואבו אשרף אומר אין לי בגי פי אס יש לי סימני חוף וחלק מהחברה שואלים שו האדה סימני חוף

והבן אדם אומר תכף תראו נוסעים חצי שעה צפונה ועוצרים ואבו אשרף יוצא מהקבינה ואומר למאמון לאן ליסוע תוך כדי מבטים על החוף ותוך 3 דקות מופיעה מתחתינו להקה של אנטיאסים ענקית שעולה מהריצפה עד ל10 פאדום באוויר בדיוק על התקלה ובקושי רואים את התקלה מרוב שהיא קטנה ומלאה דגים
כולם באטרף מקבלים את האות להורדת הציוד למיים ולא מספיקים להגיע לרצפה ואני נעול על דג שלוקח חוט וישר מוערך כדו"ס 8 דקות ואנטיאס ראשון של 20ק"ג בסירה מתקנים ומאמון עם עוד אחד יפה של 14 ק"ג עוד תיקון וגיא עם דג יפה של 13 ושוב מאמון עם דג שלוקח חוט ולא נתפס ומחזיר את הפתיון נקי מקשקשים דריפט אחרון וסאמר ננעל ומבטיח למאמון נשיקה אם יוציא לו את הדג כי יש לו כאב גב ומייד מאמון נענה לבקשה ומוציא אנטיאס אחרון של 12 ק"ג ואבו אשרף עוצר את החגיגה ואומר התקלה עדיין בתולה שוואיי שוואיי עליה בואו נשאיר אותה רגועה לימים הבאים והבן אדם צודק עובדה שלא אכל כל היום בכל המקומות ועל התקלה הזאת שלא מבקרים אנשים הדגים תקפו 5 פעמים בחצי שעה מכבדים את המילה של הסקיפר וחזרים לנמל מבסוטים לאללה חצי שעה של אדרינלין טהור קיבלנו והיום בזכות הנסיון הרב של אבו אשרף

נשתמע בבאות