תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
21/9/2012 | כנרת - דרום | מים מתוקים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - פתיונות |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
09:30 | פתיון צמחי אחר - טייגר נאטס בדיפ אמינו דבש | קרפיון בר (סאזאן) | 1 | 10 ק"ג |
00:14 | פתיון צמחי אחר - טייגר נאטס בדיפ אמינו דבש | שפמנון / ברבוט (שפמנון מצוי) | 1 | 1.5 בערך |
הדו"ח:
חברים לקח הרבה זמן מה לעשות עבדתי קשה על הדוח הזה ערכתי ביחד עם אליה את הסרטון ולקח זמן.

אז למי שלא יודע אתמול חגגתי יום הולדת 24, וגיא הציע שנעשה משהו בכינרת, אני לא חשבתי שמדובר בהפקה כמו שהייתה אבל הופתעתי לטובה שחברי המתוקים הגיעו שמחתי מאוד על כך, סיכמנו על יום שישי שבת בכינרת.
ביום חמישי אני ואנדריי החלטנו שנרד כבר מהיום גם בכדי להיות יותר זמן ובעיקר בכדי לשמור מקום, מישה הצטרף אלינו גם הוא ביום חמישי, אז כרגיל אנדריי מגיע אלי מעמיסים את הציוד בסיריאון (רק אלוהים יודע איך היא מצליחה להכניס כמות כזאת של ציוד), כמובן תוך כדי ההעמסה ובדרך למציאות חוף מישה קודח לנו שהוא מחכה בתחנה מרכזית טבריה כל 10 דקות "איפה אתם משעמם לי".
בהתחלה סיכמנו על חוף חוקוק אבל לאחר שהתברר שבאים לא מעט אנשים והיו לא מעט חכות הוחלט לשנות כיוון לאזור טבריה לחפש חוף רחב יותר, אז מגיעים לטבריה בסביבות שעה 21:20 בוחרים בחוף שיקמים מוצאים נקודה מספיק רחבה לכולם ומתחילים לפרוק החוצה, מסיימים את הפריקה ואנדריי הולך לקחת את החופר ( מישה) שכבר סיים לי את הבטרייה בטלפון מרוב הצילצולים, בינתיים אני מחכה ומצלם סירטון פתיחה של הסופ"ש (בסוף הדוח סירטונים והכל).
אנדריי חוזר עם מישה ויאללה מתחילים להוריד את הציוד למטה, מתמקמים מתחילים לפתוח כיסאות שולחן אוהל מחצלת את החכות הרוד פודים וכל הסיפור שמסביב.
לאחר מכן אנדריי יוצא עם הקיאק לסמן לנו את הנקודה עם המרקר, טוב יוצא עם הקיאק אחרי דקה הוא אומר לי זהו אני מוריד כאן, ואני אומר לו מה אתה משוגע אתה 80 מטר מהחוף בלחץץץ, מתקדם עוד טיפה ועוצר זהו מספיק הוא שאול אותי?....לא עוד, אבל הוא החליט שהו רחוק ולא צריך עוד להזיז אז בסדר נזרום איתו, אז המרחק המשוער הוא 130-150 מטר מהחוף עומק 5-6 מטר.
מניח את המרקר מסדר שם סטיקלייט וחוזר לקחת את הכדורים שהכנו לפידור, נותן מכת פידור ויאללה אני אנדריי ומישה מתחילים להכין את הריגים לסדר הכל ולהוציא חוטים לכיוון הנקודה.
מוצאים חכה חכה אני עדיין קצת מתבאס שאנדריי שם את המצוף קרוב אבל זורם עם זה, טוב בסביבות שעה 01:30 בלילה סיימנו את הכל והתפננו להכין את העל האש, מישה לוקח פיקוד על המנגל ואני ואנדריי מפנים את השולחן, אוכלים שותים שתי כוסות ברדני שאנדריי הביא (הרגת אותי) והופ ריצה לאנדריי ויוצא לו שפמנון קטן של קילו בערך, משחרר ויאללה שעה 4:30 בוא נעוף לישון קצת, מישה ישן באוהל על המזרן המתנפח ואני ואנדריי בספא עם שתי מיטות שטח שאנדריי קנה לנו (תודה אחי).
טוב לילה שקט עבר עלינו מבחינת הדייג אבל לילה עמוס עבודה, שעה 07:20 בערך אנחנו קמים השמש כבר דופקת על הראש והזבובים אונסים לנו את כל הגוף, שותף פנים מתעורר קצת ויאללה צריך לתת נגלה של פידור מכינים כדורים אנדריי נכנס מפדר בנקודה ובכל פעם שלוקח את המקלות על כל מקל שהוא מוריד הוא מוריד 2 כדורים ממש ליידו.
טוב אנחנו עדיין עם החכות שלנו במים מאתמול בלילה עד שסיימנו הכל השעה כבר הייתה 09:00 ואז בשעה 09:30 ריצה עצבנית אצלי על המקל הקיצוני, רץ בלי נעליים הוקסט והקלאצ' שכמעט סגור ממשיך לצאת אני לא מבין מה קורה מנסה לעצור אותו מצליח מעט לייצב ומתחיל להביא אותו לחוף , כמובן מישה לא יודע מה זה ריצה של קרפיון אז משער שזה שפמנון גדול, אבל אני מכיר את הקרפיונים ומה שיושב לי על הקצה זה בוודאות אחד כזה למרות שבלב אני התפללתי כל הדרך שאני צודק.
בקיצור באמצע הדרך מרגיש רפיון בחוט ומתחיל לגלגל במהירות למזלי הוא שחה אלי ולא התנתק.
בקיצור אחרי 7 דקות בערך יוצא לו קרפיון מדהים עם ריג שלי וקפיץ סיני הקטנים האלה עם 3 קרסים נעוצים לו בפה, אין לי מושג מה קרה בדרך או שהוא היה תפוס בזה עוד לפני אבל הוא הגיע עם קפיץ, פותחים את המזרן מישה ממלא בו מים מניחים את האדון בספא שלו אני מחלץ את הריג שלו ומעיף את הקפיץ לעזאזאל.
שק שקילה משקל והתוצאה היא קרפיון של 10 קילו ליתר דיוק 9.900, כמובן תמונות סירטון שחרור ויאללה חזרה למים עם נשיקה קטנה ממני.
טוב שאר היום עבר שקט פה ושם איזה ביפ קטן אבל זהו, טוב מתבשלים לנו בשמש מעבירים את הזמן עד להגעה של שאר החברים (גיא, צור, ואלון)....שכחתי לציין שבדיוק לאחר תפיסת הקרפיון והשחרור דימה הגיע אז כמובן שלום שלום מדברים קצת פה שם הוא מתחיל להתארגן על הציוד שלו.
בקיצור שעה 15:30 בערך גיאצ'וק וצור מגיעים צור עוד לא החנה וכבר (כורדיייי) טוב עוזרים להם לפרוק את הציוד שלהם קצת מקשקשים אני עוזר לגיא עם ההרכבה של כל הציוד כמובן על הדרך תורם לו שתי מקלות ושתי מוטות להגבהה של הרוד פוד (כמובן רק לזמן הדייג ).
טוב כולם מתכוננים זה היה נראה כמו הכנה לקרב, מוכנים כולם ויאללה מוציאים מחדש חוטים לנקודה הפעם גיא זורק לנקודה שלי אני עברתי לאמצע ואנדריי קיצוני ימיני, דימה מישה וצור מכינים לעצמם מרקר מה שבסופו של דבר לא יצא לפעול כי החוט נחתך לדימה כשהו הוריד את המרקר,אז פשוט הוא לקחו קו ישר מהמרקר שלנו, בקיצור מפזרים עוד כדורים פה שם ואז שוב אצלי בחכה הקיצונית ריצה, שוב הוקסט מתחיל עבודה, מגיע איתו עד לחוף לא מספיק לראות אותו והוא משום מה משתחרר , לאחר בדיקה מסתבר שהשפיץ של הקרס נשבר והיא לא הייתה חדה קצת מתבעס אבל לא נורא.
אז מוצאים את כל החכות כולם מחמשים בפיתיון חדש ואנדריי שאין לי מושג מאיפה הגיע הכוח הזה לקחת כל כך הרבה חכות ולפדר ולחזור כל הכבוד לו, אז אנדריי התחיל לקחת זוג זוג של חכות ולסדר בנקודות שלהם.
בקיצור לחר מכן סביבות 21:20 הגיע אלון מתקבל בברכות שלום מתארגן לעצמו כל גם, יושבים כולם יחד מקשקשים צוחקים ואז הבטן מתחילה לקרקר וגיא וצור מדליקים מנגל למרות שבסופו של דבר אלון תפקד עליו, עורכים שולחן שימורים חומוס וכל מה שיש, ומתחילים לצאת הבשרים מרגז,כנפיים,שיפודי אנטריקוט, פרה לבנה (חזיר למי שלא יודע) ובקיצור כל טוב באמת!!
יושבים שותים אוכלים מדברים מעשנים, שרים לי יום הולדת שמח מברכים פה שם ומתיחילם להיות עייפים חלק מתקפלים לישון וחלק יושבים, בלילה גיאצ'וק שלף קרפיון של קילו ששוחרר כמובן.
לאחר מכן יושב קצת עם גיא מדברים פה שם דייג מה שמת איזה טמעים וכל העניין הזה אחרי זה יושב עם דור (חבר שהיגע בלילה) ושומעים שירים של חפלות עושים שמח!!
ויאללה גם אני עייף עוד מהלילה שעבר עלינו בין חמישי לשישי , ונכנס למיטה עד הבוקר בשעה 08:30 בערך אני קם כבר כולם ערים (טוב יש לי מיטה אני יכול לישון בכייף) מפדרים עוד קצת מוצאים עוד קצת חוטים, יושבים מדברים צוחקים ואז שוב רעבים ויאללה פותחים מנגל הפעם בתפריט חזה עו, בכל מיני ווריאציות, אוכלים ויאללה מתחילים לפרק את כל הציוד, גיאצ'וק וצור התארגנו והתקפלו בסיבבות 12:00 וכל השאר המשיכו לעזור לקפל הכל ולעלות למעלה, אלון מישה ודימה עזרו לנו ולאחר מכן אלון הקפיץ אותם לתחנה מרכזית משם הם לקחו אוטובוס, אני ואנדריי מסיימים את מה שנשאר מעלים למעלה ויאללה מעמיסים , ואז למזלי עבר הגזלן ואנדריי קנה זוג XL ומים קרים וואיי זה כל כך היה טוב באותו רגע של מאמץ וחום, בקיצור מעמיסים הכל ויאללה ביי, בדרך עוברים בחוף חוקוק לבדיקה של החוף כי שבוע הבא אנחנו בסשן ארוך שם (צפו לדוח מפנק).
אנדריי זורק אותי בבית עם כל הציוד נפרדים לשלום ויאללה עד לפעם הבאה!
לכל מי שהגיע אני רוצה שוב להגיד תודה כי זה לא מובן מאליו, חלקכם נשואים ולחלקכם קשה מאוד לצאת ללילה ולהשאיר את המשפחה לבד במיוחד כשזה יום שישי ובכל זאת עשיתם את זה והגעתם, גיא תודה על היזמה אין עליך, כמובן תודה על הכמויות בשר שהביאו שם כולם ועל העוגה המתוקה שאשתו של צור עשתה, ותודה שבאתם לחגוג איתי ולארח לי חברה אין עליכם!!!
ISF משפחה גדולה!!
אני בטוח ששכחתי חלק מהדברים אבל פשוט זה כל כך ארוך ואם שכחתי משהו כל מי שהיה אתם מוזמנים להוסיף.
אלה התמונות העיקריון:

כל שאר התמונות בפליקר (שלוש עמודים ראשונים):
http://www.flickr.com/photos/72340690@N04/
והסרטון שעבדנו עליו הרבה מאוד (לראות ב HD):