תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
14/9/2012 | צפון: שבי ציון -עכו | מים מלוחים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
17:0 | תולעים - | טלויזיה (סילגו נודד) | ||
17:30 | תולעים - | סרגוס (סרגוס משורטט) | ||
18:00 | תולעים - | כחילה /מנורי/מנוריון (אובלד שחור-זנב) | ||
18:30 | תולעים - | מרמיר (שישן מסורטט) | ||
19:00 | תולעים - | דניס /אגאג "מבויית"/ציפורה (ספרוס זהוב) |
הדו"ח:
נתחיל מזה שלא הלכתי \ התעסקתי בדייג כבר מעל חודשיים
ולפני כמה ימים אני מדבר עם אביב והוא מדליק אותי על דייג פתיון מהחוף, ואפילו מביא לי אפילו רולר שלא בשימוש..
בודק בבית את מצב המקל פתיון והמצב רע, הטבעת ראש שבורה.
מציע לאבא שלי היום לקפוץ לעכו לאוסמה לתקן את הטבעת ואז לדייג של חזרה למקורות כמו פעם, אחר צהריים על החוף על מצע של דייג.
ההצעה מתקבלת ואנחנו כבר בדרך לאוסמה, מוציא את הרשימת קניות שאביב נתן לי, כל מה שאני צריך לדייג חופי.
מסיים עם הקניה ואנחנו בדרך לחוף, זורקים ולא מספיקים לשים חכות על הסטנד וכבר יש אכילות, אצל אבא כריש חול חמוד ואצלי דניס קטן, תמונה וממשיכים, במרחק של 15 מטר מהחוף יש עומק של 30-50 ס"מ אז צריך ללכת קצת ואז לזרוק לעומק, קצת מציק אבל בסדר. אנחנו בנינו על אחר צהריים רגוע, הבאנו כיסאות, מוזיקה, פיצוחים, בירה, לא השתמשנו באחד מהם, הדגים משוגעים היום! עוד לא מספיקים לחזור לחוף מהזריקה וכבר יש אכילה!
מוציאים דגים בזוגות, כולם בגדלים של כף יד - 200 גרם (יש ארוחת ערב כבר בבית אז הכל משוחרר)
והמגוון רחב מאוד, דניסים, סרגוסים, טלוויזיות, מרמירים, כחילות. פשוט כיף! שכחתי כמה שכיף שיש כל כך הרבה אקשן, אומנם לא ענקיים אבל מספיקים בשביל לספק כיף גדול, וכמובן נהנינו משקיעה נפלאה.
הריג שאיתו עבדנו זה קרס 4, משקולת 80 גרם ועוד קרס 4
|
|/
| J
0
|
J
זריקה למרחק של 50 מטרים בערך (65 מטרים כולל ההליכה)
עומק של 2 -3 מטר אני מעריך
באחת הפעמים אני הולך לנקודה שממנה זורקים והמקל בנתיים מונח לי על הכתף, בלי לשים לב הריג היה במים, אני בא לזרוק ואני רואה שיש לי 2 טלוויזיות חמודות על הקרסים.
ולסיום אני רק יגיד לכם, שהחוויה עצומה, החזירה את שנינו כמה שנים טובות אחורה