תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
13/9/2012 | צפון: חוף כרמל- עתלית | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
15:45 | דמוי דג גדול - רפאלה XRAP WALK 1 | גומבר (גומבר טורפני) | 1 | 0.5 |
הדו"ח:
הדו"ח הוא מאתמול יום חמישי , לא היה לי זמן לכתוב .
כמו כל שנה בסוף הקיץ, אני מתחיל לבדוק ולחפש אם הגיעו השנה בייביז.
הפעם שולבה עבודה בחיפה עד 12:00 עם הנאה דיג עד השקיעה. מקבל את האישור מהאישה שהיא אחראית על הילדים ואני חופשי ומאושר

לאחר שיחת שטח עם מאמון, אני מחליט לסגור את הריפים של חיפה ולהשאר באזור עד השקיעה ללא נסיעות למקומות אחרים. (השמועה אומרת גומברים בשקיעה באזור כמו שיש במרכז באזור ארסוף וצפונה

הקיצר מתחיל לסרוק את כל החוף כאשר בכל נקודה אני מתחיל עם הנוצה, עובר ליוזורי ג'יג מינו 18 גרם צבע כסף, אחריו ניקל 30 גרם לטווחים הרחוקים ובסוף טופווטר לגומברים.
ככה בכל נקודה כאשר באחד המקומות תוך כדי שאני עם היוזרי מז'רז'ר דרומה, אני מסתכל על הגלים בצד צפון ורואה על אחד מהם דג שחור וגדול גולש על הגל.
אני אוסף במהירות את החוט ומדלג על הריף לצד השני.
זורק פעמיים שלוש ורואה שהדג כבר לא שם.
דבר זה מאפשר לי להחליף לטופ ווטר גדול של רפאלה מדגם XRAP WALK 13 שנקנה במיוחד לחפש גומברים.
זורק זריקה ראשונה וכלום ובזריקה השניה, כאשר הדמוי כבר כמעט ליד הרגלים אני רואה דג נחמד שעולה מלמטה וחוטף את הדמוי. באותה שניה עצרתי לרגע ולאחר התעשתות קצרה (כבר הרבה זמן לא היה דג בז'רז'ור ) אני מגלגל ומתחילה מלחמונת קטנה ולאחר הקפיצה הראשונה באויר הבנתי שמדובר בגומבר חביב .
עוד כמה שניות והדג בחוץ. אני רואה שהדג בלע את כל המשולש האחורי שהוא עם קרס אחד גדול במיוחד.
סוף סוף דג נורמלי לאחר תקופת יובש ארוכה בז'רזו'ר.
אני שם אותו בתיק וממשיך לסרוק את כל הריפים אבל לא היו בכלל סימנים לבייביז ולא לגומברים

נשארתי עד 19:00 ואז התקפלות והביתה.
בזמן ניקיון הדג, מתברר שזו גומברית והיא היתה מלאה בביצים. די מוזר שלגומברית ששוקלת 500 גרם יש מלא ביצים ונמצאת בתקופה הרבייה.
הייתי בטוח שרק באזור הק"ג + הן בוגרות.
הנה תמונה של הדג והדמוי
הציוד שהשתמשתי בו:
מקל: 250 Trabucco EXXON SPECIMEN PRO 3.3 מ'
רולר: שימנו סטרדיק 5000
חוט: Power pro 30Lb
דמוי: רפאלה XRAP WALK 13 צבע לבן שקוף מצורפת תמונה