פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומים כלליים ושרותים לחברים
  פינת התחזית (אחראי: shragam)
   תחזית דייג |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: תחזית דייג (נקרא 3307 פעמים) |
הדפסה |
|
יהושוע{שוקי}פרג
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
שיא אישי? עוד לא שברתי אותו!
|
|
שלום לכולם! אשמח לקבל תחזית דייג ליום שישי הקרוב אחר הצהריים{רוח , גובה גלים ודומה} וגם את תחזית הדייג ע"פ הירח לאותו יום  תודה לכולם 
|
-------------------------------
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך" 
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
קבל תחזית לשבוע הקרוב :  מקרא המלצה : 1 - הכי נמוך , 5 - הכי גבוה
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 14, 2012, 21:18:36 PM על ידי עדי
|
|
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
andreypa
|
אנדרי פרלוב חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
40
תמיד זמין 053-6064261
|
|
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
 |
|
|
מתוך time and date :Moonrise is the time when the upper part of the Moon is above the horizon, and moonset is when the lower part of the Moon is about to disappear below the horizon Because the Moon revolves around the Earth, its position in the sky relative to the Sun changes rapidly. Within a 24-hour period, its horizontal position, relative to the Sun, changes by about 12 degrees in a counterclockwise direction. In most cases, this causes the moonrise and moonset to occur later than the day before. As the time between moonrise occurrences is more than 24 hours, there are days when the Moon will not rise so the event will not occur until the day after. [/pre] ההסבר של ויקיפדיה :מבחינת הצופה, עיתוי זריחת הירח משתנה מדי יום בהתאם למיקומו של הירח ביחס לכדור הארץ. בנוסף לכך, הצופה הדקדקן יבחין כי הירח עולה במסלול שונה מדי יום בכיפת השמיים המקומית. עיתוי זריחת הירח ביחס לצופה בנקודה מסוימת, ניתן לניבוי כללי על פי מופעו של הירח. זאת מפני ש"מופע הירח", מעיד גם על מיקומו ביחס לכדור הארץ והשמש. מתחילת החודש הירחי עד אמצע החודש הירחי, קל להתייחס לזמן שקיעת השמש. מידי יום בזמן שקיעת השמש יראה הירח לצופה רחוק יותר מהשמש עד שבאמצע החודש הירח זורח כשהשמש שוקעת. מאמצע החודש עד סוף החודש הירחי קל להתייחס לזמן זריחת השמש. מאמצע החודש יראה הירח לצופה מידי יום קרוב יותר לשמש. הפרשי משך הזמן משקיעת השמש עד זמן שקיעת הירח או מזריחת השמש עד זריחת הירח מכונה "שירות הירח". לדוגמה - ירח מלא, זורח עם שקיעת השמש ושוקע עם זריחתה (בכל עונות השנה). ירח ברבע הראשון (חצי ירח), יזרח בחצות היום, וישקע בחצות הליל (בכל עונות השנה). מסלול הירח בכיפת השמיים המקומית ומיקום זריחתו ושקיעתו, משתנים גם הם, בהתאם לעונות השונות ובהתאם למופע הירח. הואיל וחילופי העונות, גורמים לשינוי מיקומו של הצופה ביחס לירח, גם אלו מובאים בחשבון. דוגמאות - ירח מלא בעונת הקיץ, זורח בדר'-מזרח ושוקע בדר'-מערב. ירח מלא בעונת החורף, זורח בצפ'-מזרח ושוקע בצפ'-מערב.[9] major times - זמן מצויין הזמנים שמתייחסים למיקום הירח ביחס למיקומך minor times - זמן טוב הזמנים שמתייחסים לזריחה ושקיעת הירח. הדרוג בין 1-5 נקבע ע"י שקלול הפרמטרים השונים באופן אוטומטי ע"י התוכנה.
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 15, 2012, 17:16:53 PM על ידי עדי
|
|
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
andreypa
|
אנדרי פרלוב חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
40
תמיד זמין 053-6064261
|
|
Moonrise is the time when the upper part of the Moon is above the horizon, and moonset is when the lower part of the Moon is about to disappear below the horizon Because the Moon revolves around the Earth, its position in the sky relative to the Sun changes rapidly. Within a 24-hour period, its horizontal position, relative to the Sun, changes by about 12 degrees in a counterclockwise direction. In most cases, this causes the moonrise and moonset to occur later than the day before. As the time between moonrise occurrences is more than 24 hours, there are days when the Moon will not rise so the event will not occur until the day after. [/pre] אוקי עכשיו יותר ברור 
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
29/9/2012 תוכנה אחת מצביעה על ערב מצויין לדייג תוכנה שנייה אומרת בדיוק הפוך 
|
|
|
|
יהושוע{שוקי}פרג
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
שיא אישי? עוד לא שברתי אותו!
|
|
|
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך" 
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
עדי, עכשיו רק ראיתי את השירשור הזה ואני חייב להגיד שאני חושב שהציטוט מויקיפדיה רק מבלבל יותר. הפרשי הזמנים שלא הסתדרו לאנדרי נובעים מכך שהוא מסתכל על ראשון ושבת בהפרש של 6 ימים ולא יום אחד. בטבלה שמתחילה בראשון ונגמרת בשבת ישנם 6 ימים ולא יום אחד בין שבת לראשון. בגלל הפרשי מהירויות בין הירח שמקיף את כדור הארץ וכדור הארץ שמסתובב סביב צירו, נוצר מצב שבו הירח "מפגר" בכול יום ב-48 דקות מצטברות. או במילים אחרות, כול יום זריחת הירח מתאחרת ב-48 דקות מהערב שלפני. היום יג בתשרי ומחר בבוקר הירח ישקע בסביבות 6 ויזרח,מלא, בסביבות 5 וחצי בערב. מחרתיים אותו הדבר רק באיחור אופנתי של 48 דקות וכן הלאה... בעוד שבועיים בערך, הירח יזרח בסביבות 6 בבוקר וישקע ביחד עם השמש מה שישאיר אותנו בלילה ללא ירח והרבה ציפיות לאקשן 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
Gal Levy
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
כשאתה דג אתה מרגיש כמו כריש
|
|
עדי, עכשיו רק ראיתי את השירשור הזה ואני חייב להגיד שאני חושב שהציטוט מויקיפדיה רק מבלבל יותר. הפרשי הזמנים שלא הסתדרו לאנדרי נובעים מכך שהוא מסתכל על ראשון ושבת בהפרש של 6 ימים ולא יום אחד. בטבלה שמתחילה בראשון ונגמרת בשבת ישנם 6 ימים ולא יום אחד בין שבת לראשון. בגלל הפרשי מהירויות בין הירח שמקיף את כדור הארץ וכדור הארץ שמסתובב סביב צירו, נוצר מצב שבו הירח "מפגר" בכול יום ב-48 דקות מצטברות. או במילים אחרות, כול יום זריחת הירח מתאחרת ב-48 דקות מהערב שלפני. היום יג בתשרי ומחר בבוקר הירח ישקע בסביבות 6 ויזרח,מלא, בסביבות 5 וחצי בערב. מחרתיים אותו הדבר רק באיחור אופנתי של 48 דקות וכן הלאה... בעוד שבועיים בערך, הירח יזרח בסביבות 6 בבוקר וישקע ביחד עם השמש מה שישאיר אותנו בלילה ללא ירח והרבה ציפיות לאקשן  למה לכל הרוחות אתה יודע את זה  ורק שתדע זה אחת העובדות המעניינות שלמדתי בכל החיים שלי אני חושב זאת העובדה שהכי הפתיעה אותי ... ועכשיו אני מבין למה יש ירח מלא וחסר , יש ירח כל היום פשוט באור אנחנו לא רואים אותו, תקן אותי אם אני טועה ... 
|
|
|
|
Gal Levy
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
|
|
עדי, עכשיו רק ראיתי את השירשור הזה ואני חייב להגיד שאני חושב שהציטוט מויקיפדיה רק מבלבל יותר. הפרשי הזמנים שלא הסתדרו לאנדרי נובעים מכך שהוא מסתכל על ראשון ושבת בהפרש של 6 ימים ולא יום אחד. בטבלה שמתחילה בראשון ונגמרת בשבת ישנם 6 ימים ולא יום אחד בין שבת לראשון. בגלל הפרשי מהירויות בין הירח שמקיף את כדור הארץ וכדור הארץ שמסתובב סביב צירו, נוצר מצב שבו הירח "מפגר" בכול יום ב-48 דקות מצטברות. או במילים אחרות, כול יום זריחת הירח מתאחרת ב-48 דקות מהערב שלפני. היום יג בתשרי ומחר בבוקר הירח ישקע בסביבות 6 ויזרח,מלא, בסביבות 5 וחצי בערב. מחרתיים אותו הדבר רק באיחור אופנתי של 48 דקות וכן הלאה... בעוד שבועיים בערך, הירח יזרח בסביבות 6 בבוקר וישקע ביחד עם השמש מה שישאיר אותנו בלילה ללא ירח והרבה ציפיות לאקשן  ועוד משהו , איך אתה יודע מה התאריך העברי היום  אני בקושי זוכר את הלועזי 
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
עדי, עכשיו רק ראיתי את השירשור הזה ואני חייב להגיד שאני חושב שהציטוט מויקיפדיה רק מבלבל יותר. הפרשי הזמנים שלא הסתדרו לאנדרי נובעים מכך שהוא מסתכל על ראשון ושבת בהפרש של 6 ימים ולא יום אחד. בטבלה שמתחילה בראשון ונגמרת בשבת ישנם 6 ימים ולא יום אחד בין שבת לראשון. בגלל הפרשי מהירויות בין הירח שמקיף את כדור הארץ וכדור הארץ שמסתובב סביב צירו, נוצר מצב שבו הירח "מפגר" בכול יום ב-48 דקות מצטברות. או במילים אחרות, כול יום זריחת הירח מתאחרת ב-48 דקות מהערב שלפני. היום יג בתשרי ומחר בבוקר הירח ישקע בסביבות 6 ויזרח,מלא, בסביבות 5 וחצי בערב. מחרתיים אותו הדבר רק באיחור אופנתי של 48 דקות וכן הלאה... בעוד שבועיים בערך, הירח יזרח בסביבות 6 בבוקר וישקע ביחד עם השמש מה שישאיר אותנו בלילה ללא ירח והרבה ציפיות לאקשן  למה לכל הרוחות אתה יודע את זה  ורק שתדע זה אחת העובדות המעניינות שלמדתי בכל החיים שלי אני חושב זאת העובדה שהכי הפתיעה אותי ... ועכשיו אני מבין למה יש ירח מלא וחסר , יש ירח כל היום פשוט באור אנחנו לא רואים אותו, תקן אותי אם אני טועה ...  אם תסתכל לשמיים, תראה אותו  אבל מי מחפש ירח בצהריים ??  אם זה מעניין אותך ומסקרן אותך, תסתכל על התחזית של גובה הים ליומיים-שלושה הקרובים ותראה איך שהים לא רגוע למרות שהוא נמוך ואיך שהפיקים של העליה והירידה של מפלס הים (גאות ושפל ולא רק גובה הגלים) תואמים את זמני הזריחה והשקיעה של הירח... 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
Gal Levy
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
|
|
 |
|
|
עדי, עכשיו רק ראיתי את השירשור הזה ואני חייב להגיד שאני חושב שהציטוט מויקיפדיה רק מבלבל יותר. הפרשי הזמנים שלא הסתדרו לאנדרי נובעים מכך שהוא מסתכל על ראשון ושבת בהפרש של 6 ימים ולא יום אחד. בטבלה שמתחילה בראשון ונגמרת בשבת ישנם 6 ימים ולא יום אחד בין שבת לראשון. בגלל הפרשי מהירויות בין הירח שמקיף את כדור הארץ וכדור הארץ שמסתובב סביב צירו, נוצר מצב שבו הירח "מפגר" בכול יום ב-48 דקות מצטברות. או במילים אחרות, כול יום זריחת הירח מתאחרת ב-48 דקות מהערב שלפני. היום יג בתשרי ומחר בבוקר הירח ישקע בסביבות 6 ויזרח,מלא, בסביבות 5 וחצי בערב. מחרתיים אותו הדבר רק באיחור אופנתי של 48 דקות וכן הלאה... בעוד שבועיים בערך, הירח יזרח בסביבות 6 בבוקר וישקע ביחד עם השמש מה שישאיר אותנו בלילה ללא ירח והרבה ציפיות לאקשן  למה לכל הרוחות אתה יודע את זה  ורק שתדע זה אחת העובדות המעניינות שלמדתי בכל החיים שלי אני חושב זאת העובדה שהכי הפתיעה אותי ... ועכשיו אני מבין למה יש ירח מלא וחסר , יש ירח כל היום פשוט באור אנחנו לא רואים אותו, תקן אותי אם אני טועה ...  אם תסתכל לשמיים, תראה אותו  אבל מי מחפש ירח בצהריים ??  אם זה מעניין אותך ומסקרן אותך, תסתכל על התחזית של גובה הים ליומיים-שלושה הקרובים ותראה איך שהים לא רגוע למרות שהוא נמוך ואיך שהפיקים של העליה והירידה של מפלס הים (גאות ושפל ולא רק גובה הגלים) תואמים את זמני הזריחה והשקיעה של הירח...  גיאצוק אני יודע שאתה אינטליגנט אבל אני טיפה פחות  תוכל להסביר זאת שוב ?
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
עדי, עכשיו רק ראיתי את השירשור הזה ואני חייב להגיד שאני חושב שהציטוט מויקיפדיה רק מבלבל יותר. הפרשי הזמנים שלא הסתדרו לאנדרי נובעים מכך שהוא מסתכל על ראשון ושבת בהפרש של 6 ימים ולא יום אחד. בטבלה שמתחילה בראשון ונגמרת בשבת ישנם 6 ימים ולא יום אחד בין שבת לראשון. בגלל הפרשי מהירויות בין הירח שמקיף את כדור הארץ וכדור הארץ שמסתובב סביב צירו, נוצר מצב שבו הירח "מפגר" בכול יום ב-48 דקות מצטברות. או במילים אחרות, כול יום זריחת הירח מתאחרת ב-48 דקות מהערב שלפני. היום יג בתשרי ומחר בבוקר הירח ישקע בסביבות 6 ויזרח,מלא, בסביבות 5 וחצי בערב. מחרתיים אותו הדבר רק באיחור אופנתי של 48 דקות וכן הלאה... בעוד שבועיים בערך, הירח יזרח בסביבות 6 בבוקר וישקע ביחד עם השמש מה שישאיר אותנו בלילה ללא ירח והרבה ציפיות לאקשן  למה לכל הרוחות אתה יודע את זה  ורק שתדע זה אחת העובדות המעניינות שלמדתי בכל החיים שלי אני חושב זאת העובדה שהכי הפתיעה אותי ... ועכשיו אני מבין למה יש ירח מלא וחסר , יש ירח כל היום פשוט באור אנחנו לא רואים אותו, תקן אותי אם אני טועה ...  אם תסתכל לשמיים, תראה אותו  אבל מי מחפש ירח בצהריים ??  אם זה מעניין אותך ומסקרן אותך, תסתכל על התחזית של גובה הים ליומיים-שלושה הקרובים ותראה איך שהים לא רגוע למרות שהוא נמוך ואיך שהפיקים של העליה והירידה של מפלס הים (גאות ושפל ולא רק גובה הגלים) תואמים את זמני הזריחה והשקיעה של הירח...  גיאצוק אני יודע שאתה אינטליגנט אבל אני טיפה פחות  תוכל להסביר זאת שוב ? מה שאני מדבר עליו זה הקשר שבין הגאות והשפל לירח. איך שהוא משפיע, כמה ולמה. נושא גדול ומורחב מכדי לדחוס בתגובה קצרה בפורום  אני מציע שתקרא קצת ונתמקד בשאלות אם יהיו לך. הולך ? 
|
|
|
|
Gal Levy
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
|
|
 |
|
|
עדי, עכשיו רק ראיתי את השירשור הזה ואני חייב להגיד שאני חושב שהציטוט מויקיפדיה רק מבלבל יותר. הפרשי הזמנים שלא הסתדרו לאנדרי נובעים מכך שהוא מסתכל על ראשון ושבת בהפרש של 6 ימים ולא יום אחד. בטבלה שמתחילה בראשון ונגמרת בשבת ישנם 6 ימים ולא יום אחד בין שבת לראשון. בגלל הפרשי מהירויות בין הירח שמקיף את כדור הארץ וכדור הארץ שמסתובב סביב צירו, נוצר מצב שבו הירח "מפגר" בכול יום ב-48 דקות מצטברות. או במילים אחרות, כול יום זריחת הירח מתאחרת ב-48 דקות מהערב שלפני. היום יג בתשרי ומחר בבוקר הירח ישקע בסביבות 6 ויזרח,מלא, בסביבות 5 וחצי בערב. מחרתיים אותו הדבר רק באיחור אופנתי של 48 דקות וכן הלאה... בעוד שבועיים בערך, הירח יזרח בסביבות 6 בבוקר וישקע ביחד עם השמש מה שישאיר אותנו בלילה ללא ירח והרבה ציפיות לאקשן  למה לכל הרוחות אתה יודע את זה  ורק שתדע זה אחת העובדות המעניינות שלמדתי בכל החיים שלי אני חושב זאת העובדה שהכי הפתיעה אותי ... ועכשיו אני מבין למה יש ירח מלא וחסר , יש ירח כל היום פשוט באור אנחנו לא רואים אותו, תקן אותי אם אני טועה ...  אם תסתכל לשמיים, תראה אותו  אבל מי מחפש ירח בצהריים ??  אם זה מעניין אותך ומסקרן אותך, תסתכל על התחזית של גובה הים ליומיים-שלושה הקרובים ותראה איך שהים לא רגוע למרות שהוא נמוך ואיך שהפיקים של העליה והירידה של מפלס הים (גאות ושפל ולא רק גובה הגלים) תואמים את זמני הזריחה והשקיעה של הירח...  גיאצוק אני יודע שאתה אינטליגנט אבל אני טיפה פחות  תוכל להסביר זאת שוב ? מה שאני מדבר עליו זה הקשר שבין הגאות והשפל לירח. איך שהוא משפיע, כמה ולמה. נושא גדול ומורחב מכדי לדחוס בתגובה קצרה בפורום  אני מציע שתקרא קצת ונתמקד בשאלות אם יהיו לך. הולך ?  הולך 
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
מחר ומחרותיים 29-30/10/2012 התוכנות מראות על תנאים מעולים לדייג. שווה לנסות 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|
|