פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   איך הפיתיון הזה? |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: איך הפיתיון הזה? (נקרא 3714 פעמים) |
הדפסה |
|
amirsource
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
י
|
|
אהלן חבר'ה, איך הפיתיון הזה, יעבוד? 
|
-------------------------------
י
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
אהלן חבר'ה, איך הפיתיון הזה, יעבוד?  מה זה ? תוציא מהשקית נטעם ואז נדע אם יעבוד או לא... אבל באמת , מה זה ?
|
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
IZHAK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים
|
|
אמיר נראה מענין  אך מה כתוב על האריזה האם זה באמת פתיון 
|
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
|
|
|
roeiel
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
33
|
|
זה בייבי שרימפס .. איזה קרס מומלץ להשתמש בו לפתיונות ובוס ?
|
|
|
|
Itamar
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
50
|
|
בעבר היה לי נסיון רע מאוד עם השקיות האלה, מקווה שלך יהיה נסיון יותר מוצלח.
|
|
|
|
Dragon79
|
רק דגים מתים שוחים עם הזרם חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
השקיות הללו מכילות מוצר מועבד , מה שהופך אותו פחות מתאים לדייג ויותר מתאים למאכל . כמו חזה עוף או "קומבינות" אחרות , יעבוד רק אם הדג ממילא התכוון לתקוף את הקרס . תנסה קרסים 6-10# אם בא לך לבדוק בעצמך את הבייבי שרימפס סלטים הזה . בהצלחה והכי חשוב - תהנה .
|
"אם אין לך שום דבר נחמד להגיד עדיף שלא תגיד את זה במילים אחרות"
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
השקיות הללו מכילות מוצר מועבד , מה שהופך אותו פחות מתאים לדייג ויותר מתאים למאכל . כמו חזה עוף או "קומבינות" אחרות , יעבוד רק אם הדג ממילא התכוון לתקוף את הקרס . תנסה קרסים 6-10# אם בא לך לבדוק בעצמך את הבייבי שרימפס סלטים הזה . בהצלחה והכי חשוב - תהנה .

|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
מוטב לרכוש גמברי (שרימפס) טרי, בשוק בעכו או בשוק בחיפה.
פחות יקר ויותר "מבוקש" ע"י הדגים...
|
|
|
|
mwmw
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מלח, פלפל, שום טיגון קל בחמאה מומסת רוטב שמנת
מעדן אמיתי
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
מזכיר לי ימים אחרים 
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?
|
|
מזכיר לי ימים אחרים  מומי , אם אתה אוכל את היום...אני מוכן לשטוף את הצלחת אחריך...... 
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
מזכיר לי ימים אחרים  מומי , אם אתה אוכל את היום...אני מוכן לשטוף את הצלחת אחריך......  למה אתה חושב שאני מז'רז'ר? אני שומר נגיעה 
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
adamfished
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
גם לא מיועד למאכל אדם לדעתי (ולא מטעמי כשרות).
מדובר במוצר גרוע שבגרועים, שרימפסים שלרוב מגודלים בחוות גידול במזרח (בעיקר בפיליפינים, ווייאטנם) בתנאים גרועים וניזונים מתוצרי הלוואי של העיבוד של הדור הקודם ששהה בבריכות הגידול (הקליפות והראשים של אבות אבותיהם), פלוס "תוספי מזון" שאלוהים בכבודו ובעצמו היה מוציא מחוץ לחוק אם היו קיימים בימי המקרא.
מנקודת מבט של דייג ולא של סועד, לא הייתי מעניש את הדגים שאני תופס באופן כזה. יש כל כך הרבה פתיונות אנדמיים לאיזור המחייה שלנו ובפרט לאיזור הדייג שלנו שפשוט לא צריך בכלל לגעת במוצר מיובא שלא מועיל לאף אחד פרט לכמה בעלי חוות עשירים במזרח הרחוק (שגם מעסיקים את עובדיהם בתנאי עבדות, אבל זה עניין אחר).
השקיות האלה לרוב נקנות על ידי דייגים שהחליטו לדוג ברגע האחרון ונתקעו בלי פתיון. אז הנה פתרון קל שאפשר ליישם כמעט בכל חוף בארץ: רכשו לכם רשת קטנה לאקווריום ואחסנו אותה יחד עם ציוד הדיג. אם נתקעתם בלי פתיון קחו את הרשת לים וחפשו דגיגים קטנים, קפצונים (סוג של חסילון שחי בקרבת החוף בין הסלעים) וכן צדפות "כובעון סיני" שניתן להסיר מהסלעים בקלות. זה המזון הטבעי של הדגים המטורגטים - אני מבטיח הרבה יותר אקשן וגם סיפוק גדול יותר כיוון שתפסתם דגים על פתיון טבעי שאספתם בעצמכם. חשוב גם לא להגזים באיסוף הפתיונות האלה ולמלא דליים שלמים, שכן עדיין מדובר ביצורים חיים שמשרתים את המערכות האקולוגיות השונות בקרבת החוף. תמיד תקחו פחות ממה שלדעתכם צריך, מקסימום צאו לסיבוב נוסף.
ולחובבי פירות הים שביניכם, עשו לעצמכם טובה ותתרחקו ממוצרים כאלה. קנו גמברי, קלמארי וסרטנים שמגיעים מחופי הארץ - הם גם יותר טעימים וגם יותר בריאים.
|
|
|
|
amirsource
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
י
|
|
 |
|
|
גם לא מיועד למאכל אדם לדעתי (ולא מטעמי כשרות).
מדובר במוצר גרוע שבגרועים, שרימפסים שלרוב מגודלים בחוות גידול במזרח (בעיקר בפיליפינים, ווייאטנם) בתנאים גרועים וניזונים מתוצרי הלוואי של העיבוד של הדור הקודם ששהה בבריכות הגידול (הקליפות והראשים של אבות אבותיהם), פלוס "תוספי מזון" שאלוהים בכבודו ובעצמו היה מוציא מחוץ לחוק אם היו קיימים בימי המקרא.
מנקודת מבט של דייג ולא של סועד, לא הייתי מעניש את הדגים שאני תופס באופן כזה. יש כל כך הרבה פתיונות אנדמיים לאיזור המחייה שלנו ובפרט לאיזור הדייג שלנו שפשוט לא צריך בכלל לגעת במוצר מיובא שלא מועיל לאף אחד פרט לכמה בעלי חוות עשירים במזרח הרחוק (שגם מעסיקים את עובדיהם בתנאי עבדות, אבל זה עניין אחר).
השקיות האלה לרוב נקנות על ידי דייגים שהחליטו לדוג ברגע האחרון ונתקעו בלי פתיון. אז הנה פתרון קל שאפשר ליישם כמעט בכל חוף בארץ: רכשו לכם רשת קטנה לאקווריום ואחסנו אותה יחד עם ציוד הדיג. אם נתקעתם בלי פתיון קחו את הרשת לים וחפשו דגיגים קטנים, קפצונים (סוג של חסילון שחי בקרבת החוף בין הסלעים) וכן צדפות "כובעון סיני" שניתן להסיר מהסלעים בקלות. זה המזון הטבעי של הדגים המטורגטים - אני מבטיח הרבה יותר אקשן וגם סיפוק גדול יותר כיוון שתפסתם דגים על פתיון טבעי שאספתם בעצמכם. חשוב גם לא להגזים באיסוף הפתיונות האלה ולמלא דליים שלמים, שכן עדיין מדובר ביצורים חיים שמשרתים את המערכות האקולוגיות השונות בקרבת החוף. תמיד תקחו פחות ממה שלדעתכם צריך, מקסימום צאו לסיבוב נוסף.
ולחובבי פירות הים שביניכם, עשו לעצמכם טובה ותתרחקו ממוצרים כאלה. קנו גמברי, קלמארי וסרטנים שמגיעים מחופי הארץ - הם גם יותר טעימים וגם יותר בריאים.
תודה רבה (; אני ממש לא חשבתי על לאכול את זה, רק להשתמש בזה כפיתיון וזה באמת משהו שהשגתי בדקה ה-90... פעם הבאה אני יקנה משהו איכותי יותר
|
י
|
|
|
mwmw
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מנקודות מבטו של סועד חלק גדול מהמסעדות בארץ מגיש שרימפס שמקורו מחוות גידול במזרח ומגיע ארצה קפוא.
מעט מהמסעדות מגישות כזה שנקנה בארץ מהדייגים המקומיים כשהוא טרי.
גם בארץ המושט והדניס וגם לברקים הם מגידולים בבריכות וטעמם שונה לחלוטין מהמקור.
קופת חולים אוסרת על כאלה שסובלים משומנים בדם לאכול דגי בריכה כמו מושט ובורי, וכל מה שבא מבבריכות של מים מתוקים.
גם הדניס והלברק מהחוות לא בריאים . מגדלים אותם כמו תרנגולות, הרבה שומן ויאללה למכירה.
ולמרות זאת, זה מאוד טעים
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2