| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 24/8/2012 | צפון: חוף כרמל- עתלית | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 40 - 50 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| - | פארידה (ספרוס מצוי, שינן החוט) | 1 | 2 | |
| - בוחלוקקקק | פארידה (ספרוס מצוי, שינן החוט) | 1 | 0.7 | |
| - | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 1 | 25 | |
| - | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 1 | 32.3 | |
הדו"ח:
שיא אישי – אינטיאס 32.3 קילו
אז שבוע שלם מדברים , מתכננים ובעיקר חושבים מה ואיפה ואיך – כל בעל סירה מכיר את זה .
וכמובן מחשבות לחוד ומציאות לחוד .... תקראו ותבינו
.יום חמישי בערב רגע אחרון לפני היציאה פתאום ביטול מרוני שמר וביטול ממני (מניקו) נותרנו רק אני , אבוקדו ופדידה .
טלפון מפתיע ביותר ממתן פרנקו האלוף – אני בחיפה... יש מצב? בורקסים עלי

כמובן יש מקום פנוי , לא צריך לחכות אז נותן אישור ויוצאים לדרך.
פתיונות מכל הסוגים חיים ומתים נאספים ישירות מהטרולים בדרך .
21:00 עולים לכיוון ראש כרמל מורידים ריגים על חי , ומנסים גם לתפוס איזה פארידה לרפואה התוצאה עד 5 בבוקר ( לא ישנתי דקה אפילו) פארידה אחת למת פרנקו של 2 קילו לערך ובוחלוק אחד של 700 ג' שאני תפסתי חוץ מזה כלום .
5 בבוקר , מעיר את אבוקדו מסביר לו איפה אנחנו ושואל מה עושים הדגים לא משתפים פעולה היום... אבוקדו מקש ממני להתחיל לסרוק ולחפש דגים והדגש הינו דגים גדולים .
מפעיל את המכשיר החדש " lowrance hds 10 gen2" ומתחיל לסרוק , לפתע זיהיתי להקה של 10 פריטים לערך , כולם מעל 20 קילו נעצר ומורדים פיתיונות חיים רק בעיה אחת... כל החיים נמצאו מתים !!!!
אין מה לעשות זה מה יש , איך שעוצר את הסירה מתחילים לנחות עלינו "זבובים" מה עושים זבובים 20 מייל מהחוף? הזבובים אלו סירות אחרות שנוהגות להידבק לכל מה שאפשר , נדבקו אלינו במרחק של 5 מטר מהסירה ומתחילים לג'גג' עלינו בשיא המרץ.
אני יושב עם שלומי בחרטום שותים ביחד את הרד בול של הבוקר וצוחקים על הזבובים שלא עוזבים אותנו ומוצאים את מרצם.... והזבובים לא מבנים איך הסירה הזו לא עושה כל פעילות רק 3 חכות במים
אחרי 10 דק' לערך נשמעה זעקה בראש כרמל , האומוטו 30 של שלומי העירה את כל ראש כרמל המקל מכופף והנגיחות ברורות אינטיאס שמן בקצה החוט .
כולם מקפלים ובאים לעזור לשלומי , מלחמה קצרה של 10 דק' לערך ועולה לה בהמה של 25 קילו על פני המים , אני מנסה להרים עם הגאנץ ומקבל משקולת של חצי קילו בראש ( טעות שהייתה יכולה להיגמר רעעע) המצח מדמם ובכל זאת עם עזרה של מתן הדג על הסיפון , כמובן שכולם "כועסים " על שלומי שתפס דג שלא מתאים לציידנית .
ממשיכים לתקן סוקרים וסורקים את השטח בכל העומקים עד שמזהה במכשיר החדש להקה קטנה של 3 פריטים לערך אבל גדולים!!! מייצב סירה , ונותן הוראה להוריד לפני שיבואו הזבובים , החוטים במים ואיתם גם הזבובים .
לא עוברות 5 דקות והפעם החכה שלי עושה צליל של אכל ולא שילם , מרים את החכה סוגר קלאצ' לדראג של 12 קילו נותן הוק סט לייתר ביטחון ומרגיש שיש דג....
מתחיל לעבוד עליו ואחרי דקה או שניים מחריז "דג קטן" , ההחרזה הזו גרמה לדג כנראה לגדול ופתאום אני רואה איך 60 מטר יוצאים מהרולר בכמה שניות (על דראג של 12 קילו).
עבודה רציפה עם הערות תובנה של אבוקדו מצד ימין ועולה לאחר 10 דק' לערך מפלצת 32.3 קילו .
מהפחד אפילו הזבובים ברחו
פדידה דואג מיד לכיסוי הדג וצינון במים קרים .
חוץ מזה לא היו עוד דגים על הסירה .
רפי שמתקשר אלי לבדוק אם הנבואה שלו התגשמה ( בירך אותי בפארידה , לוקוס ואינטיאס) שומע שבלילה לא היו דגים ועונה בסדר אמרתי לך שתהיה פרידה על הסירה כך כדי לעודד , לאחר מכן אמרתי לו שכל הבורים מתו ואז הוא אמר לא יכול להיות מה אין לכם כלום??
אז אמרתי לו שהנבואה של אינטיאס של 30 קילו התגשמה , הוא לא האמין רק אחרי כמה שעות וכמה תמונות הצלחתי לשכנעה אותו , מי שמכיר את רפי יודע שקשה לשכנע אותו
לסיום מבקש להודות לפדידה פרנקו וכמובן לאבוקדו – אוהב אותכם מאוד.
רוני שמר – פעם הבאה תעשה את הבחירה הנכונה קודם דייג ובילויים ורק אחר כך עבודה משפחה ומחויבות אחרת
שבוע הבאה שידור חוזר אה אה !!