תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
24/8/2012 | שרון: מכמורת- נתניה | מים מלוחים | גלי | 30 - 40 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
07:10 | גיג קטן - סקוויד ג'יג לבן ורוד\כסוף | דוראדו / פוטה (רעמתן כחלחל) | 5 | מספיק |
08:00 | גיג קטן - דאמיקי | טונית אטלנטית (פלמידה שחורה) | 1 | לא מספיק |
הדו"ח:
מקבל מקבץ של טלפונים מהחברים יום חמישי אבל אני נאלץ לאכזב – הבטחתי לאשה שאני אהיה איתה בשישי בבוקר ....

עוד באותו ערב האשה מקבלת קריאת חירום בעבודה ליום המחרת ואני שלא שמח כלל בשבילה
מבסוט שלפחות את הצוות אני לא יאכזב...

יצאנו שלושה חברים עם הזריחה , כניסה מאוחרת- על מנת לראות מה כיוון ההתפתחות של המז"א !
חתרנו בלי כל ציפייה מהים – רוח חזקה מאוד נשבה ודריפט מטורף !

מגיעים לנקודה הקרובה ביותר ומחליטים עוד לפני שראינו מה הולך שם למטה שהיציאה תהיה מקוצרת עד כדי מקוצררת ...
פתאום מקבל קפיצה מדהימה של דג באוויר – ואני ואיציק ישר צועקים אוווווווווופייייייר בוא מהר יש רתיחה של טוניות (לפחות ככה חשבנו- לא בדיוק הצלחנו לראות את הדג בבהירות עקב שמש בעיניים )
אני מוריד ישר את הברזל מטה ומתחיל להקפיץ אבל לא ננעל

מחליט להעלות את הג'יג ולתקן, ושניה לפני שאני רואה את השוק לידר מקבל פצצה למקל בובובוווווום !
יציאות חוט ונגיחות קלות מרמזות על התנהגות אופיינית של טונית אבל עדיין משהו מוזר לי אחרי חצי דקה של מאבק קליל צבע ירוק נראה מבעד למים – זה בכלל דוראדו !!!!!!!!!!
איציק מוריד שניה לפני שאני מעלה את הייצור המשתולל הזה - וננעל גם הוא !
גם אצלו עלה דוראדו יפיוף !

אחרי רבע שעה של שקט גם אופיר נותן בראש עם נעילה כפולה של שני דוראדו על הסקוויד ג'יג הלבן זוהר , אמאמא אחד מהם מצליח לעשות ויברח שניה לפני הכניסה לרשת ! (הכל מתועד בסירטון )
זמן קצר לאחר מכן איציק שוב נעול וקורא לי מרחוק בוא מהר כל הלהקה עולה ביחד איתו (התנהגות ידועה ) מגיע מטרים ספורים מאיציק ואומר לו יאללה תעלה כבר את הדג , אל תדאג לי !

אבל הוא בשלו –
"עד שאתה לא ננעל אני לא מעלה את הדג ! וחוץ מזה אני נהנה כל שניה מהפייט "
נשברתי והורדתי ג'יג ואיך לא, אחרי שניה ורבע ננעלתי גם אני על הדוראדו המכובד של היום !
ואיזה מופע אקרובטיקה הוא נתן לנו לפני שעלה .... קפיצות מטורפות באוויר , ממש כמו לוליין !

התבאסנו שלא הבאנו קצת קלמארי וריגים לדוראדו – היינו מפרקים את הלקה .
החלטנו לשבור חזרה לחוף אבל לא לפני שהורדתי ג'יג בפעם האחרונה וננעלתי על בייבי טונית !
האסיסט יצאה לה מהעין ולכן אם הייתי מחזיר אותה למים היא לא הייתה שורדת זמן רב...
אז מה היה לנו –
ים זוועתי ,
פתיחת עונת הירקרקים ,
והכי חשוב חברים טובים !
הקרדיט על הסירטון מגיע לאופיר התותח שרואים איך הוא נותן בראש (לי אין מצלמת וידאו על הקיאק)
הדו"ח מוקדש בחום לעדי היקר !
מקווה שנהנתם ,
שלכם שי