רפי יקירי בבקשה לא למחוק. אז ככה, אותם נבלות שעוסקים בדייג מסחרי והופיעו פה בכתבה בלי בושה הייתי מחבר את הדורון הזה לעוגן, ראיתם איזה דגים הוא תפס? ביזיון לאגף הדייג אפסים מושתנים שלא הולכים ועוצרים אותם מה זה לתפוס דגים כאלו ? פשוט בא להקיא אבל זה לצערי כל דבר במדינה ויש את המשפט הידוע ארץ אוכלת יושביה.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ אני רותח לא פחות ממך סער יקירי, אבל.... כמעט ולא ערכתי
עריכה אחרונה: אוגוסט 26, 2012, 00:36:27 AM על ידי rafi
-------------------------------
אם תקשיבו למנוסים מכם רק תרויחו וחשוב לא להרים ידיים הבומבה כבר תבוא על המקל...
רפי יקירי בבקשה לא למחוק. אז ככה, אותם נבלות שעוסקים בדייג מסחרי והופיעו פה בכתבה בלי בושה הייתי מחבר את הדורון הזה לעוגן, ראיתם איזה דגים הוא תפס? ביזיון לאגף הדייג אפסים מושתנים שלא הולכים ועוצרים אותם מה זה לתפוס דגים כאלו ? פשוט בא להקיא אבל זה לצערי כל דבר במדינה ויש את המשפט הידוע ארץ אוכלת יושביה.
מה שהכי כאב לי בכתבה הזאת , שהדייגים האלה הולכים לדוג עם רשתות עם עין שגופי אפילו לא יכול לברוח, הם משאירים את הדגים הקטנים ( כל הרשת עם דגים לא מעל 300 גרם) למות על הספינה, ואחר כך הפ בוכים שאין דגים בים, פשוט זוועה, הבעיה שהפ גם מאשים גורמים אחרים , הדייג רשתות מאשימים את הטרולים, והטרולים מאשימים את המדינה אני אומר את זה מתוך כאב , כנראה שהילדים שלי לא ילכו לדוג כנראה שאין מה לעשות עם כל החראות האלה
עריכה אחרונה: אוגוסט 26, 2012, 00:37:29 AM על ידי rafi
עכשיו אני רואה פשוט עצוב. נתנו כבר הערכה עוד כמה זמן לא יישארו דגים למאכל בים התיכון
סרטון עצוב ממה שאני ראיתי והבנתי עד 2048 תיעלם הדגה מהים חבל שבמדינה שלנו לא עושים שום דבר בנידון להבדיל ממדינות אחרות שמגבילים את הדייג לזמנים ולגדלים של דגים שאפשר לתפוס ולפעמים הענישה בעבירה מסוג זה היא כלא למי שנתפס דג דגים קטנים מאלו שמותר או דייגים שדגים בחודשים אסורים לדייג חבל שגם בארץ אין חוקים והגבלות{אני למשל דג רק בעונת החורף מדצמבר ועד אפריל תופס את רק מה שאפשר לקחת ובכך תורם להתרבות הדגה בארץ}
-------------------------------
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך"
משיחות עם מכמורתנים, דייגי שארק וסוחרי דגים בזמן האחרון, מסתמן שהקיץ הזה הוא אחד הקשים שענף הדיג בישראל חווה. מקווה שזה תמרור אזהרה מספיק בולט ליושבים בחדרים הממוזגים. אגב, משיחות עם דייגים עולה תלונה משותפת בנוגע לראש אגף הדיג שנחות אצלו במשרד תכניות שונות לשיקום הדגה בחופינו אך הוא בוחר לא לעשות דבר, וזאת למרות נכונות לשיתוף פעולה מצד העוסקים בדיג מסחרי בארץ.
ובנימה אופטימית זו, מבט מעניין למצב בישראל לפני כמעט 60 שנה. ודאי רובכם מכירים את הסרטון.