תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
24/8/2012 | שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 40 - 50 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
0900 | דג חי - ואקואק | לוקוס לבן (דקר המכמורת) | 1 | 4 ק"ג בדיוק |
0000-0330 | שרימפס - | שינן החוט (גרבידה / פרידה) | 15 | כ 5 ק"ג |
שרימפס - | סרגוס (סרגוס משורטט) | |||
- | ווק ווק / קווה-קווה (גממית ים-תיכונית) | 2 |
הדו"ח:
אחרי שקיבלנו תוצאות יפות בבולוס לילה וג'יגינג בוקר בדוח אחרון תכננו לחזור השבוע על השילוב הזה...
הפעם, תחזית טובה יחסית, התכנון בולוס מוקדם יותר בלילה בשביל למצות את העניין ואז ג'יגינג בוקר...
אצלי בראש לשמור כמה דגים בדלי בתקווה שיישארו בחיים ולנסות פעם ראשונה הורדה על חי-נושא שהתחלתי להתעניין בו ורוב הקרדיט לדוחות הפורום, ובראשם דוחות של דודו ועזרה שלו ושל יהושע "שוקי"...
אתמול, מקבל קצת ציוד מאייל (סקוויד...) ודווקא קיבלתי רעיון נחמד לתפירת הדג. המדאי של 250 גר' הוכן יום לפני עם שתי קרסים גדולות.
נפגשים ב11 בלילה צוות של 5 אנשים בג'יסר
עודד, דירגאם, הישאם והבחור החדש עלי, ואני. התארגנות של שעה וקצת תוספות לסירה של פנס עבודת החשמלאי של הצוות, וצינורות ואנו מוכנים לזוז בחצי ירח.
הבעיה שתי רשתות שדייג פרס בלילה בצפייה שאף אחד לא ייכנס ויצא מהמרינה אחרת אם יעבור המנוע מעל כל שלב שהוא של הרשתות יסתבך קשות

מתחילים בבולוס, קודם לכן ארגון העוגן צף, הבנת הזרמים וכיוון הדריפט. הפעם הרוחות דרומיות שמשתנות למערביות במשך היום, דריפט של הסירה בינוני לכיוון צפון ואז צפון מזרח (שכלול של מרכיב הרוח עם מרכיב הזרם של המים ותנועת הגלים) . האכילות מתחילות אבל ממש לא מה שהיה פעם אחרונה אבל בכל שאת מגרדים דגים פה ושם!
עוברים מספר נקודות שמניבות כ15 פרידות, כמה ואקואקים וכמה סרגוסים. לוקוסים לא היו הפעם בפתיונות

שומר אצלי בדלי סרגוס אחד וואקואק אחד בתקווה שישרדו לנסיון על חי באדמת הג'יגינג. אבל אותם מזניח ומחליף מים רק פעם אחת ואז שוכח מהם.
מה שקרה זה שאחד מהצוות מתעייף וכבר ב0330 מחזירים אותו לחוף. עוברים את מכשול הרשתות בדרך לחוף החשוך אבל לצאת שוב בשביל עוד חצי שעת בולוס לא היה שווה. כולם עייפים וכמו הומליסים כל אחד לוקח פינה ויושן עד שתגיע שעה 5 בשביל לצאת שוב לג'יגינג...
במקום להתעורר לקראת חמש מתעוררים ב6! פספסנו את השעה וחצי הראשונות!
התארגנות ויציאה לאדמת הג'יגינג עם הצוות המצומצם..
מגיעים לנקדה, רואים סימנים אבל אני מתעקש קודם לסרוק את כל השטח טוב ולהבין איפה הלהקות ובאיזה צורה. מסתבר שהלהקות הפעם הם מפוזרות מאוד. יש סימנים טובים אבל בתפזורת. משהו כמוו 300 מטר בין קצה הלהקה הראשונה לאחרונה! הדריפט לא יכול לעבור מעל כולם ויכולים לעבור מעל גוש אחד או שניים מקסימום.
מתחילים דריפט שעובר מעל ציר אחד וכבר בדריפט ראשון אני מקבל מכה יפה של אנטיאס על הג'יג אבל לא ננעל. בכל זאת אדרינלין להמשיך לעבוד אצל חברי הצוות...
ממשיכים וממשיכים וממשיכים אבל בלי נגיעה אחת! עוברים מציר דריפט אחד לציר שני אבל בלי מענה מצד הדגים-פשוט נמנעו מלתקוף!
נזכר בדגים ששמרתי בדלי, גם כך אין היענות לג'יג מצד האנטיאסים! בודק ומוצא שהסרגוס מת כבר אבל הואקואק כבר 5 שעות בחצי דלי מים מלכלך חי ונושם! שווה לנצל את ההזדמנות מיד לפני שגם הוא ימות!
מכין את הסט השני, קושר את המדאי עם השתי קרסים של ג'יגינג שהכנתי מראש, נועץ את הדג קודם בעצמות מעל הפה ונעיצה שנייה בגב מתחת לעמוד השדרה.
תיקון והורדה של הדג עם מקל ביד ומחכה בתקווה למכה המיוחלת. מסתיים הדריפט הראשון ולצערי בלי נגיעות, וגם בלי תוצאות אצל שאר החברה בג'יגינג
תיקון שני ואני אומר לחברים, תארו לכם יבוא אנטיאס על זה עכשיו ותוך כדי פינטוז שיבוא אנטיאס על חי בפעם הראשונה שאני מנסה את זה בחיים, אני מקבל ניקורים יפים, לוחש לחברה שיש ניקורים, ואז משיכה ועוד משיכה שמראה שהפתיון כבר בפה של הטורף. הוקסט והדג נעול. עוד הוקסט להיות בטוח והדג מתחיל לקחת חוט בצורה יפה! מאבק של כמה דקות ואני אומר לחברים כנראה אנטיאס של 5-6 קילו.
הדג מתקרב ונלחם עד הרגע האחרון. הדג כמעט על פני המים ומתגלה צללית שונה משל אנטיאס, ואני צועק "לוקוס לבןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן" ועוד הראשון אצלי בכלל וראשון בדיג על חי! דרגאם נועץ בו גנץ' ומעלה לסירה- יפיוף של 4 קילו בדיוק!

בא לשחרר ורואה שהקרס נעוצה 2 מ"מ מקצה השפה העליונה! לא מבין איך לא נקרע אבל על זה נאמר "מכתוב".
בצניעות, לא יכול לספר פה שיכולתי לזהות לפי המשיכה שזה משהו שונה מאנטיאס. במיוחד שזה על חיי פעם ראשונה בשבילי. אז אצטרך עוד כמה לבנים בשביל להתחיל לזהות אותם

הדג בכוח נכנס לציידנית עם הקרח והמשך ג'יגוג שלא הניב עוד תוצאות לצערי.
שעה כבר 10 ומחליטים לסיים את היום. בכל זאת עושה קצת עבודת סריקה בפיש פיינדר לחיפוש נקדות חדשות בדרך למעגנה ובזה מסתיים יומנו.
אמנם יום בלי אנטיאסים, בלי חגיגת בולוס גדולה אבל עם הלבן111, הבילו הנחמד עם הח'ברה וכמה דגים שיצאו בבולוס עברנו עוד יום שיש בו פיסת זכר שתישמר איפה שהו בזיכרון שלנו-אותה פיסת זכרון נשלוף בימים עתידיים ונרגיש את הנוסטלגיה...
והבנו שבכל זאת, שילוב של הרבה שעות בולוס בלי שינה וג'יגינג זה מעייף מאוד. אם עושים את זה אז כדאי לעשות בולוס מאוחר יותר ופחות שעות..וקצת לישון לפני

תודה לכל הצוות שעזר ותמך והיה חלק מהחוויה של אותה יציאה...
הלבן מחכה לי על השולחן למטה. טעמתי קצת ואכן הוא מלך גם בטעם וגם בפייט!
סליחה שהתעכבתי עם הדוח...
צירפתי עוד תמונה של הפיש פיינדר אבל תמונה גרועה ביותר. צריך לדאוג לטלפון עם מצלמה נורמלית פעם הבאה!
שבוע מוצלח לכולם..............