פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
   "מלחמת המוחות": האם הדגים למדו אותנו?!! ואם כן... |
עמודים: 1 2 [3] 4
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: "מלחמת המוחות": האם הדגים למדו אותנו?!! ואם כן... (נקרא 9333 פעמים) |
הדפסה |
|
zigi
|
מתעניין
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אני לא מסכים שיש לדגים יכולת למידה, המקסימום היא יכולת חיקוי וגם היא מוטלת בספק כפי שכתוב במאמר שהבאת עקרונות מסוימים של האבולוציה הם תהליכים די מהירים כשמתייחסים להסתגלות למצב חדש, ולאו דווקא באלפי או מליוני שנים. כדי לפתח ארבע ידיים או ראש מרובע זה ייקח המון שנים, אבל אנחנו לא מדברים על טרנספורמציה קיצונית. שאלת על הגיגים, זה עובד בדיוק כמו בדוגמה שהבאתי עם עובי החוטים. גיג הוא לא דבר טבעי, הוא אמור לדמות דג נמלט או פצוע, והדמיון הוא די גס בהשוואה למקור. טורפים אינם צדים רק באמצעות חוש הראייה אלה גם באמצעות חוש שישי ששמו מערכת קו הצד שבאמצעותה הטורף מסוגל לאתר הפרעות מזעריות במים וכנראה גם להבחין בין תנועות ליניאריות (גיג) לבין תנועות גליות (קימור גוף הדג לצורך שחייה) - גם את זה ניתן לראות כתכונה גנטית שעוברת לדורות הבאים על ידי השורדים בדומה לדוגמה שהבאתי על עובי החוטים. לשאלתך איך זה מסתדר לשיטתי שתוך 5-6 שנים חל השינוי הזה שאני מדבר עליו, ובכן זה הגיוני מאוד בהתחשב שהטורפים שאנו דגים נכנסים לרבייה החל מגיל שנה. כלומר רבייה סלקטיבית תוך 5-6 שנים מאוד הגיונית. רפי, כנראה שהגענו לנקודה בה אנו נאלץ להסכים שלא להסכים (חייב להודות שחלק מהטיעונים שלך משכנעים, וכמו שאמרת במילים אחרות אנחנו מדברים על תאוריות ואף אחד מאיתנו לא יכול להוכיח את טענתו 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
אני לא מסכים שיש לדגים יכולת למידה, המקסימום היא יכולת חיקוי וגם היא מוטלת בספק כפי שכתוב במאמר שהבאת עקרונות מסוימים של האבולוציה הם תהליכים די מהירים כשמתייחסים להסתגלות למצב חדש, ולאו דווקא באלפי או מליוני שנים. כדי לפתח ארבע ידיים או ראש מרובע זה ייקח המון שנים, אבל אנחנו לא מדברים על טרנספורמציה קיצונית. שאלת על הגיגים, זה עובד בדיוק כמו בדוגמה שהבאתי עם עובי החוטים. גיג הוא לא דבר טבעי, הוא אמור לדמות דג נמלט או פצוע, והדמיון הוא די גס בהשוואה למקור. טורפים אינם צדים רק באמצעות חוש הראייה אלה גם באמצעות חוש שישי ששמו מערכת קו הצד שבאמצעותה הטורף מסוגל לאתר הפרעות מזעריות במים וכנראה גם להבחין בין תנועות ליניאריות (גיג) לבין תנועות גליות (קימור גוף הדג לצורך שחייה) - גם את זה ניתן לראות כתכונה גנטית שעוברת לדורות הבאים על ידי השורדים בדומה לדוגמה שהבאתי על עובי החוטים. לשאלתך איך זה מסתדר לשיטתי שתוך 5-6 שנים חל השינוי הזה שאני מדבר עליו, ובכן זה הגיוני מאוד בהתחשב שהטורפים שאנו דגים נכנסים לרבייה החל מגיל שנה. כלומר רבייה סלקטיבית תוך 5-6 שנים מאוד הגיונית. רפי, כנראה שהגענו לנקודה בה אנו נאלץ להסכים שלא להסכים (חייב להודות שחלק מהטיעונים שלך משכנעים, וכמו שאמרת במילים אחרות אנחנו מדברים על תאוריות ואף אחד מאיתנו לא יכול להוכיח את טענתו  מסכים אתך זיגי, שהגענו לנקודה בה אנו מסכימים על כך שאיננו מסכימים... נ.ב. בהקשר לאבולוציה, תציץ במשהו שהבאתי כאן- http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=12911.0אם חלק מהמדענים סבורים ש"האב הקדמון שלנו" נוצר מהקוף - ולדעתם של אחרים דווקא מחזיר, אז כמה מבוססת "תורת האבולוציה"?! נ.ב. נוסף - עם יכולת הביטוי שלך, אשמח לראות אותך כותב יותר בפורום...  גם אם איננו מסכימים בחלק מהנושאים... 
|
-------------------------------
|
|
|
יהושוע{שוקי}פרג
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
שיא אישי? עוד לא שברתי אותו!
|
|
|
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך" 
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
אכן, יש מהמשותף בין שני הדיונים....
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
בעקבות הערה שהועלתה בדיון אחר, הקפצתי... יהיה מעניין לשמוע עוד דעות...
|
|
|
|
|
לבעלי חיים כולל הדגים יש תודעה קולקטיבית . ״ניסוי המאה״ שנערך או התגלה יותר נכון ביפן הראה דבר מדהים. יפן מחולקת לשלושה איים הנפרדים זה מזה לחלוטין באחד האיים הקופים המקומיים היו אוכלים בננות בדיוק כמו בשאר האיים,האנשים היו זורקים להם בננות הקופים היו תופסים את הבננות ואוכלים אותם בשלמותם עם הקליפה,,באחד האיים עקבו וראו להקה של קופים שהחלו לקלף את הבננות שלהם טרם אכילתן . דבר העורר תמיהות בקרב היפנים ,אבל מה שעורר תדהמה מוחלטת זה שקופים באיים האחרים שמנותקים לגמרי משאר בני מינם החלו גם הם לקלף את הבננות וזה לאחר שלא ראו מעולם את אחיהם עושים כך. המסקנות שהתקבלו הם שיש בעולם תודעה קולקטיבית שמצויה אצל בעלי חיים לרוב כדי להגן על מין שנמצא בסכנה,וגם אצל בני אדם,כלומר עם אתה בתור בן אדם תשנה איזה מידה מסויימת בך ,זה ישפיע על שאר בני האדם. ויש לכך דוגמאות רבות שהתעייפה לי האצבע מלרשום עליהם. זה מעודד ונותן תקווה למין האנושי ומסביר את התנהגות בעלי החיים.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
לבעלי חיים כולל הדגים יש תודעה קולקטיבית . ״ניסוי המאה״ שנערך או התגלה יותר נכון ביפן הראה דבר מדהים. יפן מחולקת לשלושה איים הנפרדים זה מזה לחלוטין באחד האיים הקופים המקומיים היו אוכלים בננות בדיוק כמו בשאר האיים,האנשים היו זורקים להם בננות הקופים היו תופסים את הבננות ואוכלים אותם בשלמותם עם הקליפה,,באחד האיים עקבו וראו להקה של קופים שהחלו לקלף את הבננות שלהם טרם אכילתן . דבר העורר תמיהות בקרב היפנים ,אבל מה שעורר תדהמה מוחלטת זה שקופים באיים האחרים שמנותקים לגמרי משאר בני מינם החלו גם הם לקלף את הבננות וזה לאחר שלא ראו מעולם את אחיהם עושים כך. המסקנות שהתקבלו הם שיש בעולם תודעה קולקטיבית שמצויה אצל בעלי חיים לרוב כדי להגן על מין שנמצא בסכנה,וגם אצל בני אדם,כלומר עם אתה בתור בן אדם תשנה איזה מידה מסויימת בך ,זה ישפיע על שאר בני האדם. ויש לכך דוגמאות רבות שהתעייפה לי האצבע מלרשום עליהם. זה מעודד ונותן תקווה למין האנושי ומסביר את התנהגות בעלי החיים.
מאוד מעניין שרון... 
|
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|
|
אבולוציה זה דבר קיים אצל כל הבריאות אם לא יחוקקו חוקים ולא יתנו לדגה זמן להתאושש הטבע ידאג גם ידאג למלא את החסר בלמידה והתחכמות ייצר ההישרדות חזק איפה שהאדם לא שולט במאה אחוזים כמו על פני האדמה למזלנו הים הוא תעלומה אחת גדולה ועמוקה וזה לטובה כי גם אותו אנחנו נשתה עד תום וחוץ מזה איזה שעמום אם זה לא היה כך
|
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
מאז התגובה האחרונה הצטרפו עוד הרבה חברי פורום... מעניין לשמוע עוד דעות... לכן מוקפץ 
|
|
|
|
|
בהחלט הדיון הכי מעניין ומאתגר שקראתי, קשה להוסיף פה משהו שלא נאמר, לכן אספר על מקרה שקרה... בעונת הג'יג הקודמת יצאנו לדוג בנקודה ציבורית מול חופי נתניה. מה שהבדיל אותנו משאר הסירות (3) שנכחו בנקודה כשהגענו הוא שמאי אילו סיבות מכשיר האקוסאונדר שלנו לא היה איתנו ונאלצנו לעבוד בשיטה עיוורת. מגיעים לנקודה בעזרת ה GPS ומכיוון שלא ראינו את הקרקע והדגים החלטתי פשוט להצטרף לסבב הדריפטים של שאר הסירות, ושמרתי על מרחק של כמה עשרות מטרים כדי לא להפריע. אגש לתוצאות ומכאן יסיקו החברים את המסקנות, שלושה אינטיאסים ושני לוקוסים לבנים אצלנו בסירה ובשאר הסירות נאדה. דריפט אחרי דריפט אנחנו ננעלים ובסירות האחרות כלום. מאז המקרה אני חושד כי הדגים מזהים את הקול של האקוסאונדר וברגע ששומעים אותו לא תוקפים . העונה אני הולך לנסות להתחיל את הדריפט כמה עשרות מטרים מהתקלה כאשר המנוע כבוי וגם האקו. מקווה להסיק מסקנות ולעדכן , תודה.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
בהחלט הדיון הכי מעניין ומאתגר שקראתי, קשה להוסיף פה משהו שלא נאמר, לכן אספר על מקרה שקרה... בעונת הג'יג הקודמת יצאנו לדוג בנקודה ציבורית מול חופי נתניה. מה שהבדיל אותנו משאר הסירות (3) שנכחו בנקודה כשהגענו הוא שמאי אילו סיבות מכשיר האקוסאונדר שלנו לא היה איתנו ונאלצנו לעבוד בשיטה עיוורת. מגיעים לנקודה בעזרת ה GPS ומכיוון שלא ראינו את הקרקע והדגים החלטתי פשוט להצטרף לסבב הדריפטים של שאר הסירות, ושמרתי על מרחק של כמה עשרות מטרים כדי לא להפריע. אגש לתוצאות ומכאן יסיקו החברים את המסקנות, שלושה אינטיאסים ושני לוקוסים לבנים אצלנו בסירה ובשאר הסירות נאדה. דריפט אחרי דריפט אנחנו ננעלים ובסירות האחרות כלום. מאז המקרה אני חושד כי הדגים מזהים את הקול של האקוסאונדר וברגע ששומעים אותו לא תוקפים . העונה אני הולך לנסות להתחיל את הדריפט כמה עשרות מטרים מהתקלה כאשר המנוע כבוי וגם האקו. מקווה להסיק מסקנות ולעדכן , תודה.
ידידי היקר, היה שווה להקפיץ את הדיון רק בשביל התגובה הזו... מודה, מה שחלף לי בראש לאורך הדיון הזה ובנושא הדיון הזה - רעש מנוע וברזלים מתעופפים... לא נתתי את הדעת על הפישפיינדר... שאלת המליון דולר: האם זה היה מקרי או שמע פישפיינדר פתוח מפחית משמעותית את התקיפות... נושא ששווה דיון נפרד... והרבה בדיקות... נ.ב. היה משהו נוסף לא תקין ביציאה עליה כתבת.....  לא עלה עליה דו"ח ביומן דוחות הדיג...  אגב, העונה כבר כאן וכבר התחילה! מאוד מסקרן לשמוע מה יקרה עם תכנית ההדממה שלך מבחינת השפעה על התפיסות, אם התכנית תצלח - נשמח לראות את התוצאות גם היומן דוחות הדיג
|
|
|
|
מרום משה
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלןם לכולם ברצוני להגיד כי הדגים לא חכמים ולא טיפשים כפי שחושבים יש להם הינסטינקט חיים ולמידה כמו החרקים המזיקים והחידקים ככול שנלחמים בהם הם לומדים להתגבר ולהתגונן קחו לדוגמה את הדולפינם כלבי הים לויתנים שאפשר לאלף כך כל בעל חיים לומד להתגונן ראיתי סרט איך יפני מאלף דגים באקוריום והם כמו בקרקס עושים מה שהוא רוצה משהו לא יאומן אז אנחנו צריכים להערים עליהם בכל מיני צורות ולשנות שיטות חדשות כל הזמן בהצלחה
|
|
|
|
|
 |
|
|
בהחלט הדיון הכי מעניין ומאתגר שקראתי, קשה להוסיף פה משהו שלא נאמר, לכן אספר על מקרה שקרה... בעונת הג'יג הקודמת יצאנו לדוג בנקודה ציבורית מול חופי נתניה. מה שהבדיל אותנו משאר הסירות (3) שנכחו בנקודה כשהגענו הוא שמאי אילו סיבות מכשיר האקוסאונדר שלנו לא היה איתנו ונאלצנו לעבוד בשיטה עיוורת. מגיעים לנקודה בעזרת ה GPS ומכיוון שלא ראינו את הקרקע והדגים החלטתי פשוט להצטרף לסבב הדריפטים של שאר הסירות, ושמרתי על מרחק של כמה עשרות מטרים כדי לא להפריע. אגש לתוצאות ומכאן יסיקו החברים את המסקנות, שלושה אינטיאסים ושני לוקוסים ידידי היקר, היה שווה להקפיץ את הדיון רק בשביל התגובה הזו... מודה, מה שחלף לי בראש לאורך הדיון הזה ובנושא הדיון הזה - רעש מנוע וברזלים מתעופפים... לא נתתי את הדעת על הפישפיינדר... שאלת המליון דולר: האם זה היה מקרי או שמע פישפיינדר פתוח מפחית משמעותית את התקיפות... נושא ששווה דיון נפרד... והרבה בדיקות... נ.ב. היה משהו נוסף לא תקין ביציאה עליה כתבת.....  לא עלה עליה דו"ח ביומן דוחות הדיג...  אגב, העונה כבר כאן וכבר התחילה! מאוד מסקרן לשמוע מה יקרה עם תכנית ההדממה שלך מבחינת השפעה על התפיסות, אם התכנית תצלח - נשמח לראות את התוצאות גם היומן דוחות הדיג ............................................................................ רפי אהלן האקוסאונדר שלנו הוא אחד המכשירים הכי מרעישים, אם כי עובד בתדרים שאינם נשמעים לאוזן האדם. כל מה שכתבתי ואני כותב כאן הוא בגדר השערה ומיידע אישי ואשמח אם מישהו יתקן/יוסיף או יתייחס. לידיעתי העינית של האקו שולחת גל קול לכיוון הקרקעית, רוחב הגל משתנה מעיינית אחת לשניה ומההגדרות שלנו במכשיר. תלוי בתחום התדרים.גל הקול פוגע בעצם ומוחזר חזרה אל הצג, מתורגם ומוצג לנו כדג או סלע או כל מבנה שהוא. על מהירות הקול אין צורך לספר פה , כולנו יודעים... השאלה הנשאלת היא האם דגים מסויימים יודעים לזהות את תדר הקול הזה ולשייכו לדייג שמנסה לצוד אותם אם בג׳יג או אם בחי. כמו שאמרתי אני אנסה לעבוד ללא אקוסאונדר ואולי כך תגדל כמות התקיפות. עדכון בהמשך. חשוב להדגיש שגל הקול שהאקו מייצר הוא בדיוק מעל הדג/דגים וסיכוי טוב שהם שומעים אותו, כמו כן לפעמים הרעב גובר על כל הגיון והדג יתקוף גם אם ישמע מה שישמע. רפי אין ספק שאני חייב להקפיד יותר על עניין הדוחות, מבטיח להשתדל יותר.
|
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|
|
קודם כל תן בראש עם הדוחות שנית דגים שומעים ביעקר תדרים נמוכים מ20 הרץ עד 2000 הרץ וזאת בגלל היכולת של המים להעביר תדרים נמוכים ביעילות בעוד תדרים גבוהים לא עוברים ונבלעים מהר אבל לדגים יש יכולות אחרות שקשורות לעצב שעובר להם על הצד של הגוף והוא מזהה אותות חשמליים אולי האותות של האקוסאונדר נקלטים שם או משהוא אחר בסירה אין לדעת
|
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
בהחלט הדיון הכי מעניין ומאתגר שקראתי, קשה להוסיף פה משהו שלא נאמר, לכן אספר על מקרה שקרה... בעונת הג'יג הקודמת יצאנו לדוג בנקודה ציבורית מול חופי נתניה. מה שהבדיל אותנו משאר הסירות (3) שנכחו בנקודה כשהגענו הוא שמאי אילו סיבות מכשיר האקוסאונדר שלנו לא היה איתנו ונאלצנו לעבוד בשיטה עיוורת. מגיעים לנקודה בעזרת ה GPS ומכיוון שלא ראינו את הקרקע והדגים החלטתי פשוט להצטרף לסבב הדריפטים של שאר הסירות, ושמרתי על מרחק של כמה עשרות מטרים כדי לא להפריע. אגש לתוצאות ומכאן יסיקו החברים את המסקנות, שלושה אינטיאסים ושני לוקוסים ידידי היקר, היה שווה להקפיץ את הדיון רק בשביל התגובה הזו... מודה, מה שחלף לי בראש לאורך הדיון הזה ובנושא הדיון הזה - רעש מנוע וברזלים מתעופפים... לא נתתי את הדעת על הפישפיינדר... שאלת המליון דולר: האם זה היה מקרי או שמע פישפיינדר פתוח מפחית משמעותית את התקיפות... נושא ששווה דיון נפרד... והרבה בדיקות... נ.ב. היה משהו נוסף לא תקין ביציאה עליה כתבת.....  לא עלה עליה דו"ח ביומן דוחות הדיג...  אגב, העונה כבר כאן וכבר התחילה! מאוד מסקרן לשמוע מה יקרה עם תכנית ההדממה שלך מבחינת השפעה על התפיסות, אם התכנית תצלח - נשמח לראות את התוצאות גם היומן דוחות הדיג ............................................................................ רפי אהלן האקוסאונדר שלנו הוא אחד המכשירים הכי מרעישים, אם כי עובד בתדרים שאינם נשמעים לאוזן האדם. כל מה שכתבתי ואני כותב כאן הוא בגדר השערה ומיידע אישי ואשמח אם מישהו יתקן/יוסיף או יתייחס. לידיעתי העינית של האקו שולחת גל קול לכיוון הקרקעית, רוחב הגל משתנה מעיינית אחת לשניה ומההגדרות שלנו במכשיר. תלוי בתחום התדרים.גל הקול פוגע בעצם ומוחזר חזרה אל הצג, מתורגם ומוצג לנו כדג או סלע או כל מבנה שהוא. על מהירות הקול אין צורך לספר פה , כולנו יודעים... השאלה הנשאלת היא האם דגים מסויימים יודעים לזהות את תדר הקול הזה ולשייכו לדייג שמנסה לצוד אותם אם בג׳יג או אם בחי. כמו שאמרתי אני אנסה לעבוד ללא אקוסאונדר ואולי כך תגדל כמות התקיפות. עדכון בהמשך. חשוב להדגיש שגל הקול שהאקו מייצר הוא בדיוק מעל הדג/דגים וסיכוי טוב שהם שומעים אותו, כמו כן לפעמים הרעב גובר על כל הגיון והדג יתקוף גם אם ישמע מה שישמע. רפי אין ספק שאני חייב להקפיד יותר על עניין הדוחות, מבטיח להשתדל יותר. תומר, בקטע של דוחות הדיג - הבטחת וקיימת בגדול... לגבי העבודה ללא פישפיינדר - מצפה לעדכונים במידה וניסית, מאוד מסקרן... לשם כך אפתח כרגע דיון חדש - תעדכן שם אם יהיה במה. אגב, גם אם זה נכון, עדיין יהיה בכך חיזוק למסקנה כי הדגים למדו - לקשר בין רעש האקוסאונדר לסכנה, שהרי כשהתחלנו עם הג'יג בארץ לפני מעל עשר שנים - המכשירים הפתוחים לא מנעו תקיפות...
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 12, 2017, 23:08:45 PM על ידי rafi
|
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|