תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
14/8/2012 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 30 - 40 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
6-9 | גיג בינוני - MAKO 170ג/200ג ראש אדום | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 3 | 15 |
הדו"ח:
קובע יציאה קצרה עם קובי ל4:30 בסירה.
הרבה זמן לא יצא לנו לדוג ביחד (הייתי עסוק בגיגינג בצפון

5:00 אנחנו יוצאים לכיוון הסלעים מול תל אביב. ים ללא רוח עם סוול של כ70ס"מ מצפון.
קובי מסתכל על הסט שלי המשודרג ואומר "היום יהיו אינטיאסים בסירה" לא סתם הבאתי את הצידנית הארוכה היום.
נסיע של כ15 דקות (הסירה סופר מהירה אחרי טיפול גדול ואנטי פאוולינג)ואנחנו בסלע של ה35-40.
עושה סריקה מסביב ומזהה להקה קטנה בקרקעית.
מורידים גיגים ומתחילים לעבוד.
איך שאני סוגר את הקשת ובא להרים אני יישאר ננעל. הדג פותח בריצות קצרות ומרעישות.
הרבה זמן לא שמעתי את הצליל היפה הזה של רולר ספיניג.בזזזזזזזזזזזזז...בזזזזזזז.פשוט תענוג.
אני מסתכל אחורה ורואה את קובי מצלם אותי עם הטלפון שלו.
תעזוב את הצילום...יש דגים..תעבוד בנתיים.קובי מניח את הטלפון על המושב וממשיך לעבוד.
אני בנתיים מעלה אינטיאס של 5ק"ג לסירה.קובי מקפיץ במרץ עם החשמלי וגם הוא נעול.אני רואה שהדג אצלו מנסה לקחת חוט ולא מצליח.אני נגש ופותח לו את הקלאץ(היה סגור חזק מדי)ודג לוקח קצת חוט וקובי מחזיר קצת.
חשוב מאוד לבדוק את הקלאץ לפני כל עבודה!!
לאט לאט אבל בטוח הוא נלחם כמו מקצוען אמיתי.הדג על פני המים,יד לזימים ועוד אינטיאס של 5 ק"ג על הסירה.
איזה שמח על הסירה

שוב תיקון לחפש את הלהקה.סריקה של כ10 דקות והם לא באזור.ממשיך לסלע קטן באזור ה35מ.
157 מ מהסלע אני מזהה להקה ענקית באמצע הגובה .נותן רברס קטן והגיגים בדרך.
אצלי כבר בירידה הדג ננעל ומתחיל לרוץ.מרגיש בגדול של אלה שתפסנו.אכן 3 דקות והדג על הסירה.
קובי ממשיך לעבוד ומקבל פצצה בקרקעית.הדג פותח ריצת חוט מטורפת מה שמראה שמדובר בדג הרבה יותר גדול מהקודמים. הדג לוקח מתחת לסירה וקובי עם חצי מקל במים.למד הבחור.כל הכבוד.

אני לוקח קצת רברס שיהיה לו יותר קל לעבוד עם הדג.10מ מהסוף הגד מתנתק

כנראה לא היה תפוס טוב.
עושה סריקה בסלע וסביב ואין זכר ללהקה.
השעה כבר 8:30 ואנחנו צריכים לחזור(צריך גם לעבוד היום)
בדרך עוצר בתקלה קטנה.אני מוריד קוונטום 300ג למים ומתחיל הקפיץ.אחרי כ15-18 הקפצות אני מקבל נעילה חזקה של לבן.רק לבן ננעל בצורה הזאת.
אני סוגר לו את הקלאץ שלא יוכל לרדת לתקלה אבל הוא בשלו ממשיך לקחת חוט.כנראה לבן דוס.
אין הרבה מה לעושת.הדג נכנס לתקלה.אני פותח את השפולה ומחכה ומידי פעם בודק עם יצא הבחור.
אחרי 20 דקות אני מלפף את החוט סביב היד עם בד.החוט משתחרר.אני אוסף חזרה את החוט ומופתע לראות שכל הסט נמצא מלבד הגיג.מה גם לדגים יש פלייר לפתוח טבעות

זה רק מלמד שטבעות לגיג לא קונים מכל חנות גם עם המוכר אומר לכם הם חזקות לבדוק או לקנות ממותג מוכר שעבדתם איתו בעבר והיה טוב!
צילום קצר עם הדגים וחזרה למרינה.
ציוד:מקל SEVEN SEAS
רולר:BIOMASTER 8000PG
חוט:PE6
לידר: 80LB
של קובי: מקל JM THREE KINGS 220G
רולר DAIWA 500
חוט PE6
לידר 80LB