תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
25/8/2011 | שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
6:30 | דמוי סיליקון - | טרולוס (צנינית אטלנטית) | 1 | +/- |
הדו"ח:
אחרי היצאה הכושלת של אתמול בשקיעה לנסות ולטרגט טרכונים בעזרת דייג פתיונות מהחוף.מחליט לנסות הבוקר לטרגט אותם בז'ירז'ור
מגיע לנקודה בסביבות 5:30 מציוד במקל אולטרהלייט
ים טיפה גלי אך מסודר מגיע למפרצון קרקעית מעורבת חולית וקצת סלעים שמאכלס הרבה ביזרי..מקום אידאלי לטרכונים וגומברים
מתחיל לעבוד עם טופווטר כלב שקוף רבע שעה של עבודה וכרגיל לברקון מתחת לגיל (400 גרם בערך) מחליט לקפוץ בשיא ההתלהבות על הכלב משוחרר במהירות וממשיך לעבוד
באור ראשון מתחיל בלגן של קפיצות ודגים שעפים באוויר
כמה זריקות לכיוון הבלגן ומקבל פיצוץ למקל ויש יצאת חוט מטורפת החשד הוא שטורלוס גדול חטף לי את הכלב אך עם הסלטה הראשונה הדג מסגיר את עצמו.גומבר מכובד עבודה של כמה דקות והדג לא נרגע ואף משתולל קפיצות מוציא חוט.מחליט להדק טיפונת קלץ' אך הדג נותן קפיצה קורע את החוט ובורח יחד עם הכלב
מחבר שוק לידר במהירות .מחמש את המקל בסילקון לבן וגי'גהד 5גרם עבודה של כחצי שעה שלא מניבה כלום.עובר כמה מטרים לנקודה חולית יותר אך צמוד לריף יש סלעים..עבודה של כ 10 דקות עם הסילקון כשאני נותן לסליקון לשקוע ומקרב אותו עם הקפצות קלות..אני חוטף שוב פיצוץ למקל
והפעם מגיע הטרכון..צלילות לעומק ולצדדים.מכיוון שאני עם אולטרה לייט ובלי רשת לקחתי את הזמן.אחרי הטעות שלי עם הגומבר..הדג מוציא חוט נונספוט..וחותך ימינה ואני אחריו על הריף הוא לוקח שמאלה אני רץ אחריו שמאלה..וכן הלאה
מרגיש שהדג נהיה חלש מקרב אותו לאט לאט ובבטחון אחרי שנתן פייט מענג של בוקר.יד לזמים והוא בחוץ
שחייה מרעננת של בוקר מבקש מבחור שהיה על החוף שיצלם אותי עם הדג ומשם הביתה
ציוד של היום
מקל מיג'ור קראפט 1-7 גרם
רולר ריובי 2000
חוט בד סנליין 4 ליברות
שוק לידר סנליין 10 ליברות
דמוי(או כמו שאבי חכם אוהב דימוי

אני חייב להתגלח