אם אינני טועה ruviva, אז ברוך הבא אל יומן הדוחות- כמדומני הדוח הראשון שלך כאן....
עדכון מעניין שבהחלט גורם להרים גבה, איך זה שהדוראדו הקדימו כל כך.... כמו שציינת- עונה מוזרה, והכי מוזר הוא שבעוד שנראה כי העונה הכל מגיע באיחור (רתיחות הטוניות בצפון בסוף מאי במקום תחילת מאי, גם המלכות והאינטיאסים בג'יג איחרו), דווקא הדוראדו מקדים...
אגב, לפחות בצפון האינטיאסים הגדולים היו בעומקים של 30-40מ' כבר במאי- נתפסו על דג חי....
לסיום, מניח כי לאחר הסרטון שהעלית עם האינטיאס הענק שהוצאת עם חוט ביד- נראה לך כי פחות ילהיב לצפות בתמונה של דוראדו וסרגוסים.... ובכל זאת- לעדכון של תפיסת הסרגוסים בבולוס יש ערך אינפורמטיבי, ותמונה זה תמיד דובדבן בקצפת של הדו"ח... תרגיש בנוח לדווח בעתיד גם על הסרגוסים, ואפילו לתת תמונה קטנה של הדגים- גם הלא גדולים...
קודם כל תודה על העדכון יש פה הרבה קייאקים שישמחו לראות את העדכון על הדוראדו אתם דגים אותם עם רצועות קלמארי בלבד ? יש ציוד מיוחד ?
בקיאק גוררים רצועת קלמרי בלבד על קרס בשיוט איטי (קצב זולה ) או לחילופין בובת סיליקון שנראית כמו קלמרי (נדמה לי עם קלמרי עליה לחיזוק) - טל הוציא בשנה שעברה חתיכה של כ 6 ק"ג מהקיאק.
השנה אני מנסה את הפליי של רמי - הוא הכין לי משהו מיוחד
פתיון רצועות קלמארי, לחילופין חתיכות שרימפס ואף על חתיכות דג נתפסו.
הדוראדו נתפס גם בג'ירג'ור על ניקלים קטנים וגם על סביקי גדול.
אם מזהים להקה ליד הסירה, רצוי לפזר במים שאריות של פתיון, כמו חתיכות קלמארי קטנות, חתיכות דג או אפילו הראשים והקליפות של השרימפס, הצ'אמינג עוזר להשאיר אותם באיזור.
ריגים מועדפים, מצוף זריקה עם שתי קרסים או לחילופין ללא מצוף ועם עופרת קטנה כמו של בוס הנשאת בזרם ולא שוקעת הרבה.
שיטה שאומרים שהיא עובדת אל ללא הצלחה רבה אצלי, היא להשאיר דוראדו חי אחד קשור במים, ואז הלהקה נשארת איתו ואינה מתפזרת.
שיטה נוספת לשמור אותם באיזור היא להוריד פלשר מחרטום הסירה. אני בניתי פלשר מאוד פשוט. קשרתי ,תקליטורים ישנים על חוט 120 והורדתי בעזרת משקולת מהחרטום.
בפעם האחונה שהורדתי את הפלשר, חוט ה 120 נחתך והמשקולת נעלמה, יש לי חשד כבד שפלמוד עשה זאת.
לסיום, מניח כי לאחר הסרטון שהעלית עם האינטיאס הענק שהוצאת עם חוט ביד- נראה לך כי פחות ילהיב לצפות בתמונה של דוראדו וסרגוסים.... ובכל זאת- לעדכון של תפיסת הסרגוסים בבולוס יש ערך אינפורמטיבי, ותמונה זה תמיד דובדבן בקצפת של הדו"ח... תרגיש בנוח לדווח בעתיד גם על הסרגוסים, ואפילו לתת תמונה קטנה של הדגים- גם הלא גדולים...
אם מזהים להקה ליד הסירה, רצוי לפזר במים שאריות של פתיון, כמו חתיכות קלמארי קטנות, חתיכות דג או אפילו הראשים והקליפות של השרימפס, הצ'אמינג עוזר להשאיר אותם באיזור.
ריגים מועדפים, מצוף זריקה עם שתי קרסים או לחילופין ללא מצוף ועם עופרת קטנה כמו של בוס הנשאת בזרם ולא שוקעת הרבה.
שיטה שאומרים שהיא עובדת אל ללא הצלחה רבה אצלי, היא להשאיר דוראדו חי אחד קשור במים, ואז הלהקה נשארת איתו ואינה מתפזרת.
שיטה נוספת לשמור אותם באיזור היא להוריד פלשר מחרטום הסירה. אני בניתי פלשר מאוד פשוט. קשרתי ,תקליטורים ישנים על חוט 120 והורדתי בעזרת משקולת מהחרטום.
בפעם האחונה שהורדתי את הפלשר, חוט ה 120 נחתך והמשקולת נעלמה, יש לי חשד כבד שפלמוד עשה זאת.
בהצלחה לדייגים
תשובה מפורטת ומעניינת לשמור ולשנן
תודה
-------------------------------
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
בהצלחה לדייגים
שאפו על התגובה המפורטת ראובן
לגבי הפלשר מתקליטורים- זה עבד בפועל ועזר לשמור להקת דורדואים בסביבה?!
אגב, שותף לדעתך שהפלמוד הוא החשוד המיידי- מה שמעלה לי רעיון: להרכיב פלשר דומה- הפעם עם וויר ארוך לקשירת התקליטורים פלוס קרסים על ווירים, להורידו למים מורכב על מקל ומכונת טרולינג (או סט לג'יג כבד) מקובע לסטנד בסירה.... אם יגיע פלמוד- במצב כזה תוכל לדעת (קול ה:בזזזז...) פלוס סיכוי סביר לתפוס... מה דעתך?!
בהצלחה לדייגים
שאפו על התגובה המפורטת ראובן
לגבי הפלשר מתקליטורים- זה עבד בפועל ועזר לשמור להקת דורדואים בסביבה?!
אגב, שותף לדעתך שהפלמוד הוא החשוד המיידי- מה שמעלה לי רעיון: להרכיב פלשר דומה- הפעם עם וויר ארוך לקשירת התקליטורים פלוס קרסים על ווירים, להורידו למים מורכב על מקל ומכונת טרולינג (או סט לג'יג כבד) מקובע לסטנד בסירה.... אם יגיע פלמוד- במצב כזה תוכל לדעת (קול ה:בזזזז...) פלוס סיכוי סביר לתפוס... מה דעתך?!
למי שיש עצי פרי (שסק באביב, תאנים, וכו') וסובל מהבולבולים, עורבים ושאר בעלי כנף מזיקים שמנקרים בפרי, יכול לתלות כמה דיסקים על העץ ומובטח לו שפע פרי נקי מניקורים - אגב דיסקים של מוסיקה מזרחית יעילים במיוחד